Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kombiden aldık umarım dediğiniz sorunları yasamayiz. Servis gelip devreye alacak. Görüşlerimi yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disintegration bey; bir konuda yardımına ihtiyacım var. 28 kw Eca Confeo Plus'ın ve 30 kw Confeo Premix'in pompa gücü 3. kademede kaç pw dir? Bu bilgiye çok ihtiyacım var. Servisler ve yetkili satıcılara bu soruyu sorunca anlamıyorlar. 3 kademeli pompa; her kademede bir güç değeri yazıyor diyorum ama cevap alamıyorum. Bana pompası güçlü kombi lazım.

• Rüzgar66 R kullanıcısına yanıt
    Eca confeo plus 28kW 70pW
    Eca confeo premix 30kw 110pW

Eviniz büyükse petek metrajı 11-12mt den fazla hermetik yoğuşmasız 28-30kw kombi önermem çok verimsiz. Premix yoğ kombi öneririm

• Malesef yoğuşmalı için su gideri şansım yok, konvansiyonel almak zorundayım. 28 kw Confeo Plus'ın pompası gerçekten çok güçsüzmüş.
    Benim 12 yıllık Eca whitestar kombim 24 kw pompası 83 pw üçüncü kademede. Benim derdim son petekleri ısıtamamak. Reglaj ayarı yaptım ama olmuyor, ek pompa
    işimi çözdü fakat başka problem çıkardı. Bana 12 metre petek besleyecek (dubleks daire için) pompası güçlü kombi lazım. Confeo Premix'in pompası gerçekten
    güçlüymüş. Nasıl olurda 28 kw lık bir kombiye 70 pw lik pompa takarlar anlamıyorum.
  • Evimin kullanım alanı 145 m2. Toplamda 5 metre petek vardı ve 75 derecede yaksam bile ısınamıyorduk. Petekleri 7 metreye çıkardım ısı farketti ama yine de istediğim
    gibi değil. Ben biraz daha petek ekleyip dengeli ısınmak ve son petekleri de verimli kullanmak istiyorum. Son petekler üst katta yatak odası ve çocuk odası yani en çok
    ihtiyacımın olduğu petekler. Üstüne bir de ölçüleri küçük.( 13 m2 oda 70 cm, 23 m2 80 cm petek) Tam müteahhit işi.
  • Rüzgar66 R kullanıcısına yanıt
    kullanım alanı 145m2 ise 7metre petek te az,petek metrajını arttırmanız lazım,ev dubleks ise ve kombi alt kattaysa alt kattaki bütün peteklere termostatik vanalar taktırın
    bu petekler termo vanalar tarafından kısıldığı zaman üst kattaki petekler sirküle olacak hatta bunu denemek için alt kattaki bütün petekleri kapatın sadece üst kattaki petekler açık kalsın
    kombiyi çalıştırın üst kattaki peteklerin ısındığını göreceksiniz
    termostatik vanaları petekleri kısacak şekilde ayarların 3 ve 4 numara arasında bir ayar 20c ile 24c arasına denk gelir
    70-75pW bir pompa aslında sizin radyatörlere teorik olarak yeter.sizin tesisatta muhtemelen bir sorun var yoksa bu petek metrajında tesisat suyu döner
    kombinin altına plastik kombi bağlantı seti yerine metal/pirinç tam geçişli vana ve filtreler taktırın sirkülasyona yardımcı olur
  • Dediklerinizin hepsini yaptım,termostatik vana taktım alt kata bu sefer de kombi çok az süre çalışıp durmaya başladı. 1 dakika çalışıp 3 dakika duruyor. Bir de ne
    alaka ise sıcak suyu açtığımda su basıncını gösteren ibre titremeye başladı. Üst kattaki kollektöre giden borunun çapı küçük tutulmuş bu yüzden kombi alt katı hemen
    dolaştırıp suyu hızlı ısıtıyor olabilir mi? Bu yüzden mi kısa süreli dur kalk yapıyor? kombi 12 yıllık değiştir beni diyorda ben mi anlamıyorum?
    Bu arada alt bağlantılar metal ve tesisat temizlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar66 -- 16 Eylül 2016; 0:01:02 >
  • Merhaba arkadaşlar ben yeni kullanmaya başladığım e.c.a
    Confeo premix 24 kw yoğuşmalı kombi hakında kullananların bilgisine ihtiyacım var özelliklerde belirtilen
    100℅100 verim için kaç derecede kullanmalıyım oda termostatı ön.of kd.yi açtığımda örnk.50c ayarlıyorum
    gösterge de 59c oluyor ve gaz kesiliyor tekrar 41c oanakadar açmıyor bu normal mi ayrıca ayarlanan sıcaklık çıkış mı yoksa dönüş sıcaklığımı kaç dereye ayarlarsam yoğuşmayı iyi yapar bu konuda bilgisi deneyimleri olanlardan faydalanmak isterim teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraklı81 kullanıcısına yanıt
    eca confeo premix'i maximum 55c kazan sıcaklığı ve altında kullanmanız gerekir,kombiyi 60c v yukarısında kullanmayın yoğuşma verimi azalır kombiniz +9 -9 şalt diferansiyeli ayarında çalışır son derece normal
    kaliteli bir kombi aldınız güle güle kullanın
  • Teşekür ederim sagolun

• Peki kombinin +9. -9aralığında çalıçalışırken 50c 59c ye çıktığında yakıtı ayarlanan 50c ye göre mi yakar..

• Eca confeo premix kombinin oda termotatını baktığımızda 70c de çalıştır
    Oda sıcaklığını 40c de bulursa kapanır
    kombi 40c de çalışmış olur doğru mu acaba.

• Meraklı81 kullanıcısına yanıt
    hangi oda termostatını kullanıyorsunuz?

70c kazan sıcaklığı confeo premix için fazla kombi yoğuşma yapmaz maximum 55c olmalı
  • Eca analog aç kapa termostat kullanıyorum.. ilk çalıştırmada yakıt fazlamı olur hep 45c de kullanmak doğru mudur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraklı81 -- 24 Eylül 2016; 15:35:24 >
  • Selamlar,
    Bir sorum olacak; eski kiradaki evimde Bosch FR 10 oda termostatı almıstım, kendim takıp sorunsuz kullanmıstım. Evden tasınında evdeki termostatı da sokup aldım. Şimdiki kiralık evimde ECA Confeo plus var. Bu eilmdeki FR 10u taksam çalısır mı? Takstıktan sonra bir ayar yapmaya gerek var mı? Tesekkürler.

Edit.
    quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

İyi forumlar...

Buradaki gibi bağladım FR10'u ancak termostatın ekranına bir bilgi gelmedi, kapalı gibiydi. Tuslarına bastım, sıcaklık ayarını falan değiştrdim, kablonun uclarını yer değiştirdim hiçbir değişiklik olmadı FR10da. Galiba bu kombi ile uyumlu değil. Galiba bunu satıp ECA uyumlu almak lazım.

Hangi termostatı önerirsiniz? Lago fb diyenler var , Honeywell Y87RF2008 var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasph -- 26 Eylül 2016; 17:56:43 >

• blasph B kullanıcısına yanıt
    Confeo plusta hem modulasyonlu hemde ac kapa termostat baglantisi mevcut.sizin elinizdeki termostad hangisi ise o yuvaya takin yani modulasyonlu ise modulasyon kismina on off ise on off kismina takin.bende de ayni kombi mevcut bende de cosa var.

• Selam,
    İnternette modulasyonlu yazıyor ve modulasyonlu kısmına bağladım. Ekrana hiçbirsey gelmedi, hatta kabloları ters de denedim, olmadı.
    Bosch FR 10 modülasyonlu oda termostatı Bosch un Classic Condense, Comfort, Exclusive modelleri için uyumludur. Eca Confeo Plus için uyumlu olabileceğini sanmıyorum.

On-off termostatlarda bu önemli değil ama modülasyonlu termostatlarda üreticinin tavsiye ettiği marka ve modeli almak zorundasınız. Mesela Eca marka olarak Honeywell önerir ama bu markanın da her modeli Confeo Plus için uyumlu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 27 Eylül 2016; 15:28:37 >
    Yetkili servisi ara ve sor.onlar net bilgi verir.elimde var eski kombiden kalan dersin

• Merhabalar. 140 m2 ters dubleks evimize bu kombiden aldık. Kombiden pek anlamıyorum ama herkes yogusmali yaptırın demişti ama babam bunu yaptırmış. Sizce iyi mi?

Eylül ayında kombiyi hiç açmadık daha. Sadece sıcak su ve ocak için kullandık 65 tl fatura gelmiş sizce normal mi?

Birde bu kombinin üzerinde sıcaklık değerini gösteren bir değer var sanıyorsam. Kombi çalışmıyor iken onun kaç değerlerde olması lazım? Mesela bu sabah kalktım sıcak su falan açılmamış, sadece ocakta bir şeyler ısınıyor 59 yazıyordu. 5 dk sonra babam sıcak suyu açıp elini yüzünü yıkadı birden 45 e kadar düşüp tekrar 60 çıktı sizce bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzagoo06 -- 28 Eylül 2016; 10:12:32 >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.