Şimdi Ara

E-Devletin Acil Kapatilmasi Gerekliligi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy şu anda #21
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bize ne abd den?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • headdhunterr H kullanıcısına yanıt

Anlamadığın şey, kimsenin bilgisi gizli değildir. Burada sorun bilgilerin çoluk çocuğun eline düşmesidir. Komşun da çoluk cocuğun eline düşmüş bilgilerin kurbanı olmuştur. Zaten sorunun bu kısmını inkar eden yok. Ama bilgiler gizlidir kuru ezberi doğru değildir. Bu şuna benziyor. Mecliste gizli oturum yapılıyor, o oturumun gizli olduğu senin için geçerli. Ama mecliste olmayan çoğu kişi için o oturum gizli değildir. İki kişinin bildiği sır değildir.

Devlet aygıtına kayıtlı bilgileri birisi biliyor, hadi bunu anladık. Senin yatak odana varıncaya kadar, her türlü eylemin, konuşmaların, ana babanın fotoğrafları, eşinin çocuğunun fotoğrafları, okulda işteki her türlü eylemin senin tüm fotoğrafların, tatillerin vs 24 saatlik yaşamın bir gün loop diye önüne seriliyorsa burada önce bir aynaya bakmalı insan.

Kimse bunu kabul etmez ama insanın en az gizli bilgileri devlet aygıtında kayıtlıdır. Çok daha gizli bilgileri özel sektörde veya kendi özelinde kayıtlııdır. Asıl en mahrem bilgilerini kendi eliyle veren milyonlar var bu ülkede.

Seni soy ağacından, mahkeme kayıtlarından, okul, iş kayıtlarından vuramazlar. Çünkü buradan açık bulmak zor. Seni asıl senin bizzat kendi elinle yaydıklarından vururlar. Böyle bir açığı olmayan zaten korkmaz, şantaja gelmez.

Abdestinden zerre şüphen varsa gizli bir şeyin kalmayabilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Ocak 2025; 21:42:1 >

• OttomanTurks O kullanıcısına yanıt

Meslek lisesi okumadım , üniversiteyi 4 yıl açıktan bitirmek zorunda kaldım. 8 yaşından beri elektronikle uğraşıyorum , o zaman ki yaşıma rağmen Türkiye ' de ilk tam teşekküllü motorlu çanak kurulumu yapan ender kişilerden biriydim... elektroniğin bir bölümünde ihtisas sahibiyim, hatta sektöründe ünlü bir firma kendi ürününün bir bölümünde benim tasarladığım devreyi kullanıyor. Bütün bunlara rağmen sistem beni bambaşka bir kulvara itti ve şu an elektronikle uzaktan yakından alakasız bir mesleği icra ediyorum. Yani sizin de değindiğiniz üzere diplomam olmadığı için, sözüm ona diplomalı işbilenlerden daha fazla pratiğim ve bilgim olmasına rağmen sürünüyorum. Türkiye böyle bir ülke işte. Ülkeden yana şansınız yok birde aileden yana da yoksa, hepten benim gibi bambaşka mesleklerde hayat savaşı vermek zorunda kalırsınız. Yazdıklarınızda kendimi gördüğüm için alıntılayıp ifade etmek istedim.

• alvete A kullanıcısına yanıt
    Hocam kişisel / özel bilgilere büyük önem veren Almanya'da bu kargo şirketi konusu nasıldır acaba? Orada da bir kargo şirketine gidip tel no verince adres cıkıyor mudur, günümüzün global gerçeği midir bu, o bakımdan merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Hocam şu abdest konusunu açar mısınız? Abdest 2 tür değil mi, bir namaz öncesi alınan abdest bir de çiş gelince tuvalete gittiğinde yapılan abdest var, bahsettiğiniz abdest bunlardan hangisi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt

hayır böyle bir şey mümkün değil, 'kargo şubesi' gibi bir olay zaten yok ve GDPR denilen bir yasa ile bilgileniriz son derece korunuyor.

• Çok yanlış bir bakış açısı E-Devlet gibi bir oluşum neden kapatılsın. Daha geliştirilmesi ve daha güvenlikli olmasını istemek gerekir tam tersine.

Yoksa siz trafik kazası olunca araba kullanmaktan Uçak düşünce uçağa binmekten veya bir ilişkiniz sonlanınca komple kadınlardan mı vaz geçiyorsunuz ?

• asau kullanıcısına yanıt

Alttaki komşunun sosyal medyada hesabı bile yok. Savunucam diye ne şekillere giriyorsunuz.  

• blackjack8696 B kullanıcısına yanıt

Malesef hocam, sizin adınıza gerçekten çok üzgünüm. Özellikle Anadolu’nun çeşitli bölgelerine gittim ve çok sayıda insanla tanıştım. Belirli bir yaşa gelmiş, eğitim imkânlarından yoksun kalmış insanlar arasında birçok sanatkâr, tamirci ve zanaatkâr bulunuyor. Ancak onların disiplinine ve bilgisine şahit olunca hayranlık duymamak elde değil. Belki bugün çok övdüğümüz ODTÜ, İTÜ gibi okullardan mezun olmuş kişileri bile geride bırakabilecek bir birikime sahipler.

Ne yazık ki bu insanlar, hayatları boyunca aile geçimi, siyasi meseleler ve ekonomik zorluklarla mücadele etmek zorunda kalmış. Belki bu insanlar, ülkenin kritik noktalarında çalışabilme fırsatı bulabilseydi, bugün Türkiye bambaşka bir ülke olabilirdi.

Ben de İstanbul’un en iyi üniversitelerinden birinde mühendislik eğitimi alıyordum. Ancak ailemde yaşadığım zorluklar nedeniyle bursum kesildi ve burs alamadığım için eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım. İş becerilerim olmasına rağmen, elimden birçok büyük iş fırsatı kaçtı; hepsi sadece bir diploma, bir kağıt parçası yüzünden. Ne yazık ki ülkemizde işi işçi değil, kağıt parçası yapıyor. Dahası, kimse bana burs bile vermedi. Şans gerçekten çok büyük bir faktör.

Şükürler olsun bugünlere en büyük zenginliğimiz sağlığımız...

• Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt

Bir bilgim yok ama eminim ki yiyecekleri bir ceza vardir.

• Bence sadece e devlet degil herseyi kapatmak gerek ilk internettrn baslamali milletin beyni yikaniyor islami usullerden şaşiyorlar, mesela bankacilik mobil kalkmali bankaya ugrayip islemleri yerinde halletmeli, su eletrik dogalgaz faturalari yerinde odenmeli, muhtarlara daha fazla yetki verilmeli bi ikamet yada fakir kagidi belgesinden guzel paralar kazanarak mahallesine guzel hizmet etmeli, telefonlarda yasaklanmali millet telefona bakmaktan yasamdan kopuyor buyuk guvenlik zafiyeti,eskiden avizeli telefonlar vardi ne guzeldi, boyle uzar gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 16 Ocak 2025; 23:20:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.