Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.941
Cevap
58
Favori
356.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Confeo premiks kombide eğer dış hava sensörü takarsak Lago fb ot nin çalışma sistemi değişirmi ? zira şimdi set ayar ile oda sıcaklığı arasındaki fark 0,5 derecede olsa veya 5 derecede olsa 48 derece ile çalışmaya başlıyor bana bu çok yanlış geliyor.
  • paylaşımcı P kullanıcısına yanıt
    Dış sensörlü kullanımda Lago FB'den uygun ısıtma eğrisi seçerseniz, kazan çıkış sıcaklığı otomatik belirlenir. Dış sıcaklık seyrine (ve tabi ki evinizin ısı yalıtım düzeyine) göre 35-40C civarı kazan çıkışları olacaktır. Bununla ilgili DH forumda @mastor1'in kullanıcı deneyimleri fikir verecektir...
  • babayasar06 kullanıcısına yanıt
    merhaba babayasar06 önceki mesajımda da size belirttiğim gibi yaşamış olduğunuz sorununuzun çözümü için deneyebileceğiniz bir çok yöntem var biz tüketici memnuniyetini ilke edinen firma ödülünü alan bir kuruluşuz ve %100 müşteri memnuniyetini hedeflemekteyiz sizin bir şikayetiniz baştan aşağıya tekrar tekrar kontrol ediliyor ve sonuca ulaştırılıyor kötü bir tecrübe yaşamışsınız ama umarım bundan sonra sorun yaşamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Dış sensörlü kullanımda Lago FB'den uygun ısıtma eğrisi seçerseniz, kazan çıkış sıcaklığı otomatik belirlenir. Dış sıcaklık seyrine (ve tabi ki evinizin ısı yalıtım düzeyine) göre 35-40C civarı kazan çıkışları olacaktır. Bununla ilgili DH forumda @mastor1'in kullanıcı deneyimleri fikir verecektir...

Sayın Memint zaten sorunda bu mastor beyin cihazında sıcaklık set 0,1 derece ve muhtemelende 0,1 derece hassasiyetlede kombiye kumanda ediyor ama bizdeki cihazlar (yeni aldık) onun ki ile aynı değil 0,5 derece ile ayar yapabiliyoruz ve OT odanın ısı talebine göre gerekli hassasiyette çalışmıyor oda set değerini 22 dereceye set ediyorsun 23 dereceye çıkarıyor kazan maksimum sıcaklığını 38 e ayarlıyorsun 44 -45 derecelere çıkarıyor nasıl tasarruf sağlayacak bence yazılımsal sorunlar var aynı tesissat ve kombi sisteminde Honeywell OT daha hassas ve kazan suyu sıcaklıklarını (özellikle böyle gündüzleri sıcak dönemlerde) daha mantıklı çıkışlar veriyor ve tasarruf sağlatıyor. Yeni cihaz alacakların bunları bilmesi için alacaklarsada bilerek almaları için yazıyorum.

Lago da oda set değeri ile oda sıcaklığı arasında ister 0,5 derece isterseniz 5 derece fark verin kombiyi ilk çalıştırmada 48 derece ile başlıyor honeywellde ise set değer ile oda sıcaklığı arasındaki farka göre kazan suyu sıcaklığının çıkış değerini değiştiriyor ve tasarruf sağladığına inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: paylaşımcı

quote:

Sayın Memint zaten sorunda bu mastor beyin cihazında sıcaklık set 0,1 derece ve muhtemelende 0,1 derece hassasiyetlede kombiye kumanda ediyor ama bizdeki cihazlar (yeni aldık) onun ki ile aynı değil 0,5 derece ile ayar yapabiliyoruz ve OT odanın ısı talebine göre gerekli hassasiyette çalışmıyor oda set değerini 22 dereceye set ediyorsun 23 dereceye çıkarıyor kazan maksimum sıcaklığını 38 e ayarlıyorsun 44 -45 derecelere çıkarıyor nasıl tasarruf sağlayacak bence yazılımsal sorunlar var aynı tesissat ve kombi sisteminde Honeywell OT daha hassas ve kazan suyu sıcaklıklarını (özellikle böyle gündüzleri sıcak dönemlerde) daha mantıklı çıkışlar veriyor ve tasarruf sağlatıyor. Yeni cihaz alacakların bunları bilmesi için alacaklarsada bilerek almaları için yazıyorum.

Lago da oda set değeri ile oda sıcaklığı arasında ister 0,5 derece isterseniz 5 derece fark verin kombiyi ilk çalıştırmada 48 derece ile başlıyor honeywellde ise set değer ile oda sıcaklığı arasındaki farka göre kazan suyu sıcaklığının çıkış değerini değiştiriyor ve tasarruf sağladığına inanıyorum.

kazan sicakliginin maksimum degeri asmasi normaldir. 9 derece asinca kombi durur normalde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

quote:

kazan sicakliginin maksimum degeri asmasi normaldir. 9 derece asinca kombi durur normalde.

OT takılı olduğu durumdada bu böylemidir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

OT takılı olduğu durumdada bu böylemidir ?

kazan sicakligini asmasi normal fakat dokuz derece asma oldugunda durmayabilir cunku hala oda sicakligi istenilen seviyeye gelmemistir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar hocam eca confeo 24 kw kombime eca cmt707A1055 haftalık programlanabilir dijital oda termostatı bağlamak istiyorum, şemaya bakınca 220 V gerilimle seri bağlantı yapılacakmış gibi gözüküyor, herhangi bir arıza yaşanmadan emin olmak istedim doğru mudur, yardım eder misiniz, elektrik ve elektronik işlerine elim yatkındır bu yüzden kendim yapmak istedim, yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marakam

eca servis ve confeo premixs kullanan arkadaşlar bu kombinin mavi ışıgı sönüyor mu acaba mesela 50dereceye aldığımda sabitlenip kalıyo daha önce servise ssorduğumda bu model modülasyonlu alevi alçaltıp yükseltir sen ferkedemezssın dedi ama termostat falan yok kısmetse sizden aldığım bilgilerle cmts günü termostatı baglayacaklar yardımcı olursanız sevinirim hiç degilse cmts günü gelecek arkadasada kendimi izah ederim tesekkürler

o mavi ışık yandığı sürece kombi gaz harcıyor demektir. ışık sönerse gaz kesilir sadece devir daim pompası çalışır.

eğer kombiyi 50 dereceye ayarladınız ve sürekli 50 derecede kalıyorsa, evinizde ısı kayıpları çok fazla demektir. ayarladığınız dereceyi 9 derece geçtiğinde kombinin durup, ayarladığınız dereceden 9 derece aşağıya düştüğünde çalışmaya başlar.

yani 59 da durur, 41 da çalışmaya başlar.

sayın hardcrss ısı kayıplarını neden yasarım anladığım kadarıyla bir mesajda sizde aynı sorunu yasamışşınız sorunu çözebildinizmi bina da mantolama var camlarım pvc radyatör arkası izzocamı koydum aklıma birtek sey geliyor alt katım daha satılmadı ondan dolayı boş benim atladığım biryermi var birde 9 derece artma süresi ne kadardır ilginiz için teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

eca servis ve confeo premixs kullanan arkadaşlar bu kombinin mavi ışıgı sönüyor mu acaba mesela 50dereceye aldığımda sabitlenip kalıyo daha önce servise ssorduğumda bu model modülasyonlu alevi alçaltıp yükseltir sen ferkedemezssın dedi ama termostat falan yok kısmetse sizden aldığım bilgilerle cmts günü termostatı baglayacaklar yardımcı olursanız sevinirim hiç degilse cmts günü gelecek arkadasada kendimi izah ederim tesekkürler

o mavi ışık yandığı sürece kombi gaz harcıyor demektir. ışık sönerse gaz kesilir sadece devir daim pompası çalışır.

eğer kombiyi 50 dereceye ayarladınız ve sürekli 50 derecede kalıyorsa, evinizde ısı kayıpları çok fazla demektir. ayarladığınız dereceyi 9 derece geçtiğinde kombinin durup, ayarladığınız dereceden 9 derece aşağıya düştüğünde çalışmaya başlar.

yani 59 da durur, 41 da çalışmaya başlar.

sayın hardcrss ısı kayıplarını neden yasarım anladığım kadarıyla bir mesajda sizde aynı sorunu yasamışşınız sorunu çözebildinizmi bina da mantolama var camlarım pvc radyatör arkası izzocamı koydum aklıma birtek sey geliyor alt katım daha satılmadı ondan dolayı boş benim atladığım biryermi var birde 9 derece artma süresi ne kadardır ilginiz için teşekkür ederim

mantolama var ama belkide usulüne uygun yapılmamış olabilir. çatı katındaysanız üstünüze izolasyon yapılmadıysa sıcaklık tavandan uçup gidiyor olabilir. zira alt katın yanmaması da etkiler fakat bu kadar büyük bir etki yapacağını sanmıyorum.

muhtemelen petek boylarınız yetersiz. 9 derece artma olayıda evin ısınmasına göre değişir. kimisinde 10 dakika kimisinde 1 saat :)

• queke20 Q kullanıcısına yanıt
    Merhaba bay queke20 özür dileyerek size yardımcı olamıyorum hala yetkili servis çalışanıyım elektroniğe yatkınız olmanız ya da endi yapmak istemenize bir sözüm yok lakin prensiplerine sıkı sıkıya bağlı bir çalışanım ve bu konularda destek veremiyorum ama inanın benim yaşadığım muhitte olsanız gelir kendi elimle bağlardım umarım anlamışsınızdır beni teşekkür ederim
  • marakam M kullanıcısına yanıt
    merhaba bay marakam alt katınızda yaşam başladığı zaman faturanıza etkisini gözlerinizle göreceksiniz ısıyı üst üste konulan bardaklar gibi düşünün ve bardaklara üstten su boşaltın bardak dolduktan sonra diğer altındaki bardaklarda dolar ısınmada bu şekildedir siz bir üstünüzün ısınmasına yardımcı olursunuz alt katınızdaki de sizin ısınmanıza yardımcı olur saygılarımla
  • paylaşımcı P kullanıcısına yanıt
    merhaba bay paylaşımcı kombinizin üzerinde yer alan kapalı devre ısıtma ayar düğmesi maksimumda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecaservisi

Merhaba bay queke20 özür dileyerek size yardımcı olamıyorum hala yetkili servis çalışanıyım elektroniğe yatkınız olmanız ya da endi yapmak istemenize bir sözüm yok lakin prensiplerine sıkı sıkıya bağlı bir çalışanım ve bu konularda destek veremiyorum ama inanın benim yaşadığım muhitte olsanız gelir kendi elimle bağlardım umarım anlamışsınızdır beni teşekkür ederim

Yinede ilginiz için teşekkür ederim, yardımcı olamasanızda prensiplerinize saygı duyuyorum, teşekkürler...
  • quote:

merhaba bay paylaşımcı kombinizin üzerinde yer alan kapalı devre ısıtma ayar düğmesi maksimumda mı?

Sayın ecaservisi eğer kapalı devre ısıtma ayar düğmesinden kastettiğiniz kalorifer tesisatı su sıcaklığı ayar düğmesi ise bu düğme maksimum ayarında durmakta.
  • quote:

merhaba bay marakam alt katınızda yaşam başladığı zaman faturanıza etkisini gözlerinizle göreceksiniz ısıyı üst üste konulan bardaklar gibi düşünün ve bardaklara üstten su boşaltın bardak dolduktan sonra diğer altındaki bardaklarda dolar ısınmada bu şekildedir siz bir üstünüzün ısınmasına yardımcı olursunuz alt katınızdaki de sizin ısınmanıza yardımcı olur saygılarımla

sayın eca servis 50 derece sabit kalma olayı bitti pazar günü eca servisten arkadaslar geldi daha önce de belirtmiş oldugum lago fb ot bagladılar gerçi havalar pek soğuk degil su anda ancak 23 dereceye ayarladıkları termostat brulör ısıgını bana göstermiyor arık bolca devirdaim sarı ısıgını goruyorum ancak simdi başka bir sorunum var çünkü bu alet bana biraz karışık geldi 13 parametreli cihazın 4 parametresinden başka birsey yazmıyor katalogda bende şimdi bozarız diye elimi pek surmek istemedim kazan sıcaklığını 80 derece yaptılar ben bir degistireyim deidim 80 yazan yeri buldum ancak ben yazıyorum o beni 5 nolu parametreye atıyor 00-00 gibi birsey cıkıyor siz ve tecrübeli arkadaslardan yardım bekliyorum tesekkürler

• quote:

quote:

sayın eca servis 50 derece sabit kalma olayı bitti pazar günü eca servisten arkadaslar geldi daha önce de belirtmiş oldugum lago fb ot bagladılar gerçi havalar pek soğuk degil su anda ancak 23 dereceye ayarladıkları termostat brulör ısıgını bana göstermiyor arık bolca devirdaim sarı ısıgını goruyorum ancak simdi başka bir sorunum var çünkü bu alet bana biraz karışık geldi 13 parametreli cihazın 4 parametresinden başka birsey yazmıyor katalogda bende şimdi bozarız diye elimi pek surmek istemedim kazan sıcaklığını 80 derece yaptılar ben bir degistireyim deidim 80 yazan yeri buldum ancak ben yazıyorum o beni 5 nolu parametreye atıyor 00-00 gibi birsey cıkıyor siz ve tecrübeli arkadaslardan yardım bekliyorum tesekkürler

80 kazan sicakligi cok yuksek. onu 50-55e dusurun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

80 kazan sicakligi cok yuksek. onu 50-55e dusurun.

ama nsıl daha ben olayı çözemedim ayarlar sekmesınde 7 veya 8 parametrelerde 80 yazıyor tahminimce kazan sıcaklığı ancak onaytusuna basınca beni 5 nolu parametreye atıyor oradada 00-00 gibi birsey yazıyor sanki saat ibaresi

• merhabalar öncelikle..
    eca junkers model bir kombi kullanıyorum. kombi gecen gün ( vuuuuu ) şeklinde yoğun bir ses çıkartıp birden durdu ve çalışmaz hale geldi. elektronik panelini açıp baktığımda sigortanın yandığını gördüm ve sigortayı değiştirdim. tekrar kullanıma aldığımda yaklaşık 5sn boyunca kalorifer yanıp tekrar çalışmaz hale geldi. sigortaya baktığımda tekrar yandığını gördüm. sorun her ne ise bi şekilde sigortayı yakıyor. sorun sizce anakarttan mı yoksa başka bişeyden mi kaynaklanıyor? 15yıllık kombi ve değişeni olmadı. teşekkürler

• Merhabalar arkadaşlar ve eca servisi..yeni bir lago fb aldım,servis bağladı,kazan sıcaklığını 75 e ayarladı,5.parametreden şifreyi değiştirmiş olmaliki tekrardan ben 55 e almak istiyorum ama malesef olmuyor..gerçi fabrika ayarlarina dönüp degistirebilecegimizi düşünüyorum ancak su anki sorun farklı...bu ot yi alırken ısı göstergesinin örnek:22,5 veya 21.7 gibi hassas ölçümü görebiliyordum (resimli olarak görmüştüm,forumda ki arkadaslarda belirtmişlerdi)bana gelen ot 23 veya 24 gibi tam değerleri gösteriyor..ayni zamanda devreye girme hassasiyeti kendi olcmeme göre 0,5 den daha kötü..aldığım yer bozuksa değiştireyim,baska bir şey yapamam diyor..sormak istediğim bu ürün yazılım veya baska bir şekilde istediğimiz degerler yuklenebilirmi..ya da eca genel merkez yardımcı olabilirmi? Bolgemdeki eca servisini yermek istemem ama bu böyleymiş diyip gecistiriliyorum..artık lago fb yi sokup aticam nerdeyse...şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.