Şimdi Ara

E-bay'dan kargom gelmedi hala yardım lütfen:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
9.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çık kötü durumdayım:( ucuz olsun diye türkiyede 340 ytl olan BEHRINGER B1 condensor microfonumu 89+39 dolar kargo masrafıyla buy_it_here_cheap diye bir kullanıcıdan aldım baktım 17000 alışverişi olan bi adam şimdi önce ülke seçtim sonra 2 farklı gönderi seçimi vardı usps express mail birde usps Priority mail diye
    expressde 7-15 49$ Priority 15-21 39$ yazıyordu bende tabi Priority aldım ucuz olduu için fakat sorun şu 27 gün oldu 50 mail attım satıcıya ebaya yok yok yok dönüş yok:( adam bitane cevap vermedi nerdeyse ebayda otomatik cevap veriyo galiba hep aynı şeyleri geveleyip duruyo adama ulaşamıyorum ürünümü istiyorum ne yapmam gerekiyor:(

paypaldan gelen mail şu şekilde
    USPS Priority Mail InternationalTM
    Service to Turkey

bana verilen kodla tracking yapıyorum en son bu şekilde diyor

Shipment Activity Location Date & Time
    --------------------------------------------------------------------------------
    Electronic Shipping WEST PALM BEACH FL 33409 07/23/07 10:27am
    Info Received
    --------------------------------------------------------------------------------

en son teslim alınmış yani :( nereye şikayet edicem ne yapıcam paramı veya ürünümü nasıl alıcam çok merak ediyorum:(

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=110146684297&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=001 bu ürün linki bende

"This item has been paid through PayPal. Payment was sent to: paypal@studio34music.com on Jul-22-07. " diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leaxsis -- 18 Ağustos 2007; 13:02:59 >

• Teslim alındığına dair birşey yok. "Info received" teslim alındı demek değildir.
  • dostum Electronic Shipping Info Received elektronik gönderi bilgisi alındı diyo gönderi durumu olduğuna göre ürünün teslim edildiğini gösteriyo olay bu deil benim kargom nerede bunu soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leaxsis -- 18 Ağustos 2007; 13:08:17 >
  • Valla o kadarını bilmiyorum ama yine de pek teslim edilmiş gibime gelmedi. Neyse, bak şurda sayfanın sonunda;

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&ftab=FeedbackAsSeller&userid=buy_it_here_cheap&iid=110146684297&de=off&items=25&page=21

satıcının telefon numarası var, iyi ingilizce konuşan bir arkadaşın varsa konuşsun anlayın bakalım neymiş ne değilmiş.

Ayrıca "WEST PALM BEACH FL 33409" satıcının kendi adresine en yakın kargo şubesi olmalı. Listenin tamamını yazsana?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 18 Ağustos 2007; 13:36:25 >

• abi west palm beach dediği studio34music.com dükkanının stüdyosunun veya işte herneyse onun adresi çünkü girip sitesinden baktım adamların
    sorunu şimdi anladım ben oraya alındı olarak anlamamıştım adam telefonla gelin alın demiş ama kargoya teslim etmemiş galiba doru değilmi?

Label/Receipt Number: CJ20 1182 469U S
    Status: Electronic Shipping Info Received

The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on July 23, 2007 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

usps.com da tracking yapıyorum böyle dio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leaxsis -- 18 Ağustos 2007; 13:42:41 >
  • senin malzeme henüz amerikadan çımmamış bile. yola çıktığını anlamak için "shipped" gibi bir şey yazması gerekiyor.
  • oke teşekkür ettim insanlar rahat duramıyor iyi bir küfrecedem en sonunda:)
  • Benim anladığım kadarıyla satıcı USPS'ye kargoyu gelip kendinden almaları için talimat vermiş. Eee bunun için numara mı verirler diyeceksin, ben de şaşırdım ama demek ki bu aşamada bir numara sağlıyorlarmış. Bilgi sadece o kadarını sunuyor. Orda bu bilginin kargonun USPS tarafından teslim alındığı anlamına gelmeyeceği yazmış. Kolpa bir kargo numarasıyla seni oyalıyor, başka bir anlama gelmiyor. Benim eBay ile ilgili hiçbir tecrübem yok ama istersen forumda eBay ile ilgili arama yaptır mutlaka bilgili arkadaşlar çıkacaktır, ne yap ne et düzgün bir ingilizce kullanarak derhal şikayet et.
  • abi 17 bin alışverişine güvendim:( keske param olsa bunları çekmeseydim yav nerden bulcam simdi arayabilcek birini bide ucuz olsun dediydik simdi taa orayı aramak için dünyanın parasını harcamam lazım:(
  • Bende ebay üzerinden hongkong'dan tv kartı almıştım bir ayı geçmişti ptt ile kapıya gelmişti biraz uzun sürüyor sabretmek lazım. Gerçi tv kartıda bozuk çıkmıştı ama geri gönderirsen alırız demişti tabi geri göndermek için harcayacağım paraya buradan iki üç tane tv kartı alıyordum. Elimde kaldı yani
  • Aramana gerek yok çünkü kargo bilgilerine göre satıcının ne mal olduğu belli artık, arasan ne olacak. Paypal zamanaşımı yüzünden paranı transfer etmeden (sadece tahmin) elini çabuk tut forumda işten anlayan birilerini bul hemen nereye şikayet edeceksen et ve alışverişi iptal et. Dilersen ikinci el bölümünde bir başlık aç, konudışında da bir başlık aç, hatta gereksizlere bile dal derim.
  • öncelikle adam paketi kargolamış.pirority mailde takip olmasına ramen ben hiç yapamadım.hep senin aldığın mesajı aldım.büyük ihtimalle senin paket kargoda kayboldu.büyük satıcılar böyle işler yapmıyolar.veya şu var adamlar dünyanın satışını yapıyolar bir ihtimal unuttu.sen en iyisi zaman geçirmeden durumu bizzat ebaya bildir.
  • Ebayla hiç uğraşma arkadaşım.Zaman geçirmeden paypaldan dispute aç.Dispute açtığında önce ürünü gönderip göndermediğini ve tracking numarasını sor.2-3 gün bekle.Olumlu bir cevap gelmediği takdirde paypalda cleim yap.Cleim yaptıktan sonra paypal konuyu inceler ve 20 gün içinde bir karar verir.ve büyük ihtimal paranı geri öderler.Kolay gelsin.
  • USPS ile gönderilen paketim kayıtlı olmasına rağmen 15 gündür tr'ye giriş yapmadı...

sorun olabilir mi acaba ?!
  • arkadaşlar elektronik parça siparişi veriyorsanız 2-3 tane den fazla ise gümrüğe takılıyor ticari diye bilginize

10 tane entegre bile 5 dolar etse toplam gümrüğe girebiliyor ticari diye...
  • 2007 konusu
  • 2007 si 2020 si yok arkadaş boşuna konu açmak istememiş altına yazmış aynı problemi var diye
  • 15 gündür tr'ye giriş yapmadı satıcıya mesaj attığımda kayıtlı postalar bazı ülkelerde kayıt altına alınıyor vs.klasik sabırlı olunuz diyor.ilk defa bu kadar uzun sürdü.keşke kayıtsız göndertseydim diyorum.
  • 30 gün bekle gelmesse mesaj at tekrar yollamak zorunda yollamassa ebay a mail at dolandırdı diye :)
  • arkadaşım, 2007 mesajlarında da yazmış birisi, eğer paypal ile ödediysen paypal'a başvur. Fazla gecikme itiraz hakkını kaybetme.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.