Şimdi Ara

Dvd Okuyucusu Nereye Gitti? (DETAYLI) [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben birsüre önce win7 olan bilgisayarıma win8 yükledim. Kurulum gayet başarılıydı. Fakat sonra farkettim ki windows DVD okuyucusunu görmüyor. Hemen everest indirdim fakat bilgisayar DVD okuyucusunu o da bulamadı. Fakat Bios ayarlarından baktığım zaman görebiliyorum. Ama windows göremiyor. Kablolarla ilgili sorun var diyebilirsiniz ama ben olmadığına eminim çünkü format atmadan önce kasayı açmamıştım ve hatta taşımamıştım bile. Özetliycek olursak:

-Biosdan Cd okuyucusunu görebiliyorum
    -Everest yada Windows bulamıyor
    -Kapağı açıp kapayabiliyorum (Demekki PSU bağlantıları normal)
    -Kablo düzgün bir biçimde sata 2 girişine takılmış

Ne yapsam ne etsem çözemedim önceden bios ayarlarını sıfırla demişlerdi fakat biosdan cd okuyucusu görünüyor buna hala gerek varmı?
    Yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3A1R2P -- 29 Temmuz 2013; 18:37:44 >

• Arkadaşlar sorunu çözdüm. Eğer sizde aynı sorunla karşılaşırsanız CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu kodu yazın:

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 (enter a basın)

daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp CD-DVD okuyucunuzu kullanabilrsiniz

Sonuca ulaşana kadar emeği geçen herkeze teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3A1R2P -- 29 Temmuz 2013; 18:40:55 >
  • Benim aygit yoneticisinde gorunuyor,ama ustunde sari bir ucgen var,pc yi ssd den acinca sorun yok ama. Yapsam duzelirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende driver sorunu var bence Bunun onunla alakası yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.