Şimdi Ara

DVD Writerım yazmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    lg hl dt gsa-h42n rloo

bir dvd writer kullanıyorum.. bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım ama bugünlerde, cd-dvd yazamıyor kendisi.

verdiği hata da DMA HATASI VE CRC HATASI

firmware yükleyim dedim ama bu writerın firmware i yokmuş sanırım.

ayrıca henüz deneyemedim ama büyük bir ihtimalle yanlış bir firmware i çoktan yüklemiş durumdayım.

durumu düzeltmek için her türlü yardıma açığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secretdream -- 8 Mayıs 2007; 11:25:20 >

• Yani mesele sp2 ise bilgisayarımda sp2 yüklü...yine de güncellemelere bakarım..
    bu sitede bu hata ile ilgili değişik öneriler var. bir tanesi registry den masteridedatachecksum anahtarını silmekti...o biraz işe yaradı gibi. sürücümü cd-rom olarak görüyordu ama o anahtarı silinde dvd-rom olarak görmeye başladı. ama hala yazma hatası veriyor.

bir kez daha mı firmware güncelleme yapsam diyorum.. bilmiyorum..
    sorun kablodan olabilir mi acaba?

aranızda böyle bir hatayı çözen yok mu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secretdream -- 9 Mayıs 2007; 10:52:00 >
  • Birde başka marka bir Boş DVD ye yazmayı deneyin bu DVD CD RW ler medya seçiyor belki ondan yazamıyor olabilirsin

Geçen gün banada CD lazım oldu gittim 3 tane aldım bu aldıklarımda daha yazdıklarımdan farklıydı üçünüde denedim bir türlü yazamadım sonra gittim tekrar daha önce yazabildiğim cd lerden aldım ve makina cayır cayır yazıyor zaten daha öncede internette bir çok yerde okumuştum bu cihazların medya seçtiğini
  • yanlış bir firmware güncelleme yaptıysanız ondandır, cihazı eniyisi garantisi varsa servise götürün, çalışmıyor diyin
  • evet,bu sorunu büyük oranda çözdüm..ilgilenenlere teşekkür ederim...belki birinin işine yarar diye yaptıklarımı söyleyeyim.
    1-registryde önceden bahsettiğim anahtarı sildim
    2-firmware güncellemesş yaotım...
    3-windowsu updateledim...sitesinde bu sorundan bahsediliyor çünkü..
    4-dvd writerın bağlı olduğu kabloyu değiştirdim. kendisini secondary mastera, hdd yi de primary mastera bağladım.

evet bunları yaptıktan sonra cd ve dvd yazmaya başladı...

yazma işlemi yapılıyor yapılmasına da ,bu sefer de bilgisayarda başka bir şey oldu.

bilgisayarı açıyorum ve 5-10 dakika içerisinde kapanıyor..hani fişten çekilmiş gibi....

Yanlış veya eksik bir şey mi yaptım acaba?
    Ya da sistemim dvd writerı kaldıramıyor mu? güç yetmiyor yani..öyle bir şey olabilir mi?

Kabaca sistemi söylemek gerekirse;
    anakart MSI
    görüntü krtı fx 7900
    bir maxtor hdd 40gb
    bir sata hdd..sistem bunda yüklü..160 gb
    p4 işlemci
    3.4 ghz
    ve 512 mb ram
    ve 250-300w kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secretdream -- 10 Mayıs 2007; 9:28:08 >

• Bence Güç kaynağı yetersiz kalıyor, yada güç kaynağının fanı tozlanmıştır ve bu yüzden ısınma yapıyordur.

İşlemci ısınması da olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.