Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.903
Cevap
53
Favori
346.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

resimden net belli değil su kaçağı. gövde çatlaksa komple değişecek

• Eski kombim değişecek, Eca citius premix kombi için montaj içinde 22.5 fiyat aldım. Nasıl sizce fiyat? Bir de bu benim baktığım kombinin in ekranı kaplayan kapağı siyah aynı modelin beyaz beyaz olanları da var galiba fark var mıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, bu sabah ECA Calora Premix HM DG ERP 08.08.2020 üretim tarihli kombim sıcak su vermemeye başladı. Su açıldığında ateşleme ibaresi çıkmadığı gibi musluk suyu ikonu da yanıp sönmüyordu. Peteklerin ısınması ve çalışmasında herhangi bi problem olmadığı halde bu problem devam ettiği için teknik servis çağırdım ve tamiri gerçekleştirdiler ve bana bu problemin bu model kombilerde kronik olduğunu söylediler. Ancak beklemediğim şey aldıkları ücret idi; 3250 TL (500 işçilik). 2750 TL parça parasına gitmesi bana garip geldiği için sizlerin bilgisine de danışmak istedim çünkü internette yedek parça sayfalarına baktığımda bu kadar pahalı olabilecek parçalar kombimde değiştirdikleri parçalar değil ve tüm parçalar ortalama 100-900 bandında. Elimdeki tek bilgi bıraktıkları garanti belgesine yazdıkları parça isimleri; Okuyucu ve Basınç Şalteri. Tecrübeniz sayesinde tabiri caizse kazıklanıp kazıklanmadığım ve başka birine kontrol ettirip ettirmemem gerektiği ile ilgili fikir verebilir misiniz? Şimdiden ayıracağınız zaman için teşekkür ederim.

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EkremVk -- 23 Nisan 2024; 19:38:31 >

• Şuan vialand 2014 28kw kombi kullanıyorum. Garanti paketi alıyorum çünkü parça fiyatıyla almaya mecbur bırakıyorular. 2 yıllık hertürlü durumu kapsayan paket 10bin lira diyorlar.2 yıllık garanti paketi almak yerine 28600 tlye 3 yıl garantı + 2 yıl trendyol ek garanti ile 0 kombi almam (Eca Proteus Premix 28/28 Kw (24.000 KCAL) Tam Yoğuşmalı Kombi (5yıl garanti)) daha mı mantıklı? ECA garanti herşeyi kapsayan türdenmi herşeyi kullanıcı hatası kabul eden sadece üretim hatası kabul eden türden mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x6630 -- 25 Temmuz 2024; 14:28:47 >
  • Merhaba arkadaşlar iş yeri için oda termostatı kullanılıyor mu. Yoksa gereksiz mi? Kombiyi aldığım yer belki zarar ettirtebilir dedi.

• Eca phoenix şofbenim al81 hatası veriyor servis gelip ocağı yaktı ve 3 4 reset attı hatta hava vardır dedi hta kesildi 1 ay sonra tekrar aynk hatayı verdi ocağı yakarak deniyorum al81 hatası veriyor sonrasında reset atınca ekranda fan resmi çıkıyor sorun ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eca confeo plus, bypass borusu söküp takarken sanırım hizası oynadı, çok hassas, şimdi tam oturmasına ve klips/segman tam lturmasına rağmen 3 yollu vana bloğu girişinde su damlatıyor;

Boru sonundaki oring değişimi sorunu çözer mi? Veya damlatan tek tarafı epoksi çelik macun ile yapıştırıp kalıcı sabit hale getirmeli miyim?

Güncelleme: eca confeo plus bypass borusu oring ölçüsü 12mmx2mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 4 Ekim 2024; 13:25:49 >
  • EkremVk E kullanıcısına yanıt

kart arızası yoksa basit çözümler akış sensorunu içeriyor, dışarıdan takılan plastik gövdeli genelde 6 gen geometrili 6 koseli vana basına geçen çok küçük bir sensor, türbin okuyucu diye geçiyor, su debisini ölçüyor,

sistem sıcak su kullanımını algılamıyorsa 3 yollu vanayı açmıyor ve eş zamanlı olarak karttan sıcak su gösterge panosuna da su kulllanımda ibaresi için sinyal gondermiyor olabilir (led aç kapa veya matrix ekranda ilgili sembolu açıp kapama)

• EkremVk E kullanıcısına yanıt

türkiyede çok sorunlu bir konu ve piyasa oldugu için tam okumadan cevapladım, arıza tespiti ve giderilmesi en az masraflı çözümlerden başlayarak seri şekilde ilerletilir, basınç şalteri vb. Aynı anda değişmesi gerekmiyorsa once turbin okuyucu/ akış sensoru mumkunse dışarı alıp multimetre vb duzenekle olçülür ce değişime veya tamire gidilir.

kombi konusu tüm ülkeyi ilgilendirdiği için donanimhaber gibi en eski ilk foruma en başa kombi hataları ve olası sebep/ sonuç ilişkilerini içeren bir başlık/ el kitabı yazmak derlemek lazım.

bazı tamirler kadın erkek farketmeksizin herkesin yapabileceği kadar kolay ama bazıları için çok dikkat el becerisi doğru teşhis ve güvenlik tedbirleri gerekiyor.

kazık yeme kısmına gelince, piyasada değişen parçaların fiyatını bulup karar verin

• İlçemize yeni doğalgaz geldiği için desteğe ihtiyacım var. Oda termostatı oturma odasında kapı ile TV arasında. Oda termostatı verileri köşede bulunan ve odanın ortası ile aynı değeri veren termometre ile birebir aynı. Oturma odası yani oda termostatı olan oda 22 derece iken mutfak 22.5

Salon 20.7 yatak odası 21.3 çocuk odası 21.6 çıkıyor. Aslında tek sorun salon ve salon çok kullanılmıyor yine de derece farkı fazla olunca aklım kalmıyor değil. Çözüm öneriniz nedir. Termostatik vana alabilirim. Bir de oda termostat onda hassasiyet 0.1 derece havalar soğuk değil kombi 50 derece. Neden 50 derseniz. 60 olunca oda termostatı kendini 20.1 de kapatsa da odanın içi petek sıvaklığı ile 23 e geliyor neredeyse. Bu da havaların çok soğuk olmamasından kaynaklı dışarısı 10 derece ileri de 0 altına düşecek. Ne yapmalıyım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba kardeşim airfel condance yarı yopuşmalı kombim 4yaşında kombiyi yeni temizledim bacasını dahil ama hala sorunu bulamadım yardımcı olurmusun bi dakka normal çalışıyor sonra yine cl arızası verip ateşleme ve yanmayı kesiyor.şimdiden cevap için teşekkür ederim

• Merhaba ECA marka whiteplus modeli kombiye kablosuz termostat bağlamak istiyorum anakartın sol tarafında ikili yeşil bir bağlantı yeri var o yerin sağ tarafına doğruda köprülü bir bağlantı var. Bağlantıyı nereye yapmam gerekiyor?

• tkocaturk T kullanıcısına yanıt

siyah köprüyü sökeceksin ve on/off termostat bağlanabilir. 24 kw kombi ise 2 nolu dipswitc off(on konumunun tersi. off diye yazmıyor) 7 nolu dipswitch ise minumum 45 derece demek onuda on konumuna getirirsen minumum 40 dereceye ayarlayabilirsin(şuan off konumunda minumum 45(45+5=50) derece yanar). zaten termostat takma gerekçende en aşağıda yakmana rağmen çok yüksek yanıyor demendir diye düşünüyorum.

• KspMzffr13 K kullanıcısına yanıt

15 dişi torx lazım. eşanjör kabı tıkalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 16 Kasım 2024; 2:49:55 >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim termostat bağlamak isteme nedenim tamda buydu ara katta oturuyorum ev çok soğuk olmuyor aslında ama kombiyi en düşükte çalıştırsam bile çok yüksek derecede çalışıyor ve sürekli kombiyi açıp kapatmak zorunda kalıyorum bu nedenle mars 10 kablosuz termostat aldım kombim hermetik 24 kw imiş. On off termostat dediğiniz benim aldığım termostat oluyor mu? Eğer oluyorsa termostatı söylediğiniz yere bağlayıp switch ayarlarını 2 nolu switch off a 7 noluyuda on a getirip o şekilde kullansam olur değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkocaturk -- 16 Kasım 2024; 10:58:0 >

Mars s10 on/off termostatmış. 7 nolu Dip switch on yapın, min 40/41 derecede derecede çalışsın. Termoatatı kullanma amacı şöyle olmalı, tahmini yetecek dereyi ayarlayacaksınız eğer ev ısınırsa kombi kapansın.

Termostat bağladığın noktada/kabloda 220v var unutma

2 nolu dipswitch off olmalı

2 nolu switch ne işe yarıyor?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Teşekkürler , ben bağlantıyı yaptım 220 volttan alıcı için güç kablosunu ve termostat bağlantısı için kabloyu çektim alıcıya bağladım kombi üstündeki petek ayarını en düşüğe getirdim ve kombi çalışmaya başladı kablosuz termostat kombiye komut veriyor bir sorun yok kombi önceden 40-50 derece arasında yanıyordu şimdi en düşük ayarda 37-38 de yanıyor. Evi geçen sene aldık kombi ayarını önceki ev sahibi yapmış olabilir ev yaklaşık 200m2 ve yerden ısıtma acaba bu yüzden mi 7 nolu switch off taydı bilmiyorum. Bu ayar ile biraz daha tasarruf ederim diye tahmin ediyorum doğru mudur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

dipswitch leri ev sahibi değil kombiciler bile bilmez, taşıma esnasında olmuştur. gerektiği zaman duracağından dolayı tasarruf edersiniz tabi. kartın üzerinde ankarada kart tamir etiketi var yaklaşık 7 yıl olmak üzere yakın zamanda 6c arızası verir. söküp getirirseniz tamir ederim

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.