yahu kobe kötümü dedik kaç yıllık oyuncu ve hepsinden çok severim bende kobeyi ama kobe ve shaq lı lakers kaç kere şampiyon oldu söle bakayım o kadar biliyosan
dwayne wade de kim? hava sirkülasyonuna faul çalınan dallama mı,LeBron ile kıyaslamak mı???
King James ama wade ona yakın birde LeBron terbiyesiz hocasını takmıyo molalarda
quote:
Orjinalden alıntı: cemcx
oha wade de takımı taşımasaydı nolurdu acaba herifler wade sayesinde şampiyon oldular be sen ne konuşuyosun hatta wade de finallerin mvp si oldu öğrende gel
ama yetenekli hayta
wade ye lafımız yok ama bence kobe daha iyi benım fıkrım budur
kobeye lafımız yok bekki mj i bile geçecek zamanla şu anda dünya basketbolunun en iyi ismi bencede kobe ama ben sadece wade ile lebronu kıyaslamaya çalışmıştım lebron daha şut atmasını bilmiyor nerdeyse sadece gücünü kullanıyor wade takımdaki bütün arkadaşlarını oynatıyor hatta bir lakers miami maçını izlemiştim hatırlıyorum da kobenin takımına yararlılık puanına 0 vermişlerdi wade'ninkinede 21 vermillerdi dünkü çocuk dediğiniz adam neler yapabiliyor bir düşünün artık
tabiki wade
ikiside süper ama bence LEBRON JAMES oyun icerisinde daha fazla özelligi olan oyuncu
Aslında başta mevki farkı var o yüzden kıyaslamak pek doğru olmaz ama neyse biz işimize bakalım
LeBron un bu sene başardıklarını biliyorsunuz zaten.LeBron 22 yaşında şu an ve Jordan 22 yaşıdnayken ilk turda Milwakuee yi bile geçemeden elendiler.Yani burada kimse yanlış anlamasın ben LeBron la Jordan ı kıyaslamıyorum ama sadece yaptığı işin ne kadarzor olduğunu söyledim
Wade nin yanında NBA in en iyi uzunu(Shaq) ve ondan daha iyi bir savunmacı Zo vardı.Gary Payton gibi inanılmaz bir gard(Seattle daki halini bilenler vardır umarım).
LeBron un yanında 2 tane uyuz ve istikrarsız uzun var.Hughes ve Pavlovic de fena değil ama Playoff larda pek varlık gösteremediler.En çok yardım yapan ise birkaç maç iyi oynayan ''çaylak'' gard Daniel Gibson du.
En büyük fark ise rakiplerdi.Dallas tarihinde ilk defa finale çıkmış bir takım ve San Antonio son 8 senede 4 kez şampiyonluk taşıyan bir takım.Wade yi tutan adamla(Sanırım Terry ydi) LeBron u tutan adamın(Bowen) arasında dağlar kadar fark var.Biri tuttuğu adamı sakatlanmaya çalışan çirkef bir savunmacıydı.Tabi aynı zamanda en iyi yapışkan savunmayı yapan isimdi.
San Antonio en tecrübeli ve en iyi savunma yapan takımdır.Dallas da iyi ama San Antonio kadar hiç ama hiç değil.
Wade nin yanında istatistiklere katkı yapmadan yardımcı olan bir Shaq vardı.Shaq ı içeride durdurmak çok zor ve 2li sıkıştırmalar geliyordu.Haliyle Wade rahatlıyordu.Pozisyon yaratılıyordu.Shaq zaten o zaman NBA in tartışılmaz en iyi uzunuydu.Tabi savunmada da inanılmaz işler yapıyordu.Savunma demişken takımın bel kemiği olan Zo yu da unutmayalım.Zo finallerde kimseyi geçirmedi.Çok iyi bir savunma yaptı.
LeBron ise San Antonio gibi bir takıma resmen tek başına oynadı.
Unutmayalım ki Wade LeBron dan 3 yaş büyük ve Wade 24 yaşında LeBron ise 22 yaşında takımı finale çıkardı.Ama LeBron tek başına çıkardı.
Detroit serisinde yaptığı inanılmaz işleri biliyorsunuzdur.Hele o 5.maçta takımının 25 sayısının 25 ine ve son 30 sayınında 29 una da imza attı.Ve bunu 2 uzatma sonunda heyecan en üst noktadayken ilk defa Doğu finali oynayan 22 yaşında bir adamın yaptığını unutmayalım.Benim bu Magic Johnson un çaylak sezonunda finallerde yaptığı 42 sayı 15 riband ve 7 assist den sonra gördüğün en iyi performans dı.
Bu sene Wade yokken takım daha çok galibiyet aldı.Takip edenler bilir.Shaq geldi ve takım anca %50 galibiyet yüzdesini geçti ve playoff lara çıktı.Ama ilk turdan Chicago ya 4-0 süpürüldüğünü görünce biraz şaşırdım doğrusu.Wade sakattı diyiceksiniz ama gerçek anlamda sakat bir insan öyle koşamaz ve zıplayamaz.Zaten sezonun sonlarına doğru sakatlandı ve başlarında ise Miami nin halini biliyoruz.İçler acısı.
LeBron herşeyi yapabilen nadir bir oyuncudur.Sayı atar,riband alır,asist yapar,blok yapar,top çalar.Hücumda her şeyi yapabiliyor.Savunmada ise her mevkiiden adamı yani 1-2-3-4-5 numaraları adam gibi tutan tek oyuncu(Diaw hiç savunamıyor).
Wade de çok iyi bir hücumcudur.Sayı atar,asisst yapar,blok ve topta çalar.Ama savunmada hücumdaki kadar iyi değil.Sadece 1-2 numaraları tutabiliyor ve onlarıda öyle muhteşem bir şekilde tutamıyor.LeBron la savunma konusunda hiç kıyaslanamaz.Hücumda desen bir derece ama ondada LeBron un daha iyi olduğu bir gerçek.
Zaten bu sezonki takım performanslarındanda anlaşılıyordu kimin daha iyi olduğu.Wade nin yanında o kadar iyi oyuncu olmasına rağmen ve bu senede 3lük şampiyonu aynı zamanda en yüzdeli 3lük atan adam Jason Kapono nun da gelmesine rağmen pek birşey yapamadı Miami.Cleveland da ise Miami den çok daha kötü bir kadrosu olmasına rağmen 1 kişinin azmi sayesinde Doğu 2.liğiyle bitirdi normal sezonu.
Yani bence LeBron James daha iyi.3 yaş küçük olmasına rağmen
Saygılar
bron bence
Arkadaşalar hepimiz gördük ki lebronun başına bir iki tane baskıcı adam ver ki bowen bunların en iyisi fazla bir varlık gösteremiyor.Ama wade yi finallerde hatırlayın adam oyun kuruyor, pas veriyor, alıyor ,şut atıyor drive, smaç bunların hepsi var adam geçen sene dallası tek başına yendi ya.Kafayı taktığı zaman 2 kişi bile savunsa reverse falan bişeyler yapıyor,basketi buluyor valla kısacası ben wade derim bi de lebronda iyi oyuncu ama bence biraz ukala bir açıklamada diğer oyuncular benim yaptığıma sadece bir şahit demiş ne kadar anlamsız bir açıklama ne kadar iyi olursan ol öyle söylenilmez sana adamlar bir yapıştı mı bir sert savunma yaptımı böyle kalırsın 10 sayıda.Ama wade yi hatırlayın adam 4-2 olduktan sonra maçın yıldızı tüm kameralar onda o sadece soyunma odasına yürüyor harika bir oyuncu o adam hem çok sade.
Baktim bi konu hortlamis ben de bunu buldum
Kimin aklina gelirdi ikisinin ayni takimda oynayacagi
quote:
Orijinalden alıntı: cemcx
kobeye lafımız yok bekki mj i bile geçecek zamanla şu anda dünya basketbolunun en iyi ismi bencede kobe ama ben sadece wade ile lebronu kıyaslamaya çalışmıştım lebron daha şut atmasını bilmiyor nerdeyse sadece gücünü kullanıyor wade takımdaki bütün arkadaşlarını oynatıyor hatta bir lakers miami maçını izlemiştim hatırlıyorum da kobenin takımına yararlılık puanına 0 vermişlerdi wade'ninkinede 21 vermillerdi dünkü çocuk dediğiniz adam neler yapabiliyor bir düşünün artık
bu arkadaşa noldu acaba en son 2008de girmiş
Bu eskilerin ne pis muhabbeti varmış böyle.İlkokullu gibiler yeminle.
quote:
Orijinalden alıntı: Days Grace
quote:
Orijinalden alıntı: cemcx
bu arkadaşa noldu acaba en son 2008de girmiş
Yalnız ilk iki senesinde genelde güce dayalı bir oyunu ve istikrarsız şutu vardı LeBron'un, o zaman için haklıymış bence. Ayrıca çok dandik bir muhabbet şekli var konuda
quote:
Orijinalden alıntı: Nicholas Flamel
Bu eskilerin ne pis muhabbeti varmış böyle.İlkokullu gibiler yeminle.
2007 deki mesajımı görüne duygulandım
James
Hala Wade
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme