Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kombi sıcak suyu dalgalı veriyor. sıcak akarken soğuma yaptığı gibi sıcak suyu kapatıp açarsanız ilk başta kaynar su gönderiyor bir miktar. ben huyunu öğrendiğim için şöyle yapıyorum: mutfakta sıcak suyu açıyorum, sabit akarken yani akan su miktarını değiştirmeden ve soğuk su ile karıştırmadan istediğim sıcaklığı ayarlıyorum. Bunlar konfor ile alakalı ufak tefek sorunlar. kombinin evi ısıtmasından ve arızasızlığından falan memnunum.
  • es_umit kullanıcısına yanıt
    Kesin çözüm değil ama sorunu hafifletecek önerilerde bulunayım. Duş başlığı geniş ve suyun dışarı akışını kısıtlamayacak şekilde olmalı. Ayrıca suyun sıcaklığını soğuk suyla ılıştırmadan sadece sıcak suyu açarak ve biraz fazla açarak ayarlamalısınız. Yani akan su miktarı fazla olmalı. Bunları yaptıktan sonra birkaç dakika suyun akmasını bekleyin. İlk başlarda çok sıcak gelir biraz sonra sıcaklık düşer.
    Kışa doğru havalar soğumaya yani kombiye giren su sıcaklığı düşmeye başladığında sorun biraz daha hafifler. Sorunun ana nedeni kombinin minimum çalışma gücünün istenen su sıcaklığına göre fazla gelmesidir. Kombi minimumda çalışsa bile suyun sıcaklığı istenen derecenin üstüne çıkıyor.
  • Biz de geçen hafta bu kombiden taktırdık. Şu havalarda bile sıcak suyu 35 e ayarlıyorum ama su sıcaklığı 50 dereceye kadar çıkıyor ve yakıyor. Hidroforlu sistem var binada ve su basıncı kısa farkla değişmeli olarak gelebiliyor. Eski 14 yıldır kullandığımız demirdöküm kombide böyle bir sorun yaşamadık bunca zamandır.

Bu neyden kaynaklanıyor acaba çözümü nedir? Yoksa kombinin genel çalışma prensibi bu şekilde mi?

Bu arada model 24hm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modelin en çok şikayet edilen konusu buydu, kombinin yapısı böyle deniyordu...
    aradan yıllar geçti herhalde çözüm üretilmiştir diye düşünüyor insan, ama demek ki yeni üretimlerde de sorun devam ediyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

Biz de geçen hafta bu kombiden taktırdık. Şu havalarda bile sıcak suyu 35 e ayarlıyorum ama su sıcaklığı 50 dereceye kadar çıkıyor ve yakıyor. Hidroforlu sistem var binada ve su basıncı kısa farkla değişmeli olarak gelebiliyor. Eski 14 yıldır kullandığımız demirdöküm kombide böyle bir sorun yaşamadık bunca zamandır.

Bu neyden kaynaklanıyor acaba çözümü nedir? Yoksa kombinin genel çalışma prensibi bu şekilde mi?

Bu arada model 24hm.

hocam bende yeni aldım bu kombiyi bende dalgalanma yapmıyor sıcak su. ama benin duş başlığım geniş ağızlı ve benim fark ettiğim eski kombim daha basınçlı su veriyordu .

bu kombide biraz daha az basınç lı su geliyor.

sıcak su 40 dereceye ayarlı. ve tesisatınıza uygun olarak kombinin pompasını filan ayarlatıyorsunuz galiba gelen servise ( yanlış bilgi vermiş olmayım ama böyle birşey duymuştum sanki)

• quote:

Orijinalden alıntı: mefsa

quote:

Biz de geçen hafta bu kombiden taktırdık. Şu havalarda bile sıcak suyu 35 e ayarlıyorum ama su sıcaklığı 50 dereceye kadar çıkıyor ve yakıyor. Hidroforlu sistem var binada ve su basıncı kısa farkla değişmeli olarak gelebiliyor. Eski 14 yıldır kullandığımız demirdöküm kombide böyle bir sorun yaşamadık bunca zamandır.

Bu arada model 24hm.

hocam bende yeni aldım bu kombiyi bende dalgalanma yapmıyor sıcak su. ama benin duş başlığım geniş ağızlı ve benim fark ettiğim eski kombim daha basınçlı su veriyordu .

sıcak su 40 dereceye ayarlı. ve tesisatınıza uygun olarak kombinin pompasını filan ayarlatıyorsunuz galiba gelen servise ( yanlış bilgi vermiş olmayım ama böyle birşey duymuştum sanki)

Ben de öyle tahmin ediyorum yani ayarlamayla alakalı bir durum bence. Ama bizde su basıncında veya akışında her hangi bir değişme yok aynı. Sadece bu belirttiğim sıcaklık farkı durumu var. Hani 5 derece olsa eyvallah da 35 dereceden 50 ye dayanması veya 40 a ayarlı iken 53 e kadar dayanması gibi bir durum söz konusu.

• pelstina kullanıcısına yanıt
    Ben de zamanında sıcak su dalgalanmasından çok çekmiştim, servisin 3-4 kere gelmesinden sonra düzeldi. İlk gelmelerinde gaz, alev boyu ayarı yaptılar birinde kart değiştirdiler ve en sonunda gaz regülatörümü alev modülümü ne onu değiştirdiler düzeldi. 5 senedir sıkıntı yok. Size tavsiyem o parçayı değiştirtin.

• quote:

quote:

quote:

Bu arada model 24hm.

Ben de öyle tahmin ediyorum yani ayarlamayla alakalı bir durum bence. Ama bizde su basıncında veya akışında her hangi bir değişme yok aynı. Sadece bu belirttiğim sıcaklık farkı durumu var. Hani 5 derece olsa eyvallah da 35 dereceden 50 ye dayanması veya 40 a ayarlı iken 53 e kadar dayanması gibi bir durum söz konusu.

hocam işinize karışmak istemem ama ECA bu konuda en iyi firmadır.

siz şikayetinizi servise değil direk ECA nın merkezine fabrikalarına iletin. gerekli ilgi alakayı bu şekilde gören çok kişi var. benimde başım ağrısa böyle yapardım...

Ayrıca şunu diyeyim benim su dalgalanmam yok ama kombi üzerindeki sıcaklık 60 filan yazıyor sıcak su açıkken. ama bu o sıra duşta olana yansımıyor...

birde ne kadar etkisi vardır bilmiyorum ama ECA modulasyonlu oda termostadıda taktırmıştım şuan aktif bu konuda bir işe yarıyormudur bilmem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada model 24hm.

hocam işinize karışmak istemem ama ECA bu konuda en iyi firmadır.

siz şikayetinizi servise değil direk ECA nın merkezine fabrikalarına iletin. gerekli ilgi alakayı bu şekilde gören çok kişi var. benimde başım ağrısa böyle yapardım...

Ayrıca şunu diyeyim benim su dalgalanmam yok ama kombi üzerindeki sıcaklık 60 filan yazıyor sıcak su açıkken. ama bu o sıra duşta olana yansımıyor...

birde ne kadar etkisi vardır bilmiyorum ama ECA modulasyonlu oda termostadıda taktırmıştım şuan aktif bu konuda bir işe yarıyormudur bilmem.

Yok markaya laf ettiğim yok easen ama yeni sıfır takılan ve daha yeni bir teknoloji kombiden böyle bir sonuç almak biraz can sıkıyor hepsi bu. Dediğim gibi şu an kış aylarında olduğumuz için sorun etmiyorum ama yazın bu şekilde kullanılmaz bu.

• Merhaba,

Bende dün ECA confeo plus 24 kW aldım. "Comfort" özelliğini pek anlamış değilim. Kullanıcının tüketim miktarlarını 24 saatlik Hafızada tutuyor deniliyor. Mesela 24 saatte misal 8 litre sıcak su harcadığımı düşünelim. 8 litre ye kadar sıcak su hazır mı bekliyor kombide? Sonrasında da su normal olarak ısıtılıyor diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?
  • Benim bildiğim en çok hangi saat diliminde kullanıyorsan ona gore kendini ayarlıyor. Ornegin: her sabah 7 kalkiyorsunuz ve sıcak suyu kullanıyorsanız cihaz bunu hafızaya alıp hergun 7 de sıcak suyun hazır olmuş oluyor.

• arkadaslar eca confeo plus kombime İn-Therm MRL300 RF Kablosuz Oda Termastatı aldım, termostatın tam olarak nasıl montaj yapabilirim, detaylı olarak yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuwaz -- 5 Kasım 2015; 20:35:35 >
  • turkuwaz kullanıcısına yanıt
    Montajı resimdeki gibi yapacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Montajı resimdeki gibi yapacaksınız.

cok tesekkur ederim size zahmet oldu. termostatım gelmis insallah yarın montajını yaparım.
  • turkuwaz kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, güle güle kullanın.
  • Arkadaşlar daha önce basınç ile alakalı bir sorunum vardı oda, mutfak peteğindeki vana aralığındaki küçücük kaçaktan dolayı basınç sürekli düşüyordu. Fakat şimdi ne hiktmese basıncı 1.5 şeklinde ayarlıyorum 30 dk geçmiyor 2.4 e sabitliyor. ben petek boşaltıyorum düşüyor sonra tekrar yükseliyor. Servis gereklimi yoksa benim yapabileceğim bir iş varmı?
  • Arkadaşlar bende eca confeo plus aldim sizler birkac sorum olacak
    1-) Bu aylarda kac derecede yakiyorsunuz kombiyi
    2-) Eca termostatik vana aldim oturma ve çocuk odasina isinma ve tasarrufta bir faydasi olur mu ?
    3-) Kullanmadigim odalarin peteklerini hem alt vanadan hem de üst vanadan mi kapatmaliyim yoksa sadece alttan mi?

• HActeX H kullanıcısına yanıt
    Kardesim hayirli olsun. Burasi icin konusayim suanda kombi petek sicakligi 40c de tutuyorum. Bende gaz sensorlu vana taktim banyo ve cocuk odasi haric. Ben butun odalarin peteklerini acik tutuyorum. Evin heryeri esit isiniyor.

Bir onceki mrsajimda belirttigim gibi su aralar basinc ile ilgili bilemedigim bir durumla karsikarsiyayim.

• FoxPark 40 c minimum ben acinca bir sure sonra bayagi soguyor petekler zira 30 dereceye kadar düşüyor bununla birlikte kombiden çok kira aralıklarla TAk diye ses geliyor

• Bende genel anlamda memnunum sadece kombi yanmaya başlayınca gürültülü çalışıyor. Viessmann kombim çok sessizdi. Bu kombi ona göre baya bir sesli çalışıyor.Kullanmadığım odama koydum rahatsız olmuyorum ama mutfak veya oturma odasında olsa sesinden rahatsız olunur kesin.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.