Şimdi Ara

DVİCO TVİX HD-M7000A DETAYLI İNCELEME.ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
16.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalnız bizim lcd ler ntsc destekli değilmi anlamadım tvix in çıkışını (tv out )ntsc yapınca tv de sinyal yok diyor.ama 570p yada 480p yada pal yapınca geliyor geldikten sonrada içindeki menüden ayarlarken ntsce die ayarlıyoruz ama faydası olduğu kanaatinde değilim.çünki tv çıkışı ndan ayarlayınca kaçta olursa display ekranında kırmızı olarak yanıyor ama içinden ayarlayınca menüden yanmıyor.
  • Merhabalar,
    Tvix-7010 marka cihazdan bende getirttim, isteyen olursa ebay'den alışveriş yaptığım arkadaşı önerebilirim, hatta benimki beklenmedik şekilde adresime kadar gümrüksüz geldi , 24.02.2009 da aldığım cihaz 03.03.2009'da elimde ve TV.ye bağlı idi,
    benim sormak istediğim bir şey var eski kullanıcılara bu konuda yardım ederlerse çok sevinirim,
    tv olarak diboss 32" Hd ready Lcd panel kullanıyorum biraz eski bir cihaz olduğunun farkındayım fakat şu an değiştirmeyi düşünmüyorum, dün gece cihazı bağladığımda sadece s-video sinyali gönderebildim, HDMI bağlantısını bir türlü beceremedim, TV.den HDMI bağlantısına gelip HDMI kablosunu doğru şekilde bağladım, daha sonra kitapçıkta anlatıldığı gibi uzaktan kumanda da ki tv-out düğmesine basarak bulmasını istedim fakat Tvix ekranında sürekli NO mesajı çıkıyor,
    Sormak istediğim bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var ise nasıl çözdükleri, HDMI 1.3 bağlantı kablosu 1.1 girişli panellere siynal göndermez mi, ben boşuna mı uğraşıyorum,
    S video bağlantısı yapınca tv-out düğmesine tekrar bastığımda PAL modunda görüntü ekrana geldi, HDMI bağlantıda ki sorunum ne olabilir,
    Saygılar
    Teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: youcq

Merhabalar,
    Tvix-7010 marka cihazdan bende getirttim, isteyen olursa ebay'den alışveriş yaptığım arkadaşı önerebilirim, hatta benimki beklenmedik şekilde adresime kadar gümrüksüz geldi , 24.02.2009 da aldığım cihaz 03.03.2009'da elimde ve TV.ye bağlı idi,
    benim sormak istediğim bir şey var eski kullanıcılara bu konuda yardım ederlerse çok sevinirim,
    tv olarak diboss 32" Hd ready Lcd panel kullanıyorum biraz eski bir cihaz olduğunun farkındayım fakat şu an değiştirmeyi düşünmüyorum, dün gece cihazı bağladığımda sadece s-video sinyali gönderebildim, HDMI bağlantısını bir türlü beceremedim, TV.den HDMI bağlantısına gelip HDMI kablosunu doğru şekilde bağladım, daha sonra kitapçıkta anlatıldığı gibi uzaktan kumanda da ki tv-out düğmesine basarak bulmasını istedim fakat Tvix ekranında sürekli NO mesajı çıkıyor,
    Sormak istediğim bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var ise nasıl çözdükleri, HDMI 1.3 bağlantı kablosu 1.1 girişli panellere siynal göndermez mi, ben boşuna mı uğraşıyorum,
    S video bağlantısı yapınca tv-out düğmesine tekrar bastığımda PAL modunda görüntü ekrana geldi, HDMI bağlantıda ki sorunum ne olabilir,
    Saygılar
    Teşekkürler

selam arkadaşım bende de konudan anlayacağın üzere 7000a var 1,3 1,1 fark etmez ama öncelikle tv lerin vazıları ntsf destekli olmuyor o nedenle tvix ayarları ntsf de ise sinyal alamassın s video da pal olarak almandan öyle söyledim.birde kumanda dan değil tvix in menüsünde çıkışı hdmi yapman lazım.yada fabrika ayarlarına geri dön tvix te açılınca seni yönlendirir o menüden 576p yi seç ilerle sonra ekrandan menüden ayarlarsın.yada tvde sinyal yokken tvix ekranındfan bakarak video out moduna gel .ama bu seçenek zor menüyü tanımıyorsan ben ezberledim o nedenle ekrandan yerlerini bildiğim için tvixten yapabiliyorum başka sorun olursa sorabilirsin zaten resimlerden ilk sayfada uğraşımlarımı görmüşsündür.
    bu arada ahyırlı uğurlu olsun harika bir seçim yapmışsın parasını hak eden bi alet ne kadara aldın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 4 Mart 2009; 11:35:01 >

• toplam 628 tl.ye maloldu bana satıcı daha önce buraya göndermiş olduğu için işi biliyor biraz da ona güvenerek aldım, ebay'de ondan satın alma yapan bir arkadaşın tavsiyesi ile aldım,
    çok teşekkür ederim hem yardımlarınıza hem iyi dileklerinize umarım bundan sonra işimi halleder başınızı fazla ağrıtmam, font işlerini de sizlerin yazılarını okuyarak yaptım zaten fw güncellemesi yapmak istemedim ilk günde, root'a attığım ttf fontlarla çözdüm işi, yanlız bende her film ayrı klasörde olduğu çin bu ttf. fontlardan her klasöre kopyalamam mı gerekecek acaba
    Saygılar
  • bu arada ntfs desteği yok derken diskime fat32 formatı atmam gerekmiyecek değil mi?
  • quote:

toplam 628 tl.ye maloldu bana satıcı daha önce buraya göndermiş olduğu için işi biliyor biraz da ona güvenerek aldım, ebay'de ondan satın alma yapan bir arkadaşın tavsiyesi ile aldım,
    çok teşekkür ederim hem yardımlarınıza hem iyi dileklerinize umarım bundan sonra işimi halleder başınızı fazla ağrıtmam, font işlerini de sizlerin yazılarını okuyarak yaptım zaten fw güncellemesi yapmak istemedim ilk günde, root'a attığım ttf fontlarla çözdüm işi, yanlız bende her film ayrı klasörde olduğu çin bu ttf. fontlardan her klasöre kopyalamam mı gerekecek acaba
    Saygılar

selamlar baş ağrıtma gibi bişey söz konusu değil her zaman sorabilirsin .sorki paylaşaıp sorunların üstesinden gelelim.
    ben yanlış yazmışım.ntsf değil nts formatı olacaktı yani tv nin pal yada ntsc olması durumu.yani tvix te fat ve ntsc desteği var.hard disc e format attım ben fat 32 bi işe yaramamıyor çünki 4 gb den büyükj dosya atamıyoruz hdd ye .
    hayır her klasör e atmayacaksın sadece ana kök dizine at menüden onu seç alt yazılar düzeldi .ondan sonra menüde ufak bir değişiklik yap mesela çıkışı 1080p den 570p ye indir sonra 1080p yap çıkarken sana soracak kayıt edilsinmi die o zaman yes dersen hafızadakalıyor ve gher zaman çalışıyoır.ben zaten ayırdım ilk menüde videoya gelince videolar audio ya gelince müzikler photoda da resimler var.daha önce hangisine girsem hep aynı klasörleri görüyordu.ben o şekilde ayarladım.hatta guibulder ile kapaklarıda ayarladım video ya gelince salon mantığında resimler var film seçimini öyle yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 4 Mart 2009; 12:21:33 >

• günaydın, dün akşam dediklerinizi harfiyen uyguladım makineyi fabrika ayarlarına döndürüp, daha sonra tvix üzerindeki menüden 576 p ayarı yapıp yeniden bağladım ama sinyal alamadım maalesef, neyi yanlış yaptığımı da bir türlü anlamadım, acaba makine de 1.1 HDMI desteği mi yok, bu konuda bilginiz var mı acaba, s video takınca da 480p/576i moduna geçiyor , o şekilde görüntü alabiliyorum tv. de
    Selamlar
  • quote:

günaydın, dün akşam dediklerinizi harfiyen uyguladım makineyi fabrika ayarlarına döndürüp, daha sonra tvix üzerindeki menüden 576 p ayarı yapıp yeniden bağladım ama sinyal alamadım maalesef, neyi yanlış yaptığımı da bir türlü anlamadım, acaba makine de 1.1 HDMI desteği mi yok, bu konuda bilginiz var mı acaba, s video takınca da 480p/576i moduna geçiyor , o şekilde görüntü alabiliyorum tv. de
    Selamlar

selamlar hdmi kablo olarak ne kullandın tvix in üzerinde gelenmi.anlattıklarına bakınca tek sorun kabloda gözüküyor.
    zaten fabrika ayarlarına dönünce makine boot edip açılınca açılırken daha doğrusu illaki görüntüyü vermesi lazım .sırası ile 470 576 vs vs die ekranda dolaşıyor sen hangisini istersen onu ok liyorsun ama hiç bir formatta görüntü gelmiyorsa muhtemelen hdmi kablonda sorun var .1,1 1,3 olayına takılma arasındaki fark geçenlerde tartışılmıştı.bende 1,1 ide var 1,3 üde ilk acemiliğime denk geldi ve onu almıştım biri dvd de biri tvix te biride uyduda takılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanya75 -- 5 Mart 2009; 12:13:58 >

• evet tvix ile gelen kabloyu kullandım, dışarıdan alacak olsam 1.1 veya 1.3 hdmi kablo farklı mıdır? yoksa herhangi kaliteli olan bir hdmi kablo alsam yeterli olur mu ?
    başka hdmi çıkışlı aygıtım olmadığı için de deneyemiyorum açıkçası tv. de mi arıza var, tvix'de mi, yoksa ben mi ayarları doğğru yapamıyorum, dediğiniz gibi menü dolaşıyor 576p de ok.liyorum sonrasında ayarları kaydediyorum, umarım dediğiniz gibi sadece kabloda arıza vardır
    Saygılar
  • quote:

evet tvix ile gelen kabloyu kullandım, dışarıdan alacak olsam 1.1 veya 1.3 hdmi kablo farklı mıdır? yoksa herhangi kaliteli olan bir hdmi kablo alsam yeterli olur mu ?
    başka hdmi çıkışlı aygıtım olmadığı için de deneyemiyorum açıkçası tv. de mi arıza var, tvix'de mi, yoksa ben mi ayarları doğğru yapamıyorum, dediğiniz gibi menü dolaşıyor 576p de ok.liyorum sonrasında ayarları kaydediyorum, umarım dediğiniz gibi sadece kabloda arıza vardır
    Saygılar

şimdi 1,1 yada 1,3 arasında şu gün için fazla fark yok kanaatimce nedeni bir ara baya bir tartışıldı bu konu.1,3 kablodan ne taşıyacağımızda önemli ve en son varılan karar belki ses olarak daha kaliteli olacağı ama zamanla 1,3 lere ihtiyaç olacağı oldu o nedenle fark etmez.
    şimdi ilk kurulumda kendisi dolaşırken mesela 576p de iken tv ye görüntü geliyormu.yoksa sen tvix ekrandanmı ayarlıyorsun.muhtemelen tvden bakıyorsun diyecem o zaman geliyorsa dili vs vs ayarladıktan sonra neden gelmesin.zaten hdm i otomatik görüyor tvix ondan aktarıyor görüntüyü.ayarları yanlış yapacağını sanmam zaten görüntü ile alakalı iki ayar var birisi çıkış kaynagı zaten hdm i seçmişsindir.ikinciside çıkış formatı 1080p yaptım ben zaten bunları yapmadanda görüntü gelmesi lazım ..tv den de doğru kaynağı seçtiysen.hoş benimki otomatik görüyor.

• yanlız ben 576p'ye ayarları getirdiğimde HDMI değil DVI yazısı çıkıyor, HDMI yazsını çıkartamadım tvix ekranında, ikisi farklı çıkışlar değil ama fiziksel olarak
  • quote:

yanlız ben 576p'ye ayarları getirdiğimde HDMI değil DVI yazısı çıkıyor, HDMI yazsını çıkartamadım tvix ekranında, ikisi farklı çıkışlar değil ama fiziksel olarak

evet haklısın tvix ekranında 576p ile dvi yazısı aynı anda yanıyor çözünürlük dv seviyesi diye ölye yazıyor ondan sanırım .ama tv ekranında daha orda iken görmen lazım zaten test ediyor diyelimki 576p okeyledin tvde görüntü olması lazım yoksa tv yada kablo sıkıntısı var demektir
  • kabloyu değiştirip şimdi yeniden denedim sonuç dün akşamki ile aynı maalesef görüntüyü aktaramadım :-)
    Alt yazı fontlarını kumanda dan büyütebiliyor muyum sanki settings'den yaptığım ayarları kaydetmeme rağmen uygulamıyor
  • quote:

kabloyu değiştirip şimdi yeniden denedim sonuç dün akşamki ile aynı maalesef görüntüyü aktaramadım :-)
    Alt yazı fontlarını kumanda dan büyütebiliyor muyum sanki settings'den yaptığım ayarları kaydetmeme rağmen uygulamıyor

alt yazıların fontları büyüyor hemde rekleri değştirebiliyoruz .yada iki renk yapabiliyoruz.ama sen neden görüntü alamadın anlamadım .sen en iyisi hdm i çıkışlı bir dvd bul en azından onu bağla bakalım tv nin hdm isi çalışıyormu.olurda atlamış olursun tvden taktığın hdm i seçiyorsun değilmi.bende hiç bir sorun olmadı.benim tek kafama takılan film izlerken yada ilk kurulumda pal ntsc dvi 570p seçiliyor ama daha başka 720p yada 1080i 1080p seçemiyoruz onu anlamadım çok ta kafama takmadım ama hala merak ediyorum neden bu saydıklarım arasında dolaşıyorda diğerleri tvix ekranında yazmıyor.olmassa ekle hasanalanya@hotmail.com

• sizin dediğiniz gibi yarın başka arkadaşımın tv.sinde deneyeceğiz bu sefer, bu arada tvix'i bilgisayara bağladığım zaman "usb on" işareti çıkıyor o durumda bilgisayardan mı kontrol etmem gerekiyor dosyaları transfer etmek gibi işlemler için,
  • quote:

sizin dediğiniz gibi yarın başka arkadaşımın tv.sinde deneyeceğiz bu sefer, bu arada tvix'i bilgisayara bağladığım zaman "usb on" işareti çıkıyor o durumda bilgisayardan mı kontrol etmem gerekiyor dosyaları transfer etmek gibi işlemler için,

aynen usb on dediği anda çıkarılabilir disc olarak tvix i görüyor
  • teşekkür ederim, peki wireless için adaptör aldınız mı siz, önerilenler 54 Mbps, acaba daha hızlıları desteklenmiyor mu, be bugün almayı düşünüyorum da linksys marka olandan kolay bulunuyor sanırım
  • quote:

teşekkür ederim, peki wireless için adaptör aldınız mı siz, önerilenler 54 Mbps, acaba daha hızlıları desteklenmiyor mu, be bugün almayı düşünüyorum da linksys marka olandan kolay bulunuyor sanırım

valla wireless e ihtiyaç duymadım zaten içine 1tb lik wd nin yeşil serisini taktım ne yapacamki wireless i diğer odadaki pc den film izleme ye uğraşmak mantıksız bence.alet zaten başlı başına kendi içinde herşeyi barındırıyor.ama tabi zevk meselesi.belki içine film aktarırken kullanırım die düşündüm ama bir atmada 120gb film aktarıyorum içine bunu wirelenss ile yapmaya kalksam herhalde baya zaman alır:)
  • bende de 1 TB seagete var usb'den bağladım external içini açmadım, sizin resimlerden anladığım kadarıyla siz kutudaki diski söküp bağlamışsınız, ben usb'den diski takıp oradan da tvix'i bilgisayara bağlayıp filmleri oradan atmayı denedim fakat görmedi, acaba sadece internal diskleri mi görüyor, siz kutudan çıkartmadan önce deneme yapmışmıydınız o hali ile görüp görmediğine dair,
    Saygılar
  • quote:

bende de 1 TB seagete var usb'den bağladım external içini açmadım, sizin resimlerden anladığım kadarıyla siz kutudaki diski söküp bağlamışsınız, ben usb'den diski takıp oradan da tvix'i bilgisayara bağlayıp filmleri oradan atmayı denedim fakat görmedi, acaba sadece internal diskleri mi görüyor, siz kutudan çıkartmadan önce deneme yapmışmıydınız o hali ile görüp görmediğine dair,
    Saygılar

selamlar konunun başından itibaren okursan bende de aynını yhaşadım elimdeki 1tb lik vd yi usb den görmedi sonunuda çözdüm ilk sayfada çözümü var olmadı yardımcı olurum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.