Şimdi Ara

Dvd Writer Alıcam Yardım Eder misinis? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
7.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

NEC icin bisey diyemicem ama kullandiim CD-ROM, CD-RW, CD-RW/DVD Combo ve DVD-RW hep LG'di ve bi sorunla karsilasmadim. bahsettigin problemler cogunlukla sistem, yazilim veya kullanici kaynaklidir bence. yazicida sorun varsa ztn kullanici olarak bizi astigi icin orasi teknik servis sorumlulugundadir. sık servise giden belli marka ve modelleri varsa onlari paylasabilirsin mesela, ama tum marka icin genelleme yapmak dogru degil bence.

@ fahrettinkart

evet haklisin, DVD-RAM destekleme en cok LG'de var bildigim kadariyla. fakat genel bir gorus DVD-RAM formatinin pek yayginlasmayacagidir, su an icin +-RW daha yaygindir, yanlis hatirlamiyorsam da cok pahali, Beşiktaş dms'de Verbatim 5x DVD-RAM kutulu 20 YTL cekmisti, yine bi arastircam tabii emin degilim, kapasitesini de hatirlamiom!! su an icin Bluray ve HD DVD cok merak ediliyor ve dogal olarak +-R/RW, R DL, RAM formatlarinin yerine gececektir zamanla, BenQ Bluray yazicisini tanitti mesela.

bir baska Lightscribe yazici da Samsung SH-W162L (DVD-RAM desteklemez) =>http://www.cdfreaks.com/article/275

bunlardin disinda bir de Lightscribe alternatif olarak Labelflash tekn. var. Labelflash; NEC (Yamaha), Pioneer, FUJI tarafindan desteklenen bir tekn.dir. FUJI Labeflash DVD'ler Türkiye'ye geldi. Labelflash yazicilardan

ASUS DRW-1608P3S (5x DVD-RAM destekler, ASUS Labeflash destekelmez fakat crossflash ile Pioneer DVR-111L Labeflash destegi de eklenir)
    ASUS DRW-1608P3S inceleme =>http://www.cdfreaks.com/article/283
    ASUS DRW-1608P3S Pioneer DVR-111L crossflash ve cesitli denemeler =>http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?s=40f0a4dec503c695b0c5067d3387c5a7&t=1337288

NEC ND-3550 veya bi ustu 4550 (Labelflash desteklemezler, 3550 DVD-RAM desteklemio 4550 icin arastirmadim)
    NEC ND-3551 veya bi ustu 4551 (Labelfash destekliyorlar, 4551 5x DVD-RAM destekler 3551 icin arastirmadim)
    bunu ortaya cikaranlar CD Freaks'te NEC icin patch'li bellenim hazirlayanlardir, ve bazi baskilardan dolayi crossflash prosedurunu kaldirdilar ama netten arastirilip bulunabilir tabii :) bu dort NEC arasinda en ust modeli 4551 ve diger 3 modelden biri 4551'e crossflash yapilabilir. bunun disinda ulkemizde bir de 4571 modeli var Labelfash destekleyen.
    NEC ND-4551 inceleme =>http://www.cdfreaks.com/article/266

son olarak sunu soyliim, Philips'in Türkiye'deki tekn. servisinden su ana kdr sikayetci olani gormedim. sana tavsiyem bi onceki msg'imda oncerdiim Lightscribe yazicilar. kolay gelsin :)

• Verbatim Dual Layer 3x DVD-RAM 9,4 GB kadikoy dms'de 17,50 YTL.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RoLLiN

bende samsung kullanıorum çokmemnun deilim nec al demişlerdi aldıgım yerde yoktu bende bunu almıstım

@Rollin sen DVD Yazıcıyı nereden almıştun? Burada yazmak istemiyorsan özelime yazabilirsin..
    Yoksa aynı yerle mi muhatabız acaba dedim de...
    Benim de alacağım yerde sadece Samsung var onu öneriyorlar..
    Ben ise getirtme imkanı varsa LG olsun dedim Nec de istemiyorum, sence iyi bir seçim mi?
  • hayırlı olsun
  • yeni alacaklar varsa
    NEC - ND3551 BLACK- tavsiye ederim
  • Burada forum açmadan önce kafam daha az karışıktı. Şimdi Lg ile phlips arasındaki uçurumları gördüm.

Phlips daha kaliteli ama özellikleri az.

Bi de bu crossflash işine ben karşıyım. Chipsetleri aynı olsa bile Üretici firmanın kendi vermediği crossflash özelliğine fazla güvenemiyorum.

Mesela phlips writer üzerine a lite-on firmware yüklenince ısıdengeli yazma i ato kalibrasyon gibi özellikleri gidiecek mi?
  • @ fahrettinkart

Philips'in daha kaliteli olduunu soylerken ne acidan daha kaliteli??

crossflash olayi ztn kullaniciya kalmis. chipset'ten tut hereseyiyle ayni Philips SPD6000 ve Lite-On SHW-16H5S, sadece kapakta Philips yaziyor o kdr. crossflash'le Philips'e ait o ozellikler gider dogal olarak, onun yerine Lite-On'daki ozellikler gelir (SMART-BURN, SMART-X, VASR). asil onemlisi SmartBurn, yani medyayi ogrenme ozelligi kazanacak alet. LG'de mesela bu ozellik yok, yani yuklenilen bellenime gore yazar. bunun disinda yeni cikan test bellenimlerle 6 serisi (6S) yazicilarin yakma hizlarina da ulasilabilir.

BenQ ya da Lite-On onermemin sebebi de bu, cikan urunlerinde en cok gelisitirmeyi saglayan markalardir. ve de gonullu calisani cok oldugundan surekli test bellenimler ya da araclari kullanicilara sunar. mesela guncel bi ornek. Lite-On SHW-1635S icin en son resmi bellenim YSOY iken, LV6N test bellenimi cikarildi. gonullu kullanicilardan gelen test sonuclarindan da faydalanarak bu bellenimi gelistirdiler ve YSOZ resmi bellenimi ortaya cikti. Lite-On bu konuda en iisi bence, BenQ ise cok sık yeni bellenimler cikartarak aletlerin medya uyumlulugunu gelistirmektedir. kullandigim Philips SPD2400 mesela ulkemize ilk geldiinde Y5H2 bellenimleydi, daha sonrakiler Y5H3'le gelmeye basladilar ve hala oyle. bi de ne Y5H2'yi ne de Y5H3'u Philips'in sitesinde bulamazsin, forumdaki bazi Y5H3 kullanicilari Lite-On'un bi araciyla bellenimlerini yedekleyerek Y5H2 kullanicilarina verdi guncellemeleri icin. bi onceki mesajlarimda verdiim linklerin sitelerde istediin yaziciyla ilgili bilgi bulabilirsin, kolay gelsin!!

• önceki dvd rom umun okuyamadığı bir çok cd yi dvd yi philips spd2400BM ile okutmuşum...

bu dvd rw kullanıp yorum yapan tüm arkadaşlar sağolun.. çok memnunum.. - medyalarda sorun yaşıyordum.. maşallah bu alet - + ne bulursa yazıyor...
  • Lite on u tercih etmeyeceğim. Philips le aynı kalitede olsalar dahi...

Philips SPD6000L1 lightcribe yazıcısı, spd2400BM ile kıyasladığımda, spd2400BM de 32 x olan cd-rw hızı
    SPD6000L1 de 24 x e düşüyor. Bu da bazı şeylerden vazgeçmem anlamına geliyor.

Bu nedenle SPD6000L1 i gözden düşürdüm. , spd2400BM daha iyi geliyor gözüme. Arada 15 milyon fiyat farkı var.

Peki , spd2400BM ün Liteon daki karşılığı ne? Bu yazıcı crossflash ile labelflash ya da lighscribe falan olmuyorlar di mi.

LG GSA-H20L'de de fonksiyonu çok, özelliği neredeyse yok. Ama bunu da aklımdan çıkarmış değilim.

Çünkü ben aldım mı 10 yıl kullanacağım...
  • @fahrettinkart bu aşamada son kararın nedir? Hangi ürünü almayı düşünüyorsun?
    Ben LG almayı düşünüyorum. Bana LG GSA-H20L modelini tavsiye eder misin? Bunu mu alalım?
    LG GSA-H20L modeli kutulu mu satılıyor? Yoksa kutulu siyah LG başka model önerin ne olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronica

@fahrettinkart bu aşamada son kararın nedir? Hangi ürünü almayı düşünüyorsun?
    Ben LG almayı düşünüyorum. Bana LG GSA-H20L modelini tavsiye eder misin? Bunu mu alalım?
    LG GSA-H20L modeli kutulu mu satılıyor? Yoksa kutulu siyah LG başka model önerin ne olabilir?

Kararsızlığım hala sürüyor. Ancak Lg alacaksan h20L yi öneririm. Djouneyt bi başka model önermişti, ama sanırım bulunması zor.

Kutu muhabbeti ile ilgilenmedim.

Forumda dendiği gibi LG h20 l çok kullanışlı. Fakat profeyonel özelliklerden yoksun.
    O yüzden kafa karışıklığı var. LG ninki gibi kullanışlı ve profesyonel özellikleri barındıran dvd yazıcı bulamadım.

(H20L nin tüm özellikleri + hızlarıyla , Cd yakmama özelliği+ Medya yazarken kalite testi/kalibrasyon)

• ASus hem dwd rw hem cd rw hem okuyucu hertürlü işlemm tek bir cd-romla yapıyorum.Çok da güzel bir ürün iyi ki almışım diyorum...Tavsiye de ederim...
  • @ fahrettinkart

daha once attigim bi mesaj:

quote:

Orjinalden alıntı: DJouneyt

oncelikle hangi yazici 2-56x Princo CD-R'i hangi hizlarda yazabilir ona bakalim

NEC ND-6650A 1.42
    Nero CD-DVD Hızı: Disc Info
    Basit bilgiler
    Disk tipi: : CD-R
    Üretici: : Princo
    MID : 97m27s28f
    Yazma hızları: : 8 X - 16 X
    Kapasite: : 79:59.74
    : 703 MB
    Gelişmiş Bilgi
    Kullanım : General
    Disk Durumu : Boş
    Ham Veri
    ATIP
    0000 - F0 00 80 00 61 1B 1C 00 4F 3B 4A 00 00 00 80 00 - ....a...O;J.....
    0010 - 00 00 00 00 00 00 00 00 - ........

Philips SPD2400 Y5H3
    Yazma hızları: : 8 X - 16 X - 24 X

LG GSA-4163B A106
    Yazma hızları: : 4 X - 8 X - 16 X - 24 X - 32 X - 40 X

LG GCC-4521B 1.07
    Yazma hızları: : 4 X - 8 X - 16 X - 24 X - 32 X - 40 X - 48 X
    .
    .
    .
    .
    bunlar tek tip medya ile olan sonuclar fakat genelleme yapabilirim:
    1. elimdeki LG'ler ve NEC test icin degiller, Philips tabii ki
    2. 2-56x medyayi min. 40x ile yazmasini umuyordum tum yazicilarin, goruldugu gibi yine kagit ustunde kalio hersey!!

burada ise Philips SPD2400'un CD-R max. yazma hizi 48x olarak verilmis mesela. LG'nin sitesinden ise su bilgileri aldim (LG sagolsun sitelerine direkt link verilemio, bilgilerhttp://www.lge.com/index.jsp 'den bolge olarak Canada secilerek acilan siteden alinmistir, Türkiye sitesinde LG GSA-4163B yok mesela )

LG GSA-4163B (DVD yazici)
    Write : CD-R: 40x, 32x, 24x, 16x, 8x, 4x

LG GCC-4521B (CD-RW/DVD Combo)
    Write speed : CD-R: 4x, 8x, 16x(CLV), 24x, 32x, 40x(PCAV), 20~52x(FCAV)

goruldugu gibi Nero 2-56x Princo CD-R medyayi, Philips SPD2400 ve LG GCC-4521B ile belirtilen max. hizlarin altinda yazabilmektedir. tabii bu medya markasi, optik surucu markasi ve bellenime bagli seylerdir (NEC ND-6650A'nin ozellikelrine bakmadim ama benim icin onmeli degil, DVD-ROM olarak kullaniyorum ).

Philips SPD2400 kullanicisi olup Lite-On SHW-1635S'e crossflash yaptim, ust konuda testler mevcut.

@ electronica

yukardaki mesajimda da belirttigim gibi LG GSA-H10L'yi LG GSA-H20L'ye oneririm. H10L, 12x DVD-RAM yazmayi destekler ve Renesas chipsetli. oysa H20L 5x DVD-RAM yazmayi destekler ve Panasonic chipsetli. H10L ulkemizde su an icin bulunmadigi dogru fakat H10L H20L'den daha yeni bi alet oldugu icin gelmesi biraz zaman alabilir dogal olarak. burada H10L kullanicilarin testleri mevcut (resimleri gorebilmeniz icin uye olmaniz gerekir - ucretsiz, H10 serisinin BenQ'lerdeki sonuclari berbat oysa Lite-On'larda super ondan BenQ sonuclarini kaale almayin , Lite-On iste nolsun daha , ayrica SONY optik suruculerin cogu da aslinda Lite-On ve crossflash yapilabilir).

@ EmRaHSaRaL

hayirli olsun da, hangi kriterlere gore ii?? tum dvd yazicilar senin dediin ozelliklere sahip ztn. bir de ASUS'un hangi modeli??

• NEC 4571 B nasıl peki içinizde profesyonel kullanan varmı?

Lg nin medya kalitesi ile ilgili hiçbir fonksiyonu yok.
    Bu nasıl peki? Medyaların kalitesini test edebiliyor mu? Ya da bellenimleri var mı?

Yoksa bu da LG gibi medya kalitesini denetleyemiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

NEC 4571 B nasıl peki içinizde profesyonel kullanan varmı?

Lg nin medya kalitesi ile ilgili hiçbir fonksiyonu yok.
    Bu nasıl peki? Medyaların kalitesini test edebiliyor mu? Ya da bellenimleri var mı?

Yoksa bu da LG gibi medya kalitesini denetleyemiyor mu?

NEC ND-4571 modelinde Labelflash ve 5x DVD-RAM yazma ozellikleri var fakat SolidBurn veya SmartBurn gibi medyayi ogrenme ozelligi yoktur, yuklu bellenimdeki stratejiye gore medyalari yazar. NEC kalite testi gerceklestirebilir fakat Lite-On, BenQ veya Plextor kadar guvenilebilir sonuclar vermez. burada da NEC ND-4571 incelemesi mevcut.

• bence de nec iyi bir seçim olmuş 7-8 aydır kullanıyom vcd dvd dinlemiyo takır takır alet ama biraz yavaş cd'den cd'ye kopyalarda

bende philips sp42400 var çok iyi yazıcı erişim süreside nec ten 2 kat daha hızlı ama çok sorun veriyor 2 kere servise yolladım ve yenisi geldi son gelen gene 20-30 dvd ve biraz cd den sonra gene bozuldu. bence philips sp42400 alıp hiç uğraşmayın

aslında philips yazıcılarla hiç uğraşmayın derim cdrw de var bende hızlı güzel ama çabuk bozuluyo
  • valla topiği okumadım bütçen müsait değilse kusura bakma

PLEXTOR 755A işte dvd yazıcı budur. yalnız 150 dolar civarında
  • Ben plextorun 760 18X Sata Siparisini verdim bile yanlız gelmesine 3 hafta var daha.
  • samsung dan şaşmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdexos -- 10 Ağustos 2006; 12:35:05 >
  • Diğer markaları ve modelleri gözden çıkardım. Sadece ikisi kaldı.
    SPD6000L1 ve spd2400BM arasında karar verecem. SPD6000L1 lightscribeli. Bide 24x cdrw. spd2400BM nin cd rw 32x. Başka fark yok.

Lightscribe den ziyade sessizlik, arıza çıkarma olasılığının azlığı, erişim süresi.

Bu gibi kriterlere göre hangisi daha iyi olabilir?
    Bunu karşılaştırılmasının yapıldığı site var mı?

Gerçi çakal ardadaşımız (the_jackall) moralimi bozuyor ama siz buna katılıyor mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.