Şimdi Ara

cd writer ların omru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cd writer ın omru konusunda pratik ye da teorik bilgisi olan var mı
    fazla kullanma dolayısıyla writer bozuldu diyelim.
    genelde bu tur arızaların tamiri mumkun mudur dersiniz
    cd rom yerine writer alıcam fakat bu sorular kafama takıldı

• ömrü kalitesine göre değişiyor bildiğim kadarı ile. Ama en kötüsü bile en az 1500 kere yazar herhalde. Bozulduğundada elması değiştirilebiliyor diye duydum fakat baya bi pahalıymış elması. Yenisini almak daha karlı olabilir o durumda.
  • lg cd writer ların ömrü 800 cd imiş banada evren söyledi vallahi ama...yinede cd writer bozulduktan sonra istediğin kadar tamir et...yani hiç umut etme...
  • CD-Rom yerine Writer alacağım demişsin.
    Bu çok hatalı olur. Hiç Bir Writer Seni Bir CD-Rom sürücü gibi okuma konusunda tatmin edemez.
    Tabi Diz üstü kullanmıyorsan.
    Tavsiyem CD-Rom sürücü alman.
  • burada iki tane güzel kız var acaba hangisine sulanmalıyım hmm
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by areels</i>
    <br />burada iki tane güzel kız var acaba hangisine sulanmalıyım hmm
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Ne bu şimdi? uyarı mı almaya çalışıyorsun?!
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by areels</i>
    ne alaka yaw cdrw ile kız :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS2 müzik CD'si sorunu
    15 yıl önce açıldı
    [SATILDI] Lite-On iHAS524 DVD/CD Writer
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cd writerların fiyatı daha duser mi sizce. 30 dolara writer fena olmazdı :)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by vEnGeFuL</i>
    <br />××»Yaklaşık bir senedir senin deyiminle cdwriter'ı cdrom gibi kullanıyorum.Hiç bir sorunda yaşamadım hatta alırsan anlarsın ki birçok cdrom'un okuyamadığı cd'yi bu alet okuyabiliyor.ikisi de yani hem cd rom hemde writer okuma işi yapabilicek şekilde tasarlanmış... galiba anlatamıyacam anlıyacağın ikiside cd okumaktan bozulmaz bence paran varsa cd writer al vede lg alman en mantıklısı çünkü arçelik ve beko servisleri bunları tamir edebiliyor!(ben cd writer'ımla yaklaşık 200cd yazdım yeni gibi duruyor)
  • tamir edebilme konusunda garanti verebilirimşarç ve beko lg kullanıyor
  • bende onu söyledim clarion
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ***ReaL***</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by areels</i>
    ne alaka yaw cdrw ile kız :))

Uykusuzluk işte , foruma cevap yazayım dedim , yazma penceresi açıldı ama nereye ne yazıyodum unuttum,o kadar uykusuzdum ki sayfayı aşağı kaydırıp bakmaya bile üşendim, açılmışken bişey yazayım dedim, bu esnadada iki güzel kız vardı onu yazdım,ehm...

Cd yazıcıların ömrü mühim değildir,en kötüsü bile bir iki yıl tam performansla yüzlerce cd basabilecektir, nasılsa her geçen sene teknoloji yenileniyor, bozulması veya ömrünün bitmesi çok iyi birşeydir, böylece yeni teknolojiye geçmek için neden oluşur.

• ömür markaya ve kaliteye göre değişir eğer siz kirli olmayan temiz cd kullanırsanız.ve CD YAZICI yı sadece yazma aracı olarak kullanırsanız okuma yani cd çalıştırmak için kullanmassanız cd yazıcı yıllarca hiçbir sorun yaşamaz.ama siz onu hem bir cd okuyucu olarak kullanıp tüm parmak izli kirli cdleri okutup birde yazma işinede titiz davranmassanız ne marka olursa olsun bayrağı diker.ama şartlara uyarsanız cd yazıcı nın ömrü diye birşey yoktur yıllarca kullanırsınız.düşünün cd okuyucu için örneğin 1000 adet okuma diye birşey diyebiliyormuyuz tabiki hayır.cd yazıcı da böyle ama iyi kullanmak lazım mesele olan budur...
  • herşeyin bir ömrü vardır ve bu hareketli parçalarda daha kısadır, tabiki kullanma şekli bu ömrü uzatır, ancak sonsuza kadar değil , insanlarda kendilerine iyi bakarlarsa ömürleri 15 yıl kadar uzar mesela...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by clarion</i>
    <br />tamir edebilme konusunda garanti verebilirimşarç ve beko lg kullanıyor

pardon burada cd yazıcıların tamir edlebildiini mi anlatmya çalıştın?? yok bende bir 8*8*824 war eğer makul bir fiyata tamir edilirse ettiricem de...
  • Merhaba arkadaslar,

LG 48x24x48 cd-rw almayi dusunuyorum. fakat forumlardan okuduguma gore yazici 36X daha yukari yazmiyormus. firmware update yapmak gerektigini soyluyorlar. gerci 48x yazipta o kadar acelem yok ben sadece bunun yazilan cd lerde herhangi bir problem (okumama) cikamsina yol acarmi? eger *firmware upgrade yapmak gerekirse (aldigimda) yardimci olursaniz cok sevinirim. sizce LG nin 48*24*48 yazicisi hakkinda yorumlariniz nelerdir? yamaha cd yazici piyasisinda cekildi yoksa diyorum f1 mi alsam ne dersiniz?
    gorusmek uzere..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by borckaartvin</i>
    <br />ömür markaya ve kaliteye göre değişir eğer siz kirli olmayan temiz cd kullanırsanız.ve CD YAZICI yı sadece yazma aracı olarak kullanırsanız okuma yani cd çalıştırmak için kullanmassanız cd yazıcı yıllarca hiçbir sorun yaşamaz.ama siz onu hem bir cd okuyucu olarak kullanıp tüm parmak izli kirli cdleri okutup birde yazma işinede titiz davranmassanız ne marka olursa olsun bayrağı diker.ama şartlara uyarsanız cd yazıcı nın ömrü diye birşey yoktur yıllarca kullanırsınız.düşünün cd okuyucu için örneğin 1000 adet okuma diye birşey diyebiliyormuyuz tabiki hayır.cd yazıcı da böyle ama iyi kullanmak lazım mesele olan budur...

borckaartvin +1

• Merhaba,
    Şunu herkesin bilmesi gerekir bir kere. yUkarıda bir arkadaş da belirtmiş zaten: Herşeyin bir ömrü vardır ve mekanik parçaların ömrü elektronik parçalara göre daha kısadır. Neden mi? Çünkü mekanikler. Yani hareketli parçalar daha çabuk yıpranır. İkinci olarak da elektronik malzemelerin ömrü yine kullanıma bağlı olarak çok uzun olduğundan insanlara sanki ömür boyu kullanılıyormuş gibi geliyor. Az ya da biraz daha yoğun kullanılan bir aletin ömrü gerçekten çok uzundur. Hemen bir örnek: renkli televizyonların tüplerinin ömrü (daha doğrusu bu tüplerdeki elektron tabancalarının ömrü) 25.000 saattir. Bu da günde 10 saatlik kullanım yapsa bir renkli tv yaklaşık 7 yıl sorunsuz çalışır.
    Yukarıda bir arkadaş kristalden bahsetmiş. Optik malzemelerde krsital değil, asıl işi yapan optik parça olan lazer diyot vardır. Lazer diyotların ömürleri kullanım amaçlarına göre değişir. CD-ROM sürücülerde yalnızca okuma amaçlı kullanılan lazer diyotların ömrü de hatırladığım kadarıyla 5.000 saatin üzerinde. Fark ettiğiniz üzere bir elektronik parçanın ömründen bahsdederken kaç kere kullanılabileceğinden değil kaç saat kullanılabilceğinden bahsedilir. Yazma amaçlı kullanılan lazer diyotların ömürlerin hakkında bir fikrim yok, ancak şunu söyleyebilirim ki daha önce de arkadaşların değindiği markanın kalitesiyle doğru orantılı olarak artar, tabii sen de adam gibi kullanrsan.

• sony crx140e 8x4x32 cd writer var.2,5 senedir kullanıyorum.Şu ana kadar karşılaştığım en kötü problem art arda 6 cd falan yazınca writer cd okuyamaz gibi oluyo, yavaşlıyo.Her türlü adi cd yazdım, dvd olmasına rağmen okuma perf. kötü diye cd okutmak için sürekli cd-writer kullandım.bir günde 20-25 cd yazdığım oldu hem de çok dandiklerdi.Şu zamana kadar rahat 200 cd yazdım.Çok memnunum ve kullanmaya devam ediyorum
  • creative, ben aldım LG 48x24x48x. Aldığım zaman firmware sürümü 1.10 du ve maximum 32X yazıyordu 48X destekli CD-R lara. Ancak forumdaki arkadaşlarında yardımıyla firmware sürümünü 1.02 ye düşürmem gerektiğini anladım. Şu an 1.02 ve çatır çatır 48X! Ama LG gibi büyük bir firmaya doğrusu yakışmadı. Hadi biz forumlar falan idare ediyoruz ama forumlardan haberi olmayanlar hala 32X yazmaya devam ediyolar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.