Şimdi Ara

dvd rom görünmüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar samsung dvd rom um var.daha önceleri çalışıyordu fakat ekran kartı ve ram taktım pc ye daha sonra format attım.şuan pc ye baglı olarak görünmüyor.nedendir acaba çözüğmünü bilen arkadaslar sölerse sevinirim

• bios dan baktıgımda göüyorum dvd romu ama pc ye girdgmde gorunmuyor (aygıt yoneticisi dahil)...driverlarrınıda yukledm..kurulumundada bi sorun yok yardm bekliorm acil
  • disk yönetiminden görebiliyor musun?
  • disk yönetimi deken kardeşim anlayamadm..pek bilmioyorum bu konuları biraz açsan
  • masaüstünde bilgisayarım sekmesine sağ tıklıyorsun.açılan menüden yöneti tıklıyorsun.solda en altın bir üstünde disk yönetimi sekmesi war
    ona tıkla sağda sabit disklerini, dvd sürücülerini falan gösterecek
    orada görünüyor mu ona bak ok?
  • yook gorunmuyor orda ama yine orda aygıt yoneticisi disk suruculeri bolumunde gorebiliyorum
  • uzun uğraşlarımdan sonra ,birçok sorunda olduğu gibi bu problemimi de kendim çözmüş bulunmaktayım,
    benzer sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar olabileceği için nasıl yaptığımı anlatayım.
    sorun şu imiş;
    dediğin gibi dvd-rw nin arkasındaki jumper ayarlarındanmış. önceki cd-rw nin düzenine bakarak aynı konuma getirdikten sonra halloldu. HDD ile aynı ide kablosunda olduğu için çakışma olmuş.
    sağolasın,

ALINTIDIR
  • jumper ayarlarıma dokunmadm.eskisi gibi :S
  • kasada başka cd ya da dvd rom war mı?cdromun ide mi sata mı?ide ise ide kablosunu bir hdd ile ortak mı kullanıyorsun?
    tek bir ide kablosundan bağlamayı denedin mi ?
  • 2 ide kablosu var ama hdd üzerinden degil..1 cd rom 1 dvd rom var..ide kablosu cd rom dan soonra dvd roma baglı ordanda anakarta gidiyo..donanımı kurmada sorun oldugunu zannetmiyorum cunku normalde çalışıyordu ekran artı ve ram taktıkdan sonra formatla gitti
  • hocam görünmüyor dediğin cd ya da dvdrom ne ise onu ide kablosuna tek takarak dene ok?
  • kardeşim baglantılarda sorun yok diyorum bios dada gorunuyor..kasanın içini açtgmzda sadece ekran kartı ram taktk baglantılarım eskisi gibi..zaten baglantı sorunu olsa bios da gorunmez
  • öyle diyorsun da interntte okudum biosda görünüp windowsda görünmediğinden bahsediyorlardı ama sen donanımında sorun yok diyorsan bilemicem
  • @ jilewer

Sen şimdi kablolar aynı şekilde takılı ve donanımda sorun yok diyorsun da bundan eminmisin???
    Hadi bunlardan değil diyelim,driver i yükledim diyosunda,bu driver sadece optimum ayarlara donanımı getirmek içindir.
    Kurmak için donanımı hiç de gerekli değil XP platformunda.
    Başka bir ide kablosunda dene derim ben ilk olarak bunlara istinaden.
    Hayır o da olmadı diyorsan o zaman servis yolları taştan...
    Başka bir çözüm bulan varsa lütfen buraya da yazsın.

Dip Not:
    mesut bak o kadar uğraşmış araştırmış süper adam walla yaaa
    Anlamadığı bir konu bile olsa araştırıyor amaç paylaşım yoksa neden forumdayız öyle değil mi ama....
    Sanki biraz sert çıkmışsın adama

Nese
    çok yazdım yine dayanamadım
    Kolay Gelsin....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.