Şimdi Ara

Keenetic router VPN performans problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda Keeneticin Hopper modelini aldım.

Evde Superonline FTTB 500mbps download / 50mbps upload paketini kullanıyorum.

Surfshark VPN kullanmaktayım.

Aşağıdaki durumlarda VPN bağlantılarda neredeyse paket hızlarımın tamamını alabiliyorum ama Keenetic'e geçince VPN hızım çok düşüyor.

- Başka marka bir router ile wireguard protokolünü (router üzerine kurup) kullandığımda, yerel ağımdaki cihazlarla 400-450mbps hız alıyorum

- Superonline'ın kendi router'ı ya da başka bir marka routerın standart kurulumu ile, yerel ağdaki cihazlarda Surfshark client (windows ya da mobil) kurduğumda 350-400mbps hıza ulaşıyorum.

Yani her şekilde paket hızımın 80%'lerine ulaşabiliyorum.

Problem şu:

-Keenetic router üzerinde wireguard aktif ettiğimde, VPN bağlantısı 90-110mbps hızı geçmiyor,

- Wireguard yerine IKEv2 protokolünü kullandığımda ise VPN'de aldığım hız 130-140'lar civarında oluyor.

Keenetic router üzerinde VPN aktifken 350-400mbps hıza hiç bir şekilde ulaşamıyorum.

Sizlerde durum nasıl ? Cihazın gücü mü yetmiyor, yoksa konfigürasyon ile ilgili bir yerde hata mı yapıyorum ?

• Hocam, odağımız iki cihazı karşılaştırmak değil zaten.

Ben onu sadece, kullandığım internet altyapısında, VPN servis sağlayıcısında (Surfshark) ya da protokolde bir darboğaz yaşamadığımı referans göstermek için yazdım.

Bu cihazdan tabii ki 800-900mbps VPN performansı beklemiyorum ama, teknoloji bu kadar ilerlerken VPN tarafında performanslarının hala bu kadar geride kalmış olması beni şaşırttı.

Öyle ki, ben konfigürasyonda bir hata yaptığımı düşünerek bu konuyu açtım.

Bu cihazın zaten böyle bir iddiası da yok. Bunun bir problem olduğunu düşünmek benim hatam olmuş.

VPN'i hariç tutarsam, verdiğiniz para karşısında (1700 TL, 100 dolar bile değil) sunduğu şeyler fazlası ile tatmin edici.

• Başka Router dediğiniz hangi marka model merak etmedim değil ?

İxbt incelemesine göre 150 - 200mbps denmiş hopper için.

ixbt.com
    Обзор роутера Keenetic Hopper KN-3810 с поддержкой Wi-Fi 6 (AX1800)
    https://www.ixbt.com/nw/keenetic-hopper-kn-3810-review.html

İsterseniz keenetic ile iletişime geçebilirsiniz.

destek@keenetic.com.tr

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,

Gönderdiğiniz sayfadaki testlere göre de VPN performansı baya düşükmüş cihazın.

Yeterince araştırmamak bana pahalıya patladı ama böyle yeni bir cihazın VPN'de bu kadar düşük performans göstereceği aklımın ucuna bile gelmemişti açıkçası.

Ben başka router olarak Sophos xg115 hardware (sanırım 8-10 senelik alettir) üzerinde kurulu freebsd tabanlı Pfsense yazılım kullanıyorum.

Aşağıda yaptığım hız testlerinin sonuçlarını paylaşıyorum.

Testi yaptığım sırada VPN'siz olarak hem keenetic hem de pfsense router üzerinde, superonline'ın yurtiçi speedtest sunucusuna aldığım hız 290mbps civarı.

Superonlineda hızım genelde pek stabil değil zaten 300-500 arası dalgalı :)

Sonuç olarak bu aletin donanımı yüksek bant genişliğinde VPN trafiğinin altından kalkamıyor (zaten öyle bir söz de vermiyor), nitekim hız testlerine bakınca yük altında pingler de 2 katına çıkıyor (benim diğer cihazda Londra'ya hem de vpn üstünden 70 olan ping, Hopper üzerinde 140'ı aşıyor ).

1-) VPN'siz hız

2-) pfsense kurulu router üzerinde Wireguard protokolü ile Surhshark vpn Londra sunucusu üzerinde hız testi

3-) Keenetic Hopper üzerinde Wireguard protokolü ile Surhshark vpn Londra sunucusu üzerinde hız testi

4-) Keenetic Hopper üzerinde IKEv2 protokolü ile Surhshark vpn Londra sunucusu üzerinde hız testi

• Yine iyi çıkarmış valla Keenetic, 8-10 yıllık dediğiniz kurumsal çözüm ve segmenti farklı bir ürüne karşı.

Keenetic diğer konuda da yazdığınızı görmüştüm. Lakin bu işte bir iş var demiştim. 8-10 senelik ne routerı diyordum.

Karşılaştırdığınız cihazın segmentleri farklı en başında sizde biliyorsunuz.

Lakin ülkemizde satışı olmayan bir model var. KN-2710. Lab testlerinde sizin taleplerinizi karşılayabilecek cinste. Tabiki bu cihaz yok ben ne yapayım diyeceksiniz.

https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/115005342025-VPN-types-in-Keenetic-routers

Markanın çözümleri ev ve kobi seviyesinde iken karşılaştırdığınız cihaz kurumsal ve hala bir çözüm olarak kullanılıyor.

• Hocam, odağımız iki cihazı karşılaştırmak değil zaten.

Ben onu sadece, kullandığım internet altyapısında, VPN servis sağlayıcısında (Surfshark) ya da protokolde bir darboğaz yaşamadığımı referans göstermek için yazdım.

Bu cihazdan tabii ki 800-900mbps VPN performansı beklemiyorum ama, teknoloji bu kadar ilerlerken VPN tarafında performanslarının hala bu kadar geride kalmış olması beni şaşırttı.

Öyle ki, ben konfigürasyonda bir hata yaptığımı düşünerek bu konuyu açtım.

Bu cihazın zaten böyle bir iddiası da yok. Bunun bir problem olduğunu düşünmek benim hatam olmuş.

VPN'i hariç tutarsam, verdiğiniz para karşısında (1700 TL, 100 dolar bile değil) sunduğu şeyler fazlası ile tatmin edici.

• Uzun vadeli çözüm istiyorsanız Sophos vb. türde yeni nesil cihazlar yada Aliexpress vb. yerlerden 4 portlu Celeron işlemcili bir cihaz bakın.

Bu fiyat aralığında 2 çekirdekli cortex vb. cihazlar sizin işinizi görmez.

İyi işlemcili veya network için hızlandırıcı barındıran bir işlemcili cihaz alayım deseniz zaten 4 portlu cihazlardan daha pahalıya geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Router ve Bufferbloat Sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.