Şimdi Ara

Dvd Writer Alıcam Yardım Eder misinis? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
7.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iki alternatife kdr indirmis olman sevindirici. SPD6000'i kullanmadigim icin bi yorum yapamicam. SPD2400 ise cok basit gorunumlu fakat Lite-On'un son bellenimleriyle cok fonksiyonel bir cihaz durumunda. kullandigim LG'ye gore biraz sesli fakat bu da 16x dvd medyalari 16x'te, 8x ve asagisi olanlari da 12x'te okudugu icin. LG'de ise DVD+-R max. 10x okur, patch'le bu 16x'e cikarilabilir (denedim ve LG'nin neden sessiz oldugu anlasildi, patch'li LG'den ses cikmaya basladi, ucak kalkiyormus gibi ). ariza durumu icin de bisey diyemicem, alali 2 ay fln oldu heralde. the_jackall'in yasamis oldugu talihsizlik ilginc tabii, 3 cihazin da arizalanmasi, onun sisteminden olsa dicem NEC'le su an memnun. yalniz Philips'i BenQ'e tercih sebebimin temeli Philips'in teknik destek hizmetidir. ayrica SPD2400 dvd medyalari LG GSA-4163B'den yaklasik 2 kat daha hizli taniyor, LG GCC-4521B ise ayri dunya, aninda goruntu (3-4 sn) (ust konuda detayli testler mevcut).

buradan Lite-On SHW-1635S ve Lite-On SHW-16H5S incelemeleri mevcut ancak ikisini karsilastiran bi inceleme bulamadim. peki secimin Philips'in bu iki modelinden biri olacaksa Lite-On'a crossflash yapmayi dusunuon mu?? eger dusunmuyorsan Philips bellenim guncelleme konusunda biraz yavastir da, yani bellenimde kaytili bulumayan medyayi alet tanimayabilir. guncel medyalarin cogu olmasi lazim bakmadim ama ilerisi icin bisey diyemicem.

• quote:

Orjinalden alıntı: DJouneyt
    Philips'in bu iki modelinden biri olacaksa Lite-On'a crossflash yapmayi dusunuon mu?? eger dusunmuyorsan Philips bellenim guncelleme konusunda biraz yavastir da, yani bellenimde kaytili bulumayan medyayi alet tanimayabilir. guncel medyalarin cogu olmasi lazim bakmadim ama ilerisi icin bisey diyemicem.

Crossflash yapma taraftarıyım. Ancak cihazın garantisi de önemli. Garantisi gidecekse yapmam.
  • quote:

Philips'i Lite-On'a flash'layabilirsin fakat aletin garanti disi kalmasi anlaminma gelir.

maalesef oyle fakat servislik bi durum oldu diyelim, Philips'e geri flashlarsin oyle verirsin aleti
  • cd yazma hızlarına fazla takılmanıza gerek yok.bende 52x destklese bile o hızda asla yamıyorum.en fazla 24x ile yazım yapıyorum.dvd yazarkende her zamn 4 x ile yazıyorum.yazım kalitesi iyi oolsun hız sonraki iş.
  • SPD6000 kullanan arkadaş varsa onların da bi görüşünü alacağım ama bunun sağlam olması için sanırım ayrı bir topic açmak gerekecek.
  • arkadaşlar nec 3551 ile 4570 arasında bi fark var mı.. 4570 5 dolar daha ucuz, fark yoksa onu alcam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanyagan

arkadaşlar nec 3551 ile 4570 arasında bi fark var mı.. 4570 5 dolar daha ucuz, fark yoksa onu alcam..

NEC ND-4570A incelemesi. iki cihaz arasindaki en belirgin fark Labelflash ozelligidir, 3551 Labelflash ozelligine sahpiken, 4570 bu ozellikten yoksundur. onun disinda 4570 5x DVD-RAM yazmayi destekler, 3551 icin bisey diyemicem NEC'in sitesinden cihazin ozelliklerine ulasabilirsin tam olarak.

yabanci forumlarda NEC'in son aletlerinden pek memnun degiller onu da belirteyim, imkanin varsa baska marka ve modelleri de incelemeni tavisye ederim, 3 asagi 5 yukari ayni fiyatlar ztn (Plextor haric tabii ).

• quote:

@ fahrettinkart
    su an icin bulabilecegin en kaliteli medya Verbatim'dir ancak yukarda verdiim testlere de bakarsan, CMC uretimi olanlari tavsiye ederim. su an icin MCC 003 kodlu DVD+R 8x olanlari bulabildim CMC uretimi, DVD+R 16x aldiklarim Prodisc uretimi cikti ve sonuclar yukardaki gibi. CMC ve Prodisc uretimi Verbatim'leri ayirteden en belirgin ozellik, CMC uretimi olanlarin kutunun kapaginin ust kisminda geri donusum isareti uzerinde bir dikdortgenin bulunmasidir, Prodisc uretimi olanlarda bu dikdortgen yoktur. ayrica "LOCK <----> OPEN" yazi tipleri de farklidir. eger medyayi inceleyerek alabilirseniz ayirtedilmesi cok kolay, CMC uretimi olanlar diskin ortasindaki no MAH, PAH, PAP ile baslar, Prodisc uretimi olanlarda ise seri no.nun ortasinda medyanin turune gore + veya - isareti vardir. bahsettigin Philips medyalar buyuk olasilikla CMC kodludur ki bunlar orta kalite medyalardan sayilabilir. eger zamanin varsa bi gun atla gel istanbul'a al yazicini ve medyani bak rahatina kadikoy dms'de Verbatim DVD+R 8x CMC uretimi 25'li cakebox 20,90 YTL, dms karta da %5 ind. var, cok uygun bence.

bu arada kucuk bi arastirma yaptim ve Lite-On'un Türkiye distributorunu buldum BEKO ICT. ilk isim bi keysmart dukkanina gitmekti, kadikoy'deki dukkana gittigimde stoklarinda olmasa da brosurlerinde Lite-On SHW-16H5S = 57 $ + kdv, Lite-On SHM-165P6S = 43 $ + kdv. gorevliye garanti konusunu sordugumda, "ztn Beko'nun garantisi altindadir Lite-On urunleri, bisey olduunda da cok cabuk degisim yapilir" yanitini aldim. Beko servisini bilmem ama gercekten oyleyse cok ii. bundan sonra da Philips SPD6000 yerine Lite-On SHW-16H5S'i onerebilirim ama satin alinabilecek tek alternatif var o da Keysmart magazalari.

Dediğin yere girdim. Bi de cdfreaks ı inceledim. Liteon SHM- 165P6S, SHW-16H5S den daha cazip geldi. Çünkü fazla olumsuz eleştiri almamış ve kopya korumlaı cd leri okuyabiliyor. Fakatwww.bekoict.com da bulamadım.

Alabilsem tabii swh-1635s alacam. Piyasada yok ama sanırım.

Çanakkale ye getirteceğim bayii de buldum.

• @ fahrettinkart

tabii 6S serisi, 5S serisi cihazlarin gelismisi diyebiliriz. son test bellenimlerle gerci 5S serisi cihazlara 6S serisi cihazlarin yazma sureleri kazandirildi ama 6S serisi 5S serisine tercih edilir. en onemli donanimsal fark SHM- 165P6S'de DVD-RAM var Lightscribe yok, SHW-16H5S'te ise Lightscribe var DVD-RAM yok!! buradaki cihaz SHM- 165P6S'dir bence, 48 $ + kdv dio ama keysmart katalogunda 43 $ + kdv'ydi. SHW-1635S yok galiba, onun harici vers. olan SHW-1635SU var o da 82 $ + kdv burada. SHW-1635S'i dusunursen Philips SPD2400 alip kolayca crossflash yapabilirsin ben ve burdaki birkac ark. gibi

• Ben spd2400 almaya karar verene kadar piyasada bitmiş.
    Yoksa bu konu çoktan kapanmıştı... Şimdi bunu alabilmek için abidik kubidik marketlere bakıyorum.

L16DVDRW_B ile 165P6S nin aynı cihaz olup olmadığını maille öğreneceğim...
  • nec 3551a 67 ytl kdv dahil
  • Spd2400bm yi hepsiburada dan 74 YTL ye alabiliyorken, şimdi ideefixe den 82 ytl ye alabileceğim.

Sizce bu yazıcı için 8 ytl Kazık yemeğe değer mi? Piyasada yok.. Üretim durmush.
  • nec al
  • Valla işler baya karışıkmış ben biraz daha düşiniyim en iyisi almadan önce!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunaydinbahadir -- 30 Ağustos 2006; 0:31:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

Spd2400bm yi hepsiburada dan 74 YTL ye alabiliyorken, şimdi ideefixe den 82 ytl ye alabileceğim.

Sizce bu yazıcı için 8 ytl Kazık yemeğe değer mi? Piyasada yok.. Üretim durmush.

http://www.eksenbilgisayar.com/default.php?cPath=1_17_90&sort=5a&stokf=&onlist=&faf=&altff=&ustff=&filter_id=50 - stoklarinda gorunmuyor fakat bulunur bence. ben aldigimda da yoktu eksen'de, gold ucuk bi fiyat cekmisti, yine eksa'dan aldim hem de cok daha uygun fiyata. ist. bileti ne kdr bilmiom ama sana da uyarsa dediim gibi atla gel kadikoyden al yazicini, al medyani bak rahatina. bu arada L16DVDRW_B ?=? 165P6S olayini sorabildin mi?? eger 165P6S ise bence onu SPD2400'e tercih et.

burada da 5x DVD-RAM yazan SONY buldum fakat modeli belli degil. eger dusundugumse aslinda Lite-On SHM-165P6S olan SONY DW-G120A modeli olmasi gerekir ki fiyati da gayet uygun ama stoklarinda yok. gerci sitelerini pek guncellemiyor bu tur firmalar o yuzden yerinde gidip gormek ya da tel.le sormak en mantiklisi. burada da SONY DW-G120A'ya rastladim ama yine stokta yok gorunuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

nec al

hangi modeli, neye gore onu tavsiye ediyorsun??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJouneyt -- 30 Ağustos 2006; 12:42:19 >

• Arkadaşlar ben gayet cahil bi kullanıcı olarak soruyorum ayrıntıya girmeden siz olsanız hangi dvd writeri alırdınız marka söyleyin yeterli, gerisine kafam karışıyo!
  • Hazır konu açılmışken sormak istiyorum.Arkadaşlar nec 3551 mi alayım nec 3550 mi nec 4550 mi nec 4570 mi ?veya başka bir modeli mi ? ama fiyatın 100 Tl i geçmesini istemiyorum
  • quote:

http://www.eksenbilgisayar.com/default.php?cPath=1_17_90&sort=5a&stokf=&onlist=&faf=&altff=&ustff=&filter_id=50 - stoklarinda gorunmuyor fakat bulunur bence. ben aldigimda da yoktu eksen'de, gold ucuk bi fiyat cekmisti, yine eksa'dan aldim hem de cok daha uygun fiyata. ist. bileti ne kdr bilmiom ama sana da uyarsa dediim gibi atla gel kadikoyden al yazicini, al medyani bak rahatina. bu arada L16DVDRW_B ?=? 165P6S olayini sorabildin mi?? eger 165P6S ise bence onu SPD2400'e tercih et.

burada da 5x DVD-RAM yazan SONY buldum fakat modeli belli degil. eger dusundugumse aslinda Lite-On SHM-165P6S olan SONY DW-G120A modeli olmasi gerekir ki fiyati da gayet uygun ama stoklarinda yok. gerci sitelerini pek guncellemiyor bu tur firmalar o yuzden yerinde gidip gormek ya da tel.le sormak en mantiklisi. burada da SONY DW-G120A'ya rastladim ama yine stokta yok gorunuyor.

Kadıköye gelmem çok zor. İstanbulla hiç bağlantım yok. Ancak İzmir den halledebilirim işleri

Bu arada Beko ict, mailime yanıt vermeyerek müşterine verdiği değeri gösterdi. Fakat L16DVDRW_B denen writerin özelliklerinde DVD-RAM diye birşey yok. Beko ict de de öyle. Dolayısıyla farklı writerler olduğu anlamı çıkıyor.

Ama bulabilseydim 165P6S i 100 ytl de olsa alırdım. Çok hoşuma gitti.
    Spd2400bm yi alma girişimlerine başladım artık

quote:

Orjinalden alıntı: gunaydinbahadir
    Arkadaşlar ben gayet cahil bi kullanıcı olarak soruyorum ayrıntıya girmeden siz olsanız hangi dvd writeri alırdınız marka söyleyin yeterli, gerisine kafam karışıyo!

Biz biraz profesyonel takılıyoruz. Sana tavsiyem , lg nin H20L ya da H10n dir. H20l lightscribe li. H10n ligtscribesiz ama 12x dvd ramı var. Senin pek bi işine yaramaz ama. Sen H20L takıl....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 31 Ağustos 2006; 11:29:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

Kadıköye gelmem çok zor. İstanbulla hiç bağlantım yok. Ancak İzmir den halledebilirim işleri

Bu arada Beko ict, mailime yanıt vermeyerek müşterine verdiği değeri gösterdi. Fakat L16DVDRW_B denen writerin özelliklerinde DVD-RAM diye birşey yok. Beko ict de de öyle. Dolayısıyla farklı writerler olduğu anlamı çıkıyor.

Ama bulabilseydim 165P6S i 100 ytl de olsa alırdım. Çok hoşuma gitti.
    Spd2400bm yi alma girişimlerine başladım artık

anladim, o yuzden sana tavsiyem direkt keysmart'a sormak, cunku urunleri onlar satio, beko ict sadece ithalatci konumundadir bence.http://www.keysmart.com.tr/Satis.aspx 'den Canakkale'deki Keysmart Shop'lar:

YILSER ELEK.ELEKT.MÜHENDISLIK-SERDAR YILDIZ
    KİPA ALIŞVERİŞ MERKEZİ BARBAROS MAH. ATATÜRK CAD. NO:245 DÜKKAN NO:10
    (286) 2181807 - (286) 2180500

YILSER ELEK.ELEKT.MÜHENDISLIK-SERDAR YILDIZ
    DEMİRCİOĞLU CAD. TARLA SOK. NO:18
    (286) 2124991 - (286) 2133420

bence bunlara sor, cunku dediim gibi kadikoy keysmart'a gittigimde brosurlerinde SHW-16H5S ve SHM-165P6S vardi!! SPD2400 fiyatiyla ayni + DVD-RAM desteklio.

@ gunaydinbahadir, @ NOdex

arkadaslar bu konuyu (fazla uzun degil) ve asil ust konuyu gozden gecirmenizi oneririm. binbir cesit alet var, sizin talepleriniz/ihtiyaclariniz dogrultusunda yardimci olabilirim

• @Djouneyt

Yılser sadece Lg satıyor dükkanında.

Ama verdiğin bayi adresini İzmir için deneyebilirim. Deneyeceğim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 31 Ağustos 2006; 16:20:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.