Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.925
Cevap
54
Favori
352.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kullanım kitapçığında çalışır vaziyette yapın yazmıyor. ısıtma devresi kapalı su normal sıcaklıkta iken yapın.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Peki hiç hava kabarcığı çıkmayana kadar açık mı tutmam lazım purjörü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeteroSapien -- 12 Ekim 2013; 16:17:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

ECA Proteus PR24HM model kombi aldık yaklasık 1 haftadır kullanıyoruz. mutfak ya da banyo suyu sürekli akarken soğuk ile kaynar arasında gidip geliyor. Yani su akarken bir kaynar hale geliyor bir de soğuyor. Bu dönüşüm sürekli oluyor. Bu durum özellikle banyoda büyük sıkıntı yaratıyor. Su bar basıncı en sağdaki gösterge 1.5 olarak görünüyor. Peteklerde ısınma problemi yok ama banyoda su sürekli bir sıcak bir soguk. Konu hakkında bir fikriniz var m?

Not: Kombi banyoya çok yakın bir yerde.
  • Selamlar
    Bayram üzeri ECA confeo da e3 hatası veriyor cihaz kapanıyor;
    öncesinde
    petekler ısınıyor kullanma suyu nu açtığımızda su geliyor fakat
    su ısınmıyor cihaz da yanma olmuyordu arıza da vermıyordu
    biz de öylece bekliyorduk ki kendine gelecek de bize su verecek
    lakın bugün E3 arızaası ile cihazi kapattık sorun nedir
    bize kaça patlar ilginiz için şimdiden teşşekürler
    istanbul / sultanbeyli[simage][/simage]
     E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim

• selam
    birde kombi de ne petekler açıkken ( yaz konumu )
    ne de sıcak su kullanırken içindeki devirdaim pompası
    aralıklar ile kendi kendine çalışıyor
    gerek banyo gerek mutfak muslukları cihaza max2 mt mesafede
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElkTekniker

selam
    birde kombi de ne petekler açıkken ( yaz konumu )
    ne de sıcak su kullanırken içindeki devirdaim pompası
    aralıklar ile kendi kendine çalışıyor
    gerek banyo gerek mutfak muslukları cihaza max2 mt mesafede

pompa calismasi normal. sikisma olmamasi icin onlem aliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeteroSapien kullanıcısına yanıt
    az biraz açarak hava çıkmasını bekleyin, su normal akınca kapatın.

vidayı fazla gevşetirseniz su kabarcıklı gibi çıkar basınçtan dolayı.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Deneme yanılma yoluyla sizin dediğinize ulaştım. O kabarcıklar kazandan değil vidadan yani dışarıdan geliyormuş. Biraz daha gevşetince vidanın bulunduğu yer hafif su doldu ve kabarcık akışı kesildi. Demek ki kazanda hiç hava yokmuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max0007

Sonunda bizde başımızı sokacak bir ev aldık.(izmit,Batı ve güney cepheli kuzey cephede yan daire var orası kapalı yani. doğu cephe arka taraf yani hafif bir tepecik var orada kapalı yani.ev 155 m2 brüt dublex dış yalıtımı mevcut.alt kat 0 zemin ve 3 oda+1 banyo.üst kat 1 oda 1 salon ve mutfak ve küçük 1 wc.kombi mutfak balkonuna takılacak yeri hazır.alıp takacam.diğer tesisat hazır toplam 11 petek.doğalgaz tesisatı odalarda sıva altı.).sorun şu;

1.hangi marka kombi ?
    2.hermetik mi yoğuşmalı mı ?
    3.evde sürekli yaşam olacağı için oda termostatına gerek var mı ?
    4.petek arkalarına izopan veya peteklere trv gerekir mi ?
    5. yaşadığım yerde (izmit) gerekli tüm malzemeleri alabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer olabilir mi ?
    6.Allah herkese başını sokacak bir ev nasip etsin.

Cevaplayacak ustalara şimdiden teşekkürler.

herkes uzun bayram tatilinde galiba.Ama ümidimi yitirmedim eminim yardımcı olacak birileri kalmıştır buralarda.

• quote:

quote:

Sonunda bizde başımızı sokacak bir ev aldık.(izmit,Batı ve güney cepheli kuzey cephede yan daire var orası kapalı yani. doğu cephe arka taraf yani hafif bir tepecik var orada kapalı yani.ev 155 m2 brüt dublex dış yalıtımı mevcut.alt kat 0 zemin ve 3 oda+1 banyo.üst kat 1 oda 1 salon ve mutfak ve küçük 1 wc.kombi mutfak balkonuna takılacak yeri hazır.alıp takacam.diğer tesisat hazır toplam 11 petek.doğalgaz tesisatı odalarda sıva altı.).sorun şu;

1.hangi marka kombi ?
    5. yaşadığım yerde (izmit) gerekli tüm malzemeleri alabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer olabilir mi ?

herkes uzun bayram tatilinde galiba.Ama ümidimi yitirmedim eminim yardımcı olacak birileri kalmıştır buralarda.

bu devirden sonra yogusmasiz kombi alinmaz. demirdokum nitromix, eca confeo premix, baymak duo tech onerilerim arasinda.

kombiyi balkona monte ettirmek verimini ve omrunu azaltir.

alt kattaki tum peteklere termostatik vana takmalisiniz. boylece homojen bir isi dagilimi olur.

evde surekli birileri kalacaksa oda termostati yerine termostatik vana takmalisiniz. danfoss yada siemens takin.

peteklere izopan taktirmaniz yarariniza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 13 Ekim 2013; 19:46:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

quote:

1.hangi marka kombi ?

bu devirden sonra yogusmasiz kombi alinmaz. demirdokum nitromix, eca confeo premix, baymak duo tech onerilerim arasinda.

kombiyi balkona monte ettirmek verimini ve omrunu azaltir.

alt kattaki tum peteklere termostatik vana takmalisiniz. boylece homojen bir isi dagilimi olur.

evde surekli birileri kalacaksa oda termostati yerine termostatik vana takmalisiniz. danfoss yada siemens takin.

peteklere izopan taktirmaniz yarariniza.

teşekkürler cevabınız için.ne gerekiyorsa yapacağız artık.hayırlı bayramlar.

• max0007 M kullanıcısına yanıt
    Yanlış yere açmışınız, tavsiye bölümüne açsaydınız daha çabuk cevap alırdınız.

Sorulara gelince:

1. Markadan ziyade Premix Yoğuşmalı kombi almalısınız. Marka belirtmek gerekiyorsa; Baymak Falke Condense, ECA Confeo Premix, Demirdöküm Nitromix, Ariston Genus Premium EVO veya Ariston Clas Premium EVO tercih edebilirsiniz. 11 petek demişiniz eğer metre cinsinden söylediyseniz Kombi kapasitesi 28 - 30 kW olmalı.
    2. Cevabı verildi.
    3. Oda termostatına gerek yok.
    4. İzopan ve TRV gereklidir.
    5. İzmit'te maalesef malzemeyi alabileceğiniz uygun bir yer yok, nerden mi biliyorum bende izmitliyim ve bulamadım. İzopanları Koçtaş'tan alabilirsiniz. Danfoss RA2000 gazlı sensörlü TRV'leri http://www.termostatikvana.com'dan alabilirsiniz 14c modelini isteyiniz (ben oradan aldım) veya Koçtaş'tan sıvı sensörlü Danfoss alabilirsiniz.
    6. Amin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: erhanmat
    Teşekkürler.Şimdiden iyi bayramlar.

Hayırlı bayramlar.

Artık rev24/17 almaya karar verdim.Son olarak emin olmak için soruyorum.Siemens rev24 ECA Confeo digital ile uyumuludur değil mi?Bir de aktif olarak sadece sanalpazar da gördüm.Araştırdım yurt dışı siteler dahil.Başka satan yer var mı?Bir yerde dokunmatik rev17 var 180 TL dedi.
  • erhanmat E kullanıcısına yanıt
    Siemens REV24 nerdeyse tüm kombiler ile uyumludur. Dokunmatik REV17 ilk defa duyuyorum, yeni çıkmış olmalı, normal REV17 ile aynı özelliklere sahipse alabilirsiniz fiyatı uygun bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Siemens REV24 nerdeyse tüm kombiler ile uyumludur. Dokunmatik REV17 ilk defa duyuyorum, yeni çıkmış olmalı, normal REV17 ile aynı özelliklere sahipse alabilirsiniz fiyatı uygun bana göre.

http://www.kar-el.com.tr/fliste2.aspx?id=268

Telefonla arayıp fiyat sordum.
  • erhanmat E kullanıcısına yanıt
    Kar-el'den geçen yıl oda termostatı alanalar olmuştu, sağlam yer olarak bilinir oradan alabilirsiniz.
  • Tekrar teşekkürler.
  • Merhaba Arkadaşlar; ECA Confeo Hermetik 20000 lik kombim var 2007 tarihinde aldım. kombimde yeni arıza oluştu hiç hata kodu vermiyor. kombiyi açınca fan devreye giriyor gaz ateşleme yapıyor 3-4 saniye yandıktan sonra fan kendini kapatıyor ateşlemede sönüyor. Petekleri ısıtmıyor sıcak su alamıyorum. Telefonla birkaç ustaya danıştım anakartta arıza vardır dediler. Baca fanını, ekran kartını ve ana kartı söküp birçok kombi servisinin kart tamiri yaptırdıkları ustaya götürdüm fan ve ekran kartında arıza bulamadı ana kartta arıza var yaptım dedi ama arızanın ne olduğunu söylemedi. Yanımda kontrol etti kombi çalıştı ben eve götürüp kombiye söktüğüm gibi taktım ilk seferde çalıştı ancak ikinci denememde gene aynı arızayı yaptı. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tozak78

Merhaba Arkadaşlar; ECA Confeo Hermetik 20000 lik kombim var 2007 tarihinde aldım. kombimde yeni arıza oluştu hiç hata kodu vermiyor. kombiyi açınca fan devreye giriyor gaz ateşleme yapıyor 3-4 saniye yandıktan sonra fan kendini kapatıyor ateşlemede sönüyor. Petekleri ısıtmıyor sıcak su alamıyorum. Telefonla birkaç ustaya danıştım anakartta arıza vardır dediler. Baca fanını, ekran kartını ve ana kartı söküp birçok kombi servisinin kart tamiri yaptırdıkları ustaya götürdüm fan ve ekran kartında arıza bulamadı ana kartta arıza var yaptım dedi ama arızanın ne olduğunu söylemedi. Yanımda kontrol etti kombi çalıştı ben eve götürüp kombiye söktüğüm gibi taktım ilk seferde çalıştı ancak ikinci denememde gene aynı arızayı yaptı. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

su basıncı normal mi? kaçta ?

• su basıncı normal 1,5 bar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.