Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
974
Cevap
29
Favori
312.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Khalasar

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Önemli değil.

Hocam merhaba, in-therm MRL-300 TM Dijital Kablolu Oda Termostatı aldım da bağlantısı yapacağım birazdan.
    Bağlantıyı X7A'ya mı yoksa X1A'ya mı yapmalıyım?

Termostat bu.
    http://urun.n11.com/termostat/in-therm-mrl-300-tm-dijital-kablolu-oda-termostati-in-therm-P37327074

E.C.A. Confeo Plus Kombi

Ustat,

E.C.A Condeo Plus Kombiye kendim in-therm MRL-300 TM
    takmak istiyorum.

şema bumudur? 1 numaralı yeremi bağlayacağız.
    canlı bir resmi var mı bulamadım. teşekkürler.

• Mailleri kurcalarken bu yazışma denk geldi.

Ürünlerimizde Honeywell markalı termostatlarıda kullanıyoruz, kombinizin kullanım kılavuzunda kullanılan termostatlar hakkında bilgi bulabilirisiniz.

Kablosuz oda termostatı olarakta Honeywell markalı ürünü kullanmaktayız.

Bilginize sunarım

Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

quote:

quote:

Önemli değil.

Hocam merhaba, in-therm MRL-300 TM Dijital Kablolu Oda Termostatı aldım da bağlantısı yapacağım birazdan.

Termostat bu.
    http://urun.n11.com/termostat/in-therm-mrl-300-tm-dijital-kablolu-oda-termostati-in-therm-P37327074

E.C.A. Confeo Plus Kombi

Ustat,

takmak istiyorum.

Evet 1 numaralı yere bağlıyorsunuz. Bağlantı basit zaten, paneli çıkarınca göreceksiniz direk. Köprü var 1 tane onu çıkarıp termostat kablolarını bağlıyorsunuz.

Bu arada IN-THERM MRL-300 TM DİJİTAL ODA TERMOSTATI ihtiyaç dışı olduğu için satıyorum arkadaşlar. İlgilenen olursa konum aşağıdaki linkte. Cihaz 1 haftalık.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=112990474

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

quote:

quote:

Önemli değil.

Termostat bu.

E.C.A. Confeo Plus Kombi

Ustat,

takmak istiyorum.

Evet 1 numaralı yere bağlıyorsunuz. Bağlantı basit zaten, paneli çıkarınca göreceksiniz direk. Köprü var 1 tane onu çıkarıp termostat kablolarını bağlıyorsunuz.

Bu arada IN-THERM MRL-300 TM DİJİTAL ODA TERMOSTATI ihtiyaç dışı olduğu için satıyorum arkadaşlar. İlgilenen olursa konum aşağıdaki linkte. Cihaz 1 haftalık.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=112990474

ustat

n11 veya sanalpazarda kargo dahil 90 TL.
    sanalpazarda 10 tl cuzdan da var 80 geliyor.
    n11 %11 çek var oda 79 tl geliyor..
    70 TL biraz yuksek..

biraz daha düşersen olabilir..

• Merhaba.
    E.C.A confeo plus 24 hm hermetik kombi kullanıyoruz yani bugün başladık servisle konuştuk 50° yapmamı +/-9° farkedecegini falan söyledi neyse benim sorum: tamam akşamları 50° yapacağım petekler 5te (Hani 1-2-3-4-5 var ya sıralı) fakat sabahları ne yapmam gerek evde kimse yokken 50°de durmalı ve petekleri 3e mi indirilmeli yoksa petekler 5teyken 40 falan mı yapmalıyım yani 6 tane petek var her sabah bunları tek tek 3e mi indirmek gerek? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• merhaba benim eca confeo plas kombi 3. yıl sonunda banyo suyu çıkışında bulunan fişli su derecesini ölçen müşürü bozulmuştu kalorüferde problem yoktu servis kombiyi boşaltıp vidalı müşür üzerindeki beyaz fişi çıkardı sonra müşürü söktü ve yenisini taktı. nasıl yapıldığını öğrendim yaklaşık 2 yıl sonra şimdi aynı arıza yeniden oluştu şimdi o parçayı ben değiştireyim diyorum altta su ayar düğmelerinin sağındaki beyaz fişli vidalı parça bu parçanın adı nedir ben satınalabilirmiyim? Satınalınabilirse nereden. yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler. ilgili resimler ekte.

• quote:

Bir önceki sayfada kablosuz modeli için bağlantı şeklini vermiştim, 220v kısmını gözardı edin.

E.C.A. Confeo Plus Kombi

merhaba bağlantı için teşekkürler bir sorum vardır..

bu bağlantıda artı ve eksi var mı?
    sizin şemadaki gibimi bağlamam gerek.??

X1A
    sağındaki kablo ucunu COM
    solundakini kablo ucunu NO mı bağlamak gerek??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 12 Ocak 2016; 15:38:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaycapar

Merhaba.
    E.C.A confeo plus 24 hm hermetik kombi kullanıyoruz yani bugün başladık servisle konuştuk 50° yapmamı +/-9° farkedecegini falan söyledi neyse benim sorum: tamam akşamları 50° yapacağım petekler 5te (Hani 1-2-3-4-5 var ya sıralı) fakat sabahları ne yapmam gerek evde kimse yokken 50°de durmalı ve petekleri 3e mi indirilmeli yoksa petekler 5teyken 40 falan mı yapmalıyım yani 6 tane petek var her sabah bunları tek tek 3e mi indirmek gerek? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

(Hani 1-2-3-4-5 var ya sıralı) bu bahsettiğiniz termostatık vana herhalde

5 açık
    2 20 derece
    3 22 derece
    4 24 derece
    aradaki noktalar 0,5 derece.

siz odanın olmsı gereken ısıyı ayarlayıp bırakıyorsunuz
    oda o dereceye gelince vana kendini kapatıyor.

evet gündüz çıkarken manuel kısmanız gerek.
    kısmamak için programlanabilir oda termostatı almanız gerek.

alırsanız vanalar lada oynamanıza gerek kalmaz.

• Mihmander kullanıcısına yanıt
    Kutup yoktur istediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz.
  • bizde eca confeo plus kombi var.konvansiyonel (yoğuşmasız) kombilerde petek sıcaklığı 60 derece tavsiye ediliyor forumda. kombiyi sürekli 60 derece de mi çalıştırmamız gerekir. mesela 50-55 derecede ısınabiliyorsak bile kombi petek sıcaklığını 60 dereceye mi ayarlamamız gerekir. daha az gaz tüketimi bakımından bunu nasıl yapmalıyız

@disintegration @Zebza
  • wa$abi kullanıcısına yanıt
    Oda termostatı veya termostatik vana kullanıyorsanız 60 derecede çalıştırın, kullanmıyorsanız sorunsuz ısına bildiğiniz en düşük derecede.
  • wa$abi kullanıcısına yanıt
    en düşük kazan sıcaklığında ne kadar konforlu ısınıyorsanız o şekilde çalıştırın bazı yalıtımlı evlerde 40-45c çok rahatlıkla yetebiliyor arada 15-20c kazan sıcaklığı var
    teorik olarak 60c de verim yükselir ama bunu pratike uygulaması var
  • çok teşekkür ediyorum.
    evimiz yalıtımsız ve çok soğuk. oda termostatı ve termostatik vana yok. kombi kazan sıcaklığını 45-50c de çalıştırdığımda içerisi ancak ılık oluyor.
    60c de çalıştırdığımda içerisi hissedilir ölçüde sıcak oluyor.

kombiyi 40-45c düşük sıcaklıkta çalıştırdığımda sürekli dur-kalk şeklinde çalşıyor. oysa 60c de çalıştırdığımda dur-kalk yapmadan belli bir alev boyutunda sürekli çalışıyor.

dur-kalk şeklinde çalıştığında her seferinde gazı ateşleme yapıyor anladığım kadarıyle bu sırada ilk alev boyutunu merak ettim. hangi çalışma şeklinde kombi alev boyutu ve gaz sarfiyatı fazla olur. tavsiyeniz nedir? 60c'de çok daha iyi ısınıyoruz ama sarfiyat ne olur bilmiyorum.

@Zebza @disintegration
  • 15 yıldır Baymak kullanıcısı olarak E.C.A kombi çok sesli çalışmakta ve confeo plus kapağı titreme yapmakta büyük ihtimalle o üretim hatasıdır ama eğer mutfakta ise kombiniz tavsiye etmem balkonda ise tavsiye ederim
  • Merhaba,

Kiracı olarak yeni taşındığım evde confeo plus kombi mevcut. biraz gürültülü ve çok çalışıyor gibi geliyor bana. genelde min. ayarda kullandım ancak havaların soğuması ile petek ayarını 2-3. çizgiye getirdiğim halde eşim serin olduğundan şikayetçi. Ev 2 oda 1 salon. toplam normal vanalı 4 petek var. peteklerin üst tarafı gayet iyi ısınırken alt tarafları biraz ılık. ayrıca petekler belli bir süre ısınıyor ve sonra soğuyor. ev güney-güneybatı cepheli. su basıncında da dalgalanmalar mevcut, bazen 1 in altına düşüyor ilave yapıyorum, bazende 2 nin üstüne çıkıyor kendiliğinden bu neden kaynaklanır? bu kombiyi en iyi ve tasarruflu şekilde nasıl kullanırım? yardımcı olursanız sevinirim.
  • tevrensel T kullanıcısına yanıt
    Basınç dalgalanması sadece aşağı yönlü olsa tesisat kacaklarından şüphelenir ancak sizde iki yönlü olduğundan büyük ihtimalle deposundaki havası bitmiştir. Bilen için uygun pompayla basması çok basit ve ucuz bir iştir ama siz ne kadara yaptirabilirsiniz sormaniz lazım. 2+1/güney cepheli evi normal şartlarda isitabiliyor olmanız lazım. Kiracı olduğunuz için kombi altındaki dönüş filtresinin temiz olduğunu kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca yüksek sıcaklıkta tam kontrol için oda termostatinda büyük fayda gorursunuz. 60/c gibi sıcaklıkta petek alt üst farklılıkları azalır tesisatinizda genel bir sorun yoksa. Ayrıa hava basılırken kompi sirkülasyon pompasının son kademede olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drezin -- 14 Şubat 2016; 21:11:40 >
  • merhaba,

kombinin altında mavi küçük bir vana var. su basmak için bu vanayı çevirdim ama dışarıya su attı bu vana.

kombinin su seviyesi 1.4'te bunu biraz yükseltmek istiyorum.

nasıl yapabilirim?

teşekkürler.
  • kombinin alt kısmında mavi ve siyah vana var. bunlardan mavi vana suyu boşaltıyor siyah olanı ise su dolduruyor.
  • merhaba,
    Eca konfeo plus hermatik kombi almak üzereyim. Bir usta ecaların alev boyutunun yüksek olduğunu ve çok fazla yakıt tükettiğini söyledi.
    acaba aslı nedir.
  • bu kombi gaz canavarı. ben oda termostatı olmadan kullanıyorum ve evimiz çok soğuk, tabi bundan dolayı fazla sarfiyat yapıyor olabilir.
    kombiyi oda termostatı ile kullananlar yakıt tüketimi ile ilgili yorum yapabilir mi
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.