Şimdi Ara

Dvd sürücüsü gözükmüyor çok acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda 1 hafta önce cd de dvd de taktım çalışıyordu ama bugün denediğimde çalıştırmıyor bilgisayarım ı açınca yerel disk c yerel disk d gözüküyor dvd rw sürücüsü artık tam adı neyse hatırlamıoyrum o hiç gözükmüyor cd takıp okumasa anlıyacam biostan bakıyorum ordada cd gözükmüyor acil bilgisayara format atmam lazım nasıl düzelticem yardım edin.

• Bios'u default ayarlara getirin. Düzelmediği takdirde garanti varsa öncelikle servise verin. DVD sürücüsü, Sata yuvasından çıkmış olabilir. İçini açıp bakmak lazım.

Bu arada formatı usb'den de atabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Bios'u default ayarlara getirin. Düzelmediği takdirde garanti varsa öncelikle servise verin. DVD sürücüsü, Sata yuvasından çıkmış olabilir. İçini açıp bakmak lazım.

Bu arada formatı usb'den de atabilirsiniz.

Biosu default ayarlara getirip denedim fakat işe yaramadı sanırım dediğiniz gibi yuvasından çıkmış olabilir veya geçen bilgisayarım çok ısınmıştı acaba yanmış olabilir mi ama daha önceden çok ısındığı için kapandığıda olmuştu o zaman bir şey olmamıştı bu arada garantisi yok alt kasası kırılmıştı şuanda japon ile yapıştırılmış durumda :) kasayıda değişmeyi düşünüyorum ikisini bir anda yapıcam sanırım yardımın için teşekkürler usb ile format nasıl atılıyor denedim bir ara hata vermişti olmamıştı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

• Windows iso dosyasını rufus programıyla flaşdiske bootable olarak yazdırın:

https://rufus.akeo.ie/?locale=tr_TR

Sonra biosda boot sırasını usbyi en başa alın ve flaşı takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Kurulum başlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Windows iso dosyasını rufus programıyla flaşdiske bootable olarak yazdırın:

https://rufus.akeo.ie/?locale=tr_TR

Sonra biosda boot sırasını usbyi en başa alın ve flaşı takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Kurulum başlar.

Deniyeceğim şimdiden çok teşekkürler
  • dvd sürücü için ise bilgisayarıma sag tıkla yönet de aygıt yöneticisinden bak bakalım orda gözüküyormu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.