Şimdi Ara

DVR görüntüsünü dairelerde IP üzerinden izletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konuyu buraya açmamın sebebi, Network ağı içermesidir.

Apartmana kurdurmak istediğim DVR sistemindeki kamera görüntülerini Dahili Network üzerinden anlık olarak dairelerde de izletmek istiyorum.
    Bunu sağlamak için şöyle bir kurgu yaptım.

Apartman 6 daireli.
    Bir adet bodrum katı.
    Bir adet giriş katı (Burada daire yok, dıştan kapılı dükkan var)
    Giriş katının üstünde 3 normal kat var (Her katta 2 daire) = 6 daire.

Bodruma yerleştirilmiş olan DVR sisteminin Ethernet çıkışını bir router'a bağladıktan sonra,
    Access Pointler ile katlara dağıtmak.
    Katlardaki dairelerin bu Acces Pointlere erişimini sağlamak.
    Daire içlerinde, her daireye dağıtılacak olan Android Tabletler ile DVR cihazındaki görüntüleri izlemek.

Bu kurguda kafamı kurcalayan bazı noktalar var.
    Bu konularda değerli fikirlerinizi almak isterim.

1 . Keşif için getirdiğim kamera tesisatçılarından bir tanesi, dairelerde DVR'ın izlenebilmesi için internete çıkılmasının zorunlu olduğunu söyledi.
    Bana çok saçma geldi. Neden internete çıkmak zorunda olalım ki ?
    Dahili ağda neden izlenemesin ki ?
    Doğruluk payı var mıdır ?
    Apartman olarak şu an için internetten izleme gibi bir ihtiyacımız yok.

2 . Bodruma DVR'ı yerleştirdikten sonra, IP ağı oluşturmak için tam olarak hangi cihazları kullanmak gerekecek.? (Router , Acces Point vs.)

3 . Yukarıda bahsettiğim arkadaş, orta kata kadar kablo ile gelip, orada bir Acces Point'e kablo ile girdikten sonra,
    o Acces Pointin balosuz olarak tüm katlara yeteceğini söyledi.
    Sizce Orta kata bir tane Acces Point koymak yeter mi?

4 . DVR cihazını dairelerde izletmek için Android Tablet düşündüm.
    Aslında, sadece IP üzerinden gelen görüntüleri gösterecek ve sadece bu iş için tasarlanmış paneller olsa çok daha iyi olacak ama bulamadım.
    Bulduklarım, IP bazlı çalışan İnterkom markalarının ürünleri ve komple bir İnterkom sisteminin parçaları, ayrıca çok pahalı.
    Tabletleri dairelerde şu anki mevcut konuşmalı diyafonların hemen yanına duvara monte etmeyi planlıyorum.
    Oraya elektrik de verebiliyorum (Şarj aleti takmak için).
    Acaba, duvara sabitlenmiş ve günün 24 saati sarja takılı olan tabletler sorun çıkarır mı ?

5 . Amacım, aynı zamanda konuşmalı diyafonu , görüntülü diyafona da çevirmiş olmak.
    DVR sistemi görüntülerini toplamaya ve kaydetmeye devam ederken,
    mutfakta yemek yapan komşu teyzemin zili çaldığında çok pratik şekilde diyafonun yanındaki ekrandan zil panosunun önünü görebilecek.
    İsterse, oynasın diye arka bahçeye gönderdiği torununu arka bahçe kamerasından izleyebilecek (Ama default görüntü, Zil panosunun önü olacak).

6 . Servis araçlarının şoför mahallinde arabanın sağını-solunu, önünü-arkasını gösteren monitörler var.
    Dairelere bu tarz monitörler koysak, görüntüyü analog olarak kablosuz bir şekilde katlara dağıtabilir miyiz ? (Dahili kapalı devre TV anten sistemi)
    (Konu IP ağ olayından çıkmış oluyor ama, belki tabletli kurguda yaşanabilecek sorunlara alternatif bir çözüm olur diye soruyorum ...)

7 . Farklı çözüm önerisi olan arkadaşların fikirlerini dinlemeye hazırım.
    (Görüntüyü dahili anten tesisatından TV'ye vermek istemiyoruz. Ekran mevcut konuşmalı diyafonun yanında olacak).

NOT :
    Bir ricam olacak.
    Yapmak istediğimi yukarıda çok açık şekilde yazdım.
    Lütfen abuk subuk şeyler yazarak konuyu sulandırmayalım.
    Makul ve mantıklı her türlü önerinin başımın üstünde yeri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssancak -- 28 Aralık 2014; 1:48:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.