Şimdi Ara

DVD-Rip, BRRip farkı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
2
Favori
77.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 906mb ile 1280*720 çözünürlüğünde riplenmiş bir dosya var elimde benimde sormak istediğim bu bu boyutta bu rip nasıl olabiliyor 720p X264 yazıyor ve görüntü kalitesi divxlerin oldukça ötesinde 4.3 gb 720p dosyalarla karşılaştırdıgım zaman aralarında fark göremiyorum..
  • benimde bir sorum var arkadaşlar şu br-bd rip'in 700 mb lık versiyonları var bunlar divxten daha mı kaliteli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Ozan

benimde bir sorum var arkadaşlar şu br-bd rip'in 700 mb lık versiyonları var bunlar divxten daha mı kaliteli?

hemde nasıl,bir daha divx izlemiceksin benden garanti
  • HD Ready Hemde 350 - 400 MB Tenzin riplerı izleyin, gerek yok GB indirmeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

benimde bir sorum var arkadaşlar şu br-bd rip'in 700 mb lık versiyonları var bunlar divxten daha mı kaliteli?

Kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatixx

quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

Kesinlikle

Sana yanlışlıklan pm yazdım. birşey anlamadım dedin ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 4 Şubat 2010; 14:54:56 >

• Tamam o zaman
  • 720p mi BRRip mi???
  • dvdrip
    vcdrip
    bluray rip
    divx
    xvid
    avi
    mp4
    mkv

bunların hepsi bir isim

arkadaşlar hepsinin temeli sudur hepsi riptir

bitrate ine bakınız pixel ine bakınız diğer budur kalite olayı
    codeclerde kodlanma şeklidir
  • Arkadaşlar yaklaşık olarak 2 yılı aşkın bir zamandır 720p ile 1080p film ve dizi arşivi elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.Esasında tüm arkadaşların caligula arkadaşın dediği gibi sonuçta hepsi rip orjinal formatlı görüntüler değil burada gönül ister ki esasında orjinal birebir 25gb lık versiyonlarını yabancı sitelerden indirme yöntemi yaparak izlemektir.Fakat ülkemizdeki internet hızı , ödenen ücret ve kullanıcıların farklı (h... ru...) yapmaları nedeni ile maalesef TR sitelerinde bu tür filmler bulunmuyor.Yalnız burada 720p ,mkv veya hdrip görüntüler arasında en iyi net görüntü tabi ki 1920X1080p çözünürlüğünde riplenmiş media dosyaları özellikle LCD ve Plazmalarda bu görüntü netliği açık ara farkediliyor hemen bunun yanında 5+1 ses sistemlerinle uyum sağlamaları ses codec özelliklerinde çoğunlukla 5+1 yazılıdır.Özellikle diğer arkadaşların belirttiği gibi riplemeyi yapan grupları belirleyerek içlerinde en iyi riplemeyi yapan başarılı gruplar üzerinde çalışman.

• Transformers.Revenge.Of.The.Fallen.2009.IMAX.Edition.BDRip.XviD-FRAGMENT (1.37 GB)

DVD-Rip, BRRip farkı

Transformers.Revenge.Of.The.Fallen.2009.IMAX.480p.BRRip.XviD.AC3-PRoDJi (2.90 GB)

DVD-Rip, BRRip farkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLTuu -- 19 Mayıs 2010; 15:36:11 >

• Konuyu tesadüf eseri buldum, kafamdaki bazı soru işaretlerini giderdi, 1mbit ile sadece izlemek için film indiriyorum, 2 GB'lik filmi indirmem 10-15 saatimi alıyor. (aynı zamanda internette gezinirken)

Aklıma takılanlar oldukça bu konu altınca cevaplar ararım.
  • Arkadaşlar yukarı da adını yazdığınız grupların filmlerini bende ediniyorum. Fakat CtrlHD grubuna ait film indirirken biraz dikkatli olmanızı öneririm. Neden derseniz bu grup tarafından riplenmiş olan Charlie And The Chocolate Factory adında bir film indirdim. PC de izlerken en ufak zorun yoktu fakat aynı film dosyasını FULL HD TV de izlemeye kalkıştığımda özellikle çikolata rengi olan sahneler de çok net şekilde karelenmeler gözüktü. Filmde sorun vardı. O sebeple EuReKA grubuna ait bir versiyonu indirdim.

Bu sebeple CtrlHD grubuna ait film indirirken ilk inen dosyayı PC de açıp kablolu ağ üzerinden WD TV Live TV de test ediyorum sorun yoksa indirmeye devam ediyorum.

Bende beğendiğim grupları yazayım.

CBGB (Burada adı yazılmamış ama çok kaliteli bir grup)
    WİKİ
    DON
    ESİR
    CHD
    EuReKA
    SiNNERS
    TDM-HDA (Avatar filmini çok kaliteli riplemişler)
    HUBRIS (Prince of Persia The Sands of Time filmini kaliteli riplemişler)
    METİS
    SECTOR7

EDİT : Yalnız arkadaşlar kimi filmin nette iki türlü 1080p olanı bulunuyor. Biri 1080p (8 GB) ve 1080p (12-15 GB arası olanı). LCD ekranda izleyecekseniz mutlaka ikinci versiyonu yani 12-15 GB arası olanı edinin. Çünkü 8 GB olanları TV ekranında kötü gözüküyor.

Sırf bu sebeple 3-4 filmi tekrar indirdim ve indirme listem de olan bir kaç filmi de tekrardan buldum.

Mesela aynı grubun hem 8 GB hem 15 GB olan 1080p filmleri var ve ben 15 GB olanı tercih ediyorum.

Yalnız bir film var romantik-komedi tarzında hem de çok kaliteli bir film ama hiç bir yerde 720p ve 1080p olanını bulamadım. Bu çok garip geldi. Aynı filmin orijinal uyarlaması olan Japon filmi var ama sonradan çekilen A.B.D uyarlaması yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 29 Ağustos 2010; 23:52:05 >

• BU işi anlayabilmiş değilim size yemin ederim geçen gün adı lazım değil ama isterseniz onuda belirtirim.zor ölüm 3 ü indirdim 887mb toplamı
    ama gerçek HD Bir flim den zerre farki yoktu yani tıppkı 10 12 gb lık bir 1080p flim kadar görüntü kalıtesi vardı.peki bu iş nasıl oluyor biri 10gb biri 887mb
    ve görüntüde zerre kadar fark yok iki filimi de samsung c650 de test ettim ve daha bir çok örnek verebilirim...
  • Movie:Fifth Element
    INFO
    .
    Source: BRD
    Overall Bitrate: 12.7 Mbps
    FrameRate: 23.976
    Aspect: 2.40:1
    Video: 1920x800
    Audio: AC3 640Kbps + DTS-ES 1510Kbps 7Channel
    Subs: English / Dutch

*Encoded/Released By.......: 3Li
    *Title/Year/Language.......: The Fifth Element/1997/English
    *Genre.....................: Action,Sci-Fi,Thriller
    *Subtitles External........: English,Finnish,French,German,Greek,Czech.
    *Subtitles Ext.............: Italian,Hebrew,Norwegian,Portuguese,Arabic.
    *Subtitles Ext.............: Romanian,Polish,Serbian,Slovak,Slovenian.
    *Subtitles Ext.............: Spanish,Swedish,Turkish,Vietnamese,Brazilian.
    *Subtitles Ext.............: Bulgarian,Croatian,Danish,Dutch.
    *Encoded/Profile/Level.....: 2 pass/High/Level 4.1
    *Type/Codec/Writing Library: MPEG-4 AVC/H264/x264
    *Container.................: Mkv
    *File Size.................: 4.37 GB
    *Duration..................: 2h 5mn 53sec
    *Bit Rate..................: 4210 Kbps
    *Bits/(Pixel*Frame)........: 0.260
    *Resolution................: 1280x528 pixels
    *Aspect Ratio/Frame Rate...: 2.40:1/23.976 fps
    *Stream Video Size.........: 3.62 GB (83%)
    *Stream Audio Size.........: 679 MB (15%)
    *Audio/Bit Rate............: DTS/755 Kbps
    *Channel(s)/Sampling Rate..: 6 channels/48.0 KHz
    *Channel Positions.........: Front: L C R, Side: L R, LFE
    *Sample Video Runtime......: 94sec
    *Source/File Size..........: BluRay Remux 1080p AVC DTS-HDMA=40.59 GB
    *Note: Make sure is a Real 3Li Release athttp://extratorrent.com

Bitrate göz önünde bulundurulduğunda hangisi daha iyi?Bana ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.İlki 4gb küsür.İkincisi 11gb

• Hangisi iyi olacak arkadaşım, tabi ki 1920x800 olan. Zaten bitrate'i de daha yüksek. Dosya boyutuyla ilgili sanırım bir yanlışlık var, ilki 11 GB olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f47xfenerli

BU işi anlayabilmiş değilim size yemin ederim geçen gün adı lazım değil ama isterseniz onuda belirtirim.zor ölüm 3 ü indirdim 887mb toplamı
    ama gerçek HD Bir flim den zerre farki yoktu yani tıppkı 10 12 gb lık bir 1080p flim kadar görüntü kalıtesi vardı.peki bu iş nasıl oluyor biri 10gb biri 887mb
    ve görüntüde zerre kadar fark yok iki filimi de samsung c650 de test ettim ve daha bir çok örnek verebilirim...

[simage]img161.imageshack.us/ img161/2424/horozzj6.jpg[/simage]

Karikatürdeki gibi düşünün, polemiğe girmeyin. İzleyin gitsin.
  • Olaya farklı açıadan bakalım.
    Blu-Ray filmler 50 TL civarında
    DVD filmler 10 TL civarında
  • düşük boyutlu 720p filmlerde var (500-800 mb arası). krsnteam ve arnt üstadlarınki bunlar. dvdrip den daha kaliteli oluyor gibi geldi bana (çözünürlük 1280x544) ve 4 5 gb 720p filmlerde var acaba ne farkı var bu 800 mblık 720p ile 4 5 gb lık 720p lerin?

DVD-Rip, BRRip farkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa16

düşük boyutlu 720p filmlerde var (500-800 mb arası). krsnteam ve arnt üstadlarınki bunlar. dvdrip den daha kaliteli oluyor gibi geldi bana (çözünürlük 1280x544) ve 4 5 gb 720p filmlerde var acaba ne farkı var bu 800 mblık 720p ile 4 5 gb lık 720p lerin?

DVD-Rip, BRRip farkı

min. 4.3gb olanlarını indir panelin büyükse 42 46 55 inç gibi 32 inç varsa brrip indir uzaktan izle.
    Bu arada hort

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.