arkadaşlar evde olmadığım zaman iphone dan webcame bakmak için dynamic dns yapmaya çalışıyorum fakat webcam bağlantısı local deyken 192.168.1.3:8001 diyince oluyor fakat kurduğu chakkale.ath.cx:8001 adresine girdiğimde webcam sayfasını açmıyor ama 192.168.1.3 ün de chakkale.ath.cx in de sonuna 8001 yazmadan girdiğimde hep modemimin ana sayfasına gidiyor... gerekli olan bütün portları açtığımı düşünüyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim...
quote:
Orjinalden alıntı: chakkale
arkadaşlar evde olmadığım zaman iphone dan webcame bakmak için dynamic dns yapmaya çalışıyorum fakat webcam bağlantısı local deyken 192.168.1.3:8001 diyince oluyor fakat kurduğu chakkale.ath.cx:8001 adresine girdiğimde webcam sayfasını açmıyor ama 192.168.1.3 ün de chakkale.ath.cx in de sonuna 8001 yazmadan girdiğimde hep modemimin ana sayfasına gidiyor... gerekli olan bütün portları açtığımı düşünüyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Merhaba, Burada "bütün portları açtığımı düşünüyorum" derken kasdettiğiniz nedir? Port açma olayı PC'de yapılan bir şeydir. Modemde yapılan ise port yönlendirme olayıdır. Siz herhalde port yönlendirmeden bahsediyorsunuz?
Webcam olarak bahsettiğiniz sanırım IP kamera olsa gerek. Kamera ayarlarında bir port belirleme, IP kamera için sabit IP, modemden bu sabit IP'ye ilgili portu yönlendirme, DDNS işlemleri ve ayarları sonrası problemsiz olarak bağlanabiliyor olmanız lazım.
hayır bahsettiğim ne yaptıysam yapayım dinamik dns imi girerek hiçbirzaman dışardan erişemiyorum bilgisayara, automatic updaterı bile kurdum portlarıda açtım fakat yinede olmuyor nerde hata yaptığımı bulamadım hala...
quote:
Orjinalden alıntı: chakkale
hayır bahsettiğim ne yaptıysam yapayım dinamik dns imi girerek hiçbirzaman dışardan erişemiyorum bilgisayara, automatic updaterı bile kurdum portlarıda açtım fakat yinede olmuyor nerde hata yaptığımı bulamadım hala...
www.dyndns.org veya hangisini kullanıyorsanız web sayfasında size ait olan Accountta modemin Public IP adresinin güncellendiğinden emin misiniz? DDNS işlemi doğru çalışıyor mu? Bir ara benimde benzer bir sorunum olmuştu. İlgili sitede IP adresi güncellenmiyordu. Her işlemi doğru yaptığımı zannediyordumki spnunda şifreyi yanlış girdiğimi farkettim ve sorun çözüldü.
Adres satırına "Hostname" yerine monemin o anki public IP'sini yazıp deneyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme