2 Hafta önce kendime yeni bir kasa topladım. Ekran Kartı:Sapphjire RX 570 GDDR5 4GB 256 Bit Ekran Kartı Çıkışları: DP DVI HDML Şuann ki sorunum ben çift mönitör kullanıyorum. 2 Monitörüm'de vga girişli. Ekran kartındaki HDML çıkışını dönüştürücü ile VGA'ya çevirdim sıkıntı yaşamadım ama diğer monitörüm çok eski oldugundan sorunlarla karşılaştım. Ben de yeni bir monitör almaaya karar verdim. Ama sıkıntı şu ki DVI (25+1)'den HDML çıkışı alabilir miyim ? Aslında kısaca sorum bu :)
HDML dediğiniz HDMI ise,
1. HDMI - VGA dönüşümünü sıkıntısız yapamazsınız. Kayıp olur illaki. Biri analog, biri dijital sinyal. Hani ekran kartından VGA alsanız düzgün çevirir diyebiliriz ama basit bir dönüştürücü ise kayıp yaşamamak zor. 2. HDMI - DVI aynı dijital video sinyallerini taşır. Yani basit bir dönüştürücü ile halledebilirsiniz. Ama HDMI'da fazladan ses, ethernet vs. taşır. DVI da fazladan analog sinyal taşır. Yani DVI hem VGA'nın taşııdığı sinyalleri, hem de HDMI'ın taşığdığı video sinyallerini taşır.
Sorunuzun cevabı, "evet, DVI'dan HDMI'a direkt çevirebilirsiniz." Ama monitörleriniz VGA ise, DVI'dan direkt VGA'ya da çevirebilirsiniz. HDMI'dan VGA'ya çevirmeyin.