< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe (62. sayfa)
-
-
Tüm grafik ayarlarına etki eden ön ayarlara yüksek performans seçeneği eklendiği yazıyor ama ben göremedim acaba düşük sistemi algılayıp ozamanmı aktif hale geliyor.
- Introduced high-performance preset that optimizes the displayed graphics which allows you to play Dying Light 2 on older computers and laptops.
İşaretlediğim bölümde çıkması lazım.
Bu arada linkteki mesajda yazdığım şekilde cacheleri temizlemekde yarar var.
https://forum.donanimhaber.com/dying-light-2-stay-human-cikti-pc-ana-konu-turkce--133299767-59#152055371
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 9 Mart 2022; 21:13:7 >
-
Toz bulutu gitmiş adamlar birden kaldırmak yerine yavaş yavaş kalkacak hale getirmiş oynadıkça tamamen kayboldu techland işi biliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 9 Mart 2022; 21:31:18 > -
sanırım başkan.. yükledi. kaldığım yerden devam ediyorum.
-
Ben dx11de oynuyorum hocam 12de oynamak daha mi iyi olur?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet 12de daha iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de güncellemeden sonra girip baktığımda farkettim bunu. Oyun grafiksel olarak netleşmiş, kenkinleşmiş gibi geldi. Telefon kameralarında olan "kumlaşma" gibiydi oyun ilk zamanlarda. Bi toz bulutu varmış gibiydi dediğin gibi.
-
Netleşme konusuna katılıyorum acaba elden ringden sonra girincemi gözüme bukadar hoş geldi diye düşünüyordum bende birşeyler yapmışlar.
Benim toz bulutu dediğim oyunu bitirdikten sonra oluşan ve aslında bir süre sonra kaybolması gerekirken bug a girip kalıcı olan alttaki görüntü bayadır düzelmesini bekliyordum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
gülün ömrü az olur.
1 ay geçmeden ömrü tükenen nadide çiçeklerden biridir; dying light 2.
neyse sırada yeni çıkacak pompalanacak oyun gelir merak etmeyin.
sırada ghostwire tokyo var sanırım 20 günde o pompalanır rtx dlss next gen falan diye sonra fıssssss.
-
Kendi sorumu kendim cevaplayayım. Ana hikayeyi bitirdikten sonra free-roam kısmı açıldı. Bunun için de belirli seçimleri geri alıp haritayı düzenliyorlar.
-
Şehir ne alaka?
Her oyun öyle elden ring oynarken konusunu reddit sayfasını iştahla takip ederdim oyunu bitirdim yer imlerini sildim koskoca elden ring yani.
Rtx dlss mevzusu bir robot var zaten elini neye atarsa yere göğe sığdıramayan onun işi hep t800 müydü neydi.
-
?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biri robot mu dedi, sinektir sinek vızıldıyor yine
2042 miydi neydi, o kadar çok isim değiştiriyor ki artık yetişemiyorum. Bir şey dediğimiz yok halen uğraşma peşinde, kaç ay önce konuşulanları unutmamış yazıyor, artık nasıl bir etki oluşturduysa içinden çıkamamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 11 Mart 2022; 22:53:45 > -
Oyunu 15 gunde toplamda 20 saat surede bitirdim,yan gorevleri hic yapmadim ve beceriler hariç hicbiseye dokunmadan bitirdim,sizce gerek yan gorevler gerekse gelistirilebilen,yukseltilebilen kisacasi kalan hersey icin oynamaya deger mi? Birikmis 5 tane oyunum var onlara devam etmeden once size de sorayim dedim?
Yeni story dlc çok gecikmese bari tadı damağımda kaldı oyunun.
Yaklaşık 55 saatin sonunda Ana hikayeyi bitirdim. Yan görevleri ve başarımları yapmak için arada girerim ilk oyun gibi.
Öncelikle oyunu çok sevdiğimi belirterek maalesef her şeyi ile yeni bir yapım hissi yaratmadığını söylemem gerek. Dying Light 1.5 veya DL : Villedor gibi olmuş sanki..
Bu kadar süren bir yapım süreci ve ertelemeler sonrası beklediğim bu değildi açıkçası. Oyunu ve genel olarak seriyi çok sevdiğim için benim için kabul edilebilir bir durum oldu.
Onun dışında oyunda memnun kalmadığım bir durum olmadı diyebilirim. Bu olumsuz durumu yazdıktan sonra övmeye geçebilirim.
Oyun ilk oyuna göre daha derin bir karakter ve hikaye örgüsüne sahip. Daha ayrıntılı ve geçmişi olan karakterler ile hikayeden kopmuyorsunuz. Şimdi düşünüyorum da ilk oyundan Crane başkan dışında tek Reis karakterini hatırlıyorum. İkinci oyunda bu durum çok iyi toparlanmış. Ana hikayesi klişe olarak başlamasına rağmen verdiğimiz kararlar ve ilerleyiş ile merak edici noktalara geliyor. Twist olmasa da bazı şaşırtıcı durumlar ile bayağı afalladığım anlar oldu.
Karakterler demişken Ana karakterimiz, yan karakterler falan bayağı ayrıntılı bir arka plan ile yaratılmış. Hakon karakteri için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Oyun daha çıkmadan karakter tanıtıldığında Banlieue 13(Banliyö 13) serisindeki parkurcu abimize benzettiğimi yazmıştım. Sonra oyun çıktığında da aynı kişinin mo-cap olarak kullanıldığını yazmıştım. Parkur sporunu çoğu Türk gencine tanıtmış sevdirmiştir Banliyö 13 serisi. Bir ara Taksi serisi ile birlikte en çok yayınlanan Fransız filmleriydi ülkemizde. Güzel bir saygı duruşu olmuş.
Diğer bir yan karakter ise Rosario Dawson'un canlandırdığı Lawan karakteri. Yani parti kursa oy veririz, vur derse öldürürüz. Sağlam yazılmış bir karakter olmuş.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Keşke Sophie karakterini bu kadar arka plana atmasaydı hikayede. İkisinin de gideri var. Ana karakterimiz ise varoşların çocuğu gibi. Pilgrim(Gezgin diye çevrilmiş - Çeviri konusuna ayrı geleceğim) diye Camii duvarına işemiş gibi davranıyor herkes. Keşke biraz daha ayrıntılı işlenseymiş bu gruba olan bu ön yargının nedenleri.. Belki ek paketlerinde görürüz artık. Onun dışında Hikayemiz biraz yol hikayesi, biraz intikam ve arayış içerisinde geçtiği için karakterimiz işi kotarır durumda.
Yan karakterlerden Frank biraz klişe, biraz tahmin edilebilir. Aynı şekilde Jack Matt karakteri. Bunların haricinde Waltz karakteri de güzel yazılmış karakterlerden..
Biraz oyunun kombat, yetenek ve yeni eklenen özelliklerinden bahsedelim. Kombat ilk oyun gibi çok doyurucu, özellikle ateşli silahların olmaması olumlu yansımış. Fakat o kadar. İlk oyundan maalesef ayrılan başka bir tarafı olmamış. Bilmiyorum kombat ve mobilite konusunda yeni bir şey yapıyormuşum hissi yaşamadım desem yeridir. Çalışan sistem devam ettirilmiş. Saygı duyuyorum.
Yetenek konusunda da kombat ile paralel bir durum ilerliyor. Pek bir riske girilmemiş. Yeni özelliklerden ise Kanca ve Paraşüt değişiklik yaratmış. Fakat geliştirmedikçe pek işe yaramıyorlar. Özellikle Paraşüt ikinci seviyesinden sonra iş yapmaya başlıyor. Kanca'yı ise ilk oyunda daha çok sevmiştim, bunda üçüncü seviye ile iş yapar oluyor. Fakat bunları geliştirdikten sonra free-roam kısmı inanılmaz keyifli oluyor.
Son olarak gelelim oyunun resmi Türkçe dil desteğine. Kalite olarak pek beğendiğimi söyleyemem. Özellikle yerelleştirme yaparken Türkçe yerine kullanılan Farsça veya Arapça kökenli kelimeler pek olmamış gibi. Ecel, Maraz, Takat kelimelerini günlük hayatta ne kadar kullanıyoruz tartışılır.. Yine de buna şükür diyorum. Sevdiğimiz oyunları ana dilimizde oynuyoruz.
Günün sonunda yıllarca beklediğimiz oyunu keyifle oynadık. Oynamaya da devam edeceğiz. Yapımcı firma ilk oyuna bile hala içerikler çıkarıyorken ikinci oyunu da boş bırakmayacaklardır. Artık stres atmak için haritada yan görev ve etkinlik peşinde koşacağım ara sıra. Teşekkürler.
-
yan görevlere özenmişler bence fena bulmadım azıcık witcher 3 kalitesi gördüm desem abartmam herhalde
-
arkadaşlar yerden aldığım kırmızı tüpü klavyede hangi tuşa basıp patlamaya hazır(gaz kaçağı durumuna) getirebiliyorduk.
X sanirim hocam yaziyor zaten ekranda o an
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X