Arkadaşlar PC, CD sürücümü görmemeye başladı.Bu hatayı veriyor..Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. KOD 19Ama pc ilk açıldığında donanım bulunuyor ama olmuyor.Bilgisayarım da zaten E sürücüsü silindi okumadıgı icin, ne yapacagımı bilemiyorum. format atıcam ama cd yi okumadıgı icin atamıyorum.Ama Cd sürücüsü bozulmamış.Çalışıyor kapak açılıp kapanıyor.
Lütfen yardım edin hiçbirşey yapamıyorum
Ha bide aygıt yöneticisinde ünlüm işaretli gözüküyoru driver.
Cevap yazan yokmu ya kac gün oldu
kapağın açılıp kapanması cdrom un çalıştığı anlamına gelmez belki sadece elektrik geliyordur ama veri iletişimi sağlanamıyordur başka bir cdrom ile deneyin sorunu o zaman anlayabilirsiniz
Değerli arkadaşlar bunu nedeni donanımsal değil tamamen registry de yapılan bir değişikliktir.Muhtemelen bir CD yazma programı tarafından bozulmuştur.Ama bir kaç adımda kolayca halledebiliriz
Önce ÇAlıştırdan (RUN) regedit yazıyoruz ve kayır defterine giriyoruz sonra aşağıdaki yolu takip ediyoruz a)”HKEY_LOCAL_MACHINE”
b)”SYSTEM”
c)”CurrentControlSet”
d)”Control”
e)”Class”
f) Buraya dikkat ediniz {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318**.
Tam yol olarak böyle oluyor Alıntı: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-B C1-08002BE10318** g)
yukardaki anahtara tıkladığımızda solda bir liste çıkacak o listede yer alan “Upperfilters” ve “Lowerfilters”, değerlerini siliyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz…
NOT : Eğer bu değerleri kaldırdıktan sonra CD yazan programınızda hata oluşursa tekrar yüklediğinizde hiç bir problem kalmaz…