Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    22,1°C'ye ulaşması uzun sürerse kombi ayarını 60°C yapabilirsiniz.
  • sn zebza,

e.c.a proteus plus kombi ile ilgili birkaç sorum olacak..

1. sıcak su dışında henüz (petekler) için açılmadı. toplam 3 oda var.
    2. sadece bir odanın peteğini aktif hale getirip, diğer 2 odadaki petekleri kapatmak, bir getiri sağlıyor mu?
    3. kombiyi açıp, belli bir seviyede bırakarak hiç kapatmamalı mı? ya da aç kapa mı yapmalı? (hangisi tasarruflu?
    4. soğuğu kırması bakımından en az kaç derecede kalmalı?
    5. banyo da bir yerde kombi ile bağlantılı bir çeşme var, hafif açınca su geliyor. (bu ne işe yarıyor) (havasını alma, suyunu alma vs)

Tşk
  • dravdan kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Madde madde cevaplarsak:

2.) Kullanmadığınız odaları kapalı tutmak tasarruf ettirir fakat ısı transferin önüne geçmek için o odadaki peteklere termostatik vana taktırıp 2.kademe (17°C)'de kullanın.
    3.) Kombiyi aç - kapa yapmayın. Evde olduğunuz zaman 45-50 yetmezse daha yüksek bir ayarda kullanın, evde olmadığınız zamanları ve geceleri ayarı aşağı çekin.
    4.) Sadece soğuğu kırması için kombiyi en düşük ayarda kullanabilirsiniz.
    5.) Zemine yakın bir noktadaysa tahliye musluğu dur, tesisatla ilgili bir çalışma yapılacağı zaman oradan suyu tahliye ederler.
  • Kendimce şöyle bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum .kazan sıcaklığı 58 derece ayarlı .kombi çalışıyorken 59 dereceye kadar geldi ilk başta role kesti ardından da kombi durdu. 44 derecede devreye girdi 59 da devreden çıktı .ot 23 e ayarli. İçerideki sıcaklık normal olduğu için ot mi kombiye kesmesini söylüyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginize.

Termostatik vana hususunda (öneri de bulunur musunuz lütfen?) fiyat performans açısından şunu alabilirsiniz diye.
    Ayrıca 2. kademe %17° ise, 1. kademe kaç olur?
    Evde olunmayan geceler için aşağıdan kasıt 15-20 lerde mi kalması? (ya da en düşük ayardan kasıt, kaç olmalı?

Bu arada evet zemine yakın ve dediğiniz gibi tahliye musluğu olsa gerek.

Tşk
  • dravdan kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,
    Danfoss her zaman ilk tercihim ve tavsiyem olmuştur. Gaz sensörlü Danfoss RA2000 (RA2940, RA2990) veya sıvı sensörlü Danfoss RAS-C tercih edebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda kademelerin dereceleri mevcuttur, termosatik vana 1 derece üzerine çıkınca kapanıyor 1 derece altına düşünce açılıyor örneğin 2.kademe 17°C vana 16°C açılıyor - 18°C kapanıyor.

E.C.A. Confeo Plus Kombi

• Merhaba Arkadaşlar,
    Bende bu yıl başında confeo plus kullanmaya başladım, cihazdan genel olarak memnunum , logo fb ot ile kullanıyorum, bir çok arkadaşın bahsettiği sıcak su sabitleme sorununu yaşamadım açıkçası, kapat-aç yapıldığında ilk etapta olan dalgalanma normal diye düşünüyorum ya da çok önemsemiyorum da diyebilirim,
    Aslında benim asıl sıkıntım ses ile ilgili, cihaz mutfakta duruyor ve ilk çalıştığında sinir bozucu bir ses çıkartıyor, ses yaklaşık 7-10 sn. sonra azalıyor ya da kesiliyor, servisi aradım gelip bakalım dediler, bu sorunu yaşayan arkadaşların olduğunu da gördüm forumdan, acaba soruna çözüm bulan kimse var mı? Bu tür tecrübe yaşayan arkadaşlar paylaşabilirlerse sevinirim,
    İyi akşamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gkan07 G kullanıcısına yanıt
    merhaba benim cihazla aynı kullanım yapıyorsunuz lago bendede bağlı. ses sorununu ise servise bildirdiğimde pompada ayar yaparak biraz azalttılar ama benim kombim pimapenli bir balkonda ses duyulmuyor fazla...

ayrıca tüketim durumunuz nedir? (ev özelliklerinizle yazarsanız sevinirim.)
  • mefsa M kullanıcısına yanıt
    Servis henüz gelmedi inşallah geldiklerine bir çözüm bulabilirler,
    Evim 110 mt , toplam 6,5 metre petek var, iki oda sürekli kapalı durduğundan 4 mt petek ile havlupan açık konumda, logo dan haftalık program yaptım, sabah 8 ile 17:30 arası evde yokuz bu yüzden 21 derece, 17:30 dan gece 24'e kadar 23 derece, gece 24'den sabah 6:30 a kadar yine 21 derece olarak ayarladım, bugüne kadar en fazla 5 mt küp tüketim oldu, çoğu günler takip ediyorum 3-4 arası değişiyor, dediğim gibi genel olarak memnunum ses sorunu dışında.

• Gkan07 G kullanıcısına yanıt
    muhtemelen evde yalıtım var çünkü yaktığınız değerler ile ayarladığınız ısı değerleri maksimum tasarruff yaptığınızı gösteriyor. :)

tebrikler bu konuda çünkü 24 derece yüksek değerler kış için genelde kullanan ve konuştuğum ECA kombi ve Lago FB OT kullanan arkadaşlar dostlar gündüz 21 22 derece arası ,

gece 17 18 arası olarak ayarlıyorlar ve sizin tüketim değerlerinizde kullanıyorlar yani 3 ile 5 metreküp arası.

Ses sorunuda aynı bendede vardı dediğim gibi servis geldi pompanın değeri 3. seviyeden 2 ye aldılar galiba ve çalıştırdılar ses yarı yarıya azaldı. servise mutlaka bastırın ve söyleyin...

ECA müşteri memnuniyetinde en üst seviye firmalardandır. ayrıca kombi çalıştığında ses geliyorsa dikkat etmeniz gereken belki kombi tam oturmamıştır ve çalışınca duvara çarpıyor titreşim yapıyor olabilir

alt kattaki kiracımın baymak kombisi kurulduğunda böyle sorun oldu. bilginiz olsun

• Arkadaşlar

Annem için ECA confeo plus kombi taktırdık.
    ev 3+1 - 1 odada ve banyoda termostatik vana yok.

24 saat kapanmayacak şekilde en tasarruflu
    ayar nedir?

oda termostatı kullanamaz
    kombiye çıkıp ayar yapamaz.
    kombi üzerindeki ayarları ne yapmam gerekiyor?
    teşekkürler..
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Tek çözüm haftalık programlama özelliği olan oda termostatı.
  • mefsa M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız evde yalıtım var ve etkisini de görüyorum, ses sorununa gelince bir kaç gündür şehir dışında olduğum için servis randevusunu haftaya erteledim, geldiklerinde sonucu burdan da paylaşırım, montaj hatası da olabilir dediğiniz gibi, teşekkürler ilginize.

Ne tavsiye edersiniz?
    garantisi bozulmayacak şekilde

eca interm takılırmı? garanti devam edermi?
    İstediğiniz marka oda termostatını takabilirsiniz, garanti bozulmuyor.
    bu forumda okudum. ECA kendi markası dışında servis oda termostatı takmıyormuş.
    takarsanda garanti dışına çıkıyormuş. dediler.

eğer oyle değilde siz ne tavsiye edersiniz.

interm mrl 300
    general ht 300

ikiside asağı yukarı fiyatları aynı..
    Forumdaşlardan birisi ECA merkezine sormuştu gelen cevapta kombinin garantisi bozulmadığını yazıyordu.

In-therm tavsiye ederim.
  • Eca dan gelen mail

ECA kombilerde ECA ürün listelerinde yer alan aksesuarların kullanımını tavsiye ediyoruz. Bu aksesuarların uyumlulukları üreticimiz tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmıştır. İlettiğiniz şekilde farklı termostat vb aksesuar bağlantılarını yetkili servislerimiz yapmamakta, her hangi bir sorumluluğunu almamaktayız, farklı marka termostat vb aksesuarları müşterilerimiz kendi imkanları ile kombi üzerine montaj yaptırabilmektedir.

İlgili farklı marka ürünün olası uygunsuzluğu, montaj hatası, hatalı kumanda vermesi, vb nedeniyle oluşacak uygunsuzluklar kombi ürün garantisi kapsamında değerlendirilmemektedir. Garanti süresi olan 3 yıl içinde kombi kaynaklı arızalarında ürün garantisi uygulanmaktadır.

Bilginize rica ederiz.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: egeliim

Eca dan gelen mail

ECA kombilerde ECA ürün listelerinde yer alan aksesuarların kullanımını tavsiye ediyoruz. Bu aksesuarların uyumlulukları üreticimiz tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmıştır. İlettiğiniz şekilde farklı termostat vb aksesuar bağlantılarını yetkili servislerimiz yapmamakta, her hangi bir sorumluluğunu almamaktayız, farklı marka termostat vb aksesuarları müşterilerimiz kendi imkanları ile kombi üzerine montaj yaptırabilmektedir.

İlgili farklı marka ürünün olası uygunsuzluğu, montaj hatası, hatalı kumanda vermesi, vb nedeniyle oluşacak uygunsuzluklar kombi ürün garantisi kapsamında değerlendirilmemektedir. Garanti süresi olan 3 yıl içinde kombi kaynaklı arızalarında ürün garantisi uygulanmaktadır.

Bilginize rica ederiz.

Saygılarımla

"İlgili farklı marka ürünün olası uygunsuzluğu, montaj hatası, hatalı kumanda vermesi,
    vb. nedeniyle oluşacak uygunsuzluklar kombi ürün garantisi kapsamında değerlendirilmemektedir.

Garanti süresi olan 3 yıl içinde kombi kaynaklı arızalarında ürün garantisi uygulanmaktadır"

walla cümleyi anlamadım..
    yanı bu takın mı demek kesinlikle takmayın mı demek??
    birde termostatı doğru takarsak ne gibi bir arıza verebilir?

• Farklı marka taktirdiginda termostatdan kaynaklanan hatada olursa garanti dışı kalır .ben böyle anlıyorum . tercih senin

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.