Şimdi Ara

DVDRip arşivimi Yify 720p yada 1080p ye çevirsemmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, 2009 dan beri arşivlediğim 1000 i aşkın filmim var ve %95'i dvdrip,brrip ve bdriplerden oluşuyor. Arşivimin tamamına yakını TR dublajlı. Ancak yabancı dizi izlediğim için altyazıya aşinayımdır. sizlere sorucagım soru ise dvdrip arşivimi yify e çevirmeye değer mi ? ses kalitesini biliyorum düşükmüş ancak bendeki dvdrip kalitesi berbat yani 720p izledikten sonra dvdrip izlenmez çekilmez bir hal alıyor ne dersiniz ya da yify den başka alternatif sunabilirseniz çok memnun olurum

• Görüntü rezalet. Ama DVD'rip'e oranla bir hayli performans getirisi olacaktır elbet..
    Bir kere sıkıştırma daha iyi, daha yüksek çözünürlük, genel performans artışı.. Ses konusu ise tam anlamıyla rezalet..
    Eskiden (Eskiden dediğim yıllar önce) 1,5 2 gb'lik dvd rip'ler çekerdim netten, onların sesi yıfy 2 gb'lik 1080p sunumundan dahi güzeldi..
    Ama artık adamlar haklı olarak DVD rip ile uğraşmıyorlar tabii.. Yıfy ses konusunda özenli değil, hatta bu işten hiç anlamıyor diyebilirim..
    Ha, bana 650mb'lık DVD rip'i bununla karşılaştır dersen, yıfy daha iyidir tabii...
    Biraz uzun oldu farkındayım Özetle;
    Yıfy 1080P Sunum (Ort. 1.5 2gb) olanları ile değiştirin arşivinizi. Benden naçizane bir tavsiye..
    Verdiğim resim 720p yıfıy sunumu, ve toplam video boyutunu fazla arttırmasın diye ses kalitesi ciddi oranda düşüyor.
    Soracağınız bir şey varsa, haberdar et butonundan beni rahatsız edin lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 30 Mart 2014; 18:17:56 >

• parana, zamanına yazık değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Görüntü rezalet. Ama DVD'rip'e oranla bir hayli performans getirisi olacaktır elbet..
    Bir kere sıkıştırma daha iyi, daha yüksek çözünürlük, genel performans artışı.. Ses konusu ise tam anlamıyla rezalet..
    Eskiden (Eskiden dediğim yıllar önce) 1,5 2 gb'lik dvd rip'ler çekerdim netten, onların sesi yıfy 2 gb'lik 1080p sunumundan dahi güzeldi..
    Ama artık adamlar haklı olarak DVD rip ile uğraşmıyorlar tabii.. Yıfy ses konusunda özenli değil, hatta bu işten hiç anlamıyor diyebilirim..
    Ha, bana 650mb'lık DVD rip'i bununla karşılaştır dersen, yıfy daha iyidir tabii...
    Biraz uzun oldu farkındayım Özetle;
    Yıfy 1080P Sunum (Ort. 1.5 2gb) olanları ile değiştirin arşivinizi. Benden naçizane bir tavsiye..
    Verdiğim resim 720p yıfıy sunumu, ve toplam video boyutunu fazla arttırmasın diye ses kalitesi ciddi oranda düşüyor.
    Soracağınız bir şey varsa, haberdar et butonundan beni rahatsız edin lütfen..

sesin rezalet oldugunu okudum. ancak şöyle bir sorunum var örnek veriyorum the great geatsby yanlış yazdıysam kusura bakmayın bende dvdrip yada bdrip sunumu var 1.36gb boyutu var tr dublajlı. bu ben 720p yify olarak indirince 800-850 mb olacak. benim için avantajı şu oluyor
    1. yer boyut olarak
    2. görüntü olarak

eksi olarak ise ses oluyor ama şimdi dvdrip dende pek bir performans aldıgımı söyleyemem yani ses ve özellikle görüntü olarak. 47 ronin i test amaçlı 1080p ve 720p yify sürümünü indirdim arada ki fark için 720p nin 1080p den farkını göremediğim için ve boyut olarakta yarı yarıya farkettiği için 720p yify arşiv düşünüyorum. world war z nin elimde dvdrip sunumu vardı. hem 720p hem 1080p yift sini indirip baktım sanki bunda 1080p bi adım önde gibi geldi ama yinede öyle ahım şahım 720p ile arasında fark göremedim. değiştirmeyi düşünüyorum listemi hazırlayıp tamamen çevirmeyi düşünüyorum en azından bulabildiklerimi yapmayı düşünüyorum. ses kalitesi olarakta belki daha sonraları ses dosyaları bulup dual yaparım diye de düşünmüyor değilim siz ne dersiniz bu konuda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

parana, zamanına yazık değilmi ?

+1
  • Anladığım kadarı ile Ses sisteminiz stereo ve çok kaliteli bir şey olmasa gerek.
    Sadece DVD Rip arşivinizi değiştirmek için yıfy 720P işinizi görür sanıyorum sorunuzun cevabı olarak..
    Aslında depolama ve net sıkıntısı olmasa (Ki 8mb 50 gb paket kullandığınızı varsayıyorum) 3.5 gb civarı tutacak Min 350, 400 kbs 5+1 sesli sürümleri tercih edin diyeceğim..
    Eli mahküm olanlar için 720 P Yıfy'den fazla alternatif de yok zaten.. Ya görüntüden feragat edeceksiniz, ya sesten..
    720P'den memnun kaldıysanız neden fikrinizi değiştireyim ki?

720P ile 1080P sürümü sesi aynı değerlerde geziyor, Sizin için test ettim şu an.. İlk mesajımda bir hata yapmışım. 720P ile 1080P sürümü sesi aynıymış, yanlışlık olmasın.
    Yani mantıklı olan 720P izlemeniz kısa bir şekilde özetlersem..

@TurkishCoder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 30 Mart 2014; 23:14:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Anladığım kadarı ile Ses sisteminiz stereo ve çok kaliteli bir şey olmasa gerek.
    Sadece DVD Rip arşivinizi değiştirmek için yıfy 720P işinizi görür sanıyorum sorunuzun cevabı olarak..
    Aslında depolama ve net sıkıntısı olmasa (Ki 8mb 50 gb paket kullandığınızı varsayıyorum) 3.5 gb civarı tutacak Min 350, 400 kbs 5+1 sesli sürümleri tercih edin diyeceğim..
    Eli mahküm olanlar için 720 P Yıfy'den fazla alternatif de yok zaten.. Ya görüntüden feragat edeceksiniz, ya sesten..
    720P'den memnun kaldıysanız neden fikrinizi değiştireyim ki?

720P ile 1080P sürümü sesi aynı değerlerde geziyor, Sizin için test ettim şu an..
    Yani mantıklı olan 720P izlemeniz kısa bir şekilde özetlersem..

@TurkishCoder

ses sistemim logitech s220 2+1 var. internetim 16 mbit 75 gb akk var. 1 TB + 3 TB + 160GB + 100GB harici disklerim var ne diyorsunuz son durumdan sonra, 1.5 tb lık dizi arşivimde mevcut ayrıca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps4 DVD filmleri oynatıyor mu?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TurkishCoder kullanıcısına yanıt
    Ben olsam 4.5 gb 720P sürüm çekerdim hiç düşünmeden..
    Ama yok, piyasaya çıkmış tüm Holywood Filmerini o disklerde barındırmak gibi bir düşüncem varsa o zaman 720P yıfy kesinlikle..
    8 mbps sınırsız kullanıyordum, o zamanlarda bile 50 GB'lik Film çekiyordum. Siz bana bakmayın.. Şu an akk'li net kullanıyorum halen 1080P 8GB'den aşağı film izlemiyorum..
    Yeterince açık cevaplar verdiğimi düşünüyorum, kararı siz verin..
    Benim 2. Bilgisayar bu; Sadece Blu-Ray izleme, arşiv amaçlı..
    Diğerinde 1 TB SSD var.. Biraz manyağım da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 30 Mart 2014; 23:23:18 >

• Bencede kesinlikle tavsiye ederim 20 tb 1080p arsivim var dvd iso bile izleyemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yify merağı nedir anlamıyorum fake hd
  • Ses kalitesini dert etmiyorsan yify den indirebilirsin görüntüsü dvdrip e göre tatmin edici ,bana sorarsan kota sorunun yoksa kaliteli sürümleri indirmen daha iyi olur...
  • ben öyle yaptım. yify de var olan filmleri indirip arşivde olanları sildim. görüntü bakımından çok daha güzel.
  • peki arkadaşlar 720p yify mi öneriyorsunuz 1080p yify mi çünkü arşiv için acayip boyut farklılıkları ortaya çıkıyor tv de test ettim sanki 1080p bi tık önde
  • yify 1080p iyidir büyük çoğunluğu görüntü olarak iyi düzeyde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marked One

yify 1080p iyidir büyük çoğunluğu görüntü olarak iyi düzeyde

ben aslında şunu sormak istiyorum 720p ile aralarında kimi zaman 2 katı kimi zaman 3 katı fark oluyor yify de. ben tv de ve 22" ekranda izleyecegim filmleri 1080p indirmesem kaybım olurmu yoksa evet 1080p indir diyormusunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

quote:

ben aslında şunu sormak istiyorum 720p ile aralarında kimi zaman 2 katı kimi zaman 3 katı fark oluyor yify de. ben tv de ve 22" ekranda izleyecegim filmleri 1080p indirmesem kaybım olurmu yoksa evet 1080p indir diyormusunuz ?

bir çoğunda kaybın olur
  • ben olsam uğraşmazdım.
  • hachiko
    umudunu kaybetme
    ailen severse lotr ya da hobbit
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

quote:

19" monitörde bile epey fark ediyor. Kesinlikle 1080 p indirmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 720p arşivlerde başladım coktan artık yeni filmlerde 1080p bakarım. Teşekkürler. Bi arkadas film önermiş sağolsun ama ben format değiştiriyorum, arşive yeni başlamadım ama yine de sağol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.