Şimdi Ara

Dynaudio DM 2-6 tavsiye eder misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ara toy ikinci el piyasasına düştü ama şuan yok. Extreme de kur kampanyası var birde başka bir tercihe gelirsek en iyisi bu kendi bütçesinde diyebilirim. Tannoy revolution xt 6 var ama onun fiyatı 900€ ve kur kampanyası yok. Toy alırsanız dac alır uzun süre devam edersiniz. Bir ara ikincielde benim tower modelini kullandığım concert 8 1900 liraya spike+ayakları ile satıldı halen olsa koşun alın derdim seas driverları ile detaylı sıcak temiz bir sesi var ama şuan piyasayada bakınca en uygun toy görünüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Bir ara toy ikinci el piyasasına düştü ama şuan yok. Extreme de kur kampanyası var birde başka bir tercihe gelirsek en iyisi bu kendi bütçesinde diyebilirim. Tannoy revolution xt 6 var ama onun fiyatı 900€ ve kur kampanyası yok. Toy alırsanız dac alır uzun süre devam edersiniz. Bir ara ikincielde benim tower modelini kullandığım concert 8 1900 liraya spike+ayakları ile satıldı halen olsa koşun alın derdim seas driverları ile detaylı sıcak temiz bir sesi var ama şuan piyasayada bakınca en uygun toy görünüyor.

Cevap için tşk ederim. Ben o zaman Toy'a yoğunlaşayım. Ama yurtdışından getirmek uzun zaman alacak gibi. Yine de ilanlı web sitelerinde kriterlerime uygun bir hopa denk gelirseniz bana mesaj atmanızı rica ediyorum.
  • Yurt dışında mükemmel seçenekler var , ancak bizim için hayal olan bir kaç monitor hoparlör ....

Son zamanların gözdesi f/p canavarı ;

Vanatoo Transparent One

http://www.amazon.com/gp/product/B0080K2KUK?keywords=vanatoo%20transparent%20one&qid=1446464266&ref_=sr_1_1&sr=8-1

Bir başka f/p canavarı ;

Mackie CR4

http://www.amazon.com/Mackie-CR4-Pair-Reference-Multimedia/dp/B00KVEIY4O/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446467946&sr=8-1&keywords=mackie+cr5

ve yine oldukça popüler olan

KRK Rokit 5 G3

http://www.amazon.com/KRK-RP5G3-NA-Generation-Powered-Monitor/dp/B00FX7MMRO/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1446464405&sr=8-3&keywords=studio+monitor

Özellikle vanatoo ve KRK serileri çok övülüyor ... A5+'a göre çok daha iyi seçenekler var Amerika'da , Ancak bunlar aktif hoparlör oldukları için voltajları 120v !!!

• Yurt dışında mükemmel seçenekler var , ancak bizim için hayal olan bir kaç monitor hoparlör ....

Son zamanların gözdesi f/p canavarı ;

Vanatoo Transparent One

http://www.amazon.com/gp/product/B0080K2KUK?keywords=vanatoo%20transparent%20one&qid=1446464266&ref_=sr_1_1&sr=8-1

Bir başka f/p canavarı ;

Mackie CR4

http://www.amazon.com/Mackie-CR4-Pair-Reference-Multimedia/dp/B00KVEIY4O/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446467946&sr=8-1&keywords=mackie+cr5

ve yine oldukça popüler olan

KRK Rokit 5 G3

http://www.amazon.com/KRK-RP5G3-NA-Generation-Powered-Monitor/dp/B00EO7UNXO/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1446464712&sr=8-7&keywords=studio+monitor&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011

Özellikle vanatoo ve KRK serileri çok övülüyor ... A5+'a göre çok daha iyi seçenekler var Amerika'da , Ancak bunlar aktif hoparlör oldukları için voltajları 120v !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 2 Kasım 2015; 14:46:26 >

• quote:

Bir ara toy ikinci el piyasasına düştü ama şuan yok. Extreme de kur kampanyası var birde başka bir tercihe gelirsek en iyisi bu kendi bütçesinde diyebilirim. Tannoy revolution xt 6 var ama onun fiyatı 900€ ve kur kampanyası yok. Toy alırsanız dac alır uzun süre devam edersiniz. Bir ara ikincielde benim tower modelini kullandığım concert 8 1900 liraya spike+ayakları ile satıldı halen olsa koşun alın derdim seas driverları ile detaylı sıcak temiz bir sesi var ama şuan piyasayada bakınca en uygun toy görünüyor.

Sayın Apache Air Fighter, extreme audio'dan Sonus Faber Toy için güzel sayılabilecek son bir fiyat aldım. Buradan söylemem ne kadar doğru olur. Zira o fiyat bana özel verilmiş olabilir. Bilemiyorum. Ama son fiyat, düz küsüratsız net bir rakam. Yurtdışından getirtmekle extreme arasında takriben 400 TLgibi bir rakam var. Bana extremeden alınabilir gibi geldi. Ama bu sefer de istediğim sihay rengi kalmamış. Sadece ellerinde beyaz ve graphite (mavi/laciverte çalan) bir renk varmış. Ben de kararsız kaldım. Ne yapsam diye düşünüyorum. Karar veremedim.
     Dynaudio DM 2-6 tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_nrdgn

quote:

Sayın Apache Air Fighter, extreme audio'dan Sonus Faber Toy için güzel sayılabilecek son bir fiyat aldım. Buradan söylemem ne kadar doğru olur. Zira o fiyat bana özel verilmiş olabilir. Bilemiyorum. Ama son fiyat, düz küsüratsız net bir rakam. Yurtdışından getirtmekle extreme arasında takriben 400 TLgibi bir rakam var. Bana extremeden alınabilir gibi geldi. Ama bu sefer de istediğim sihay rengi kalmamış. Sadece ellerinde beyaz ve graphite (mavi/laciverte çalan) bir renk varmış. Ben de kararsız kaldım. Ne yapsam diye düşünüyorum. Karar veremedim.

Bence 2 renkten birini seçip alın. Uğraşmayın uğraşamaya değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dr_nrdgn

quote:

Bence 2 renkten birini seçip alın. Uğraşmayın uğraşamaya değmez.

Anladım kardeşim. Dediğiniz gibi iki renkten birini tercih edip almaya çalışacağım. Tşk.

• Önceden graphite rengi var demişlerdi. Bu seferde extreme audio da graphite rengi de stokta kalmamış. Sadece beyaz rengi kalmış, ben de beyaz istemediğim için vazgeçtim.
  • quote:

Gümrükğe takılabilir ama. Birde geliyorken zarar göreme durumu var. Sizin için en iyi seçim orası kesin nasıl alım yapacağınız size kalmış bir durum. Ve bence toy aldıktan sonra dac ve kablolamaya geçin. Elektirik(priz-güç kablosu-priz çoklayıcı) kısmı dahi sese etki ediyorken dac ölümcül bir etken.

Aziz dostum size bir sorum olacak. Bugün yine hi-fi dünyasının içinde olduğunu düşündüğüm bir arkadaş bana SONUS FABER TOYun Kef lerden daha sert çaldığını söyledi. Halbuki sizlerin yazdıklarınızdan ben Sonus un sıcak, detay ve tane tane çaldığını anladığımı düşünüyorum. Gerçekten Sonus Faber toy KEF bookselfler gibi ser mi çalar? Yoksa yumuşak mı çalar? Bilginiz varsa cevaplarınızı rica ediyorum. Zira ben sert çaaln bir raf hopu istemiyorum. Tam da yurtdışından satın alma noktasında iken bu "sert çalar" sözü beni endişelendirdi. Şimdiden tşk ederim.

+ az önce gsa elektronik te "Sonus Faber Chameleon B" (2.600 TL) gördüm. Bu seriden bilginiz var mı? Sonus Faber toyla aynı ses karekterini mi taşır? üst mi yoksa alt model mi? Bu modeli hiç dinleti yaptınız mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 21 Kasım 2015; 22:13:49 >

• Chameleon serisi daha çok focal'imsi çalar yani parlak ve basslı. Bu arada toy'lar kef r serisinden daha yumuşak çalıyor benim dinlediğim kadarıyla. Kef r serisi natural çalar ama ses rengi düzdür. Sonus faber ise yumuşak tatlı çalar. Toy içinde geçerli bu. Hele rega marantz gibi yumuşak çalan şeylerle iyice tatlı çalar. Bu arada Kef r700'leri extreme de marantz pm14-s1 ile dinlemiştim. Kef ler marantz a rağmen sıcak değildi naturaldi.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Çok tşk ederim cevap için. Biraz rahatladım şimdi.

• quote:

Bu arada bahsettiğiniz concert 8 bu ilandaki hop mudur? Eğer oysa fiyatı baya yüksek tutulmuş gibi? Siz 1900 e satıldı demiştiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-jamo-concert-8-228331497/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 22 Kasım 2015; 0:59:23 >

• Aynen o model bende concert 11 modeli var. Ses renkleri b&w cm serisi gibi. Geçen bir şahıs ayak+spike vererek 1900 liraya sattı. Kef r serisinden daha iyiler kesinlikle. Güçlü amfiyide çok severler , bass derinlikleri ve detayıda iyidir. Bass ses geldiğinde ayak davulumu bedirmi anlarsın. İyi konunlama isterler. Ama hakkını verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 22 Kasım 2015; 15:20:31 >
  • quote:

Aynen o model bende concert 11 modeli var. Ses renkleri b&w cm serisi gibi. Geçen bir şahıs ayak+spike vererek 1900 liraya sattı. Kef r serisinden daha iyiler kesinlikle. Güçlü amfiyide çok severler , bass derinlikleri ve detayıda iyidir. Bass ses geldiğinde ayak davulumu bedirmi anlarsın. İyi konunlama isterler. Ama hakkını verirler.

Güzel hop ama ebatları çok büyük benim oda 20 mt kare o yüzden bana gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 23 Kasım 2015; 11:13:30 >
  • Gider hocam nasıl gitmez. Emin ol gider ben tower modelini 20 metrekare odada dinliyorum. 3 metre dinleme mesafen varsa, her iki hoparlöre 0.5m duvarlara önden ve yandan ,aralarınada 1.5-2m mesafe koyabiliyorsan odana gider. 2000 liraya kelepir olur 2500 civarınında hakkını verir sıfır toy alıcağınıza bunu tercih edin kesinlikle. Sahneli sıcak kulağı yormayan seleri var yani b&w-sonus faber türevi.

• quote:

Gider hocam nasıl gitmez. Emin ol gider ben tower modelini 20 metrekare odada dinliyorum. 3 metre dinleme mesafen varsa, her iki hoparlöre 0.5m duvarlara önden ve yandan ,aralarınada 1.5-2m mesafe koyabiliyorsan odana gider. 2000 liraya kelepir olur 2500 civarınında hakkını verir sıfır toy alıcağınıza bunu tercih edin kesinlikle. Sahneli sıcak kulağı yormayan seleri var yani b&w-sonus faber türevi.

Peki benim anfim olan Marantz PM5005 ile kolay sürebilir miyim. Daha güçlü anfiye ihtiyacım olacak mı o zaman? Bir de sadece bilgi amaçlı sormak istiyorum. sahibinden.com da raf tipi jamolar var. örneğin şu linkte bunlar nasıldır acaba?http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-jamo-concert-c-93-raf-tipi-hoparlor-218578310/detay

• 5005 ne kadar yeter bilemem denemeniz lazım kesin bir şey diyemem sizin bklentiniz ve müzik türünüzde önemli. Elden slırken dinleti yaptırırlar muhakkak. Yeni c serisi ise tam bir tırt olmuş malzeme kalitesi vs. yani heco victa seviyelerinde.

• quote:

5005 ne kadar yeter bilemem denemeniz lazım kesin bir şey diyemem sizin bklentiniz ve müzik türünüzde önemli. Elden slırken dinleti yaptırırlar muhakkak. Yeni c serisi ise tam bir tırt olmuş malzeme kalitesi vs. yani heco victa seviyelerinde.

peki anladım. ama ben beklentim çok çok yüksek olmamsına rağmen aldığımda yakında tekrar arayışa girmeyeyim diyorum. sonus faber toyları özellikle ebatları için düşünmüştüm. ama şimdi sizi daha iyi anlıyorum. ne demek istediğinizi. biraz daha ebatları küçük ama detay çalıp, ( aşırı bas istemiyorum zaten) ama kafa yormayan bir bookshelf aklınıza geliyor mu acaba?

• Küçük ebatta sadece toy var o bütçelerde zaten sınıfının en iyisi olduğu için önerdik. Ama jamo concert 8 alırsan b&w cm serisi seviyesinde bir hoparlör alırsın. Aşırı bass'lı çalmazlar dengelidirler ve derin frekansları alırsınız. Bass detayı vardır. Sonus faber da en kötü yan bass'dır taaa benim kullandığım stradivari'ye kadar. Mid ve tizler iyidir ama bass detayı yoktur. Uzamaz ama detaysızdır.(Bana göre istediğimi vermiyor aradıpımı stradivari ile buldum) Jamo daki basslarda uzamıyor(bütçesine göre) ve dengeli. Zaten iki seçeneğiniz var jamo alırsanız ileride amfi upgrade'i yaparsınız ama toy alırsanız komple sistemi upgrade edersiniz. Opera callas'da kullanılan seas midler var jamoda kolay kenara atılıcak şeyler değil. Ayrıca bir çok müzik türünede gider. Toy alırsanız pop r&b gibi türde bir müzik yarın dinlemek isterseniz tat vermez yada opera konserlerindeki bass ensturmanları yada jazz müzikteki bass sesler derin olmaz tak tak kalır. Sadece sanat müziği türevi vokal ağırlıklı dinlediğiniz için toy dedim yoksa diğer türlerde toy önermem. Tower modeli var o ayrı. Ama bookshelf modeli böyle. Ensturmansal müziklerde bir bendir vurduğunda o derin frekans gelmezse olay biter. Mesela le trio joubran majaz albümünde sıkça bendir vardır. Spotify vs dinle anlarsınız tüm dünya tiz ve midden ibaret değil kef r serisinde de dürüm aynı r700'ler dahi beni tatmin etmemişti billie jean parçasında tak tak vuruyordu kef'de de referanslar iyi sadece bass konusunda birde ls50 ama ls daha çok güç ister bir ara kullandım özel odamda ama sıcak çalmadığı için postaladım.

Seçim sizin işin büyüsüne toy aldığınızda kapılırsanız ileride tüm sistemi uprade edersiniz . Jamo aldığınız da ise amfiyi. Gerek yok yeter , bass detayı lazım değil türk sanat müziği gibi parçalarda ufak olması lazım derseniz toy alın.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Geniş açıklamalar için çok çok teşekkür ediyorum. Seçimimi dediğiniz kriterlere göre yapacağım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.