Arkadaşlar Hp Pavilion dv6173ea laptopumda bulunan "Slimtype dvd a ds8azh" marka bir dvd writer var. Son birkaç ay içerisinde boş dvd leri 8X - 10X - 12X hızlarında yazabiliyorken aynı dvdleri şu anda maksimum 2X hızda yazabiliyorum. İnternette uzun araştırmalar sonucunda birsürü yöntem denedim ama hiçbiri sorunu çözemedi. Biraz daha ayrıntılı açıklamak gerekirse ;
- Boş DVD philips markadır ve başka bir laptopta denenmiştir.8X hız ile de yazılmıştır. - DMA ayarı denilen şeyi kaç kere yaptım hatırlamıyorum ama açık olduğundan eminim. - Birkaç farklı yazma programı kullandım(Nero 6 ve 9 sürümleri, AShampoo Burning Studio, Imgburn vs.). Ayrıca neroda hız testi cihaz analizi vs. yaptım yazma hızı maksimum 2X gösteriyor. - Bios falan hiç kurcalamadım ama çözüm olması açısından deneyebilirim. - Firmware ve başka dvd writer sürücüsü aradım ama internette yok. DVD writerı birkaç kes kaldırıp yeniden kurdum ama bir değişiklik olmadı.
Benden bu kadar arkadaşlar çözüm bulana hediye olarak 1 dvd doldurup yollayacam.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Hp notebookların en kronik sorunudur Cd yazma problemi.Cihazın uzerinde gelen dandik bir yazma programı var onu deneyin cunku hp onunla deniyor ayrıca hp servisi kendi cihazlarında hp cd veya dvd kullanmanızı tavsiye eder.Firmware update hp nin kendi sitesinden bulabilirsiniz varsa.Bios update yapmanızda da fayda var.Bu sorun oluyor ben en az 10 farklı makinada aynı sorunu yasadım sorun bitmiyor.Dvd degisiyor geliyor 1 ay sonda aynı sey oluyor gonderiyorsunuz yazıyor deyip gonderiyorlar.Hp bu olur deyip geciceksiniz.
SAYGILARLA
Bios update yapıp sonucu buradan yazacağım. Ayrıca format atsam düzeleceğine dair umutlarım var ama an itibariyle gözüm kesmiyor.
Bios güncellemesi yaptım mavi ekran falan korkuttu falan neyse açtım bilgisayarı dvd yazma hızında değişme yok halen 2X ile yazıyor ama bi faydası oldu harici harddiskimi geç tanıyan bilgisayarım hemen tanıdı.