6 onceye kadar DVDrip den olusan uzun bir arsivim vardi, prodji, unseen, nata3ch ... boyle gidiyordu (720x320)(1gb-3gb) arasinda degisen ripler ben dusunurdumki, dvd kalitesi tamamdir goruntu cok keskin ve net bundan iyisi ne olucakki...ama yanilmisim.
Bundan yakin zaman onceye kadar bir ark bana elindeki birkac BLRrip ve HDrip filmleri gosterdi (1280x720)(4gb-6gb), sonra ayni filmleri bende olan DVDrip lerle karsilattim iki ayri Laptopum var simdi aciyorum iki filmi biri BLRrip digeri DVDrip, Allah allah diyorum, olamaz ben naaptim, bakiyorum bakiyorum 3x daha keskin net goruntu, dedm bosuna yuzlerce DVDrip arsivledik
Kisacasi artik 720p altinda film izleyince, gozlerim acayiplesiyor net goremiyorum goruntu kalitesi tatmin etmiyor.
Fantastik, Macrea, Marvel, DCcomic, Bilimkurgu, Savas, Uzay ve benzeri icin: (1280x720)-[720p].mkv-CtrlDH,cmd,septic... (4gb-6gb) (BitRate de bakmayi unutmayin +4000 en az)
Komedi, Ask, Dram ve benzeri icin (900x544).mkv-Nhanc3 tercihimdir, hep altyazili oluyor ve kalitesi cok iyi oluyor ve digerleri (2-3gb). Maalesef HDD 500 gb kapisite yok, para yok o yuzden bu tazr filmerli 2 gb tutmaya calisyorum, olmassa Prodji gidiyorum
EK:
Bir sey`de belitmek isterim (1920x1080)-[1080p].mkv ler yokmu var ama bunlari neden tercih etmiyorum
1-Boyut (+8 gb en az 30gb`ye kadar gidiyor), HDD de cok yer kapliyor, DVD ye atamassin cok buyuk (2parca yapanlara sozum yok tabi, ama o zmanda anlami kalmiyor ayrica parasi olanlarda Xkatmanli dvd lere atabilir, o kadar param olsa ornijel alirim zaten).HDD sakat istir, ozellikle ExHDD ler bozulma ihtimalleri cok yuksek, DVD misgibi yillarca(+5 yil en az) saklarsin,
2-Performans, maalesef iyi kalite bir pc lazim son kalite degil, $1000 dolarlik sistem hayli hayli isinizi gorur, ama bir film icin simdi yeni sistem almaya gerek yok. Yoksa takilmalar, donmalar ...
3-105 ekran tv niz, veya +24inch bir monitorunuz yoksa, 720 ile 1080 arasindaki farki anlamaniz cok zor, anca %0.5 oraninda daha keskin, ama ilerde dev eran HD bir plazmam olursa tabi 1080 tercih ederim
...
Bu bilgiler isiginda onumuzdeki 3-4 yil arsivcilerin en iyi secenegi 720p BLRripler olucaktir
Hoca, arkadaş da biliyor 720p filmlerin nasıl olduğunu, biz de biliyoruz. Sorduğu soru gerçekten bu mu sence? Yoksa, her ikiside (1280*720 değil bakın, PRoDJi gibi BRrip olan ama HD olmayan filmler) 720*xxx olmasına rağmen ne fark olduğu mu?
720p ile değil DVDrip, DVD bile kıyaslanmıyor zaten! Yapma, etme... Biraz okuyun şu yazılanları Allah aşkına. Herkes kendi bildiğini yazıyor.
Haklisin, arkadasim ben sadece baktim ama benim amacim farkliydi, arkadas yeni BLRip indirmeye basladigini soylemis bende onu bilgilendirmek istedim. Yani bosuna DVDrip, vede BLRip 2gb alti olanlari indirmeyin, artik goruntu kalitesi, ses kalitesi icin 4gb alti arsiv yapmayin demeye getirdim konuyu. Yoksa soruyu bende anladim.
Maksat arkadasi bu konuda bilgilendirmek. Sorunun cevabi zaten verilmis.
quote:
Orjinalden alıntı: kaplanmete
Haklisin, arkadasim ben sadece baktim ama benim amacim farkliydi, arkadas yeni BLRip indirmeye basladigini soylemis bende onu bilgilendirmek istedim. Yani bosuna DVDrip, vede BLRip 2gb alti olanlari indirmeyin, artik goruntu kalitesi, ses kalitesi icin 4gb alti arsiv yapmayin demeye getirdim konuyu. Yoksa soruyu bende anladim.
Anladım. Nhanc3'dan memnun musun peki? Bende de var birkaç filmi ama ses konusunda kötü biraz diye düşünüyorum. Görüntü yine idare ediyor ama...
Bir de madem konu çözüldü, bir de bu HD filmleri saklama meselesi var. Harici HDD alsan bi türlü (var zaten de, güvenilirlik sözkonusu) DVD arşivi yapsan bi türlü. Anladığım kadarıyla sen DVD'ye arşivliyorsun.
Peki onlar ne kadar sağlıklı? Yani saklama ve kullanma koşullarına göre -ki bu konuda titizimdir- 5 yılı bulabiliyor, evet. Ama yine de tereddütlüyüm. Şunu pek çok kez okudum; bir DVD'yi asla tam olarak doldurmak sağlıklı değildir diye. Yani 4.3 gb ise 4 gb idealdir falan diye. Ben de XviD arşivi yaparken 700 mb sunumları 6'şar değilde 5'şerli olarak atıyordum DVD'ye. Ama BRrip 720p bir film 4.3 gb zaten. *Bu bölüm kafa karıştırıcı mı oldu ne?*
1080p mevzusuna girmem ben de zaten. Bana çok fazla şu an için. Bunlara ne diyorsunuz bakalım? Açıkcası kafam karma karışık şu an?
Burda release grupları'nın önemli bi yer tuttuğunu düşünüyorum açıkçası.Bazı release grupları görüntüyü çok bozmamak için 6 gb ripleyebiliyor,kimisi de 4.3 gb ripliyor.Ben mkv filmlerimi kesinlikle dvd'ye çekmiyorum verbatim kullanmama rağmen cd bi yerden sonra deforme olmaya başlıyor.Sonuçta film bizler için keyif arkadaşlar her ne olursa olsun gözümüzün en kaliteli olanını görmesini isteriz.
quote:
Orjinalden alıntı: phm
quote:
Anladım. Nhanc3'dan memnun musun peki? Bende de var birkaç filmi ama ses konusunda kötü biraz diye düşünüyorum. Görüntü yine idare ediyor ama...
Bir de madem konu çözüldü, bir de bu HD filmleri saklama meselesi var. Harici HDD alsan bi türlü (var zaten de, güvenilirlik sözkonusu) DVD arşivi yapsan bi türlü. Anladığım kadarıyla sen DVD'ye arşivliyorsun.
Peki onlar ne kadar sağlıklı? Yani saklama ve kullanma koşullarına göre -ki bu konuda titizimdir- 5 yılı bulabiliyor, evet. Ama yine de tereddütlüyüm. Şunu pek çok kez okudum; bir DVD'yi asla tam olarak doldurmak sağlıklı değildir diye. Yani 4.3 gb ise 4 gb idealdir falan diye. Ben de XviD arşivi yaparken 700 mb sunumları 6'şar değilde 5'şerli olarak atıyordum DVD'ye. Ama BRrip 720p bir film 4.3 gb zaten. *Bu bölüm kafa karıştırıcı mı oldu ne?*
1080p mevzusuna girmem ben de zaten. Bana çok fazla şu an için. Bunlara ne diyorsunuz bakalım? Açıkcası kafam karma karışık şu an?
Nhanc3 indirmemin tek sebebi Depo sikintimin olmasi, aslinda nhanc3 gecici arsiv olarak tutuoyrum, asil arsivim 4gb asagi film yok. Nhanc3 900x544 civarinda .mkv leri ripliyor. ve Ortalama 2-2.5 gb arasi tutuyor. Goruntu acikcasi prodji den daha saglam geliyor. Cunku hem BLRrip hemde 900x 544 boyutlarinda oldugu icin. Ses konusuna gelince AC3 destekliyor, ama haklisin bu konuda cok iyi is cikaramiyor. Nhanc3 sevdigim yani, ingilizce altyazlilari repack yapmasi, beni bu konuda kurtariyor ugrasmaktan (Not: Ingilzce ileri derecede bildgim icin sorun yok, ama tr altyazi izleyenler icin onermiyorum)
DEPO konusuna gelince elimde iki laptop var 60+60 gb, birde SeeGate FreeAgent 500gb Ex HDD. Ama Bu Ex Hdd`lerin bozulma riskleri var hop bir bakarsin arsiv ucuvermis. DVD`ler yalama olabiliyor evet, ama dogru kosullarda saklamayi bilirsen, ayni filmi haftada bir izlemessen 10 yil bir sey olmaz, Ex HDD kullanmamin sebebi, bazi sevdigim filmleri icinde tutmak ve bir cok filmi depo edip sonra duzenlemek (ayda bir mesala), DVD en dikkat edilmesi gereken husussa yazma hizi 16x hizi olan bir DVDrw olsa bile, yazarken 4x hizda yazmak gerekiyor, bu dvd`nin iceriginin omrunu en saglikli tutmanin yolu.
Yani eskiden 1 dvd - 2DVDrip seklinde bir arsivim vardi ki, bu saklama isine 3 yil once basladim, Hala ilk yazdigim dvd ler catir catir calisyor, hic sorun yok.
Simdi ise 1 dvd - 1BLRrip [720p] seklinde gidiyorum. ---
quote:
Orjinalden alıntı: Riazor
Burda release grupları'nın önemli bi yer tuttuğunu düşünüyorum açıkçası.Bazı release grupları görüntüyü çok bozmamak için 6 gb ripleyebiliyor,kimisi de 4.3 gb ripliyor.Ben mkv filmlerimi kesinlikle dvd'ye çekmiyorum verbatim kullanmama rağmen cd bi yerden sonra deforme olmaya başlıyor.Sonuçta film bizler için keyif arkadaşlar her ne olursa olsun gözümüzün en kaliteli olanını görmesini isteriz.
Hocam evet, gruplar farkediyor gerçekten de. Mesela forumun sinema bölümünde Iron Man* başlığı altında tartışılmıştı. SEPTiC kimse tarafından önerilmiyordu. ESiR veya SiNNERS rip'i beklemişlerdi indirmek için.
Herhalde riplerken kullanılan ince ayarlar ve filtreler sonucu doğrudan etkiliyor. Aynı boyutta farklı bitrate'lere sahip sunumlar olabiliyor mesela.
Bilmiyorum deneyen oldu mu ama REViELLE ve CiNEFiL nasıl acaba? Genelde 8 gb'lık sunum yaptıkları için hiç indirmedim. Ayrıca EuReKA diye de bi grup var. Onlar genelde 11-12 gb sunum yapıyorlar!
quote:
Nhanc3 indirmemin tek sebebi depo sikintimin olmasi, aslinda nhanc3 gecici arsiv olarak tutuoyrum, asil arsivim 4gb asagi film yok. Nhanc3 900x544 civarinda .mkv leri ripliyor. ve Ortalama 2-2.5 gb arasi tutuyor. Goruntu acikcasi prodji den daha saglam geliyor. Cunku hem BLRrip hemde 900x 544 boyutlarinda oldugu icin. Ses konusuna gelince AC3 destekliyor, ama haklisin bu konuda cok iyi is cikaramiyor. Nhanc3 sevdigim yani, ingilizce altyazlilari repack yapmasi, beni bu konuda kurtariyor ugrasmaktan (Not: Ingilzce ileri derecede bildgim icin sorun yok, ama tr altyazi izleyenler icin onermiyorum)
DEPO konusuna gelince elimde iki laptop var 60+60 gb, birde SeeGate FreeAgent 500gb Ex HDD. Ama Bu Ex Hdd`lerin bozulma riskleri var hop bir bakarsin arsiv ucuvermis. DVD`ler yalama olabiliyor evet, ama dogru kosullarda saklamayi bilirsen, ayni filmi haftada bir izlemessen 10 yil bir sey olmaz, Ex HDD kullanmamin sebebi, bazi sevdigim filmleri icinde tutmak ve bir cok filmi depo edip sonra duzenlemek (ayda bir mesala), DVD en dikkat edilmesi gereken husussa yazma hizi 16x hizi olan bir DVDrw olsa bile, yazarken 4x hizda yazmak gerekiyor, bu dvd`nin iceriginin omrunu en saglikli tutmanin yolu.
Yani eskiden 1 dvd - 2DVDrip seklinde bir arsivim vardi ki, bu saklama isine 3 yil once basladim, Hala ilk yazdigim dvd ler catir catir calisyor, hic sorun yok.
Simdi ise 1 dvd - 1BLRrip [720p] seklinde gidiyorum. ---
Nhanc3 hakkında soru sormamın sebebi, daha önce hiç birisinden Nhanc3 indirdiğini duymamış olmamdır. Normalde pek çok grup için ek$i sözlükte yorumlar vardır ama bunlar için yok. Filmin kalitesi bir yana adamlar her sunumlarında DVD kapağı (Yüksek çözünürlükte taranmış olarak), MKV ripleme ve izleme rehberi, film hakkında çeşitli bilgiler de veriyorlar.
Nhanc3 olarak elimde Matrix Üçlemesi, 300 ve Transformers var. Notebook ile izlediğim için kalite oldukça yeterli geliyor.
Daha fazla bilgi paylaşmayak isteyen varsa memnuyiyetle okurum. Arşivimi ben de ileriye dönük yapmaya başlayacağım. Şu an pek vaktim yok açıkcası, dediğim gibi paylaşmak isteyen varsa okurum. Hem bilmeyen arkadaşlar da öğrenmiş olur.
Orjinalden alıntı: phm
Hocam evet, gruplar farkediyor gerçekten de. Mesela forumun sinema bölümünde Iron Man* başlığı altında tartışılmıştı. SEPTiC kimse tarafından önerilmiyordu. ESiR veya SiNNERS rip'i beklemişlerdi indirmek için.
Herhalde riplerken kullanılan ince ayarlar ve filtreler sonucu doğrudan etkiliyor. Aynı boyutta farklı bitrate'lere sahip sunumlar olabiliyor mesela.
Bilmiyorum deneyen oldu mu ama REViELLE ve CiNEFiL nasıl acaba? Genelde 8 gb'lık sunum yaptıkları için hiç indirmedim. Ayrıca EuReKA diye de bi grup var. Onlar genelde 11-12 gb sunum yapıyorlar!
--------------
Dostum aynen dediğin gibi Esir,Eureka,Mcfly ve Wiki release grupları harika iş çıkartıyorlar.bunların yanlarına Ctrlhd'yi de eklyebilirim.Son zamanlarda indirdiğin fimlerin çoğu esir ve wiki'dir wiki'nin tek sıkıntılı yanı özel tracker'da olması onun dışında gayet güzel release yapıyorlar.
REViELLE'i de var filmlerimin arasında diğerleri kadar olmasada septic'den iyi sinners ile de kapışır bu konuda.Ama 1080'lik sunumlarda mcfly ve eureka üzerine tanımam.
quote:
Orjinalden alıntı: Riazor ... -------------- Dostum aynen dediğin gibi Esir,Eureka,Mcfly ve Wiki release grupları harika iş çıkartıyorlar.bunların yanlarına Ctrlhd'yi de eklyebilirim.Son zamanlarda indirdiğin fimlerin çoğu esir ve wiki'dir wiki'nin tek sıkıntılı yanı özel tracker'da olması onun dışında gayet güzel release yapıyorlar.
REViELLE'i de var filmlerimin arasında diğerleri kadar olmasada septic'den iyi sinners ile de kapışır bu konuda.Ama 1080'lik sunumlarda mcfly ve eureka üzerine tanımam.
Hmm... Mcfly'ı hiç duymamıştım. Herneyse, zaten 1080p beni aşıyor demiştim. Eureka iyi diyorsun da onların da bi sunumu 11-12 gb :) Ben en iyisi ESiR vb. yapmaya çalışayım bundan sonra.
E hadi BRRip olunca eyvallah. Ama o film henüz BluRay olarak çıkmamışsa , sadece HDTV rip varsa o zaman ne olacak? O zaman yine 4000+ bitrate olayı kurtarır mı? Fight Club'ın henüz BR Diski çıkmadı bildiğim kadarıyla. Dediğim gibi HDTV rip var sadece.
Mesela bulduğum NFO dosyasında şöyle yazıyor:
Original name .......: Fight club Source ..............: HDTV (HDTS) 1080i Video codec .........: XviD Video bitrate .......: ~3700 kbps Video framerate .....: 23.976 Aspect ratio ........: 1.78:1 (16:9) Resolution ..........: 1280 x 720 Audio codec .........: AC3, 448 kbps, 5.1 channels
Şimdi 3700 bitrate yetmez mi yani? ---
Bir de bu sunum var: Fight.Club.1999.720p.DTheater.x264-ESiR
Tamam, burda ESiR açık ara üstün. Ama kaynak ne kadar güvenilir? Dtheater tam olarak nedir? Birisi 4.3 gb, ESiR 6.5 gb. Aradaki farka değer mi yani? Sonra yarın öbür gün tekrar BRrip'i çıkar, bi daha baştan indirmeye uğraşmayalım :)
Arada o kadar çok fark olmayacağına emin olabilirsin.ben mesela James Bond pack indirdim,şimdi BRrip çıktı ama o kadar fark olmadığı için tekrar indirme eylemine girişmedim.Bende şu anda 720'lik sunumları indiriyorum fazlasıyla işimi görüyor,1080'lik sunumlar için iyi bir panel olması lazım diye düşünüyorum.
Şu anda, en iyi rip yapan gruplar; 720p için ESiR... 1080p için Eureka... En yüksek kalite, 1080p görüntü ve DTS ses ile Eureka riplerinde... Tabi neti yavaş olanlar için indirmek eziyet olur... Geçen gün çektiğim, İron Man'in boyutu 17gb idi
quote:
Orjinalden alıntı: devilsemo
Şu anda, en iyi rip yapan gruplar; 720p için ESiR... 1080p için Eureka... En yüksek kalite, 1080p görüntü ve DTS ses ile Eureka riplerinde... Tabi neti yavaş olanlar için indirmek eziyet olur... Geçen gün çektiğim, İron Man'in boyutu 17gb idi
Hocam çekmeyi bırak upload'ı var bir de onun. Yani torrent ortamı ile indirme yapıyorum. Özel tracker değil, piratebay gibi açık tracker olsa bile indirdiğim kadarını upload etmeden kaldırmam asla. 1 ise 1, 10 ise 10 gb upload. Bu yüzden 1080p hayal benim için. Hatta 6.5 gb'lık filmler bile öyle.
1280x720 boyutta bir filmi, +4000 bitrate den fazla bir bitratede indirince o film gonul rahatligiyla arsivlenebilir, Arsivcilik konusunda piskopat degilseniz, demek istegidim en iyisinin en iyisi, kavrami o kadar cok onemli degilse, +4gb ripler isinizi gorucektir. +6.5gb ripler de filtre ayarlari ile oyaniyor ses kalitesi ile oynaiyor, ve ortalama %10 daha kaliteli izleniyor filmler. Ama arada ahim sahim bir fark omuyor (1080p`ler haric).
Yani kisaca oztlersek 4.5gb - 720pler herkesin isni gorucektir, ama 5tb kapasiyeniz, ayiricak cok zamaniniz, mukemmelden daha mukemmel goruntum olsun diyorsaniz +8gb cekin, ama bence gereksiz egerki +24inch monitorunuz yoksa heleki.
720p arsiv yapanlara bir kac ripper onerisi
Silu, CtrlHD, cmd, Esir, Nhanc3 ... simdilik aklima bunlar geldi
başta soruyu soran arkadaşa hitaben , evet tepitiniz doğrudur . zira çekilen ham filmler dijital ortama aktarılırken eğer ham data olarak aktarılırsa (ki arşiv için gerekli) 20gb değil , 1tb 'dan fazla tutmaktadır. bu ham datadan framelerde rotuslama vs. yapıldıktan , tüm editing bitince mpeg2-4 vb. sıkıştırma algo.ile boyut küçültülür, yani paketlenir .
dvd 'ler ham yani orjinale en sadık datadan çok fazla kayıp verdiği için ve kayıp verildikten sonra geri dönüş olmadığı için eğer siz bu noktan da daha aşağı inip sıkıştırmayı etkinleştir, veriyi evirip çevirip farklı bir kodlamay geçirriseniz kalite daha da düşer. anladğınız gibi eğer bluray gibi 20gb+ bir veriden aynı çözünürlüğe belli kayıplar düşüp , 700 mb yakaladığınızda dvdrip'ten daha kaliteli bir veri elde edersiniz, bu tabiki yine veri kaybının efektifliği ile etkilenmektedir. sözün özü , her kayıplı sıkıştırma geri dönülmez data kaybı yaratır.
kalite ile piksel boyutu farklı olgular, aynı pikselde çok kaliteli ve çok kalitesiz ve aynı boyutta 2 film var olabilir, oluyor. sebepleri : ya ilk giren data zaten gürültüye maruz kalmıştır temiz değildir yada sıkıştırma efektif değildir ve aynı boyutta daha fazla kayıp gerektirir. ki ben hiç bir şekilde algoritmaların uzmanı olduğumu vs. iiddia etmem edemem, sadece genel konsept üzerine bildiklerimi açıkladım, bütün bu oguların üzerine koca bir film endstrisi, konsorsyumlar vs. dönüyor.. illegal rip camiası işin arkadan gelen uzun kuyruğu.. selametle..
Not: yeri gelmişken , biri çıkıp sorabilir eski filmlerin bluerayleri nasıl böyle mükemmel olabiliyor diye , eski makaralar temizlenip düzgün hale geitirlinceye ve üzerinde her kare için rötuşlama düzeltme yapılıncaya kadar baya zahmet ediliyor. ve evet ister 50 yapımı olsun ister 2009, makaralardan istenebilecek en yüksek çözünürlüğe kadar data oluşturmak mümkün (sanırım insan gözünün standart mesafeden ayırd etme sınırının 4-5 katıydı ) , önemli olan çözünürlükten ziyade ham makaradan olabilecek en iyi şekilde istifade edip en kaliteli görüntüyü digital ortama hapsedebilmek. bunun için gerekirse ve bulunabilirse birçok ayrı makaranın farklı sahneleri kullanılabiliyor, en sağlam kalan hangisi ise onunla devam ediliyor.
kimya ve malzeme bilimi geliştikçe film makaralarının kalitesi de özellikle son 10 senede inanılmaz derecede artmış. bizi şaşırtan algı yanılması ve gelişen yeni rötuş teknikleri , eski siyah beyaz filmlerde de aslında gereği kadar veri vardı ama o zamanın teknolojiisi bunu tüketilebilir kılmaya yetecek düzeyde değildi ..
Brip'le 720p arasında pek bir fark yok da asıl farkı 1080p'ler yaratıyor...
Şöyle bir konu vardı, karşılaştırmalı resimleri görebilirsiniz.
Bu Eureka release'leri nereden bulabilecegim konusunda yardimci olabilirmisiniz acaba? Ayrica "1080p problem" adli yeni bir konu actim (maalesef bu konuyu gormemistim), o konuda bildiginiz bisey varsa paylasabilirmisiniz?
Ben de DivxPlayer uyumlu DVD Player ve Tüplü TV var. Sesi de TV den alıyorum.(Stereo). Bağlantı Scart yada SVideo.
1 cdlik kaliteli Dvdrip divx ler bu kombinasyon için gayet yeterli.
Eğer Ses sistemim var ve AC3 yada DTS dinlemek istiyorum derseniz 2 cdlik AC3 Yada DTS li Dvdrip divx leri öneririm. Görüntü kaliteside azda olsa farkediliyor.
Tabi bu dediklerim 3-4 Metre uzaktan Normal TV lerle aldığım görüntü kalitesinden bahsediyorum. Notebookla 1 DVD lik 720P yada 1080p Bluray Ripli filmleride bu kombinasyonda seyrettiğiniz zaman öyle çok büyük bir fark hissetmiyorsunuz.
Bilgisayarın başında 40CM mesafeden Monitörden Görüntü kalitesi kendini hissettiriyor. 1080p 2 yada daha fazla DVD boyutundaki MKV uzantılı filmlerin görüntü kalitesi (Kaliteli kaynaktan yapılmışsa tabi) olağanüstü kaliteli oluyor. 720P filmlerde mükemmel kalitede gözüküyor.
Bunun haricindeki DVD9(Orjinal DVD) , 3 Yada daha fazla CD lik DVDRip yada BlurayRip filmleri hemen hemen aynı kategoriye sokabiliriz. Hatta kaliteli yapılmış Bluray Ripler DVD9 orjinal Dvd lerdende kaliteli olabiliyor.
Sonuç olarak 1080P ve 720P (1 DVD, 2 DVD, 3DVDlik ) MKV uzantılı dosyalar oldukça kaliteli ve Orjinal DVD ler bile bu filmlerle Görüntü kalitesi açısından mukayese edilemez.
1- 720*576 Çözünürlüğündeki BlurayRip filmler(2-3CDlik filmler) 2- DVD9 Orjinal DVDler 3- 2 Yada 3 CD lik DVDRip AC3 yada DTS sesli Kaliteli DVDRipler 4- 1 cd lik DVDRip Divx ler.
Arkadaslar indirdigim bazi 720p lik BlurayRip lerde iki kisi arasinda konusma yada filmi yorumlama gibi seslendirmeler var genellikle Septic ve Esirde oluyor sizde bu problemle karsilastinizmi? cozumu nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: gandalf_3466
Arkadaslar indirdigim bazi 720p lik BlurayRip lerde iki kisi arasinda konusma yada filmi yorumlama gibi seslendirmeler var genellikle Septic ve Esirde oluyor sizde bu problemle karsilastinizmi? cozumu nedir?
Film dosyasının içine ikincil ses dosyası olarak bazen ender'de olsa commentary ekleyebiliyorlar. Player'dan ses akış seçimini değiştirerek kapatabilirsin. Ya da tamamen bu ikincil sesden kurtulmak-silmek istiyorsan mkvmerge-GUI programını kullanıp bu ses dosyasını yada istediğin ses dosyasını filmden çıkartabilirsin.
Birde heralde arşiv konusunda yukarıda bir arkadaşın dediği gibi en kaliteli olsun isteyenler grubuna giriyorum. Son 4-5 aydan beri tamamen 1080p filmler indirmeye başladım. Şuan elimde 200 civarı 1080p geri kalanı 720p olmak koşuluyla toplamda 380 civarı bir film arşivim var. Ağırlıklı olarak kimsenin bahsetmediği CHD grubunun riplediği 1080p filmleri var ve bu filmler avi formatında. Birçok kişinin tercihi .mkv olmasına rağmen .avi formatında 1080p filmlerin .mkv formatından görüntü kalitesi olarak çok bir farkı olduğunu gözlemlemedim ki karşılaştırma yapabileceğim birçok film var elimde. Birde filmlerde ki görüntü kalitesini belirleyen unsurlardan en önemlisi çözünürlüğün yayında filmin overall bitrate değeri kadar filmi ripleyen grubun marifeti de önemli. Ama mesela aynı rip grubuna ait 2 filmin bütün değerleri birbirine çok yakın olmasına rağmen görüntü kalitesinde (oluşan gürültü,kumlanma) bariz farklılıklar ortaya çıkabiliyor. Bknz: Mad.Detective.2007.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-EuReKA
Biçim :Matroska Dosya boyutu :14,0 GiB Süre :1s 30dk Kapsamlı bit oranı :22,1 Mbps Kodlanmış tarih :UTC 2008-09-02 01:01:12 Yapım uygulaması :mkvmerge v2.2.0 ('Turn It On Again') built on Mar 4 2008 12:58:26 Yapım kütüphanesi :libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Görüntü Biçim :AVC Biçim/Bilgi :Advanced Video Codec Biçim profili :High@L4.1 Biçim ayarları, CABAC :Evet Biçim ayarları, ReFrames :4 kare Çoklamalı mod :Container profile=Unknown@4.1 Kodek ID :V_MPEG4/ISO/AVC Süre :1s 30dk Bit oranı :19,7 Mbps Genişlik :1 920 piksel Yükseklik :820 piksel En-Boy oranı :2.35 Kare hızı :24,000 kare/s Çözünürlük :24 bit
Biçim :AVI Biçim/Bilgi :Audio Video Interleave Biçim profili :OpenDML Dosya boyutu :8,70 GiB Süre :58dk 46s Kapsamlı bit oranı :10,6 Mbps Yapım uygulaması :VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2439/release) Yapım kütüphanesi :VirtualDubMod build 2439/release Telif Hakkı :chp@CHD
Görüntü Biçim :AVC Biçim/Bilgi :Advanced Video Codec Biçim profili :High@L4.1 Biçim ayarları, CABAC :Evet Biçim ayarları, ReFrames :4 kare Kodek ID :H264 Süre :58dk 46s Bit oranı :8 758 Kbps Düşük bit oranı :8 362 Kbps Genişlik :1 920 piksel Yükseklik :800 piksel En-Boy oranı :2.400 Kare hızı :23,976 kare/s Çözünürlük :24 bit
Birde elimdeki samsung 226bw monitörde çok hoşnut olmadığım bir filmi, kasayı 42" toshiba lcd'ye bağladımda çoşabiliyor. O yüzden birbirine yakın değerlerde olan filmlerin kalitesi, çevre unsurlarıda göz önüne alarak herkese göre görece bir kavramdır. Sadece gözünüze inanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasalhague -- 13 Kasım 2008; 3:03:47 >