eyvallah, biraz yogunluk oldu uzak kaldim. abicim BenQ DW1655 var o seriden en son, Philips chipsetli Lightscribe ozelligi var (DW1650'den tek farki o ztn). daha sonra DW1670 uretildi ama o da Panasonic chipsetli ki millet pek onu tercih etmiyor. ben de DW1655'i bekliyorum bakalim ne zmn gelcek bize, baska ulkelerde artik satisi kaldirilmis diye duydum
@ Güven69
kardes ben de onu dmk istedim ztn, orijinal LG dmk Kore'de uretilen LG dmktir. cogu dvd uretici gibi LG de aletlerinin cogunu cin, malaysia gibi fabrikalarinda uretiyor. oyle bi durum oldu ki uzakdoguda uretmiyorsan salaksin gibi
Idéefixe'ye geri verdiğim PBDV1660 yazıcıyı cdfreaks ta didikledikten sonra SPD2400 den iyi olmadığına karar verdim. Bi dual cooling system iyi.
Philips le iletişime geçmeye çalışacağım. SPD2400 tekrar üretilecek mi?
Bi de Liteon 165p6s bana iyi gibi geldi ama bir tek inventus diye bir yer satıyor. Orası nasıl bir yer bilmem?
Yaklaşık 2 aydır dvd yazıcı alacam diye uğraşıyorum. SPD200 tam alacakken piyasadan kaybolmasaydı ii bunlar olmazdı Veriler benim için değerli...
Dvd yazıcı için epey bir kafa yordum ama sanırım Idéefixe 'ye geri verdiğim philips Pbdv1660 'ı (Benq dw1650) alacağım.
Bugünün şartlarıyla böyle. Fakat sorum şu. Bilgisayarımda bir dağınıklık var. Bunları toparlayıp dvd yapması derken 3 ayı bulacak.
Eğer 3 ay sonra Dvd yazıcı almaya kalkarsam, sizce çok şey değişir mi? Ortaya daha manyak, tam fonksiyon kalite testi yapabilen, yazma kalitesi iyi olan, kopya korumalı dvd leri okuyabilen, solidburn gibi özellikler....
Görüşünüz nedir?
Bu gidişle, dvd yazıcını piyasadan kalkmak üzereyken alacaksın.
ARKADASLAR BEN BİRSEY SORUCAM BENDE DVD WRİTER ALICAM MARKALARA GOZ GEZDIRDIM , BENIM SORMAK ISTEDIGIM HARICI DEDIGI HARICI BAGLANTI USB DIYEN NE OLUYOR. YANI KASAYA MONTE EDILMEDEN KULLANMA SANSIMIZ VARMI ONDANMI BAHSEDIYOR, BEN PEK ANLAMIYORUMDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM TESEKKURLER
@ berfinbilgenn
dogrudur, yazici direkt ozel usb veya firewire kutusunda gelmektedir. harici yazicilari ozelligine gore usb veya firewire ile dogrudan bilgisayariniza baglayip kullanabilirsiniz. 2. bir alternatif de normal bir dahili yazici ve ihtiyaciniza gore usb veya firewire kutu alip dahili yaziciyi harici kullanabilirsiniz. tabii bu durumda kutuda kullanilan chipset ve yazicinin UDMA4 modunu desteklemesi onem arzediyor.
BenQ 1650 tavsiye ederim zaten yılın en iyisi ödülünü almıştı sanırım.
ARKADASLAR BEN BİRSEY SORUCAM BENDE DVD WRİTER ALICAM MARKALARA GOZ GEZDIRDIM , BENIM SORMAK ISTEDIGIM HARICI DEDIGI HARICI BAGLANTI USB DIYEN NE OLUYOR. YANI KASAYA MONTE EDILMEDEN KULLANMA SANSIMIZ VARMI ONDANMI BAHSEDIYOR, BEN PEK ANLAMIYORUMDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM TESEKKURLER
bence lg almalısın çünkü adamlar yeni modellerini felan yapmış abicim
hepsi Benq DW 1650 klonlarıymış.Piyasada bunları nereden bulabiliriz bilen var mı? 3)benq klonlu philipsleri bulamazsak lite-on un ürettiği philipsleri almak mantıklı mı?GEnehttp://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=205530 adresindeki şahsa göre ---------------------------------------------------------------------- 16x drives Philips SPD2410L1 = Lite-On SHM-165P6S Philips SPD6001L should be Lite-On SHM-165H6S
18x drives Philips SPD2412T should be Smasung SH-182D (couldn't crossflashed successfully to Samsung SH-182D or Lite-On LH-18A1P by friend of mine) Philips SPD6002T should be Samsung SH-182M (didn't attempt to crossflash) not sure about Philips SPD2411P and Philips SPD6003P which have Medaitek chipsets also. ------------------------------------------------------------------------------------- Mantıklı ise İstanbul da nerede buluruz bunları
@ kemal08
BenQ DW1650 vardi, ama bu serinin son modeli, yani Philips Nexperia chipsetli, olan BenQ DW1655 (ki 1650'den tek farki Lightscribe olmasi) ulkemize gelmedi. ama 1655'le ayni donanima sahip Philips DVDR1668 (tam modelleri Philips DVDR1668K/00, Philips DVDR1668/00M, Philips PBDV1668B/00) piyasada mevcut. belirttigin aletlere ek olarak Lite-On DW1650 ve Lite-On DVD8801 da var, adinin Lite-On olduguna bakmayin, bunlar BenQ DW1650'nin ta kendisi, Lite-On BenQ'yu satin aldiktan sonra uretilen BenQ'ler Lite-On klonlaridir.
Lite-On'a gelince onlar da iyi cihazlardir ancak piyasada bulunan yeni 18x Philips'ler Lite-On degildir, ust konuda daha ayrintili bilgi var. o belirttigin adresteki sahis da benim .
bahsedilen tum bu yazicilardan en azindan birini bulmalisin istanbul'da, baslangic olarak oturdugun yere bagli olarak kadikoy veya mecidiyekoy'e bakmani oneririm, kadikoy'deki bilgisayarcilar birbirine yakin oldugundan, Yazicioglu etrafinda, araman fazla zaman almaz.
unutmadan da belirteyim ki crossflash islemi aletin garanti disi kalmasina neden olur
asus1608 p
Dostum markomda,exada,eksende,sevmediğim goldda bu modeller yok.Bulabileceğim bir yer varsa yazz lütfen.Yoksa gidip liteon alıcağım
quote:
Orjinalden alıntı: DJouneyt
@ kemal08
BenQ DW1650 vardi, ama bu serinin son modeli, yani Philips Nexperia chipsetli, olan BenQ DW1655 (ki 1650'den tek farki Lightscribe olmasi) ulkemize gelmedi. ama 1655'le ayni donanima sahip Philips DVDR1668 (tam modelleri Philips DVDR1668K/00, Philips DVDR1668/00M, Philips PBDV1668B/00) piyasada mevcut. belirttigin aletlere ek olarak Lite-On DW1650 ve Lite-On DVD8801 da var, adinin Lite-On olduguna bakmayin, bunlar BenQ DW1650'nin ta kendisi, Lite-On BenQ'yu satin aldiktan sonra uretilen BenQ'ler Lite-On klonlaridir.
Lite-On'a gelince onlar da iyi cihazlardir ancak piyasada bulunan yeni 18x Philips'ler Lite-On degildir, ust konuda daha ayrintili bilgi var. o belirttigin adresteki sahis da benim .
bahsedilen tum bu yazicilardan en azindan birini bulmalisin istanbul'da, baslangic olarak oturdugun yere bagli olarak kadikoy veya mecidiyekoy'e bakmani oneririm, kadikoy'deki bilgisayarcilar birbirine yakin oldugundan, Yazicioglu etrafinda, araman fazla zaman almaz.
unutmadan da belirteyim ki crossflash islemi aletin garanti disi kalmasina neden olur
quote:
Orjinalden alıntı: kemal08
Dostum markomda,exada,eksende,sevmediğim goldda bu modeller yok.Bulabileceğim bir yer varsa yazz lütfen.Yoksa gidip liteon alıcağım
Exa BenQ satiyordu ama bitmis olabilr. Bogazici'nde BenQ DW1650 var diye gorunuyor, yalniz onlar perakende satis yapmiyorlar, arayip nerede bulabilecegini sorabilirsin. onun disinda Philips 1668 kutulu olarak m.koy Darty'de ve kadikoy DMS'de gormustum. buldugun Lite-On'un modeli nedir??
Exa BenQ satiyordu ama bitmis olabilr. Bogazici'nde BenQ DW1650 var diye gorunuyor, yalniz onlar perakende satis yapmiyorlar, arayip nerede bulabilecegini sorabilirsin. onun disinda Philips 1668 kutulu olarak m.koy Darty'de ve kadikoy DMS'de gormustum. buldugun Lite-On'un modeli nedir??
@ kemal08
gold'ta LH-20A1P . ilginc Philips'leri sitesinde gostermeyen gold Lite-On satacak, biz de bakalim bari . fiyati neydi peki?? BenQ'nun nerede satildigini Bogazici'ne sorarsan soylerler.
Lite-On sadece Datagate'de var diye biliyorum Fiyatı 60Lira.Alacak arkadaşlara tavsiye ediyorum.Bugün aldım ben de uzun araştırmalar sonucu
@ kemal08
bugun m.koy darty'ye ugradim, Lightscribe'li asagidaki Philips modelleri var:
hayirli olsun, testlerini ve izlenimlerini bekleriz
TEşekkürler arkadaşım. Dün Boğaziçi bilgisayardan Emrah Bey le görüştüm.Ellerinde birkaç tane benq olduğunu ama son kullanıcıya satmadıklarından dolayı gidip eksen yada exa dan istettirmem gerektiğini söyledi.Eksen deki satıcı arkadaş yardımcı olmaya çalıştı ama patron dan ok gelmedi.Bende exa ya gittim oradan siparişi verdiler. Eğer gelmezse o zaman Darty den itinayla kazıklanmayı düşünebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: DJouneyt
@ kemal08
bugun m.koy darty'ye ugradim, Lightscribe'li asagidaki Philips modelleri var:
hayirli olsun, testlerini ve izlenimlerini bekleriz
quote:
Orjinalden alıntı: kemal08
TEşekkürler arkadaşım. Dün Boğaziçi bilgisayardan Emrah Bey le görüştüm.Ellerinde birkaç tane benq olduğunu ama son kullanıcıya satmadıklarından dolayı gidip eksen yada exa dan istettirmem gerektiğini söyledi.Eksen deki satıcı arkadaş yardımcı olmaya çalıştı ama patron dan ok gelmedi.Bende exa ya gittim oradan siparişi verdiler. Eğer gelmezse o zaman Darty den itinayla kazıklanmayı düşünebilirim.
aa lutfen, darty'nin sloganini hepimiz bilioz "kim demis ist pahali die", pahalilarin arasinda en ucuzu belki eksen'dekiler satmadiklari bisey getirtmeye sicak bakmiolar. exa bu tip durumlar icin ideal, aslinda genelde kadikoy piyasasindaki en uygun ve guvenli dukkanlardan biridir. istedigin yaziciyi bulmana sevindim, aldiktan sonra da testlerini bekleriz