Şimdi Ara

Dynaudio DM 2-6 tavsiye eder misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr_nrdgn

Geniş açıklamalar için çok çok teşekkür ediyorum. Seçimimi dediğiniz kriterlere göre yapacağım.

Satıcıya mesaj attım ama 2950 TL için fiyat son diyor. + bir anfi upgrade etsem en az ona da 2,000 tl. baya bir tuzlu olacak gibi. Bu da beni düşündürüyor.+ concert 8 in ayakları da yok. onlarda extra para demek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Küçük ebatta sadece toy var o bütçelerde zaten sınıfının en iyisi olduğu için önerdik. Ama jamo concert 8 alırsan b&w cm serisi seviyesinde bir hoparlör alırsın. Aşırı bass'lı çalmazlar dengelidirler ve derin frekansları alırsınız. Bass detayı vardır. Sonus faber da en kötü yan bass'dır taaa benim kullandığım stradivari'ye kadar. Mid ve tizler iyidir ama bass detayı yoktur. Uzamaz ama detaysızdır.(Bana göre istediğimi vermiyor aradıpımı stradivari ile buldum) Jamo daki basslarda uzamıyor(bütçesine göre) ve dengeli. Zaten iki seçeneğiniz var jamo alırsanız ileride amfi upgrade'i yaparsınız ama toy alırsanız komple sistemi upgrade edersiniz. Opera callas'da kullanılan seas midler var jamoda kolay kenara atılıcak şeyler değil. Ayrıca bir çok müzik türünede gider. Toy alırsanız pop r&b gibi türde bir müzik yarın dinlemek isterseniz tat vermez yada opera konserlerindeki bass ensturmanları yada jazz müzikteki bass sesler derin olmaz tak tak kalır. Sadece sanat müziği türevi vokal ağırlıklı dinlediğiniz için toy dedim yoksa diğer türlerde toy önermem. Tower modeli var o ayrı. Ama bookshelf modeli böyle. Ensturmansal müziklerde bir bendir vurduğunda o derin frekans gelmezse olay biter. Mesela le trio joubran majaz albümünde sıkça bendir vardır. Spotify vs dinle anlarsınız tüm dünya tiz ve midden ibaret değil kef r serisinde de dürüm aynı r700'ler dahi beni tatmin etmemişti billie jean parçasında tak tak vuruyordu kef'de de referanslar iyi sadece bass konusunda birde ls50 ama ls daha çok güç ister bir ara kullandım özel odamda ama sıcak çalmadığı için postaladım.

Seçim sizin işin büyüsüne toy aldığınızda kapılırsanız ileride tüm sistemi uprade edersiniz . Jamo aldığınız da ise amfiyi. Gerek yok yeter , bass detayı lazım değil türk sanat müziği gibi parçalarda ufak olması lazım derseniz toy alın.

Dostum sonunda sizin bu geniş açıklamalarınızdan sonra Sonus Faber Toya karar verdim. Yardımlarınız ve bilgileriniz için çok tşk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 24 Kasım 2015; 13:35:18 >

• Hayırlı olsun amfine ve müzik türlerine uygun , bu bütçede o ebatlarda en iyisi güle güle dinleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayırlı olsun amfine ve müzik türlerine uygun , bu bütçede o ebatlarda en iyisi güle güle dinleyin.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sağ olun.
  • quote:

Gider hocam nasıl gitmez. Emin ol gider ben tower modelini 20 metrekare odada dinliyorum. 3 metre dinleme mesafen varsa, her iki hoparlöre 0.5m duvarlara önden ve yandan ,aralarınada 1.5-2m mesafe koyabiliyorsan odana gider. 2000 liraya kelepir olur 2500 civarınında hakkını verir sıfır toy alıcağınıza bunu tercih edin kesinlikle. Sahneli sıcak kulağı yormayan seleri var yani b&w-sonus faber türevi.

Aziz dostum Sonus Faber Toy'u inş. yurtdşından en kısa sürede getirtmeye çalışacağım. Sonus Faber Toyu araştırırken gözüme yine Sonus Faber ürünü olan SONUS FABER MINIMA FM2 ( AB ülkeleri için Fiyatı: 760 Euro kargo dahil) gözüme çattı. Ses karakteri ve performasnı nedir bilmiyorum ama bana tavsiye etmiş olduğunuz Jamo Concert 8'in yapısına çok fazla benziyor. Dinlemişliğiniz veya bu hop hakkında bilginiz var mıdır? Ebatları concert 8'den daha küçük. 200x315x240 mm. Sonus faber Toy'dan az büyük. Sanki concert 8'i andırdı bana. Yani bunun hakkında bilginiz var mı acaba? Nasıl çalar? Bunu alsam mesela daha (bass açısından da) iyi olur mu? Önceki yorumlarınızdan anladığım concert 8 her açıdan ihtiyacı karşılar. Özellikle EBATI bana çok uygun geldi. (Bana göre) ne çok küçük ne de concert 8 gibi daha büyük. Concert8 yğksekliği 40 cm diye hatırlıyorum bu ise 31 cm. Sonus faber Toy 10 kg. SONUS FABER MINIMA FM2 ise 12 kg. (çifti). Düşüncelerinizi paylaşmaınızı rica ediyorum. Benim için çok önemli. Zaten şu an Sonus Faber Tıya karar verdim. Ama yine de aklım concert 8 için deiklerinizde kaldı. Ama maalesef büyük ebat hop istemiyorum. Herhalde meramımı anlatabilmişimdir.

http://www.ebay.it/itm/SONUS-FABER-MINIMA-FM2-RITIRO-IN-ZONA-689-EURO-COPPIA-DI-DIFFUSORI-HI-FI-HT/401021558552?_trksid=p2045573.c100034.m2102&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140514092829%26meid%3De82a366ceaa04995ba6b412f5304dfb9%26pid%3D100034%26rk%3D2%26rkt%3D4%26sd%3D201122905771#shpCntId

Kısaca özellikleri:

Sonus Faber Minima FM2
    2 vie, da scaffale.
    1x woofer 11cm, 1x tweeter 28mm cupola ferrofluido
    84dB SPL/1/1m
    70Hz – 20kHz ± 3dB
    8 ohm, 30 – 200W
    Rifinite a mano in noce massello mediterraneo
    Dimensioni: 200x315x240 mm
    Peso: 6 kg

• Şimdi toy'un yerine yeni seri çıktı ama focal gibi çalıyor beğenmedim. Toy dan bir öncesi grand piano serisi toydan bir gömlek düşük minima'ları ise dinlemedim ama bass olarak sürücüler yine küçük ve işin önemli kısmı eski seridir. Grand pianodan da önceki serilerden minima. Dinlemedim ama dinleyenide azdır yarın bir gün elden çıkarmaya çalışırken sıkıntı yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 26 Kasım 2015; 21:53:58 >
  • quote:

Şimdi toy'un yerine yeni seri çıktı ama focal gibi çalıyor beğenmedim. Toy dan bir öncesi grand piano serisi toydan bir gömlek düşük minima'ları ise dinlemedim ama bass olarak sürücüler yine küçük ve işin önemli kısmı eski seridir. Grand pianodan da önceki serilerden minima. Dinlemedim ama dinleyenide azdır yarın bir gün elden çıkarmaya çalışırken sıkıntı yaşarsınız.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. O halde ben direkt başka hiç bir hopa bakmadan Sonus Faber Toy'u alacağım inş.
  • quote:

Şimdi toy'un yerine yeni seri çıktı ama focal gibi çalıyor beğenmedim. Toy dan bir öncesi grand piano serisi toydan bir gömlek düşük minima'ları ise dinlemedim ama bass olarak sürücüler yine küçük ve işin önemli kısmı eski seridir. Grand pianodan da önceki serilerden minima. Dinlemedim ama dinleyenide azdır yarın bir gün elden çıkarmaya çalışırken sıkıntı yaşarsınız.

Sevgili Apache Air Fighter kardeşim, Sonus Faber Toyu sizlerinde katkılarıyla karar verdim ve inş bir iki güne kadar sipariş vereceğim. Bununla birlikte (Marantz PM5005 ile sürmek ne kadar verimli olur bilemiyorum) anfiyi de upgrade yapayım ve anfi de sipariş versem diyorum. Marantz lamı devam edeyim, yoksa Sonus Faber Toyu en verimli şekilde sürebileceğim yeni bir anfi tavsiye eder misiniz?

Yakında tekrar anfi arayışına da girmeyeyim istiyorum. Zira bu konular insanı yoruyor.

Önceki mesajlarda Sonus Faber Toy'ın bass yönünden zayıf/yoksun olduğunu yazılmıştı. ben de şöyle düşündüm. eğer bass takviyesi ihtiyaç duyarsam, yarın bir gün mevcut Marantz PM5005'e subwofer bağlayamam. yerine upgrade yapmışken gerektiğinde bass için subwofer ekleyebileceğim bir anfi alsam mı diyorum? Bunun içinde anfide sub out/çıkışı veya pre amp çıkışı olmalı diye biliyorum. Böylece uzun bir süre bu sistemle idare ederim diye düşünüyorum. Bu konuda düşüncelerinizi rica ediyorum.

+ Acizane forumda ve webde biraz araştırınca şun anfiler aklıma geldi: Sıcak, detay ve dinamik çaldıkları yazılan;

a) NAD C326BEE (ki sub out var) ve
    b) Marantz PM7004 (pre amp çıkışı var)ve PM7005. ancak pm7005 baya pahalı 800 euro civarı.bu rakam çıkmak istemediğimden pm7005 i düşünmedim.

Yurtdışı fiyatları: Nad C326BEE 450-500 euro arası. Marantz PM7004 ise 550 euro civarı. aralarında 100 euro var.

NAD'ın ve Marnatz pm7004'ün Sonus Faber Toyla uyumlu nasıl olur? Ki gönlümden NAD geçiyor, hem de 100 euro ucuz. tavsiyeniz doğrultusunda TOY ile birlikte sipariş verebilirim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 6 Aralık 2015; 22:48:36 >

• öncelikle marantz ile sonus faber daha uyumlu çalabilir çünki ses karakterleri aynı diyebiliriz. Ama nad-naim-musical fidelity gübi markalar daha çok düz flat ama detaylı temiz çalan cihazlardir. pm7004 daha iyi cihaz verdiğiniz nad'a göre daha kalitelidir. Ama yurt dışundan musical fidelity bulursanız alın bi tuhaf oluyorlar sonus faber ile beraber. Yurt içinde 3000 lira a3.5 için istiyorlar yurt dışından 2000 lira gibi bir miktarda bulursanız alın 750€ ediyor yaklaşık. 7004'ü bırak 8005'i mahveder. a5 veya a5.5 bukursan zaten pm11 seviyesinde ses kalitesi var hiç şüphesiz. Üstelik güçlü oldukları için bass sıkıntısınıda giderirler hop.'ün gittiği yere kadar pre çıkışları vardır. 2. el almam dersen 7004 mantıklı seçim olur 5005'dan daha iyi sonuç alırsın kesinlikle. 5005 yetersizde gelebilir çünkü. Daha güçlü ve üst model amfide daha iyi orta sesler alırsın.

• quote:

öncelikle marantz ile sonus faber daha uyumlu çalabilir çünki ses karakterleri aynı diyebiliriz. Ama nad-naim-musical fidelity gübi markalar daha çok düz flat ama detaylı temiz çalan cihazlardir. pm7004 daha iyi cihaz verdiğiniz nad'a göre daha kalitelidir. Ama yurt dışundan musical fidelity bulursanız alın bi tuhaf oluyorlar sonus faber ile beraber. Yurt içinde 3000 lira a3.5 için istiyorlar yurt dışından 2000 lira gibi bir miktarda bulursanız alın 750€ ediyor yaklaşık. 7004'ü bırak 8005'i mahveder. a5 veya a5.5 bukursan zaten pm11 seviyesinde ses kalitesi var hiç şüphesiz. Üstelik güçlü oldukları için bass sıkıntısınıda giderirler hop.'ün gittiği yere kadar pre çıkışları vardır. 2. el almam dersen 7004 mantıklı seçim olur 5005'dan daha iyi sonuç alırsın kesinlikle. 5005 yetersizde gelebilir çünkü. Daha güçlü ve üst model amfide daha iyi orta sesler alırsın.

Cevap için çok tşk ederim. Tavsiyeleriniz ve bütçem doğrultusunda karar vereceğim.

• quote:

öncelikle marantz ile sonus faber daha uyumlu çalabilir çünki ses karakterleri aynı diyebiliriz. Ama nad-naim-musical fidelity gübi markalar daha çok düz flat ama detaylı temiz çalan cihazlardir. pm7004 daha iyi cihaz verdiğiniz nad'a göre daha kalitelidir. Ama yurt dışundan musical fidelity bulursanız alın bi tuhaf oluyorlar sonus faber ile beraber. Yurt içinde 3000 lira a3.5 için istiyorlar yurt dışından 2000 lira gibi bir miktarda bulursanız alın 750€ ediyor yaklaşık. 7004'ü bırak 8005'i mahveder. a5 veya a5.5 bukursan zaten pm11 seviyesinde ses kalitesi var hiç şüphesiz. Üstelik güçlü oldukları için bass sıkıntısınıda giderirler hop.'ün gittiği yere kadar pre çıkışları vardır. 2. el almam dersen 7004 mantıklı seçim olur 5005'dan daha iyi sonuç alırsın kesinlikle. 5005 yetersizde gelebilir çünkü. Daha güçlü ve üst model amfide daha iyi orta sesler alırsın.

Bir sorum daha olacak kardeşim: cevabınızdan anladığım kadarıyla 500 euro (artı-eksi) fiyat aralığında Sonus Faber Toy için en doğru seçim Marantz PM7004 dir . Başka alternatifler de var mıydı acaba aklınızda (Marantz'ın dışında). Alternatif tavsiyeniz varsa lütfen belirtiniz yoksa ben o zaman direkt Marantz düşünüyorum. tşk.

• Şuan için yok gözüküyor bu bütçede sıfır olarak. Bu arada sizin kaynak neydi ? Dac-Cd player pc ?

• quote:

Şuan için yok gözüküyor bu bütçede sıfır olarak. Bu arada sizin kaynak neydi ? Dac-Cd player pc ?

Kaynak olarak Pıoneer BDP 150-K kullanacağım. ki bunda "192 kHz/24-bit Audio DAC" var.

BDP 150 nin ses ile ilgili Özellikleri: Audio Features

› 192 kHz/24-bit Audio DAC
    › DTS-HD® Master Audio™/Dolby® TrueHD Decoders
    › Sound Retriever Link
    › Stream Smoother Link
    › 36-bit Deep Color/x.v.Color

+ Uydu alıcısına (Technisat DIGIT ISIO S) bağlı olacak doğal olarak. Şu an için başak bir kaynak bağlamayı düşünmüyorum.
  • Asio destekli bir dac ile pc transport yapmanızı öneririm. Bluraylerde oppo-105d hariç gerisi iyii değil.

• pioneer bdp 150 diğer blureylere hiç benzemiyor çok ciddi bir cihaz tam bir fiyat performans ürünü ve kullanmaktan çok keyif aldığım bir blurey
  • quote:

Asio destekli bir dac ile pc transport yapmanızı öneririm. Bluraylerde oppo-105d hariç gerisi iyii değil.

cevap için çok tşk. artık bu konuya da bakacağız bir şekilde.
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    parasına denk dac'lar ile mukayese edilemez ama.

• quote:

parasına denk dac'lar ile mukayese edilemez ama.

Kıymetli dostum bugün ilginç bir gelişme oldu, Marantz PM7004'ü toplamda 570 euro dan sipariş verdim. fakat sonra firma mail attı ve tükendi dedi. Yerine size özel fiyattan PM7005'i 680 euro dan verebiliriz dedi. Liste fiyatı avrupada her yerde 800 euro. (en ucuzu 798 euro)

Ben de düşünüyorum ne yapsam diye. 7004 ile arsında 110 euro var. size bir sorayım dedim. Zira bütçe 500 euro derken 680 euroya çıktı. Bu konuda ne dersiniz? Değer mi? Extra katkısı ne olur? Şu anlamda : mesela ileride sistemi upgrade etmek istedim o zaman 7005'in (upgrade etmek gerekir mi?) ne avantajı olabilir?

+ önceki mesajda bahsettiğiniz dac ihtiyacı da kalmaz sanırım!

Özetle PM7005 bu fiyata isabetli bir seçim mi ve uzun süre (upgrade ihtiyacı gerektirmeden) idare eder mi?

Bu arada 1-2 güne Sonus faber Toyun siparişini vermek üzereyim. 7005 ile uyumu daha iyi mi olur? Bilgi rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 8 Aralık 2015; 0:30:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

pioneer bdp 150 diğer blureylere hiç benzemiyor çok ciddi bir cihaz tam bir fiyat performans ürünü ve kullanmaktan çok keyif aldığım bir blurey

düşüncenize katılıyorum. her açıdan f/p ürünüdür.
  • Pm7005'de asio yok dsd aktarmadıa sesler pcm gidiyor. Amfi olarak 7004'den biraz daha iyi. Asio olmadığı için sesi jriver'a wasapi kullanarak çözdürürsünüz pcm yollarsınız amfiye ama buda çok iyi bişey değil. Ama pcm'i bd150'den iyi çözücektir muhakkak. Benim tavsiyem sade amfi alıp asio destekli dac almanız ki usb üstünden yani pc'den ses dokulmadan aktarılsın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.