Şimdi Ara

DVD-WRITER kullanicılarina....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta once BENQ 1640 DVD-WRITER ALDIM. BSMB firmware ini yukledim( en son firmware ) simdiye kadar 20 dvd yazdim. Diamond in 8x ve 4x dvdlerini kullaniyorum. Program olarak nero ve alcohol u kullaniyorum.
    Benim sorunum: 4x hizla 15 dakikada yaziyorum. 8x hizlada 15 dakikada yaziyorum. Gerek hdd den dvd ye gerekse dvd den dvd ye yazdim. Ama gene ayni 15 dakikada yazior.
    Arkadasta LG war. O da 4x, 8x, hatta 12x hızda bile 15 dakikada yaziormus. Yuhh dedim olamaz boyle bisi.

Siz ne dersiniz. Acaba sorun dvd writer da mi, yoksa diamond dvd demi, yoksa teknoloji henuz 15 dakkanin altinda yasmayi desteklemiyor mu? Veya sorun bunlarda baska biseyde mi?

Saygilar,
    Sevgiler,

******************* Feel the Magic *************************

• bende PHILIPS war HDDden DVDye 9dk da yazıyorum...

IDE kablolarını ne şekilde bağladın peki ??
  • ide kablolarinin 1 tanesinde 2 hdd bagli. digerinde 1 tane dvd rom 1 tane dvd writer bagli.
    Sanirim dvd rom master, writer slave idi.
    Bu arada sen kac hizla yaziosun.

****************** Feel the Magic *************************
  • bence sen dvd+hdd ve hdd+dvd vriter şeklinde ayarla hız fark edecektir
  • bende asusun dvd writerı var 1.5 gblık lks dosyası yedegını
    8x hızda 7.5 dkda yazıyor....
    pozisyon ıtibarıylede secondary slavedır kendısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 17 Aralık 2005, 19:03:50 >
  • bence bu fark anakartın veya ide kablosunun veriyolu hızından kaynaklanıyo..
  • Kabloyla veya bağlantı şekliyle bir alakası olmadığını düşünüyorum. Çünkü 40 pinlik kablolar bile DVD-RW nin istediği hızı veriyor. Kabloyla ilgili bir sorun varsa olsa olsa kablonda kırık vardır veya fazla bükülmüştür. Sağlam kablolarla dene.

DVD yazarken buffer ne alemde? %98-100 arası sabit yüksek değerlerde mi yoksa 2 sn'de bir %10-20'lere düşüp tekrar çıkıyor mu? Eğer böyleyse biostan tanıttığına emin ol. Tanıttıysan gelişmiş ayarları Auto yap.

Başka DVD'lerle dene. Medyayla bir uyumsuzluk yaşıyor olabilir alet.

Son olarak anakartının ide sürücülerinin yüklü olduğundan ve aygıt yöneticisinden dma ayarının açık olduğundan emin ol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cd writer ların omru
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar fikirleriniz icin sagolun. Bu sekilde yardimlariniz dewam ettikce sorunu cozecegiz.

ide kablolar icin dvd+hdd ve hdd+dvd writer durumunu en son denicem. Olmazsa artik buna bakacaz.

Diger ihtimaller, kablolarla alakali bi sorun yoq. kablolar saglam.
    Buffer canavarlar gibi %90-100 arasinda yazior. Hatta suan %84-94 arasinda yazıor:d

Medya Kalitesi: Benq nun kendi programi( kutudan cıkan ) ile dvd yi test ediyorum. yazma testlerinde trace error 10-20 arasinda focus error 10-20 arasinda gosukuyor. ( Bu hatalarin miktari yuksek mi dusuk mu? Bu konuda da aydinlatirsaniz sevinirim)Test sonucunda yazabilirsin diyor ve programn baska bi sekmesinde medya destekleniyor diyor. Yani gorunen o ki diamond markada sorun yoq. Ve aksam ustu maltepe pazarindan dvd almaya gittim yine. 25 diamond dvd ve 5 tane de TDK urunu noname dvd aldim. Bu noname dvd, dimond kadar kaliteli hatta bazi testlerde daha kaliteli.Ayrica TDK urunu olmasinin kaniti da BenqSuite programinda uretici firma kisminda TDK yaziıor. ( HArbiden TDK nin mis) Bu TDK nin noname dvdsi ile ayni hızlarda yaklasik 1 dakika daha erken yazior.

"Son olarak anakartının ide sürücülerinin yüklü olduğundan ve aygıt yöneticisinden dma ayarının açık olduğundan emin ol." olabilir gibi bu ihtimal. dma ayarlari açık. ama anakartının ide sürücülerinin yüklü olduğundan nasil emin olabilirim???

Bilgisayarimin ozellikleri hakkinda da bilgi veriyim. Oncelikle alali 3.5 yıl oldu:d Hp nin vectra modeli. pentium 4 1.7 GHz. 512 SDRAM 133 MHz. DVD ROM / DVD WRITER. HP oldugu icin anakart da HP nin. Ve biosu 3 yıldır update edemedim delircem bu da ayri bi yardim isteme konum. Belki bundan oluyodur???

*********************** Feel the Magic *******************

• İş sarpa sarıyor.

Biostan olabilir. Keske bi update edebilsen.
    Ide surucusu sorunu ise şöyle; iki tür ide sürücüsü oluyor. Biri standart windows ide suruculeridir. Diğeri ise anakartın genelde platform sürücüleri ile beraber yüklenen anakartın üretici firması tarafından yazılmış sürücülerdir. Hangisinin yüklü oldugunu anlaman için aygıt yöneticisinde "IDE ATA/ATAPI DENETLEYİCİLER" kısmına gir.Burda bazı secenekler goreceksin (veya bir tane, sürücüye bağlı). Bunların özelliklerine gir ve "sürücü" sekmesini tıkla. Burda sürücüyü kimin sağladığı yazar. Microsoft yazıyorsa windows'un sürücüleridir, HP falan yazıyorsa üreticinindir.

Ben her zaman üreticinin yazdığı sürücüleri kullanmayı tercih ederim. Ama sen yine de ikisiyle de dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 18 Aralık 2005, 0:13:56 >
  • surucu windows un surucusu

dvd writer i olan bu kadar az mi ki baska kimse yorum yapmiyor.. Hadi arkadaslar Kac hizla kac dakikada yaziorsunuz.
  • kardes normalı 8x le 8 dakika da 4.7gb artık sen kur hesabı
  • kardeş dma'ları açtınmı açkık değilse ondan yavaş yazar
  • dma ayarlari açık. arkadaslar writer i alali 2 hafta oldu. cevap gemesse garantiye gondercem. Bu writer in problemi mi???
  • Bende de aynı sorun vardı. 16 x le 30 dk sürüyordu yazmam. Sonra düşündüm ya ben hdd içinde dosya kopyalayınca bile 30 dk sürüyor. Hdd nin hızını test ettim 3.2mb/sec çıktı. Yani hdd m de bir sorun varmış. Hdd yi alalı 6 aydan fazla oldu hiç farketmemiştim. Sende ne olur ne olmaz bi hdd nin hızını kontrol et bence. Bir dvd yi önce hdd ye kopyala sonra hdd içinde yerini değiştir bi bak bakalım ne kadar zaman alıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.