Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kombiyi kuzey cepheli ısınma şartları zor evde oda termostatiyla arkadaşım kullanıyor. Öncesinde oda termostati yoktu ve kombisi bacaliydi. Bacalı kombideki tüketim alışkanlıklarına gore bu kombinin tüketimi bariz fazla geldi.sonra oda termostati bağlayıp 60 c yüksek verimlilikte daha önceki bacalı kombi tüketim değerleri yakalandı ve ısınma olarak daha cok konfor ve verim alindi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalorifer devresi kapalı, sadece kullanım suyu açık iken kombi basınç 1.3 gösteriyor. normal mi?
    kalorifer devresi açık ve gaz yanıyorken kombi basınç 1.7
    kalorifer devresi açık gaz yanmıyorken yani kombi durmuş iken kombi basınç 1.5 veya 1.6
  • Arkadaşlar bu kombiyi almayı düşünüyoeum, sesli çalıştığı söyleniyor, kombiyi mutfağa koyacağım. Ses önemli kullananlar bu konuda ne düşünüyor acaba?

@Gkan07 hocam sizde yaşamışsınız galiba, bu ses sürekli bir sesmi? Ve ne kdar yüksek acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 7 Mart 2016; 22:27:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 11 yıldır 20000 kcal ECA Whitestar kombi kullanıyorum. Evim 130 m2, yalıtımı iyi, dubleks. Alt katta 3 metre üst katta 3 metre peteğim vardı. Ben ev ısınmıyor diye petekleri toplamda dokuz metreye çıkarttım ama kombi sanırım kaldırmadı bu metrajı ve ateşlediğinde 2 dakika çalışan kombi 20 saniye çalışıp durur hale geldi😅 ben de eski petekleri geri taktım sorun düzeldi. Evimde mobil sistem var ama yapan kişiler hesap kitap yapmadan sistemi en uzun yoldan taşımışlar doğal olarak üst kattaki son iki oda peteği ısınmıyor. Benim bu eve kaç kcal kombi almam gerekir bu sorunu çözmem için? Yoğuşmalı için gider kullanma şansım yok o yüzden yine hermetik almak zorundayım. Toplamda 9 metre petek besleyecek. Bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüzgar66 R kullanıcısına yanıt
    evinize 20000kcal (24kW) kombi yeter
    eğer ısınamıyorsanız ya evinizde ısı kayıpları çok, peteklerin tamamı ısınıyorsa da petek metrajı eksik,bunları kombinin sağlıklı çalıştığını varsayarak yazıyorum
    24kW kombiler ortalama 12metre peteği rahatlıkla besler
    evinizde mobil sistem varsa üst katlardaki petekler için avantaj,
  • Arkadaşlar ECA confeo plua almamı tavsiye etti satıcı 2. önerdiği cihaz bocsh class 6000 modeli önerdi sizin tavsiyeniz ne olur teşekkürlerç
  • aldeg A kullanıcısına yanıt
    eca confeo plusta sıcak su sabitleme sorunu var ayrıca boschtan daha gürültülü çalışmakta, forumdaki konuları karıştırırsanız bosch un daha çok tavsiye edildiğini göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aldeg

Arkadaşlar ECA confeo plua almamı tavsiye etti satıcı 2. önerdiği cihaz bocsh class 6000 modeli önerdi sizin tavsiyeniz ne olur teşekkürlerç

Bosch Class 6000 aldım araştırmalarım sonucunda tabiki sizde araştırın. Eca'nın gürültülü çalıştığı söylendi benim kombi mutfakta olduğu için mecbur Bosch aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seeder

quote:

Arkadaşlar ECA confeo plua almamı tavsiye etti satıcı 2. önerdiği cihaz bocsh class 6000 modeli önerdi sizin tavsiyeniz ne olur teşekkürlerç

Bosch Class 6000 aldım araştırmalarım sonucunda tabiki sizde araştırın. Eca'nın gürültülü çalıştığı söylendi benim kombi mutfakta olduğu için mecbur Bosch aldım.

İyi günlerde kullanın EA-C6 arızası veriyormu nezamandan beri kullanıyorsunuz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seeder

quote:

İyi günlerde kullanın EA-C6 arızası veriyormu nezamandan beri kullanıyorsunuz

Hocam ben taktırdım ama gaz bağlatmadım daha kullanmayacağım yani. Hata verirse kendilerin sorunu hocam Bosch gibi bir ürünü aldıktan sonra hata verecek mi diye düşünmem açıkçası 3 yıl garantili ürün. Ayrıca forumdan bir arkadaş son serilerde giderildiğini söylemişti.

• Merhabalar,

Babam 5 ay önce ECA Confea Plus kombi taktırdı. Son zamanlarda sürekli banyonun ısınmayıp, kaloriferlerin ısınması sorunlarıyla karşılaştık. Eve 2 kez servis geldi, sürekli tesisatın temizlenmesi gerektiğini söylemiş. Son gelişinde ben de son anda yakaladım, 3 yollu vana mekanizmasını değiştirmesini sağladım. Sonrasında 3 hafta kadar sorun yoktu ancak dün gece yine aynı sorunla karşılaştık. Daha önceki kombi baymaktı ve yaklaşık neredeyse 20 sene sorunsuz bir şekilde kullandık. Bu ECA'nın da henüz 5 aylık olması rağmen daha önceden fanı ve fan motoru değişmiş. Tesisattaki pislik nasıl etkiler hala anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Merhabalar,

Babam 5 ay önce ECA Confea Plus kombi taktırdı. Son zamanlarda sürekli banyonun ısınmayıp, kaloriferlerin ısınması sorunlarıyla karşılaştık. Eve 2 kez servis geldi, sürekli tesisatın temizlenmesi gerektiğini söylemiş. Son gelişinde ben de son anda yakaladım, 3 yollu vana mekanizmasını değiştirmesini sağladım. Sonrasında 3 hafta kadar sorun yoktu ancak dün gece yine aynı sorunla karşılaştık. Daha önceki kombi baymaktı ve yaklaşık neredeyse 20 sene sorunsuz bir şekilde kullandık. Bu ECA'nın da henüz 5 aylık olması rağmen daha önceden fanı ve fan motoru değişmiş. Tesisattaki pislik nasıl etkiler hala anlamıyorum.

tesisattaki pislik tıkar 3 yollu vana sistemini bu tıkanmadan olur
  • wa$abi kullanıcısına yanıt
    Oda termostadi ile kullaniyorum bütün kış boyunca 150 lira civari fatura ödedim ve 24 derece sabitte.

Eski kombim olsa 4 aylik faturayi bir seferde ödüyordu m.

• İyi aksamlar.
    Confeo marka kombimiz var.
    Kombi sıcak su vermiyor.
    Muslugun sıcak su kısmını açtığımızda, kombinin ekranında 49 yaziyor ve çok sık sürekli yanıp sönüyor.
    Musluğu kapattigimizda, sabit olarak ekran 25 / 26yı gösteriyor.
    Büyük bir arızası mı vardır.
    Yapmamız gereken birşey var mı..
    Cevaplarsanız çok memnun oluruz.
    Şimdiden teşekkürler.
    Hayırlı çalışmalar.

• ECA Confeo Plus kombi almayı düşünüyorum.Sıcak su sabitleme sorunu hala devam ediyor mu acaba?Bilinen tek sorunu bu mu gürültülü çalışması haricinde.(benim için sorun değil balkona takılacak)
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    üretilen son serilerde bu sorun ortadan kaldırıldı,2015-2016 üretim birkaç tane eca confeo plus taktırdım sıcak su sabitleme sorunu yok, yaz-kış suyu ılıştırmadan mümkün olduğu kadar tam açık muslukta kullanıldığı sürece sorun olmaz,cihaz gerçekten gürültülü çalışıyor ama eskiyen yüzüne rağmen yerli üretim f/p yoğuşmasız konvansiyonel kombilerde en donanımlı kombi diyebilirim
  • Teşekkürler gürültü problem değil balkonda olacak.En en önemli sorun duş altında sıcaklığın değişmesi .7 yıl önce ECA confeo kullandım bu sorunu birebir yaşadım ve hiç hoş değil.O halde bu kombiyi gönül rahatlığı ile alabiliriz 2015-*2016 üretimi olmak kaydıyla değil mi?
    Bina güney cephe sıfır daire net 65 m2 petek boyu 8m. Kombiyi kimden nerden alayım ,kime nereye taktırayım peki tavsiyeniz var mı sayın disintegration? İstanbul Kartal'dayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

Teşekkürler gürültü problem değil balkonda olacak.En en önemli sorun duş altında sıcaklığın değişmesi .7 yıl önce ECA confeo kullandım bu sorunu birebir yaşadım ve hiç hoş değil.O halde bu kombiyi gönül rahatlığı ile alabiliriz 2015-*2016 üretimi olmak kaydıyla değil mi?
    Bina güney cephe sıfır daire net 65 m2 petek boyu 8m. Kombiyi kimden nerden alayım ,kime nereye taktırayım peki tavsiyeniz var mı sayın disintegration? İstanbul Kartal'dayım.

kombinin kutusunun üstünde barkot numarası var bu numaradan üretim yılını müşteri hizmetleri veya eca genel müdürlüğü veyahut manisa daki eca fabrikasından öğrenebilirsiniz öğrenmeden kombiyi almayın
    bu kombinin sıcak su ayarı 35c ye kadar düşebiliyor
    yazın 36-38c rahatlıkla yeter
    hem daha az gaz harcar. bazı arkadaşlar yazın bile 45-50c de kullanıyor banyoda suyu ılıştırıyor. gerek yok
    ayrıca eco/comfort özelliği yani ön ısıtma özelliği var
    yazın comfort moduna gerek yok eco modunda olsun
    yazın eco mod ve 36-38c şofben ayarında sıkıntı olmaz
    izmirdeyim kombiyi ist da igdaş yetkili firmlardan alın proje durumu varsa çizerler

• Immergas ile confeo plus arasindan hangisini tercih edeyim sizce? 7 yil garanti avantaji var ama tek esanjor.Tek esanjor olmasının arti ve eksileri nelerdir?

• sadbul S kullanıcısına yanıt
    tek eşanjörlü kombide bir tane bitermik eşanjör bulunur hem kalorifer hem kullanım suyu bu tek eşanjörde hazırlanır,çift eşanjörlü kombilerde ise ana eşanjör ve plakalı eşanjör bulunur
    plakalı eşanjör kullanım suyunu,ana eşanjör ise kalorifer suyunu hazırlar

tek eşanjör kombinin avantajı: 3 yollu vana bulunmaz ileriye dönük 3 yollu vana arızası vermez (çünkü çift eşanjörlü kombilerde 3 yollu vana vardır)
    dezavantajı: sularınız çok kireçliyse eşanjör kireçlenebilir veya tesisatınız oksijen bariyersiz ise ve oksijen emilimi fazla ise eşanjör duruma göre 3-5yılda delinebilir

ama 7 yıl garanti avantajında 7 yıl içinde mutlaka ücretsiz bir şekilde eşanjörünüz değiştirilebilir
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.