Şimdi Ara

DVD Performansı Neden Düşük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    asus p5pl2 anakart
    MSI 6600gt 128mb ekran kartı
    1gig dual ram
    80gig sata disk
    asus dvdRW 1608p
    lg cdrw

yukarıdaki donanım da dvd oynatıyorum ve bazı sahneler ağır çekimde geliyor.. cyberlink dvd player in system diagnostic ini açtığımda asus için dma mode seçili gelmiyor.. Fakat ne yaparsam yapayım dma mode u aktif edemedim.

device managerda 2 adet primary ide channel 2 adette secondary channel görünüyor.. ve bunlarda if dma mode available seçili durumda..

aynı şekilde cyberlink dvd player in system diagnostic ten baktığımda cd rom sürücüsünün dma mode u açık görünüyor..

DVD ve CDROM aynı kablo üzerinde ide kanalına bağlı HDD ise sata kanalında.

DVD primary olarak CD ise secondary olarak ayarlı.

böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raidx -- 8 Nisan 2006; 2:46:00 >

• Bende her ikisi de ayrı kablolarla bağlı ama bir ara bende de yapıyodu sürekli.DVD oynatıpta zorlanınca DMA off konuma alıyodu ..,

O zaman bunun çözümünü aygıt yöneticisinden dvd rom u devre dışı bırak deyip restart atıyodum ve açılınba bilgisayar tekrar devreye sokunca DMA on konumuna geçiyodu ..Ama seninki bu yolla çözülmezse sürücüleri farklı kablolarla bağlamayı dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: sp@wn

Bende her ikisi de ayrı kablolarla bağlı ama bir ara bende de yapıyodu sürekli.DVD oynatıpta zorlanınca DMA off konuma alıyodu ..,

O zaman bunun çözümünü aygıt yöneticisinden dvd rom u devre dışı bırak deyip restart atıyodum ve açılınba bilgisayar tekrar devreye sokunca DMA on konumuna geçiyodu ..Ama seninki bu yolla çözülmezse sürücüleri farklı kablolarla bağlamayı dene

sorun şu ki anakartta bir adet ide girşi var ve mecburen o ide girişine cd ve dvd yi takmak zorunda kaldım.. cd dma mode açıkken dvd neden açık değil yada brinden birini seçme şansım varsa neden bunu dvd yapamıyorum :)

hata nerede bi türlü bulamadım..
  • Yukarıda yazdığım gibi DVD nin DMA sını aktıfleştirmeyi denedin mi? Çünkü dediğim gibi bende işe yaramıştı
  • quote:

Yukarıda yazdığım gibi DVD nin DMA sını aktıfleştirmeyi denedin mi? Çünkü dediğim gibi bende işe yaramıştı

evet denedim hatta ide kanalını unninstal edip yeniden yuklettim ata/ide kontrolude aynı şekilde yaptım banamısın demiyor.. bi yerde hata var ama çözemedim gitti..
  • şuan cdrw yi devre dışı bıraktım direk dvdrw kablo üzerinde takılı fakat cyber link e göre dma mode yine kapalı :(

dvdrw nin udma çalışıp çalışmadığını nasıl test edebilirim?
  • Aslında nero da böyle bi özellik var sürücülerin durumunu gösteren nero kullanıyorsan oradan bakabilirsin

Ama aslında device manager hatalı göstermez
  • quote:

Aslında nero da böyle bi özellik var sürücülerin durumunu gösteren nero kullanıyorsan oradan bakabilirsin

Ama aslında device manager hatalı göstermez

device manager da if dma mode available ve altında ultra dma 4 olarak seçili..

ben cyber link in system diagnostic ten bakınca dma mode u kapalı görüyorum.. cyberlink mi yanıltıyor acaba?

bios u güncelledim dvd nin firmware i güncelledim ekran kartının driverlerini güncelledim.. takılma kalktı...

eğer sende cyberlink dvd player varsa onun system diagnostic inden bakabilirmisin dvd sürücünde dma seçili mi?

• Sonunda dvd hızı sorununu halletmeyi başardım..

Cyberlink te "hardware accelaration"'ı açınca dvd hızı uçmaya başladı.. Fakat soru işareti olarak kalan kısım cyberlink in hala benim dvd min dma modunu kapalı görmesi.. :|

Sırasıyla yapılanlar.. :)

BIOS Update
    DVD firmware Update --> bu kısım biraz sakıncalı bir işlem
    Ekran kartı driverleri update
    ULTRA ATA chipset driverlerı update
    BIOS' ta auto seçenegi kaldırılıp dma ve pio mode elle ayarlandı

spawn yardımların için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raidx -- 9 Nisan 2006; 2:06:12 >
  • Sorun çözülmüş sevindim.Bende o program yok malesef
  • geçmiş olsun da neden böyle bi sorun olmuş ki anlamadım.
    cyberlink ayarlarıyla çözmüşsün gerçi ama

• quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

geçmiş olsun da neden böyle bi sorun olmuş ki anlamadım.
    cyberlink ayarlarıyla çözmüşsün gerçi ama

Asus a sorunu ilettim cevap gelirse paylaşırım buradan.. cyberlink in hala dma yı kapalı görmesinin nedenini anlamadım.. ms in dedigine göre xp de ata destegi olan butun cihazlarda dma açık oluyormuş. device manager da "if dma mode available" açık fakat dma mode da mı veri transferi oluyor onu çözemedim. Şimdilik cyberlink in hardware acceleration seçeneği ile sorunu çözdüm.

gelişme olursa yazarım buraya yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raidx -- 9 Nisan 2006; 2:54:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.