Şimdi Ara

DVD-Rip, BRRip farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
77.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir süredir BRRip indiriyorum.
    Görüntü kalitesi daha iyi diye düşünüyorum.
    Benm anlamadığım BRRip'de 720x304 çözünürlükte DVD Rip'de....
    O zaman arada gerçekten görüntü kalitesi farkı oluyor mu?
    Çok fark etmiyorsa DVD Rip indirmek daha mı mantıklı?
    Çünkü biri en az 1.5 GB diğeri 700 Mb civarında......

• Bende BRRİP indiriyorum fakat boyutu en düşük olanı 4.37 gb 1.5 olan BRRİP'in kalitesini düşünemiyorum zaten.Genelde sizin dediğiniz BRRİP dosyalarının divx playerlar da izlemek için yapıldığını tahmin ediyorum.
  • BRRip Blue Ray Disc'ten riplenmiştir. DVDRip normal DVD'den riplenmiştir. görüntü kalitesi daha iyidir. 1,5 gblık olanda ses 5.1 ac3, 700 mb'lık olanda 2.0 mp3'tür. nerede nasıl izleyeceksen ona göre indirebilirsin. DVDRip'lerin de 1,5 gb lık olanları var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silentozzy

BRRip Blue Ray Disc'ten riplenmiştir. DVDRip normal DVD'den riplenmiştir. görüntü kalitesi daha iyidir. 1,5 gblık olanda ses 5.1 ac3, 700 mb'lık olanda 2.0 mp3'tür. nerede nasıl izleyeceksen ona göre indirebilirsin. DVDRip'lerin de 1,5 gb lık olanları var.

BRRip'in görüntü kalitesi daha iyi diyorsunuz değil mi?
    Peki niye ikisinin de piksel çözünürlükleri aynı?
    Divx-DVD-Bluray 'da görünütü kalitesini belirleyen piksel çözünürlük değil mi?
    BRRay'lar 1920x1080 desteklediği için daha kaliteli değil mi?
    O zaman DVDRip'in de , BRRip'inde çözünürlükleri aynı iken görüntü kalitesinde fark neden?
    BRRip'lerde 2.5 GB'lık dosyalarda mevcut.

• sen nerden indiriyorsun bilemem ama brripler 4.3gb genelde 1280x720p oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdul81

sen nerden indiriyorsun bilemem ama brripler 4.3gb genelde 1280x720p oluyor

720p mkv formatı ile karıştırıyorsunuz.
  • İkisinide cozunurluklerinin ayni olmasinin sebebi bundan daha fazla cozunurlugu divx/dvd playerlar oynatamayacagi icin....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orjinal hallerinde mutlaka fark vardır, boyutlar ve çözünürlük aynı ise çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum.
  • Ben de bilmediğimden soruyorum arkadaşlar.
    Gözlemlerim görüntüde BRRip'in biraz daha iyi olduğu.
    Ama neden,bilmiyorum?
  • Çünkü Blu-ray'in bitrate değerleri Dvd'ye göre daha yüksektir.kalitesi'nin iyi olması'nın sebeplerinden biride budur.
  • BLue-Ray ile DVD den yapılan divx,xvid,avi vs Riplerde görüntü açısından amanda aman bir fark yoktur, çünkü hangi kaynaktan riplerseniz ripleyin divx playerlarda yakalayabileceginiz maksimum çözünürlük 720x .... ya da bilemediniz 800 x.... olacaktir. Blue ray'den yapılan divxlerde dual ses (tr-ing), 5.1 ac3 gibi ekler olabiliyor, avantajı o. DVD'den yapılan ve 2.1 stero olan bir divx ortalama 700 mb iken Blue rayden yapılan ortalama bir film divxi aşağı yukarı 1.5-2 gb arasıdır, bu farkın sebebi dosyanın dual ses dosyaları ve 5.1 ses efektlerini de barındırmasıdır.

Diger yandan yine blue raylerden yapıland divx değil de mkv uzantılı hd-ripler ise 720P , 1080i yani 1280x720 veya 1360x768 çözünürlükte olacaktır ( nerde divxlerdeki 800x600 ki bu en maksimum çözünrülüğü, nerde 1280x720 ) Bu tarz rip dosyalar ise ortalama 4-5 gb'dir ve takdir ederseniz ki görüntü kalitesi divx ile mukayese edilemez, muhteşemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 13 Ekim 2008; 14:02:43 >

• Hocam uzun mesele aslında bu. BRrip AFR film indirdiğine göre FoReVeR diye bir grup var, duymuş olman muhtemeldir.
    Mesela, bu grubun internet sayfasına bakalım:http://forever.or.afr.googlepages.com/index.html

Adamlar şöyle bir açıklama yazmışlar:
    Biz Bu HD-BR Filmleri Ripleyip hem Boyuttan Düsüyoruz Hem kaliteli sağlıyoruz + TR Dil Dosyasi Mount Ediyoruz Türkiyede Pek Yaygin olmadigindan High Defination Bizde Bo$ Dururmuyuz Sizleri High Defination'dan Maruz Birakirmiyiz :) 

Türkiye şartlarında -malum- herkesin evinde Full HD TV'si yok. Sonra internet bağlantı hızları da malum...
    FoReVeR, PRoDJi, UnSeeN vb gibi AFR grupları Blu-Ray, HDDVD gibi kaynakları 480p (720*420~ 720*3xx vb) olarak ripliyor.
    maranello'nun da dediği gibi DVD/DivX oynatıcılar bu çözünürlükten fazlasını oynatamıyor. Oynatan modeller de yeni yeni çıkıyor piyasaya.

Yani kısaca herkese olabildiğince az boyuta olabildiğince yüksek kalite film izletmeyi amaçlıyorlar.

Söz gelimi, 1.45 gb'a (AFR standartlarına göre 1.36 gb sunun yapılmaz, çift CD yerine 1/3 DVD oranında rip yapılır) indirdiğin bir BRrip film ile normal 1.36 gb'lık çift CD'lik bir film arasında hem video hem ses değerleri açısından fark vardır. Çünkü hem kaynak farkı vardır hem de "Bit rate" değerleri daha yüksektir.

Ama 15.4" notebook ekranında veya bildiğimiz televizyon ekranında aman aman bi fark olmaz.

Herkesin Full HD paneli yok ki, illa 720p olsun, 4.3 gb olsun... Öyle olsa 720p ile de uğraşmam 1080i varken. Biz de biliyoruz BRrip MKV'lerin 4.3 gb olduğunu!..
    ---
    Blue değil Blu-Ray bu arada.

• Açıklamalr için teşekkürler arkadaşlar.
  • Video sıkıştırma esnasında (reencoding) mutlaka bir kalite kaybı olmaktadır. Bu nedenle, orijinal görüntü kaynağının kalitesi ve çözünürlüğü, reencoding sonrasında oluşacak hedef videodaki görüntü kalitesinde ciddi anlamda belirleyici olmaktadır.

DVDRip'lerde görüntü kaynağı, maks. 720x576i (interlaced) çözünürlükteki DVD'lerdir. Bunlardan elde edilen 'rip'ler de maks. bu çözünürlükte olmaktadır. Ayrıca 'reencoding' ve dosya boyutundaki azaltma nedeniyle de kalite kaybı olmaktadır. Bu nedenle, tek katmanlı DVD'den alınmış 1400-2100MB arasındaki boyuttaki bir (VBR) 'rip'leme sonucunda orijinal DVD görüntü kalitesinin %80-90'ına yakın kalitede bir görüntü kalitesine ulaşılabilmektedir.

BDRip (veya BRRip)'lerde ise görüntü kaynağı 1920x1080p (progresif) çözünürlükteki BluRay disklerdir. Bu diskler sıklıkla 25GB (nadiren 50GB) boyutundadır. Bunlardan elde edilen 'rip'lerde ise en sık aşağıda belirtilen dosya boyutlarına rastlanmaktadır:

1) 1400-2100 MB (1/3 veya 1/2 tek katmanlı DVD boyutunda): Standart çözünürlük (maks 800x600)
    Genelde xvid/AVI formatında (nadiren x264/MKV formatında)

2) 4.3 GB (1 tek katmanlı DVD boyutunda): Çözünürlük 1280x720p
    Genelde x264/MKV formatında (nadiren xvid/AVI formatında)

3) 7.95 GB (1 çift katmanlı DVD veya 2 tek katmanlı DVD boyutunda): Çözünürlük sıklıkla 1920x1080p, nadiren 1280x720p
    Genelde x264/MKV formatında

4) 12.5 GB (3 tek katmanlı veya 1 çift + 1 tek katmanlı DVD boyutunda): Çözünürlük 1920x1080p
    Genelde x264/MKV formatında

Bunlardan sizin bahsettiğiniz ve ilk seçenekte belirttiğimiz seçenek, klasik divx/xvid player'lar ile izlenme amacıyla oluşturulan sürümlerdir. Bunlardaki çözünürlük DVD/DVDRip'ler ile aynı olmasına karşın, görüntü kaynağının kalitesi ve DVD videoların çoğunda gereken 'deinterlacing' işlemine ihtiyaç duyulmaması nedeniyle DVDRip'ler ve çoğu DVD diskteki orijinal görüntüden çok daha kaliteli görüntü sunmaktadırlar.

Bu nedenle klasik divx/xvid player'larda bile bulabiliyorsanız BRRip/BDRip seyretmeniz daha mantıklı.

• DVDRip nasıl VCDRip'e göre daha kaliteli oluyorsa, BRRip de DVDRip'e göre daha kaliteli olacaktır.
  • 1) 1400-2100 MB (1/3 veya 1/2 tek katmanlı DVD boyutunda): Standart çözünürlük (maks 800x600)

Bu sürümler yani divx playerlada çalıştırılmak amacı ile riplenen bluray dosyalari, LCD tvlerde nasıl perfomans gosteriyor. Normal divxler gibi pikselleşme çok mu ? Tüplü tvde guzel ama lcd tv'de merak ediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

1) 1400-2100 MB (1/3 veya 1/2 tek katmanlı DVD boyutunda): Standart çözünürlük (maks 800x600)

Bu sürümler yani divx playerlada çalıştırılmak amacı ile riplenen bluray dosyalari, LCD tvlerde nasıl perfomans gosteriyor. Normal divxler gibi pikselleşme çok mu ? Tüplü tvde guzel ama lcd tv'de merak ediyorum..

Bu sürümlerdeki BRRip'lerde, aynı çözünürlükteki DVDRip'lerden daha kaliteli renk geçişleri, daha iyi netlik ve filmin karanlık alanlarında daha az bozulmalara sahip olunuyor. Çözünürlük değişmediği için 'pikselleşme' dediğiniz hadisenin kaybolmasını bekleyemeyiz ama yine de DVDRip'lere göre daha az göze batar hale geliyor diyebiliriz.

Yani, divx player'inizi HDTV'ye bağlayacaksanız, en kaliteli görüntüyü bu versiyonlarla alırsınız.

• Ben bugün yanlışlıkla BrRip çektim divx playere koydum.Sonra gözlerim hemen farketti dedim ne kadar güzel çevirmişler.Sonra bir baktım DVD-Rip değil BR-Rip yazıyor.Yanılmıyorsam kaynak ne kadar kaliteli olursa convert işlemi sonucunda çözünürlük aynıda olsa kalite daha iyi ve keskin oluyor.
  • tüplü tvde mi seyrettiniz.
  • Aradaki fark cok basit.

6 onceye kadar DVDrip den olusan uzun bir arsivim vardi, prodji, unseen, nata3ch ... boyle gidiyordu (720x320)(1gb-3gb) arasinda degisen ripler ben dusunurdumki, dvd kalitesi tamamdir goruntu cok keskin ve net bundan iyisi ne olucakki...ama yanilmisim.

Bundan yakin zaman onceye kadar bir ark bana elindeki birkac BLRrip ve HDrip filmleri gosterdi (1280x720)(4gb-6gb), sonra ayni filmleri bende olan DVDrip lerle karsilattim iki ayri Laptopum var simdi aciyorum iki filmi biri BLRrip digeri DVDrip, Allah allah diyorum, olamaz ben naaptim, bakiyorum bakiyorum 3x daha keskin net goruntu, dedm bosuna yuzlerce DVDrip arsivledik

Kisacasi artik 720p altinda film izleyince, gozlerim acayiplesiyor net goremiyorum goruntu kalitesi tatmin etmiyor.

Fantastik, Macrea, Marvel, DCcomic, Bilimkurgu, Savas, Uzay ve benzeri icin:
    (1280x720)-[720p].mkv-CtrlDH,cmd,septic... (4gb-6gb) (BitRate de bakmayi unutmayin +4000 en az)

Komedi, Ask, Dram ve benzeri icin
    (900x544).mkv-Nhanc3 tercihimdir, hep altyazili oluyor ve kalitesi cok iyi oluyor ve digerleri (2-3gb). Maalesef HDD 500 gb kapisite yok, para yok o yuzden bu tazr filmerli 2 gb tutmaya calisyorum, olmassa Prodji gidiyorum

EK:

Bir sey`de belitmek isterim
    (1920x1080)-[1080p].mkv ler yokmu var ama bunlari neden tercih etmiyorum

1-Boyut (+8 gb en az 30gb`ye kadar gidiyor), HDD de cok yer kapliyor, DVD ye atamassin cok buyuk (2parca yapanlara sozum yok tabi, ama o zmanda anlami kalmiyor ayrica parasi olanlarda Xkatmanli dvd lere atabilir, o kadar param olsa ornijel alirim zaten).HDD sakat istir, ozellikle ExHDD ler bozulma ihtimalleri cok yuksek, DVD misgibi yillarca(+5 yil en az) saklarsin,

2-Performans, maalesef iyi kalite bir pc lazim son kalite degil, $1000 dolarlik sistem hayli hayli isinizi gorur, ama bir film icin simdi yeni sistem almaya gerek yok. Yoksa takilmalar, donmalar ...

3-105 ekran tv niz, veya +24inch bir monitorunuz yoksa, 720 ile 1080 arasindaki farki anlamaniz cok zor, anca %0.5 oraninda daha keskin, ama ilerde dev eran HD bir plazmam olursa tabi 1080 tercih ederim

...

Bu bilgiler isiginda onumuzdeki 3-4 yil arsivcilerin en iyi secenegi 720p BLRripler olucaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 17 Ekim 2008; 22:59:13 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.