Şimdi Ara

DVI-HDMI Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Philips 236V3L marka model dvi ve vga girişi olan bir 23" monitörüm, Powercolor hd 7850 amd radeon dvi ve hdmi çıkışı olan bir ekran kartım var. Bu iki cihazla ne yaptım ne ettimse stabil bir bağlantı sağlayamadım. iki gündür girmediğim konu kalmadı çözüm bulamadığım için konu açmak istedim. Problemim şöyle;

İki ucu vga olan bir kablo ile monitöre vga'dan, ekran kartına da dvi to vga dönüştürücü yardımı ile dvi'dan bağlandığımda ekranda dalgalanma oluyordu. Hani eski tüplü televizyonlarda olur ya, ekranda üsten alta doğru bazen azalan bazen de çoğalan dalgalanmalar vardı. Biraz araştırdığımda bu ekran kartında vga bağlantıda bu tip problemler verebileceğini okudum. Ben de hem bu sorunu çözmek hem de daha kaliteli bir bağlantı sağlamak umuduyla bir ucu dvi bir ucu hdmi kablo aldım. Ekran kartına hdmi'dan monitöre de dvi'dan bağladım ancak ne yazık ki sonu hüsran... Karıncalı bir görüntüyle karşılaştım. Ekranın her tarafında yeşil yeşil karıncalanma oluyor. Her çözünürlüğü denedim sonuç aynı. Ama Amd Catalisy Control Center'da hdtv desteği bölümünde ben kendim çözünürlük ekleyip ordan çözünürlük seçtiğimde max 1152x648 60Hz'de düzgün görüntü alabildim, üstü bir çözünürlükte yine aynı sorun var. Ben monitörün desteklediği 1920x1080'de düzgün görüntü almak istiyorum ama başaramadım malesef.

Hdmi çıkışı olan bir dizüstü bilgisayarı aynı kablo ile monitöre bağlayıp denedim hiçbir sorun yok, net görüntü geliyor. Zaten laptopı monitöre vga'dan bağladığımda da dalgalanma sorunu olmuyor.

Ekran kartı driver güncel, monitörü de tanıttım. Sorun düzelmedi. Bir çözümü var mıdır bunun? Olmazsa hdmi to dvi dönüştürücü alıp ekran kartına da dvi'dan bağlanıp denemeyi düşünüyorum, bilmem çözülür mü... Son yapılacak şey ekran kartını servise göndermek olacak heralde... Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since*-*1907 -- 15 Mart 2013; 23:37:05 >

• Bence kablo almadan kasayı yani ekran kartını imkan varsa başka bir monitör yada tv de dene . sonuçta monitörü denemişsin sıkıntı olmamış . Suçlu Powercolor hd 7850 gibi gözüküyor. Ayrıca bu işler bukadar çetrefilli mevzular değildir. Takarsın çalışır . sıkıntı varsa sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

Bence kablo almadan kasayı yani ekran kartını imkan varsa başka bir monitör yada tv de dene . sonuçta monitörü denemişsin sıkıntı olmamış . Suçlu Powercolor hd 7850 gibi gözüküyor. Ayrıca bu işler bukadar çetrefilli mevzular değildir. Takarsın çalışır . sıkıntı varsa sorun vardır.

O imkanım yok malesef. Bugün hdmi dvi dönüştürücü alıp denerim olmazsa servise gönderecem artık... Teşekkürler cevap için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.