Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hava sartlari biraz iyi oldugu icin 40C de tutuyorum ve evin ici sicaklik anlaminda tatmin edici.

Bu kombilerde +9C -9C araliklarla yanma ozelligine sahip bildigim kadaariyla bu yuzden 30c ye kadar dusebilir. O ses dedigin olay cakmak sesi yani alevin devreye girmesi.

Ses olarak evet sesli calisiyor ama ben mutfaga taktirdigim icin ses konusunda rahatsiz olmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Hocam basınç konusunda bende gidip kontrol edince basınç 1.4 filan gösteriyor. ama cihaz çalışınca yani sıcak su açılınca 1.7 oluyor.

ayrıca ben daha kombiyi yakmadım istanbulda hava o kadar soğmadı galiba :).
  • ECA Kombi kafayı mı yedi,anlamadım.Sabah basınç göstergesi 1,5'ti.Bir saat evvel eve gelince baktım,1,9'du.Biraz evvel de kombiden ses geliyordu haşır huşur,basınca baktım 0,9'du.Nedir bunun sıkıntısı?Güya bakım yaptılar.Böyle bir şey başına gelen var mı?
  • Arkadaşlar,

Kombime netatmo taktırmak veya takmak istiyorum deneyimli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var

• Genleşme tankına hava basmaları gerekiyor. Bakımdan sonra genleşme tankında sorun oluşan forumdaki ikinci vakasınız acaba bilerek tankı mı bozuyorlar diye düşünmeye başlıyor insan.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Biraz evvel servisle görüştüm.Bakım yaptırdıktan sonra sorun oluştuğunu söyledim.Sizin dediğinizi dedi servis elemanı.Anlattığınıza göre gaz basılması gerekiyor dedi.Bakım yaptırdığınız yerle görüşün dedi.Onları aradım,abi biz yaptık bakımını,gazını bastık vs. Gelin bir bakın dedim.Akşam uğrarız dediler.Tank bozuksa maliyeti ne olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tankın kendisi piyasada 100 TL civarı satılıyor fakat servisler daha yüksek meblağlar talep ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Tankın kendisi piyasada 100 TL civarı satılıyor fakat servisler daha yüksek meblağlar talep ediyorlar.

Teşekkürler...İnşallah tankta sıkıntı yoktur.Tank bozuksa yine yardımınıza başvurabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıldır kullanıyoruz. Isıtma yönünden sorunu yok dalgalanma olmuyor. Bataryaya gelen suyun basıncı az olduğundan basınç sağlamak için sıcaklığı yüksek ayarlayıp soğuk suyla ılıştırıyoruz. Basınç ayarı var mı bir servise sormak lazım.

Geçen gün Eca T6360A onn/off termostat aldım. Montajı için yaptığım araştırmada herkes farklı birşey yazmış veya farklı montaj yapmış. Hoş ben dakka bir ön kapağı çıkaramadım. Tüm ayrıntısıyla biri anlatabilir mi?

Servisin biri termostatın 1 ve 3 yazan kısımlarıyla, X1A köprüsünde devreyi tamamlayan kabloyu alıp o çıkışlara termostattan gelen kabloları bağlayın, kablo sırası önemli değildir yazmış. Bu bağlantı doğru mudur? ya da doğrusu nedir?

• Arkadaslar merhaba. Nasilsiniz? Size bir sey danisacaktim kisa surede cevaplayabilirseniz sevinirim. 
    232 m2 dublex ewim var. ECA Confeo Premix 30 HM yogusmali kombim var. 4 -5 petek aciyorum suan termostatsiz 40 derecede kullaniyorum kombiyi. Yalitimim guzel evim cift camli, elektronik panjurlu ve isi yalitimli. Ayrica evim dogu bati cepheli gunes goruyor hava acikken.  

Konfor ve ekonomi adina termostat taktirmak istiyorum evime. Hangi termostati onerirsiniz? Kablosuz termostat varmis ECA servisi aradim bugun 250 tl istediler hersey dahil dediler. Kablosuz termostati onerirmisiniz eca nin dublex evim icin? Yoksa modulasyonlu kablolu mu onerirsiniz. 
    Yardimlarinizi bekliyorum 
    Tesekkurler  
    Saglicakla kalin

• Arkadaslar dusa girince yada mutfakta sicak su muslugunu acinca evdeki petekler soguyor? Bu normalmi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccolt -- 3 Aralık 2015; 1:16:50 >
  • Merhaba arkadaşlar,

bende eca confeo plus combi'li bir evde oturuyorum. Kiralık ev yeni bina ve haliyle kiracı (ben) olduğu için evde ev sahibi en ucuzunu arayıp bu kombiye karar vermiş. Daha önce doğalgazlı evde oturmadım ama okuduğum yerlerden yoğuşmasız kombi kullanmanın külfetli olacağı, avrupada birçok ülkede satışının yasak olduğunu hatırladığımdan biraz dudak büksemde ses çıkaramadım. Malum kiracılık.

Evet arkadaşlar sıcak su bende de önce uzunca soğuk sonra aşırı sıcak sonra hafif ılık olup gerçek ayarını öyle buluyor. Çok sıkıntı yapmıyorum, sadece biraz su israfı oluyor. O suyu bir yerlere akıtıp kullanabilsek ondan da kurtulmuş olacağız. Kış mevsimi geldi ve artık kaloriferler yakılıyor. Evede çocuk da olunca çok kısılamıyor. Benim hoşuma gitmeyen tarafı bu komibinin çalışma aralığı (+/- 9 derece) bir türlü istediğiniz optimum çalışma aralığını bulamıyorsunuz. Yani gündüz hava koşullarına göre 40 derece yeterken akşam bir miktar yükseltmek şart oluyor.

oturduğum ev brüt 160 m2 civarı altında karafırın olan, üst komşusunun hiç kombi açmadığı güneydoğu-güneybatı cepheli 2 daire üstü bir binanın 1.katı. evin bir yarısında fıorın diğer yarısında giriş kat var. giriş katta da kombi yakılmıyor. Elektrik sobasıyla ısınılıyor bildiğim kadarıyla. Müteahhit masraftan mı kaçmış nedir, kordorda petek yok. oturma odası, çocuk odası, mutfak ve yatak odası 1 mterelik petekler, salon ise 1.5 metrelik petekle dizayn edilmiş. bir de banyo da havlupan var. Salon kapalı, petek vanasından yaptık kollektörden uğraşıp bulamaıdm hangi vana olduğunu.

Bu kombiyle yoğuşmalı kombi arasında ne kadar tüketim farkı olurdu acaba sorusunu doğalgaz sayacına her baktığımda görebiliyorum. Gece-5 civarı gündüz ise 8 derece olan bir kış gününde 45 derece sabit açarak 15-17 metreküp gibi bir sarfiyatı görmek şoke edici oldu açıkası.

hemen hemen aynı ölçülerde ara kat bir evde oturan arkadaşım aynı kombinin yoğuşmalısını kullanıyor ve geçen kış maks. 250 tl civarı bir fatura ödediğini söylüyor. bu arkadaşım mı pinti? yoksa kombisi mi tasarruflu acaba?

benim anladığım kadarıyla önümüzdeki ay tam kış ortası 350 tl gibi bir faturayı görmem işten bile değil. sizce bu tutar yüksek değil mi (metreküp=1.1 tl oturduğum yerde)

ayda 350 metreküp civarı bir sarfiyat bu ölçülerde bu özellikte bir ev için fazla geliyor bana. günde 14 saat 45 derecede çalıştırdığım 7-8 metreküp sarfiyatı oluyor. ev yalıtımlı, mantolama var ama çok kaliteli olduğunu sanmıyorum.

kendime alacak olsam kesinlikle birkaç yüz lira fazla öder yoğuşmalı alırdım arkadaşlar. yoğuşma devreye girmiyor, bu metrekare ev için uygun değil gibi satıcı gazlarına gelip kış boyunca ukte kalmasından iyidir bence. ayrıca bazı kombiler sadece +9 derece gibi güzel bir çalışma aralığına sahip. bence ev ısısı ayarı için en güzeli bu. 40 derece yaptınız mı 40-49 derece arası mis gibi çalışıyor.

+/- çalışma aralığı 18 derece olur mu yahu! çok saçma.

umarım işinize yarar anlattıklarım. Selamlar.

• Arkadaşlar kombinin X1A soketinin bağlantısını nasıl yapacağım? Termostatın(6360a) 1 nolu ve 3 nolu soketi hangi sırayla X1A'ya bağlamalıyım?
  • fiske F kullanıcısına yanıt
    hocam kusura bakma pek anlamam hatta bu konuyu görene kadar pekte kombiye bakmamıştım evdeki bozulup yenisini almak gerekince biraz ilgili oldum.

lakin ev sahibi en ucuz kombi diye bu kombiyi taktırmaz bu kombiden kat kat ucuz olan kombiler var...

sıcak su dalgalanmasıda klasik sorun ama ben yaşamıyorum...

birde 160 m2 evde bu kombi tüketimi çok olur ki bu kombi değil yoğuşmalı kombi kullanmanız gerekli. birde ev m2 si için petek boylarıda ufak gibi geldi bana ki. ben anlamayan bir adam olarak mantiken ufak. bu sarfiyat 15 16 metreküp anlattığınız ev için ve hava şartları için iyi bile sayılır.

ben size bir örnek vereyim...

benim iş yerimdeki arkadaşım oturmakta eski kombisi Baymak 240 fi eco (gibi bir model yanlış olabilir) idi. adam kış boyunca 45-50 derece sabitte kullanarak kasım 220tl- aralık 250tl-ocak 300-şubat 250-mart 220 tl gibi bir fatura çizelgesi ile kışı geçirmişti.

şimdi evinde aynı kombi var aynı anda aldık(ECA confeo plus) istanbula kış tam gelmedi ama kombisi şuanda 45 derecede yanıyor ve kasım 110 TL faturam geldi dedi geçen. ve ev geçen sene aynı hava sıcaklıklara göre daha sıcak olduğunu dile getiriyor. evi 100 m2 civarı 2 cephesi açık diğer cephelerde bina var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefsa -- 8 Aralık 2015; 22:23:37 >

• bigest B kullanıcısına yanıt
    Fark etmez kutupları yoktur.
  • Bağladım şimdi çalışıyor. Teşekkür ederim.
  • İki üst komşuda baymak kombi var. O da bize gelen faturadan 50 lira ve üstü farkla ısınıyordu. OT aldırdım, faturası bir hayli düştü. Bazı aylarda bizden de düşük geldi. Her baymak yapıyor mu bilemem, komşudaki verimsizdi.
  • mefsa M kullanıcısına yanıt
    Kombi hayirli olsun
    sicak su performansi nasil
    Banyoda sicak su sabitleme sorunu yasiyormusunuz bir sicak bir soguk su sorunu var mi?

• Kombi hayirli olsun
    Banyoda sicak su sabitleme sorunu yasiyormusunuz bir sicak bir soguk su sorunu var mi?
  • mefsa M kullanıcısına yanıt
    Kombi hayirli olsun

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.