Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
1.924
Cevap
53
Favori
352.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: erhanmat

quote:

Sizdeki kombi ECA Confeo Plus mı, yoksa ECA Calora Digital mı?

ECA confeo digital.plus değil.

Garanti devam ediyorsa linkteki OT uygundur:
    http://www.kombi.com/e.c.a-program-saatli-oda-termostati-haftalik-dijital-cm707-360.html

Garanti yok diyorsanız:
    http://www.kablosuzodatermostati.com/?newUrun=1&Id=509343&CatId=bs243012&Fstate=&/Salus-RT-500-Programlanabilir,-Dijital-Oda-Termostat%C4%B1

http://www.ecasanalmarket.com/kombi-oda-termostadlari/923-eca-modulasyonlu-program-saatli-oda-termostati.html
    Bu model lago fb sanırım.ECA confeo plus ile uyumludur diyor.Peki ECA confeo digital ile uyumlu mudur?Hassasiyeti 0,1 olduğundan bu modeli düşünüyorum.Siteyi öylesine yazdım.Normalde 125TL.

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.kombi.com/e.c.a-program-saatli-oda-termostati-haftalik-dijital-cm707-360.html

Garanti yok diyorsanız:
    http://www.kablosuzodatermostati.com/?newUrun=1&Id=509343&CatId=bs243012&Fstate=&/Salus-RT-500-Programlanabilir,-Dijital-Oda-Termostat%C4%B1

http://www.ecasanalmarket.com/kombi-oda-termostadlari/923-eca-modulasyonlu-program-saatli-oda-termostati.html
    Bu model lago fb sanırım.ECA confeo plus ile uyumludur diyor.Peki ECA confeo digital ile uyumlu mudur?Hassasiyeti 0,1 olduğundan bu modeli düşünüyorum.Siteyi öylesine yazdım.Normalde 125TL.

Muhtemelen uyumlu değil çünkü Premix'te bile belirli bir seriden sonra uyumlu. Birde merkeze sorun en doğru bilgiyi onlardan alırsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Garanti yok diyorsanız:

Muhtemelen uyumlu değil çünkü Premix'te bile belirli bir seriden sonra uyumlu. Birde merkeze sorun en doğru bilgiyi onlardan alırsınız.

Confeo plus ile uyumlu yazıyor.O yüzden sordum.Plus ile digital arasında ne fark var ki?Msj yazmadan önce merkezi aradım servise sor dediler.Yarın servis gelecek inşallah bilgi sahibidirler.

• quote:

Confeo plus ile uyumlu yazıyor.O yüzden sordum.Plus ile digital arasında ne fark var ki?Msj yazmadan önce merkezi aradım servise sor dediler.Yarın servis gelecek inşallah bilgi sahibidirler.

Lago FB sadece Plus ve Premix serileri ile uyumlu gözüküyor. Dijital ile uyumlu olduğuna dahil herhangi bir bilgi bulamadım.
  • quote:

quote:

Lago FB sadece Plus ve Premix serileri ile uyumlu gözüküyor. Dijital ile uyumlu olduğuna dahil herhangi bir bilgi bulamadım.

Size çok soru sordum.Kusura bakmayın.Almışken memnun kalacağımız bir ürün almak istiyorum.Bir arkadaşım kablosuz siemens kullanıyor ve çok memnun.Siemens ten kablolu kablosuz öneriniz var mı?Olmadı taksit yaparlarsa bakıcaz çaresine.
  • quote:

Size çok soru sordum.Kusura bakmayın.Almışken memnun kalacağımız bir ürün almak istiyorum.Bir arkadaşım kablosuz siemens kullanıyor ve çok memnun.Siemens ten kablolu kablosuz öneriniz var mı?Olmadı taksit yaparlarsa bakıcaz çaresine.

Siemens REV24
  • ECA proteus kombim var kombi ile uyumlu kablosuz Oda Termostadı arıyordum ECA nın sitesinde tavsiye ettiği modeller çok pahalı daha uygun Proteus kombi ile uyumlu hangi marka ve model önerirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wixland

ECA proteus kombim var kombi ile uyumlu kablosuz Oda Termostadı arıyordum ECA nın sitesinde tavsiye ettiği modeller çok pahalı daha uygun Proteus kombi ile uyumlu hangi marka ve model önerirsiniz.

Salus RT-500 RF
    General HT-300
    General ABR-300/ABR-320
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyville

Selamlar, ECA kombi almayı planlıyorum. İlk sorum istanbul için 110m2 net kullanım alanı olan bir eve yoğuşmalı kombi almanın faydası var mı? Diğer sorum ise, malum ECA'nın kablosuz termostatı biraz pahalı, aşağıdaki oda termostatını ECA ile sorunsuz kullanabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler.

http://www.kombi.com/general-ht300-set-kablosuz-haftalik-program-saatli-oda-termostati-10463.html

Sorumu pek ciddiye alan olmadı ama, hayatında ilk defa kombi alacak biri için pek de no-ob bir soru değil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyville -- 11 Ekim 2013; 9:44:34 >

• ozzyville O kullanıcısına yanıt
    Sorularınız no-ob olduğunu kimse söylemiyor, sadece foruma bir göz atmış olsaydınız özellikle kombi tavsiye bölümünün son 5 sayfasını okumuş olsaydınız cevabınızı almış olurdunuz. Yinede cevaplayım, yoğuşmalı kombi 55°C ve altında ısınabildiğiniz tüm m²lerde faydası vardır ister 60m², ister 110m², ister 250m² olsun. Gönlünüzden ECA Premix geçiyorsa en güzel seçenek Lago FB dir, fiyatı uygun modulasyon özelliği vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 11 Ekim 2013; 10:18:35 >
  • quote:

Sorularınız no-ob olduğunu kimse söylemiyor, sadece foruma bir göz atmış olsaydınız özellikle kombi tavsiye bölümünün son 5 sayfasını okumuş olsaydınız cevabınızı almış olurdunuz. Yinede cevaplayım, yoğuşmalı kombi 55°C ve altında ısınabildiğiniz tüm m²lerde faydası vardır ister 60m², ister 110m², ister 250m² olsun. Gönlünüzden ECA Premix geçiyorsa en güzel seçenek Lago FB dir, fiyatı uygun modulasyon özelliği vardır.

İlginiz için teşekkürler. Kombi tavsiye bölümünün sadece son 5 sayfasını okuyarak arzu ettiğim bilgiye ulaşabileceğimi bilsem emin olun okurdum. Google'da da arama yaptırsam da son kullanıcıya ait anlaşılabilir bir bilgiye ulaşamadığım ve burada almayı düşündüğüm markayla ilgili bir başlık görünce de derdimi paylaştım. Fakat sizin verdiğiniz cevap da benim için çok ölçücü olmadı. Çünkü aldığım evin kaç derece altında ısınabileceği hakkında en ufak bir fikrim yok. Araştırmalarımda yoğuşmalı kombi + modulasyonlu oda termostatı kombinasyonunun tüketim açısından en ekonomik çözüm olduğu bilgisine ulaştım. Yalnız ben kablosuz oda termostatı düşündüğüm için Lago FB ihtiyacımı karşılamıyor. Bu da beni Saltus ST-320 RF 'a yöneltiyor. Fakat onda da haftalık program yok :s

• ozzyville O kullanıcısına yanıt
    Evinizin konumunu ve yalıtım durumunu, yaşadığınız şehri, odaların m² konumu radyatör boylarını bilgi olarak verirseniz daha detaylı cevap verebilirim. Salus ST-320 RF yerine Salus RT-500 RF tercih edebilirsiniz, aç -kapa olmasına rağmen odukça güzel özelliklere sahiptir.
  • quote:

Evinizin konumunu ve yalıtım durumunu, yaşadığınız şehri, odaların m² konumu radyatör boylarını bilgi olarak verirseniz daha detaylı cevap verebilirim. Salus ST-320 RF yerine Salus RT-500 RF tercih edebilirsiniz, aç -kapa olmasına rağmen odukça güzel özelliklere sahiptir.

isi kaybini tam bilmeden su kadar metraj az demek bence hata. bunu kendi evimde gozlemledim. 98 metrekare net alani olan evimde 8.5 metre petek+havlupan ile adam akilli isinamiyorum peteklerin iyi isindigini belirteyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 11 Ekim 2013; 11:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda bizde başımızı sokacak bir ev aldık.(izmit,Batı ve güney cepheli kuzey cephede yan daire var orası kapalı yani. doğu cephe arka taraf yani hafif bir tepecik var orada kapalı yani.ev 155 m2 brüt dublex dış yalıtımı mevcut.alt kat 0 zemin ve 3 oda+1 banyo.üst kat 1 oda 1 salon ve mutfak ve küçük 1 wc.kombi mutfak balkonuna takılacak yeri hazır.alıp takacam.diğer tesisat hazır toplam 11 petek.doğalgaz tesisatı odalarda sıva altı.).sorun şu;

1.hangi marka kombi ?
    2.hermetik mi yoğuşmalı mı ?
    3.evde sürekli yaşam olacağı için oda termostatına gerek var mı ?
    4.petek arkalarına izopan veya peteklere trv gerekir mi ?
    5. yaşadığım yerde (izmit) gerekli tüm malzemeleri alabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer olabilir mi ?
    6.Allah herkese başını sokacak bir ev nasip etsin.

Cevaplayacak ustalara şimdiden teşekkürler.
  • Selamlar,

Yeni tasindigim evdeki garantisi yeni baslamis olan ECA Confeo Plus kombim icin internetten ECA Lago FB marka OT aldim. Izmit te bunun montajini nasil gerceklestirecegim. Kendim monte edersem kombi garanti disi kalmis olur mu? Lutfen acil tavsiye bekliyorum.
  • quote:

quote:

Siemens REV24

Servis bugün gelip kombinin bakımını yaptı.Acil bir durumunun olmadığını söyledi.Size bahsettiğim manuel termostatı test ettik ve bozuk olmadığını termostatın yerinin uygun olduğunu ve istersem kabloyu uzatıp başka odaya alabileceğimi söyledi.Bu yüzden sizin önerinizin kablolu olanı siemens rev24 almayı düşünüyorum.Bu confeo digital ile uyumludur değil mi?Bir de ürünün fiyatı benzer özellikteki general,salus vs den daha pahalı.Diğerleri 100TL civarı bu 240TL.Bu ürünün fiyat farkının sebebi yalnızca hassasiyetinin 0,2 derece olması mı?Kullanışlılık ve kalite farkı vardır diye tahmin ediyorum.Bir yandan da bu cihazların hepsi aç-kapa yapıyor diye düşünüyorum.Bayram sonrası hemen sipariş vericem.Son olarak önerir misiniz?
    Ayrıca ilginiz ve verdiğiniz cevaplardan ötürü tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Servis bugün gelip kombinin bakımını yaptı.Acil bir durumunun olmadığını söyledi.Size bahsettiğim manuel termostatı test ettik ve bozuk olmadığını termostatın yerinin uygun olduğunu ve istersem kabloyu uzatıp başka odaya alabileceğimi söyledi.Bu yüzden sizin önerinizin kablolu olanı siemens rev24 almayı düşünüyorum.Bu confeo digital ile uyumludur değil mi?Bir de ürünün fiyatı benzer özellikteki general,salus vs den daha pahalı.Diğerleri 100TL civarı bu 240TL.Bu ürünün fiyat farkının sebebi yalnızca hassasiyetinin 0,2 derece olması mı?Kullanışlılık ve kalite farkı vardır diye tahmin ediyorum.Bir yandan da bu cihazların hepsi aç-kapa yapıyor diye düşünüyorum.Bayram sonrası hemen sipariş vericem.Son olarak önerir misiniz?

Simens REV24 başlıca iki özellik için tercih edilmelidir
    1. Hassasiyet 0,2
    2. Gün içerisinde 5 zaman dilimine kadar ayrı ayrı oda sıcaklığı set edebilme.

Hassasiyet 0,2 yerine 0,5 işimi görür diyorsanız Salus RT-500 öneririm.
    Videolar(Ingilizce):
    1.http://www.youtube.com/watch?v=qMVv1n6coa0
    2.http://www.youtube.com/watch?v=ky5TgIGJk4Q

Yukarıda tavsiye ettiğim cihazların dışında programlama yapan ve maksimum 0,5 hassasiyeti olan herhangi bir oda termostatınıda tercih edebilirsiniz.

• quote:

quote:

Simens REV24 başlıca iki özellik için tercih edilmelidir
    1. Hassasiyet 0,2
    2. Gün içerisinde 5 zaman dilimine kadar ayrı ayrı oda sıcaklığı set edebilme.

Hassasiyet 0,2 yerine 0,5 işimi görür diyorsanız Salus RT-500 öneririm.
    Videolar(Ingilizce):
    1.http://www.youtube.com/watch?v=qMVv1n6coa0
    2.http://www.youtube.com/watch?v=ky5TgIGJk4Q

Yukarıda tavsiye ettiğim cihazların dışında programlama yapan ve maksimum 0,5 hassasiyeti olan herhangi bir oda termostatınıda tercih edebilirsiniz.

Teşekkürler.Şimdiden iyi bayramlar.

• quote:

Teşekkürler.Şimdiden iyi bayramlar.

Hayırlı bayramlar.
  • Merhaba. Eca confeo premix combinin manuel hava purjöründen tank içerisindeki havayı tahliye etmek için küçük bir hortum takıp vidayı gevşettim. Suyla birlikte sürekli kabarcık çıkıyor. Acaba yanlış mı yapıyorum diye sonra kapattım. İşlemi yaparken kombi çalışır ve ısıtır vaziyetteydi. Bu işlemi yapmak çok önemlimidir ve tank soğukken mi yapılmalıdır? Tasiyeniz nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.