Şimdi Ara

E-bay'dan kargom gelmedi hala yardım lütfen:( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
9.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

adam amerikada türk polisi ne yapabilir ki?

bu arada kayıtlı posta kuş oldu uçtu sanki hala yok.
  • Eğer USPS tarafından izleme yaptığınızda bi veri çıkıyorsa adam kargoya vermiş demektir.

Gerisi PTT'nin suçu. Yarım yamalak iş yapıyor PTT.

Direkt satıcıya ulaşıp uygun bir dille izah ederseniz, o USPS tarafından kontrol ettirip ulaşmadığını teyit ettirirse, size geri ödeme veya 2. ürün gönderimini yapar ücretsiz olarak.

Daha önce başıma geldi bu tip olaylar, kayıtlı postada eğer elinize ulaşmazsa para iadesi yapmak zorundalar, zaten sigortalı olduğundan satıcı için bi sorun yok parasını posta kurumundan geri alıyor.

Eğer satıcı göndermediği halde gönderdim derse ve size bi tracking code sunamıyorsa, Paypal'dan dispute açın, ben 2 ay sonunda 60€ paramı söke söke almıştım karaktersizin birinden.
  • @ DiabloXT

bilgiler için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCrank

@ mehmetrex

adam amerikada türk polisi ne yapabilir ki?

bu arada kayıtlı posta kuş oldu uçtu sanki hala yok.

amerikada ise gidip olayı güzelce araştırabilir. kargo firmasına gidip bakabilir. kargosu belirtilen tarihte kargo firmasına verilmişmi_? verildikten sonra gitmesi gereken yere gitmişmi_? kayıtlı kargo ise neden gitmemiş_? gitti ise nerde_? bir sürü soru var, Bu olay Türkiyede Gerçekleşmiyorsa, O zmn Amerikanın Polisine Gitsin Şikayet Etsin... Mahkemeye Verip Tazminat Davası Açsın..

• usps den 2 kargo geldi ebayden.

1.si 21 ekimdek kargoya verildi sadece track no vardı ve abden cıktı diyordu, istanbul falan yazmıyordu 6 kasımda elimde oldu

2. si 22 ekimde kargoya veridi 28 ekimde istanbulda oldu 3 kasımda elimde oldu pttden an ve an takip edebildim

geç gelen usps first class dı

diğeri international letter usps di
  • Bugün 26'sında gönderilen first class geldi.Ayın 15'inde usa'dan yola çıkan kayıtlı first class'tan hala haber yok.Kayıtlı posta'nın artık kaybolduğuna inanıyorum...
  • öncelikle geçmiş olsun inşallah geç olur güç olmaz
    konuyu açan arkadaş banlanmış
  • Paramı iade etti adam ama Türkiye'de işler pamuk ipliğine bağlı kayıtlı posta kayboluyorsa kayıtsız postaların halini düşünün.

Bu arada bendeki şansta tam bir komedi ptt'deki bayan kayıtlı postanın kaybolması 1000'de 1 dir dedi !
  • neyse paranı aldın sorun yok istersen tekrar dene :) bu sefer kaybolmaz heralde
  • Pahalısı uçakla,ucuzu gemiyle.. Arada 1-1.5 ay oynar minimum.. Gümrükte beklemeside cabası..
  • Para iadesi olayını banka ile daha hızlı halledilebiliyormuş.

http://forum.iyibey.com/paypal-ve-odeme/3883-artyk-paypalda-kimsenin-parasy-kalmayacak.html
  • 16 Aralık 09 da Hong kong tan gönderilen kayıtlı posta halen Türkiyeye giriş yapmadı, Aynı satıcıdan 19 Aralık 09 da gönderilen paketi 23 Aralık 09 da aldım.
    Avrupa yakası posta işleme merkezini aradım bekleyin gelir yılbaşı yoğunluğu var diyorlar.
    Bu açıklama bana tatmin edici gelmiyor ne yapabilirim.
  • evet bu acıklama gayet tatmin edici hocam cünki gerçekten doğru söylüyorlar millet yılbaşı hediyesi diye yurt dışına abanıyor 1000-2000€ luk mal getiriyorlar cünki yılbaşında ve bayramlarda gümrük de takılma olmadan herşey girip cıkıyor dip not : tek adetli
  • Fikir olur belki. Genelde bu tür durumlara düşmemek için ebaydan ucuz şeyler alırım. Yani gelmezse veya kaybolursa giden paraya üzülmeyeceğim şeyler. Şu ana kadar hong kong dan o kadar alışveriş yaptım 1 dolarlık ürünlerden tutunda en pahalısı 25 dolardı. Hepsinde de bedava kargoyu seçerim standart olarak 20-21 gün içinde elimde olur PTT vasıtasıyla. Sadece son aldığım 25 dolarlık ürün erken geldi 22 aralıkta satıcı gönderdi 30 aralıkta yani bu gün elimdeydi. Anlayamadım çünkü bu da bedava kargoydu. Kayıtlı posta değildi.
  • 19 aralıkta gönderilen paket 23 aralık ta elime ulaşınca, aynı yerden 16 sında gönderilen paket gelmesse ister isteme endişe başlıyor, yoğunluk onları neden etkilemedi
  • LJ915842979US kargo numaram bu arkadaşlar izleme ekranında bi değişiklik yok..?? USPS kargo amerikadan ürün bekliyorum bilgi verecek olan varmı
  • Bende aynı sorun var arkadaşlar. 7-11 iş günü içinde gelmesi gerekirken 1 ay oldu elime ulaşmadı. yardım edecek arkadaşlar varsa sevinirim.
    LJ644263055US
  • Merhabalar tracking numaram RH094847747CN
    kargom nerdeyse 1 ay olacak gelmedi. Çin'den çıktı diyor fakat Türkiye ye gelmedi görünüyor. Satıcıya mesaj attım sanki bilmiyomusum gibi bana tracking noyu tekrar yolladı.
    Ürünü ebay dan 01.12.2014 de aldım.
    sizce ne yapmalıyım? Yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberwarrior26 -- 1 Ocak 2015; 2:30:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberwarrior26

Merhabalar tracking numaram RH094847747CN
    kargom nerdeyse 1 ay olacak gelmedi. Çin'den çıktı diyor fakat Türkiye ye gelmedi görünüyor. Satıcıya mesaj attım sanki bilmiyomusum gibi bana tracking boyu tekrar yolladı.
    Ürünü ebay dan 01.11.2014 de aldım.
    sizce ne yapmalıyım? Yardım lütfen.

2 ay olmuş. Takip ettiğimiz de halen Çin de görünüyorsa siz ebay üzerinden dispute açın ve paranızı iade alın . Elinize geçerse ilerleyen günlerde Parasını iade edersiniz .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay olmuş
    35 gün sonrasında bir hak talep edemezsiniz. yinede bir satıcı ile görüşün derim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.