Şimdi Ara

E.C.A Confeo Premix & DemirDokum Nitromix 24 kw

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhabalar ozelden mesajlasmalarim sonucunda bu iki kombi arasinda cok kararsiz kaldim yardimci olan arkadaslara cok tesekkurler. projenin cizilmesi ve baglanma surecini hizlandirmak adina acilen karar vermem gerekiyor. Evim ters dublex neti 135 m2 civar fakat petek yetersiz bina sifir yalitim var ev guneybati cephe ve tum odalar ayni cepheye bakiyor ve onu acik gunes goruyor. Su an onemli olan faturaya kombilern yansitacagi. Demirdokum min. Isil guc tuketimi6.5 Eca'da ise 7.3 modulasyon araliklri 26-100 ve 30-100. DD'de bu on plana cikiyor. Eca'da ise modulasyonlu oda termostati takilabimesi avantaj gbi duruyor. Istanbul Avrupa yakasindaym yetkili servis durumlari nasil hic fikrim yok. Yalniz eca'da 3 DD'de 2 yil garanti var. Bu degerler, kullanimlariniz, cevrenizdeklrn tasarruflari dogrultusnda hangisini onerirsinz.

• mc_dyy M kullanıcısına yanıt
    Petek boyu yetersiz kalıyorsa ve buna bağlı olarak kombi 55°C üzeri çalışacaksa hangisini alırsanız alın fatura yüksek gelir. Aralarındaki %4'lük modulasyon farkı İstanbul için önemsizdir. Ses konusunda takıntınız yoksa ECA'yı tercih edebilirsiniz.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Ustadim petek 6mt ve banyoda havlupan. Petek olayini sonradan hallettircem bu sartlarda Eca diyorsunz sanirim. Ben bircok sayfa okudum ve yazistim ancak min. Isil guc tuketimi konusunda hala aydinlanms degilim. araclarda rolantideyken tuketilen deger gbi dusunmeli miyiz? Ve bu kombiler istanbul sartlarinda min isil gucu kullanacagi zamanlar nelerdir? Eca'yi hangi acilardan tercih ediyorsunuz? (Tuketim, servis agi, hizmet kalitesi vs.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy

Ustadim petek 6mt ve banyoda havlupan. Petek olayini sonradan hallettircem bu sartlarda Eca diyorsunz sanirim. Ben bircok sayfa okudum ve yazistim ancak min. Isil guc tuketimi konusunda hala aydinlanms degilim. araclarda rolantideyken tuketilen deger gbi dusunmeli miyiz? Ve bu kombiler istanbul sartlarinda min isil gucu kullanacagi zamanlar nelerdir? Eca'yi hangi acilardan tercih ediyorsunuz? (Tuketim, servis agi, hizmet kalitesi vs.)
    Sezonun en az yarısında yalıtımsız 135 m2 evinizin ısı ihtiyacının 6-7Kw dan fazla olacağı söylenebilir. Mümkünse ısı yalıtımı yaptırın ki ısı kaybınız azalsın ve minimum ısı üretiminin evinizi ısıtmaya yeteceği gün sayısı artsın.
    Daha önemlisi @Zebza arkadaşımızın belirttiği gibi, 6m petekle iyi ısınabilmek için kombi sıcaklığını 50-55C'den aşağı alamayabilirsiniz, dolayısıyla hem yoğuşma verimi düşük hem de gaz sarfiyatı yüksek olabilir. Mümkünse petek metrajını, alanların ısıl ihtiyaçlarına göre arttırın.
    Bu iyileştirmeleri yapamıyorsanız minimum ısıl gücü düşük olan kombinin bir anlamı olmaz faturalarınız yüksek gelir...

Min ışıl gücü kombinin alevi ne kadar kısabileceği ile alakalı, sizin daire büyük olduğu için ve İstanbulda bulunduğunuzdan 7.2kW nın altına çok nadir inersiniz genelde mevsim geçişlerde faydasını görürsünüz.
  • Arkadaslar daireye ik bakmaya gittigmz zamanlarda binanin yalitiminin cok iyi oldugunu soylemislerdi radyatorleri doseyen usta da oradaydi bu petekler rahat yeter diyordu bilmedgmzdn dogrudur dedik ama goruntu olarak bile isitmiycak gbiydi. Yani ne kadar iyi yalitm olursa ve ne kadar gunes gorurse gorsun 135 m2 dublex bi ev icin bu petekler yetersiz anladigm kadaryla. Min isil guc durumu da nadiren ihtiyac duyacagm bir sey ise ibre eca dan yana gbi fakat bunlarn disinda artilari nelerdir servis,, saglamlk vs.
    Her ikiside sağlam f/p cihazıdır. Servis olayı görecelidir, bölgeden bölgeye değişir, sizin araştırmanız gerekiyor, A şehirde ECA servisi iyidir, B şehirde Demirdöküm. Servis ücretlerine gelince Demirdöküm Vaillant'a geçtiği için daha pahalı olabilir, kesin bir bilgim yok.
  • Yorumlariniz icin tesekkur ederim gun icerisinde karar verip proje cizimi icin marka model bildircem. Bu sure zarfinda dha detayli bilgiler alabilirsem sevinirim.
    Hangi konuda bilgi lazım?
    Kullanicilar tuketim degerleri, ev durumlri isitma performansi, su isitmasi vs konularda katilabilse guzel olurdu. Confeo plus' ta su isitmada yasanan skintilar bunda da var midir? Bunun gbi seyler
  • quote:

Kullanicilar tuketim degerleri, ev durumlri isitma performansi, su isitmasi vs konularda katilabilse guzel olurdu. Confeo plus' ta su isitmada yasanan skintilar bunda da var midir? Bunun gbi seyler

Confeo Premix'in biraz uğultulu çalışıyor diye bazı şikayetler var onun dışında ısınma veriminden veya sıcak suyu konforundan herhangi bir şikayet yok. Ses olayı görecilidir, kimi insanlar duvarki saatinin sesinden bile rahatsız olurken başkaları çamaşır makinesini bile duymazlar.
    Malesef tesisat balkonda olduğundan sesle ilgili bi problemim olmayacak. Tabi balkonda olmasının da okuduklarım kadarıyla dezavantajı var. Nette kombi dolaplarına bakıyorm hepsi standart gibi bildiğiniz kombi dolapları var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Confeo Premix'in biraz uğultulu çalışıyor diye bazı şikayetler var onun dışında ısınma veriminden veya sıcak suyu konforundan herhangi bir şikayet yok. Ses olayı görecilidir, kimi insanlar duvarki saatinin sesinden bile rahatsız olurken başkaları çamaşır makinesini bile duymazlar.

Alıntıları Göster
    @Zebza arkadaşımızın yazdıklarına ek olarak;

ECA confeo premiks ile tam uyumlu Lago fb OT (oda termostatı) ile kombi ekstra olarak oda sıcaklığına göre modülasyonlu çalışabilir ve 7/24 proğramlama özelliği mevcut. Ek olarak bu termostata dış sensör de kombine edilebilir. Bu şekilde tüm ısıtma sezonu boyunca kombi kazan sıcaklığı, dış sıcaklığa göre otomatik ayarlanır. Hem konfor hem tasarruflu ısınma sağlanır.

http://www.odatermostati.org/eca/eca-modul-kull.pdf

DD nitromix oda sıcaklığına göre ekstra modülasyonlu olmayıp diğer 2 parametreye (tesisat ve kullanım suyu sıcaklığına) göre modülasyonlu çalışır. Siemens REV 24/17 vb modülasyonlu olmayan kumandalarla kullanan forum üyeleri var ve sıkıntı yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_73073309/tm.htm

Tercih size kalmış...

• memint M kullanıcısına yanıt
    Ustad hangisini alirsam mutlaka danfoss' un termostatik vanasini taktirmyi dusunuyorm fakat eca'da Lago fb ot ile vanalar fuzuli mi olur yoksa ikisi birarada daha mi verimli olur?
    Bildiğim kaliteli dolap yok maalesef, yaptırmanız daha mantıklı. Lago FB ve Danfoss vana aynı anda kullanabilirsiniz, bu durumda tüm peteklere değilde sadece çabuk ısınan odalar takmanız gerekiyor ve OT'nin bulunduğu ortamda (odada) TRV kesinlikle olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Eylül 2013; 14:11:27 >
  • quote:

Ustad hangisini alirsam mutlaka danfoss' un termostatik vanasini taktirmyi dusunuyorm fakat eca'da Lago fb ot ile vanalar fuzuli mi olur yoksa ikisi birarada daha mi verimli olur?
    Oda termostatı kullanımıyla, OT konan alanda (referans oda) istenen sıcaklık sağlanıncaya kadar tüm alanlara/odalara ısı gönderilir. OT kapandığında bazı odalar/alanlar, referans odadan daha fazla ısınmış olabilir. Eğer bu alanlara termostatik vana koyarsak fazla ısıyı engelleyebiliriz. Bunun dışında salon az kullanılıyorsa yine termostatik vana konup daha düşük bir sıcaklık kademesi (2,5-3 gibi) ayarlanabilir.
    Sonuç itibariyle OT ile TRV aynı evde dengeli ve tasarruflu ısınabilmek için kullanılabilir hatta kullanılmalıdır. Dikkat edilecek konu, OT'yi diğer oda/alanlardan daha az ısınan ve mutlaka petek olan bir alana/odaya monte etmektir. OT bulunan alanda TRV olmamalı, varsa da tam açık duruma getirilmelidir...

• Ustadlar verdiginiz faydali bilgiler icin cok tesekkur ederim. Ozeldn de cok yardimci olan arkadaslar oldu farkli markalari oneren oldu sizlere de tesekkurler. Eca confeo premix 24kw kombiyi aldim. Lago fb ot siparisini de verdim. Ben evi kabaca anlatsam siz hangi odaya oda termostati takmam gerektgni soyleyeblrsnz cok sevinirim. Kombi alt kat balkona takilcak. Alt katta mutfak ve acik bi salon mevcut. Ust katta sirasiyla calisma odasi oturma odasi ve yatak odasi var en cok ortada bulunan oturma odasini kullaniyoruz calisma odasi kullanilmiyor yatak odasi ile calisma odasi ayni buyuklukte sayilir. Tum odalar guney bati cephe ve gunes goruyor. Salon en az isinacak gbi duruyr ama orayi da pek kullanmiyrz ve mutfktn bir seyler almk veya misafir gelmsi disinda alt kat kullanilmiycak.  @Zebza @memint
    Dairedeki ısı kayıpları hesaplamadan hiç kimse size sağlıklı bilgi veremez bu konuda, ancak genelleme yapılabilir. Evde sürekli birileri olacaksa OT'ye gerek yok, üstelik petekler yetersiz kaldığı için OT set edilen ısıya zor ulaşıcağından faydasından çok zararı dokunur diye düşünüyorum.
    Üstadım petek boylarını sonradan arttırcam muhtemelen. Sürekli evde de bulunmayacağız ve siparişi verdim. Peki Oda termostatını taktırdıktan sonra devre dışı da bırakabiliyoruz değil mi?
    Devredışı bırakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.