Şimdi Ara

E-alışveriş(yurt dışı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba,ben size 2 soru soracaktım.Amazon.com ve ebay gibi sitelerden alışveriş yapınca en fazla ne kadara kadar gümrük vergisi alınmıyo.sınırı geçtigimde gümrük vergisi ne kadar oluyo,diyelim ben vergiyi kabul ederek aldım bu vergiyi nereye nasıl ödeyip ürünü alabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maunal -- 23 Kasım 2010; 22:07:11 >

• bu konusa bilgisi olan yok mu acaba ?
  • bayramlarda vs. 300 euroya kadar sınır var falan di yorlar ama normalde 150 euro imiş sınır. tabi şans işi tabi neyin takılıp takılmayacağını bilemezsin, eğer yasaklı ürün değilde takılırsa ürünün fiyatının %20si şeklinde oluyormuş vergisi, gümrüğe gidip oradan alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tengri No Tengoku -- 23 Kasım 2010; 23:49:21 >
  • 150 euro olmasi lazim.birde amozan kitap dişinda baska bişe yollamıodu heralde.
  • 150 euro sınır var. zaten ürün gümrük merkezlerine geleceği için oraya gidip alman gerekiyor, ankara da öyle yapmıştım ben en azından. senden kredi kartı extresini ve internet sitesinde yaptığın alışveriş sayfasının çıktısını istiyorlar(fiyat görmek için, vergi koyulup koyulmayacağına bakıyorlar). eğer aldığın ürün 150 eurodan büyükse bu sefer ordakiler vergiyi hesaplıyor( bu da %20 olması lazım) ve orda ödüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L Lawliet

bayramlarda vs. 300 euroya kadar sınır var falan di yorlar ama normalde 150 euro imiş sınır. tabi şans işi tabi neyin takılıp takılmayacağını bilemezsin, eğer yasaklı ürün değilde takılırsa ürünün fiyatının %20si şeklinde oluyormuş vergisi, gümrüğe gidip oradan alıyorsunuz.

yasaklı ürünler nelerdir? açabilirmisiniz biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

150 euro sınır var. zaten ürün gümrük merkezlerine geleceği için oraya gidip alman gerekiyor, ankara da öyle yapmıştım ben en azından. senden kredi kartı extresini ve internet sitesinde yaptığın alışveriş sayfasının çıktısını istiyorlar(fiyat görmek için, vergi koyulup koyulmayacağına bakıyorlar). eğer aldığın ürün 150 eurodan büyükse bu sefer ordakiler vergiyi hesaplıyor( bu da %20 olması lazım) ve orda ödüyorsun.

ben istanbulda yaşamaktayım gümrük nerede acaba ? ve sadece türkiye bende %20 alıyor dimi ? yani ürün aldıgım ülke almıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

150 euro sınır var. zaten ürün gümrük merkezlerine geleceği için oraya gidip alman gerekiyor, ankara da öyle yapmıştım ben en azından. senden kredi kartı extresini ve internet sitesinde yaptığın alışveriş sayfasının çıktısını istiyorlar(fiyat görmek için, vergi koyulup koyulmayacağına bakıyorlar). eğer aldığın ürün 150 eurodan büyükse bu sefer ordakiler vergiyi hesaplıyor( bu da %20 olması lazım) ve orda ödüyorsun.

Kardeş biz yaptık bu kadar çok şey istemediler. Hatta hiç birşey istemediler. Sadece ptt ye gidip paketi aldığımızı hatırlıyorum. Arkadaşın sorusunada cevap vereyim sınır 150 E. Ama bazı siteler fatura koymuyor ve hediye paketi şeklinde gönderttirebiliyorsun. O zaman fiyat sorun olmuyor
  • istanbul gümrügü nerde acaba nerden alıcam
  • fiyatlandırma su sekilde diye hatirliyorum mesela ürün 500 euro
    150 euro yu dusuyorlar
    kaldi 350 euro ,sen 350 euro nun yüzde 20 sini oduyorsun yani 70 euro.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

fiyatlandırma su sekilde diye hatirliyorum mesela ürün 500 euro
    150 euro yu dusuyorlar
    kaldi 350 euro ,sen 350 euro nun yüzde 20 sini oduyorsun yani 70 euro.

anladım ama nereye ödüyorum bu gümrük nerede istanbulda ? sadece nereye ve nasıl ödeyecegimi bilmiyorum
  • istanbul için benim de bir fikrim yok, orda da mutlaka ptt kargo merkezi falan vardır, internetten araştırmanı tavsiye ederim.

@Son_Cin
    valla ben de anlamadım, hatta kargo evime kadar diye düşünüyorken ptt ye gideceğimi öğrendikten sonra kötü oldum biraz, gittikten sonra da bu belgeleri isteyince cidden sinir oldum. ama fatura istiyorlar işte, vergi canavarları oldukları için
    hediye paketi olayını ben de duydum ama her firma kabul etmiyor sanırım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.