Bildirim
DX10 gerçekten gereklimi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
şimdilik gereksiz
dx10 oyunlar iyice oturunca piyasada bir sürü dx10 oyun olunca gerekecek
1-2 seneyi bulur tahminimce -
bu aslında bütçeye bağlı bir mevzu ama üzgünüm ki evet gerek var çünkü dx 9 çıktığındada böle olmuştu dx 10 çıkıncada böle olmalı bende rahatsızım bu konudan ama napalım oyun yapımcılarına -
şimdilik gereksizquote:
Orijinalden alıntı: uguroz89
bu aslında bütçeye bağlı bir mevzu ama üzgünüm ki evet gerek var çünkü dx 9 çıktığındada böle olmuştu dx 10 çıkıncada böle olmalı bende rahatsızım bu konudan ama napalım oyun yapımcılarına -
ama şu anda dx10 lu bir oyun yok.üstelik dx10 u sadece vistada kullanabiliyoruz değilmi?quote:
Orijinalden alıntı: uguroz89
bu aslında bütçeye bağlı bir mevzu ama üzgünüm ki evet gerek var çünkü dx 9 çıktığındada böle olmuştu dx 10 çıkıncada böle olmalı bende rahatsızım bu konudan ama napalım oyun yapımcılarına
yani bide vista için para verecğiz.. -
dx10 oyunlar çıkana, ATI piyasaya girene ve neyin ne olduğu belli olana kadar beklemelisin. şu anda hazır sistemin varsa, yoksa ve yeni topluyorsan iş değişiyor tabi.quote:
Orijinalden alıntı: TeoM@n
şimdilik gereksiz
Alıntıları Göster
dx10 testlerinde ve oyunlarda ne gibi bir performans göstereceği dahi belli değil şu anki dx10 kartlarin, dx8 ve dx9 ilk çiktiğinda olduğu gibi olursa, nvidia nin ürettiği ilk nesil dx10 kartlari da işe pek yaramaz ve sorunlu olacaktır(geforce 3 ve geforce fx örneklerinde olduğu gibi). bence sistem varsa hazirda bekleyip iyice piyasa oturunca kart almak en mantiklisi tabi param var ve ülkenin cari açığı beni ilgilendirmez diyorsan hemen koşup bir geforce 8800 kapabilirsin. veya param değerli ve bilinçli vatandaşım dersen, sisteminle bi süre yetinip çok daha oturmuş bir piyasada daha ucuza güzel bir dx10 kart alır ve uzun süre kullanırsın.
-
3 alıcı tipi vardırquote:
Orijinalden alıntı: mithrelios
dx10 oyunlar çıkana, ATI piyasaya girene ve neyin ne olduğu belli olana kadar beklemelisin. şu anda hazır sistemin varsa, yoksa ve yeni topluyorsan iş değişiyor tabi.
dx10 testlerinde ve oyunlarda ne gibi bir performans göstereceği dahi belli değil şu anki dx10 kartlarin, dx8 ve dx9 ilk çiktiğinda olduğu gibi olursa, nvidia nin ürettiği ilk nesil dx10 kartlari da işe pek yaramaz ve sorunlu olacaktır(geforce 3 ve geforce fx örneklerinde olduğu gibi). bence sistem varsa hazirda bekleyip iyice piyasa oturunca kart almak en mantiklisi tabi param var ve ülkenin cari açığı beni ilgilendirmez diyorsan hemen koşup bir geforce 8800 kapabilirsin. veya param değerli ve bilinçli vatandaşım dersen, sisteminle bi süre yetinip çok daha oturmuş bir piyasada daha ucuza güzel bir dx10 kart alır ve uzun süre kullanırsın.
Alıntıları Göster
1. ilk çıkan birşeyi hemen alır bu yüzden çok para öder
2. ise biraz bekler ilk alanların incelemelerine göre alır
3.ise fiyatının iyice düşmesini bekler ve öle alır
siz hangisi niz ?
-
Ben bekleyip alacağım ürünün gerçeten işime yarayıp yaramıyacağını araştıranlardanım.quote:
Orijinalden alıntı: trkocaer
3 alıcı tipi vardır
1. ilk çıkan birşeyi hemen alır bu yüzden çok para öder
2. ise biraz bekler ilk alanların incelemelerine göre alır
3.ise fiyatının iyice düşmesini bekler ve öle alır
siz hangisi niz ?
Alıntıları Göster
fiyatta çok önemli tabiki. -
dx10 crysis'in çıkmasıyla nekdr gerekli ne kdr değil anlaşılacaktır..quote:
Orijinalden alıntı: AngeL.TGM
Ben bekleyip alacağım ürünün gerçeten işime yarayıp yaramıyacağını araştıranlardanım.
fiyatta çok önemli tabiki.
Alıntıları Göster -
yeni sistem kuruluyorsa 8600 seriside varken(dx10 performansları muammada olsa) dx 10 kart alınırquote:
Orijinalden alıntı: losthell
dx10 crysis'in çıkmasıyla nekdr gerekli ne kdr değil anlaşılacaktır..
Alıntıları Göster
elinizde benimki gib bir kart varsa beklenir,ati devreye girer,oyunlar çıkar,çeşit artar,4 çekirdek ucuzlar v.b. sonrasında yeni
sistem kurulur
-
bir sistem varken dx10 oyunda cıkmamısken zaten aldıgın kartın hic bir anlamı kalmicakquote:
Orijinalden alıntı: CuCuK
yeni sistem kuruluyorsa 8600 seriside varken(dx10 performansları muammada olsa) dx 10 kart alınır
elinizde benimki gib bir kart varsa beklenir,ati devreye girer,oyunlar çıkar,çeşit artar,4 çekirdek ucuzlar v.b. sonrasında yeni
sistem kurulur
Alıntıları Göster
zaten oyun cıkmadan ozelliklerinden faydalanamıcaksın hemde o kadar para vericeksin
-
dx10 oyunları daha iyi yapacaktır ama şimdi elinde dx9 da problem yaşamayan kart varsa beklemek en akıllıca olanıdır...Nasılsa dx10 oyunlar çıkacak kartlar ucuzlayacak ati kartlar gelecek ve daha iyi seçim yapabileceksin..quote:
Orijinalden alıntı: Stacker80
bir sistem varken dx10 oyunda cıkmamısken zaten aldıgın kartın hic bir anlamı kalmicak
zaten oyun cıkmadan ozelliklerinden faydalanamıcaksın hemde o kadar para vericeksin
Alıntıları Göster
-
dx10 sadece vistada mı olcak?quote:
Orijinalden alıntı: The_MAD
dx10 oyunları daha iyi yapacaktır ama şimdi elinde dx9 da problem yaşamayan kart varsa beklemek en akıllıca olanıdır...Nasılsa dx10 oyunlar çıkacak kartlar ucuzlayacak ati kartlar gelecek ve daha iyi seçim yapabileceksin..
Alıntıları Göster -
XP DX9 destekliyo zaten o yüzden DX10 kartla XP'de oyun oynamak demek DX10 kartla DX9 özellikleri ile oynamak demek, Vista'ya geçilmediği sürece DX10 diye bişe yok yaniquote:
Orijinalden alıntı: Onder1911
dx10 sadece vistada mı olcak?
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: sahinoz31
XP DX9 destekliyo zaten o yüzden DX10 kartla XP'de oyun oynamak demek DX10 kartla DX9 özellikleri ile oynamak demek, Vista'ya geçilmediği sürece DX10 diye bişe yok yani
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: sahinoz31
XP DX9 destekliyo zaten o yüzden DX10 kartla XP'de oyun oynamak demek DX10 kartla DX9 özellikleri ile oynamak demek, Vista'ya geçilmediği sürece DX10 diye bişe yok yani
+1
-
zaten anlamıyorum...nedir bu dx10 sevdasıı..bide ellerinde x1950xt,pro lar olanların gidip dx10 karta para vermelerini anlamıyorum..zarardan başka birşey değil..piyasada 1 oyun olsa bile gam yemiyecem..sadece videolar ve ss ler var...aylar önceden kartı alıp oyunlar geldiğinde aldığın kartın fiyatının dibe vurduğunu görünce anlayacaksınız..bende zamanında sm3.0 destekliyor diye kart aldım..nolduu..sm3.0 oyunlarda süründü..hattaa son çıkan sm3.0 destekli kartlar bile sürünüyorlar..sm3.0 çıkalı kaç yıl oldu..hatırlatırım..ayrıca crysis tam sm4.0 desteklemiyor..herşeyine iddaasına girerim..bunu bile yavaş yavaş millete tattıracaklar..gerçek sm4.0 oyunlar geldiğinde yine aldığın kartlar sürünecek..hatta dx10 kartlar sm3.0 destekli oyunlarda bile sürünüyor..ben zamanında acele ettim..şimdi tonla zararla kartımı satacam..işte çok gaza gelmiştim..acele giden ecele giderr..bunu unutmayın..bayada yazım uzamış..şimdi hepsini yazmim..episode2 yakındaa..quote:
Orijinalden alıntı: R@quote:
Orjinalden alıntı: sahinoz31
+1
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark matter
zaten anlamıyorum...nedir bu dx10 sevdasıı..bide ellerinde x1950xt,pro lar olanların gidip dx10 karta para vermelerini anlamıyorum..zarardan başka birşey değil..piyasada 1 oyun olsa bile gam yemiyecem..sadece videolar ve ss ler var...aylar önceden kartı alıp oyunlar geldiğinde aldığın kartın fiyatının dibe vurduğunu görünce anlayacaksınız..bende zamanında sm3.0 destekliyor diye kart aldım..nolduu..sm3.0 oyunlarda süründü..hattaa son çıkan sm3.0 destekli kartlar bile sürünüyorlar..sm3.0 çıkalı kaç yıl oldu..hatırlatırım..ayrıca crysis tam sm4.0 desteklemiyor..herşeyine iddaasına girerim..bunu bile yavaş yavaş millete tattıracaklar..gerçek sm4.0 oyunlar geldiğinde yine aldığın kartlar sürünecek..hatta dx10 kartlar sm3.0 destekli oyunlarda bile sürünüyor..ben zamanında acele ettim..şimdi tonla zararla kartımı satacam..işte çok gaza gelmiştim..acele giden ecele giderr..bunu unutmayın..bayada yazım uzamış..şimdi hepsini yazmim..episode2 yakındaa..
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: bonser24
zaten anlamıyorum...nedir bu dx10 sevdasıı..bide ellerinde x1950xt,pro lar olanların gidip dx10 karta para vermelerini anlamıyorum..zarardan başka birşey değil..piyasada 1 oyun olsa bile gam yemiyecem..sadece videolar ve ss ler var...aylar önceden kartı alıp oyunlar geldiğinde aldığın kartın fiyatının dibe vurduğunu görünce anlayacaksınız..bende zamanında sm3.0 destekliyor diye kart aldım..nolduu..sm3.0 oyunlarda süründü..hattaa son çıkan sm3.0 destekli kartlar bile sürünüyorlar..sm3.0 çıkalı kaç yıl oldu..hatırlatırım..ayrıca crysis tam sm4.0 desteklemiyor..herşeyine iddaasına girerim..bunu bile yavaş yavaş millete tattıracaklar..gerçek sm4.0 oyunlar geldiğinde yine aldığın kartlar sürünecek..hatta dx10 kartlar sm3.0 destekli oyunlarda bile sürünüyor..ben zamanında acele ettim..şimdi tonla zararla kartımı satacam..işte çok gaza gelmiştim..acele giden ecele giderr..bunu unutmayın..bayada yazım uzamış..şimdi hepsini yazmim..episode2 yakındaa..
Adamlar testi yapmış durum ortada X1950 ler 8600 gts i geride bırakmış.Zaten oyunlar cıkacak 8600gt lerlede çok iyi sonuclar elde edilmeyecek kanımca.Hatırlarsanız bi aralar Fx5200 patlaması olmuştu....:)
-
biraz bekler ilk alanların incelemelerine göre alır.Gercekten de aceleye gerek yok.şuan sistemimi değiştirmek zorundayım ve ekran kartı konusunda kararsızlık yasıyorum,o yüzden sadece işlemci onboard vga bir anakart ve ram alıp beklemeye geçiçemquote:
Orijinalden alıntı: Dark matter
Alıntıları Göster
-
oyunlardan bir tek fsx biliyorum dx10 destekli, başka var mı...?quote:
Orijinalden alıntı: emredeniz35
biraz bekler ilk alanların incelemelerine göre alır.Gercekten de aceleye gerek yok.şuan sistemimi değiştirmek zorundayım ve ekran kartı konusunda kararsızlık yasıyorum,o yüzden sadece işlemci onboard vga bir anakart ve ram alıp beklemeye geçiçem
Alıntıları Göster -
X1900XTX veya X1950XTX'i veya bunların XT'leri olanların 8800GTS almasına zaten gerek yok şu an, onların yapacağı en iyi şey beklemek Ama benim gibi düşük kartını satıp bi kart almak isteyenlere 8800GTS 320MB tavsiyemdir, ama DX10 olduğu için değil, DX9 oyunlarda cidden sağlam performans verdiği için ve ayrıca fiyat/performans'ı da gayet iyi olduğu için. Kesinlikle verilen paraya değer, fiyatı düşecek deniyor ama bu haliyle de verilen paraya değer (tabi ben 400YTL'ye 2.el buldum Sparkle )quote:
Orijinalden alıntı: rabitelli
oyunlardan bir tek fsx biliyorum dx10 destekli, başka var mı...?
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- wattman hatası nedir
- intel hd graphics 5500
- intel iris xe graphics
- termal pad önerisi
- zotac ekran kartı alınır mı
- intel arc graphics nedir
- rtx 5050
- rtx 50 serisi
- v sync nedir
- en iyi ekran kartı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X