Şimdi Ara

Dynaudio DM 2-6 tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an Heco Music Colors 100 ve Marantz PM5005 kullanıyorum. Oda 19 mkare.

1) Araştırdığım kadarıyla (Heco 100 gibi ama biraz daha büyük ebatta) çok yer kaplamayan raf tipi hoparlör Dynaudio DM 2-6 (Piyasa fiyatı 575 Euro civarında ama kısa süreliğine 398 Euroya sadece bir yerde kampanya var. Değerse hemen almak istiyorum, ama pek Türkiye'de kullanan duymadım bu hopu) gördüm. Heco'dan Dynaudio DM2-6'ya geçmeye değer mi? Ve Dynaudio DM2-6 Marantz PM5005 ile kolay sürülebilir mi?

2) Heco'ya göre streo performansı iyi midir, daha canlı, parlak ve detay çalar mı? Tecrübesi ve bilgisi olan varsa tavsiye bekliyorum.

3) Ayrıca (fiyatı en fazla + - 500 Euro civarında olabilir) raf tipi hop tavsiyesine de (ön yargısız) açığım? Veya bu fiyatlara alınabilecek şu hop daha uygun ve verimli olur tavsiyesini de değerlendirmek isterim? Ya da ikinci el şu hopu almak daha mantıklıdır tavsiyesine de açığım?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• Dynaudio DM serisi yani D= Dynaudio ve M=Monitor seste abartiya kacmayan studio monitor tecrubesini eve tasiyabilecek bir dizayn ... Suruculer ust seviye modellerden alinan klasik dynaudio suruculeri ama crossover dizayni acayip basit. Heco 100 de bulamadigin ne ise bunda bulabileceginden supheliyim ozellikle 89db e karsilik dynaudio nun 86 desibellik amfi bukucu yapisiyla marantz in canini cikarabilir. Bence daha iyi bir amfiyi hakeder.
    Ozellikle seste heco da bulamadigin nuanslari belietirsen daha iyi cevaplar gelir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Heco 100'den memnunum. Ama biraz sanki stereo dinlerken sahnesi tam istediğim değil gibi. Belki de genelde kısık seste dinlediğim için bana öyle geliyor. O yüzden düşünmüştüm.
  • Amfin Dynadio speklerinde yer alan nominal empedans degeri 6 ohm da maksimum 47 watt kanal basina guc uretecek. Burada nominal empedasdan bahsediyoruz bildigim kadariyla kucucuk bir bass surucusu olmasina ragmen cok guc isteyen bir hoparlor ve heco ile dinledigin seviyeden en az %30 daha fazla volume acman gerkecek...
    Amfini alip deneme sansin var ise denemeden alma bence...

• Ne demek istediğiniz çok iyi anladım. Zaten yapılan testlerde güçlü bir anfi istediği belirtilmiş. Tavsiyeniz için çok tşk ederim. Dinlemeden almayacağım.
  • Dynaudio dm 2/6 kampanyası nerede var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın atalayalper kampanya linki burada:http://www.amazon.de/Dynaudio-457324-DM-Stereo-Front-Lautsprecher/dp/B004IOHDHW

Sizi bulmuşken açtığım bu konula ilgili düşünceleriniz nelerdir. Düşüncelerinizi açıklarsanız sevinirim. Sanırım siz bir hayli raf tip hop kullanmıştınız. Sağolun daha önceden de açtığım konuda yardımcı olmuştunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha çok gitar keman jazz tarzı müzikler dinliyorsanız kur kampanyası varken zorlayıp extreme den sonus gaber toy alın. Dnyaudio da excite x16 dinlemiştim ama sonus faber daha dengeli sahneli tane tane çalıyordu ona göre. Arada pop metal rap basslı parçalar dinlersen ayrı olur daha çok müzik tipine giden bişey gerekir monitor audio rx2 gibi bişey almanı öneririm o durumda. Yani kesin cevabı dinlediğin müzik türlerini ve beklentini vererek alabilirsin. Metal ağırlıklıysa misal sonus faber olmaz.

• Net bir cevap olacaksa dm 2/6'yı o fiyattan alınız ;) Heco music Color 100 den sonra evet bir upgrade olur farkı hissedersiniz ama bir süre sonra tekrar Arayış içine girebilirsiniz. Selamlar.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Dynaudio Excite x16 ben de bir kaç kez dinleyip oldukça beğenmiştim Sonus Faber'in bookshelflerini de çok beğenirim tane tane ve çok duru sunumları var sahneleri dynaudio'dan genelde daha geniş (genelleme yapmak yanlış olur ama bu seviyelerdeki modeller için söylüyorum) Dynaudio'nun da o kadar flat bir sesi var ki cidden stüdyolarda neden bu kadar çok tercih edildiklerine şaşırmamak Lazım. Bu arada Monitor audio rx2 gibi bir modelin Dynaudio veya Sonus Faber 'in en basit giriş seviyesi modellerinin bile yanında yeri olmaz bu da benim görüşüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Dynaudio Excite x16 ben de bir kaç kez dinleyip oldukça beğenmiştim Sonus Faber'in bookshelflerini de çok beğenirim tane tane ve çok duru sunumları var sahneleri dynaudio'dan genelde daha geniş (genelleme yapmak yanlış olur ama bu seviyelerdeki modeller için söylüyorum) Dynaudio'nun da o kadar flat bir sesi var ki cidden stüdyolarda neden bu kadar çok tercih edildiklerine şaşırmamak Lazım. Bu arada Monitor audio rx2 gibi bir modelin Dynaudio veya Sonus Faber 'in en basit giriş seviyesi modellerinin bile yanında yeri olmaz bu da benim görüşüm.

Aynı kanaatteyim what hifi de kendi klasında yılın ürünü seçilmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Tavsiyeleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Genellikle enstrumantal, türk sanat müziği, türk halk müziği ve tasavvuf müziği dinliyorum. Tavsiyeniz olan Sonos Faber Toy (müzik türüne göre hop seçilmeli deniyor) bu müzik türleri için uygun mudur? Bu fiyatlarda alınabilecek en uygun hop bu mudur? Marantz PM5005 ile kolay sürebilir miyim? Artı bir şey, başka bir konuda bir arkadaşa ATC SCM 7 yi tavsiye etmişsiniz. Fakat ATC için güçlü bir anfi ihtiyaç var sanırım. Çok düşündüm ama ATC'nin benim Marantz PM5005 ile sürülmesi çok zor gibi sanırım. Ve çok yüksek seste müzik dinlemediğim için anfimi de değiştirmek istemiyorum. Onun yerine daha doğal ve detay çalan üst model bir hop almak düşüncesindeyim. Bu nedenle Sonos Faber Toy bana uygun mudur?

Kriterlerim ise: a) Mümkün mertebe raf tipi küçük bir hop olmalı (bu yüzden Heco 100'ü tercih etmiştim), b) Maranzt PM5005 ile kolay sürebilmeliyim (anfimi değiştirmek istemiyorum, c) Dinlediğim müziğe uygun hop olmalı, d) Yakında tekrar bir hop arayışına girmeyeyim (cevabınızda Dynaudio DM 2-6 alırsanız yakın zamanda tekrar bir arayışa girebilir siniz dediğiniz için Dynaudio DM 2-6'dan vazgeçtim).

Tavsiyelerinize binaen Sonos faber Toy'a yoğunlaştım gibi. Bu yazımdakilere vereceğiniz cevaplara göre Sonos da karar vermek istiyorum. Tekrar tşk ederim.

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Olmaz tabi onların yanında jazz müzik dinlerken detaysız kalabilir ama kullanıcı rock , r&b ve pop ağırlıklı dinliyorsa rx2 gibi flat ses veren ve derin frekanslara ulaşabilen bir bookshelf lazım olur. Belki bass sesleri uzatır dengesiz olabilir ama bütçesine göre sonuçta.

• O müzik türüne ve kriterlerine toy tam gidiyor. Dnyaudio dan daha tatlı çalar ve marantz'ın sesi ile uyumlu olur. Vokal seslerde daha uzun süre başını ağırtmadan dinleti yapabilirsiniz.

• Aktuel Power da Chairo Syntar 520 R dinleyin ... Hem kolay sürülür hem de çok karanlık çalmaz...yapım kalitesi sürücüler ve sesine göre fiyatı da uygun....

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Aktuel Power da Chairo Syntar 520 R dinleyin ... Hem kolay sürülür hem de çok karanlık çalmaz...yapım kalitesi sürücüler ve sesine göre fiyatı da uygun....

Öneri için tşk ederim. Ama yükseklik 40 cm miş. Ebatı baya büyük. O yüzden değerlendirme dışında bırakıyorum. Ben Sonos Faber Toy'u ebatlarından ötürü düşünmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

O müzik türüne ve kriterlerine toy tam gidiyor. Dnyaudio dan daha tatlı çalar ve marantz'ın sesi ile uyumlu olur. Vokal seslerde daha uzun süre başını ağırtmadan dinleti yapabilirsiniz.

Dostum cevap için çok tşk ederim. Extreme-Audio'da siyah rengi kalmamış. Beyaz veya kahverenginin fiyatı da 675 Euro son fiyat. Ama ben Sonos Faber Toy'u ebay italyada 499 (http://www.ebay.com/itm/SONUS-FABER-TOY-SPEAKER-BARRED-LEATHER-COPPIA-DIFFUSORI-NUOVO-GARANZIA-ITALIA-/201122905771?hash=item2ed3dbfeab:g:EnAAAOSwEppUThQ0#shpCntId )euroya buldum. Akrabam var yurdışında. Onunla getirtme şansım var gibi. Bu fiyata Sonosu tercih edeyim diyorum. Ne dersiniz. Şimdi farkettim. Türkiye ye bile kargo yapılıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 1 Kasım 2015; 17:42:06 >

• Gümrükğe takılabilir ama. Birde geliyorken zarar göreme durumu var. Sizin için en iyi seçim orası kesin nasıl alım yapacağınız size kalmış bir durum. Ve bence toy aldıktan sonra dac ve kablolamaya geçin. Elektirik(priz-güç kablosu-priz çoklayıcı) kısmı dahi sese etki ediyorken dac ölümcül bir etken.

• Chario syntar 520'yi Dynaudio x16 ve Triangle Comete ex ile aynı anda dinlemiştim dinlenilen sistem komple Naim'di.. Hatta ampli Naim Supernait'di. Elde edilen performans chario için konuşuyorum, tamamen kontrolsüz ve zarıldayan alt frekanslar keyifsiz sıradam bir sunum birbirinin içine geçmiş enstrümanlar.. Başka bir gün de extreme audio'da constalletion denen başka bir modelini dinledim onun da aşağı kalır yanı yoktu ama bunlar benim Şahsi fikirlerim. Dinleyip sesini beğenen alır güzel güzel kullanır tabi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 1 Kasım 2015; 19:09:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Gümrükğe takılabilir ama. Birde geliyorken zarar göreme durumu var. Sizin için en iyi seçim orası kesin nasıl alım yapacağınız size kalmış bir durum. Ve bence toy aldıktan sonra dac ve kablolamaya geçin. Elektirik(priz-güç kablosu-priz çoklayıcı) kısmı dahi sese etki ediyorken dac ölümcül bir etken.

Sağol dostum "tercihimde doğru olduğumu" belirttiğiniz için. Gümrük ve nakliye konusunda dediklerinize katılıyorum. Eğer yurtdışından alırsam büyük ihtimalle özel otosuyla gelen akrabama getirtmeye çalışacağım. tşk.
    Aklıma bir şey takıldı. Bu fiyatlara ve zikrettiğim kriterlerde türkiyeden (sıfır veya ikinci el de olabilir) alabileceğim acaba başka bir hop var mıdır? Aklınızdan geçen bir hop olursa lütfen onu da yazınız, onu da değerlendirmek isterim. Zira yurtdışından getirtmek biraz uzun zaman alabilir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.