Şimdi Ara

DVİCO TVİX HD-M7000A DETAYLI İNCELEME.ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
1
Favori
16.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar akşam eve gidince birazd daha kurcaladım ama tam kurcalarken misafir gelince hevesim kursağımda kaldı.neyse incelediğim kadarını paylaşıyorum.
    cihazın üzerinde 1.4 4 4 yazılımı var

menüler oldukça kolay.özellikle fan hızını ayarlayabiliyoruz .ayarladığımız hızda zaten kendisi gerekince açıyor fanı
    açılışta kurulum olarak soruor zaten ve hemen ayarlar menüsü önümüze geliyor.

DVİCO TVİX  HD-M7000A DETAYLI İNCELEME.ANA KONU

yalnız tüm ayarları yaptıktan sonra.network hariç,ana menüye dönünce aşağıdaki gibi hdd yi 10 saniyede gördü 1 tblik.ama içindeki bütün herşeyi gösterdi.fakat filmlerim klasörünü göremedim ekranda.50ye yakın filmlerin olduğu ana klasörü.

olmassa bu akşam yeni yazılımı yükleyeceğim bakalım fark edecekmi.klasör olayından fark edermi acaba.mesela bendeki klasör sinema filmlerim diye ana klasör bunu açtıktan sonra içinde her filime ait tekrar alt klasörler mevcut.seri filmlerde 3 üncü klasörün içinde film bununla alakalı yorum olan varsa paylaşalım daha önceden kullanmadığım için bilemiyeceğim.hoş çok kurcalama imkanımda olmadı ama .akşam bakacam artık.
    bu arada cihazın kumandasıda ge için ışıklı.aslında ışık yok ama sanırım fosforlu tuş kullanılmış kol saatlerindeki mantıkta karanlıkta parlıyor

sizce her klasörü görüpte filmlerim klasörünü görmeme sebebi nedendir acaba.benmi yanlış yaptım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 18 Şubat 2009; 9:28:05 >

• quote:

@Alanya75
    sizce her klasörü görüpte filmlerim klasörünü görmeme sebebi nedendir acaba.benmi yanlış yaptım .

Klasör ismi türkçe karakter içeriyorsa göstermeyebilir. "FİLMLERİM" gibi. Klasörün ismi değiştirilip denenebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atobaba

quote:

@Alanya75

Klasör ismi türkçe karakter içeriyorsa göstermeyebilir. "FİLMLERİM" gibi. Klasörün ismi değiştirilip denenebilir.

teşekkür ederim dostum deneyeceğim akşam.ama sanmam .nedeni ise mesela ana klasör var .adıda filmler
    alt klasörde de yerli ve yabancı olmak üzere iki tane var
    yerli diye yazıyor ama içi boş o klasörün.
    yabancı yazan klasörüde bulmuyor.YABANCI isminde sorun olmması lazım.bence filmler yada boyutundan mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 18 Şubat 2009; 9:59:05 >

• Arkadaşlar cihazı tuttum gerçekten ancak neden silindir şeklinde olduğunu anlmadım
  • Sevgili bollu aleti bende beğendim estetik olsun diye bu şekilde yapmış olabilirler.
  • Bu şekilde estetik olacağını sanmıyorum, şahsen bana estetik görünmedi, dört köşe olsa daha iyi olurdu gibi Sn. spocuk
  • Sevgili bollu millet modern şeyler istiyo ne o öyle kareler dikdörtgenler.Klasikleşmiş objelerden sıkılmadınmı?Bak ne güzel dizaynlamış adamlar ve fark yaratmışlar.Bi adım öne geçtiler şimdi tabiki.
  • Sevgili dostum, estetik fakat bir yerden sonra ipin ucu kaçıyor. Bence görsellikde çok önemli olduğuna göre biraz daha ciddi bir cihaz formunda olmasını tercih ederim, oyuncak gibi olmasını istemem, bu benim fikrim tabi katılan olur katılmayan olur, saygılıyımdır.
    Sevgiler.
  • arkadaşlar haklısınız.görsellik adı üszerinde görecelik kavramı.yani birisinin joşuna giden diğerinin gitmeye biliyor.bunda da koyacağınız yer yakışıp yakışmayacağı vs svs.farkında iseniz benim ünitede dvd playerin yanına o ara boşluğa koymak için 6500 alacaktım ama arada çok sıkışık duracak diye tercih ettim.önemli olan işlevselliği ve hizmet etmesi ama bunun yanında da içinize sinen bişi olması şart
  • Bana göre cihaz çok şık, her yanından kalite akıyor. İyi günlerde kullanın.
  • Alanya 75 her nekadar fikrimi bu şekilde ifade ettiysem de elbette güle güle kullan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bollu -- 19 Şubat 2009; 14:20:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Bana göre cihaz çok şık, her yanından kalite akıyor. İyi günlerde kullanın.

teşekkürler arkadaşım hele şükür bana katılan birisi çıktı yahu:)

quote:

Alanya 75 her nekadar fikrimi bu şekilde ifade ettiysem de elbette güle güle kullan...

teşekkürler arkadaşım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 19 Şubat 2009; 14:41:17 >
  • Esas olarak, önemli olan zarf değil, mazruftur.
  • Haklısınız.Önemli olan işlevi.Anladığım kadarıyla çihazdan memnunsun.Güle güle kullan darısı başımıza.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrspock

Haklısınız.Önemli olan işlevi.Anladığım kadarıyla çihazdan memnunsun.Güle güle kullan darısı başımıza.

valla şu ana kadar memnunum .dün akşam sadece filmlerden kareler olarak biraz biraz seyettim ayarları bitne kadar sabredemeyecxeğim die hele ses harika görünte öyle ama şu an kurcalama aşamasaındayım yarın bir gün tekrar resimlerle geçecem artı ve eksilerini
    @mrspock
    quote:

Bekliyoruz Alanya. Bide 720p.1080p.görüntüleri. altyazı görüntüleri. Ekrandan çeker koyarsan aydınlatıcı olur.

seve seve

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 19 Şubat 2009; 15:38:39 >
  • Bekliyoruz Alanya. Bide 720p.1080p.görüntüleri. altyazı görüntüleri. Ekrandan çeker koyarsan aydınlatıcı olur.
  • Ben de cihazin silindirik seklini begenmedim. Oysa ki islevi onemli tabi ki.

Laptop ile HD 720p seyrediyorum, mevcut laptopum 1080p'leri kaldirmiyor. Her zaman laptoptan kurtulup, DVD player mantiginda kucuk bir HD player hayal etmistim. Ancak bu isin expert'i bir arkadasin sozlerini de kesip atamiyorum. PC'deki esneklik (altyazi, ses plugin, codec, video plugin vb.) hicbir cihazda yok. Ornegin gozunuz gormuyorsa altyaziyi istersen ekranin yarisina buyut . Ancak bu tur playerlarda her zaman bir iyilsetirme beklentisi olur. Yeni firma tarafinda yeni yazilim cikar /cikmaz ya da bu isten anlayan ve video islemcisinin code'larini (open source ise) bilen 1-2 arkadas gece/gunduz ugrasir, compile eder, yazilimi isteklerimize cevap verir hale getirirler, bizlerle paylasirlar. BIz de duaci oluruz. Bu boyle surup gider.

Biraz karistirdim konulari ama, aslinda soylemek istedigim fiyat uygunsa max. 300 - 400 ytl bu cihazlari alalim derim. Aksi taktirde HDMI'li, en son teknolojinin 1-2 alti CPU'su olan yuksek kapasite ekran kartli, SPDIF optik ses cikisli bir laptop (son zamanlarda HDPC vs. isimler ile pazarda yer aliyorlar, bu ismi kullanmayanlarda var) ve de KMPlayer+CoreAvc video Codec yazilimlari ile hazirlanmis bir sistem belki uzun vadede tadindan yenmez (maliyeti soyle boyle).

Neden diyeceksiniz ? Bugun elimizde MKV var, yarin atiyorum GKV cikarsa, cozunurlukler biraz daha artarsa, ya da cozunurlukler artmayip, video compression teknikleri gelisir de daha az alana benzer kalitede GKV formati ortaya atilirsa.... MKV diye arayip, maalesef artik GKV'leri bulursak, PC tabanli makinesi olan her zaman saz calip oynayacak (PC'nin tanimayacagi format anasinda dogmaz , HD MKV player'i olan da ya teknik olarak HD islemcisi destekliyorsa yazilim bekleyecek, ya da elindeki arsivi bitirinceye kadar keyfini surecek ve sonra gumm...

• quote:

Orjinalden alıntı: tk152

Ben de cihazin silindirik seklini begenmedim. Oysa ki islevi onemli tabi ki.

Laptop ile HD 720p seyrediyorum, mevcut laptopum 1080p'leri kaldirmiyor. Her zaman laptoptan kurtulup, DVD player mantiginda kucuk bir HD player hayal etmistim. Ancak bu isin expert'i bir arkadasin sozlerini de kesip atamiyorum. PC'deki esneklik (altyazi, ses plugin, codec, video plugin vb.) hicbir cihazda yok. Ornegin gozunuz gormuyorsa altyaziyi istersen ekranin yarisina buyut . Ancak bu tur playerlarda her zaman bir iyilsetirme beklentisi olur. Yeni firma tarafinda yeni yazilim cikar /cikmaz ya da bu isten anlayan ve video islemcisinin code'larini (open source ise) bilen 1-2 arkadas gece/gunduz ugrasir, compile eder, yazilimi isteklerimize cevap verir hale getirirler, bizlerle paylasirlar. BIz de duaci oluruz. Bu boyle surup gider.

Biraz karistirdim konulari ama, aslinda soylemek istedigim fiyat uygunsa max. 300 - 400 ytl bu cihazlari alalim derim. Aksi taktirde HDMI'li, en son teknolojinin 1-2 alti CPU'su olan yuksek kapasite ekran kartli, SPDIF optik ses cikisli bir laptop (son zamanlarda HDPC vs. isimler ile pazarda yer aliyorlar, bu ismi kullanmayanlarda var) ve de KMPlayer+CoreAvc video Codec yazilimlari ile hazirlanmis bir sistem belki uzun vadede tadindan yenmez (maliyeti soyle boyle).

Neden diyeceksiniz ? Bugun elimizde MKV var, yarin atiyorum GKV cikarsa, cozunurlukler biraz daha artarsa, ya da cozunurlukler artmayip, video compression teknikleri gelisir de daha az alana benzer kalitede GKV formati ortaya atilirsa.... MKV diye arayip, maalesef artik GKV'leri bulursak, PC tabanli makinesi olan her zaman saz calip oynayacak (PC'nin tanimayacagi format anasinda dogmaz , HD MKV player'i olan da ya teknik olarak HD islemcisi destekliyorsa yazilim bekleyecek, ya da elindeki arsivi bitirinceye kadar keyfini surecek ve sonra gumm...

Doğru, düşünmeye değer. Bu kadar hızlı değişime uğrayan sektörde gerçekten ortalama, uzun vadeli çözüm en doğrusu gibi geliyor bana da. Gelir düzeyi ve önceliklerimizi düşündüğümüzde, her yeni çıkan cihazın peşinde olmak olanaklı olmayacağına göre tk152 nin görüşüne katılıyorum.

Bu arada bu cihazları alan arkadaşlar bu yazdıklarımı dikkate almasınlar. Fikir cimnastiği yapıyoruz.

• Fikir fikirdir.İyisi olur alırsın kötüsünü almazsın. tk152 kardeşim.iyi kötü bi laptop almış ama 1080p filmleri oynamatığını söylüyorsun.Uymuşsun bi klavuza.
    Karga misali.Aslında klavuz iyi şeyler söylemiş ama cihazı tarif edememiş.Bugün MKV var Yarın Gkv çıkacak diyosun.Şimdiden 1080p yi göstermeyen PC ile çıkacak olan GKV leri nasıl seyretcen ???? Onlar çıkana kadar Al bi hd player keyfine bak.(Ne olursa).Buda benim fikir cimnastiğim.
  • yaklasık 2TB lık MKV arsıvım var karsılıklı takas dusunenler varsa pm den yazısalım selamlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.