Herkese Merhaba, Ciddi anlamda güvenlik aciklari bulunan ve piyasada artik satilir hale gelen e devlet veri sikandali sonrasinda artik bu yazilimin toplumu tehdit ettigini, kisisel bilgilerimizin ortaliga sacildigi ve satildigi sebebiyle, daha 5G alt yapisi bile olmayan ülkemizde edevletin ivedilikle kapatilip 5 milyon memurun fiziki olarak ihtiyaclarimiza cevap vermesi gerektigini dusunuyorum. Bu cagda bu olur mu demeyin Dünyanin gelismis ülkelerin cogunda halen bu durum bu sekilde ilerliyor. Eger kapatilmasin durumu var ise de, benim gibi talebi olan yurttaslarin kisisel basvuruyla e devletinin kapatilmasini ve online sistem üzerinden veri girisinin cikisinin yapilmasini engelleyen bir politika gelistirilmesini istiyorum. Saniyorum bununla ilgili bir gündem olusturmak gerekli olacaktir. |
E-Devletin Acil Kapatilmasi Gerekliligi
-
-
Kapatınca ne olacak? Verileri çekmişler zaten. Ben size bir kişinin telefon numarasından adres bulmanın daha kolay yolunu söyleyeyim. Gidin tüm kargo şirketlerini gezin, illa ki birinden kargo almıştır. Telefon numarasını verince ev adresini görüyorsunuz. Kargo şirketleri hiç sormadan adresinizi kaydediyor.
-
Övünmek gibi olmasın, ama 20 yıldır bilişim sektöründe aktif olarak çalışıyorum; hem yazılım hem de donanım alanında tecrübem var. Buna rağmen, birçok kurumda işler sadece diploma üzerinden değerlendiriliyor. Ne kadar bilgili ya da deneyimli olduğunuzun bir önemi yok; tek sordukları, 'Mühendislik diploman var mı?' oluyor. 100 bin TL maaş verip otur diyorlar; ama iş bilmeyen insanlar, sadece bir kağıt parçasıyla bu pozisyonları doldurabiliyor.
Kimlik numaralarını en azından MD5 veya 256-bit şifreleme gibi temel güvenlik önlemleriyle korumak mümkünken, bunu dahi düşünemeyen bir mühendislik mezunu kitlesi var. Güvenlik açıkları apaçık ortada, ama kimse sorgulamıyor. Herkes; doktorundan hizmetlisine kadar, 'Biraz ezber yapayım, yatarak maaş alayım' derdine düşmüş. Sorgulama desen sıfır.
Beni eleştirecekler biliyorum, ama Üniversite Sınavı dediğiniz şey bu ülkenin altına konulmuş bir bombadır. Her yere bakın; ahlaki çöküşten, üçkağıtçılığa kadar her şey legalmiş gibi yapılmaya başlandı. İş, ehline verilmezse bu sistem gelecekte merkeziyetsiz bir anarşi doğurur ve bunun önüne kimse geçemez. Bu, sadece bireylerin değil, toplumun genel çöküşünü hızlandırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OttomanTurks -- 15 Ocak 2025; 14:8:58 >
-
140Journos'un "panel" videosundan gelmiş konu sahibi arkadaş anladığım kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Ocak 2025; 14:24:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
henüz izleme firsatim olmadi gordum ama izlemeli miyim ?
-
ben de bugün izledim, sms doğrulaması acemice bile değil.
@Nthows kesinlikle izle
-
İbret almak adına bence herkes izlemeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Ocak 2025; 14:25:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
günaydın
sizi belki öldürebilecek sağlık verileriniz bile telegram ve discord'da senelerdir 5 liraya satılıyor 13-15 yaşında çocuklar tarafından
-
%100 katılıyorum.Bu Ülkede hiçbirşey düzelmez Tepeden tırnağa hertaraf liyaketsiz iş bilmez insanlarla dolu.Bu insanları nasıl işe alıyorlar anlam veremiyorum ben birtürlü.Firmalar insan işe alırken bilgiyle alakalı hiçbirşey sormuyorlar Ben muhasebe mezunuyum mesela bana bir muhasebe hakkında ne biliyorsun die bir soru yönelmedi benim bilgimi ölçmedi Saçmasapan sorularla insanları işe alıyorlar daha öncek işinden neden ayrıldın gibi saçmalıklar.Bu Ülke batmış kimsenin umrunda değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Demek istediğini anladım fakat bizim millete yapmazlar onu kardeşim.Gidersin 10 saat sıra beklersin gider memur iş yapmaz insanlar kuyrukta birbirini keser bu Ülkede kimse yapamaz onu.İnsanların 10 dakika sıra beklemeye tahamülü yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kişisel verileri elden ele uzatalım. Arkadan kişisel veri vermeyen kaldıysa bir zahmet panele kendi verilerini girsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Ocak 2025; 15:46:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen kullanma hocam ben memnunum
-
Açığı olmayan program yok. Bu yüzden edevlete gerek yok. Bilgisayar cep internet kullanmayın yeter. Bilgilerim de olmasın derseniz tanık koruma programına başvurun. Kimliğinizi silsinler. Yeni bir kimlik oluştursunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 15 Ocak 2025; 16:42:3 > -
ABD'de olan şeylerin onda biri Türkiye'de olunca sırf muhalefet yapmak için süslü püslü afili cafcaflı kurgularla komplo teorileri üretmek çok kazançlı iş olsa gerek.
1 saatlik kurguda 5 dakikalık gerçeklik var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Ocak 2025; 17:13:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim alt kattaki komşuyu dolandırıcı aramış. Nerede ne kadar mülkü varsa hepsini saymış. Hatta başkalarına açtığı davaları bile saymış. Veri sızması falan olmasa nereden öğrenecek?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 15 Ocak 2025; 17:23:8 > -
Bugün ekşisözlükte ben de bu konuda bir öneri gördüm. Kimlik numaralarının (aslında numara içeren her şeyi dahil edebiliriz) random bir şekilde değiştirilmesi sorunu çözecek gibi duruyor. Aslında bana kalsa cep telefonu numaralarımızın da tahmin edilebilirin ötesinde olması için yeni çalışmalar lazım. Esim ile beraber işlerimiz için bize özel hat tesisi yapılabilir. Bu sayede spam aramaların önü kesilir. Gerçi spam aramalar için de güzel tekliflerin olabilirdi ama kim takar beni :D
-
Ne yapsın adamlar kabzımalı oturtup sende bu işi yapabilirsin gel fikrin ne mi desinler.?
Mezuniyete ve diplomaya alanla ilişkili mezunları seçmeye çalışacak.
-
Bilgisayar olmayınca bilgilerinini ele geçirilmeyeceğini zannediyor. Hahahahaha lan ne adamlar var ya yıl 2025
-
Evet desinler? Oy verme hakkın varsa bu ülkede eşitlik varsa sende fikirlerini sunabilirsin.
50 tane soruyu ezberleyip geçmek bir insanda zeka belirtisi olduğunu göstermez.
-
Gelişmemiş ortadoğu ülkesinde bu tarz şeyler normaldir.Veriler de çaldırılır,her türlü olaylar da başınıza gelebilir.
Mahkeme sonucu icradan ödeme tebligatı davalıya ulaşmadan,yasal ödeme süresi geçmeden, o kişinin tüm banka hesaplarına, icra memurunun bloke yazısı gönderdiğini ve hesaplarının blokelendiğini gördü bu gözler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kapatınca ne olacak? Verileri çekmişler zaten. Ben size bir kişinin telefon numarasından adres bulmanın daha kolay yolunu söyleyeyim. Gidin tüm kargo şirketlerini gezin, illa ki birinden kargo almıştır. Telefon numarasını verince ev adresini görüyorsunuz. Kargo şirketleri hiç sormadan adresinizi kaydediyor. |
Övünmek gibi olmasın, ama 20 yıldır bilişim sektöründe aktif olarak çalışıyorum; hem yazılım hem de donanım alanında tecrübem var. Buna rağmen, birçok kurumda işler sadece diploma üzerinden değerlendiriliyor. Ne kadar bilgili ya da deneyimli olduğunuzun bir önemi yok; tek sordukları, 'Mühendislik diploman var mı?' oluyor. 100 bin TL maaş verip otur diyorlar; ama iş bilmeyen insanlar, sadece bir kağıt parçasıyla bu pozisyonları doldurabiliyor. Kimlik numaralarını en azından MD5 veya 256-bit şifreleme gibi temel güvenlik önlemleriyle korumak mümkünken, bunu dahi düşünemeyen bir mühendislik mezunu kitlesi var. Güvenlik açıkları apaçık ortada, ama kimse sorgulamıyor. Herkes; doktorundan hizmetlisine kadar, 'Biraz ezber yapayım, yatarak maaş alayım' derdine düşmüş. Sorgulama desen sıfır. Beni eleştirecekler biliyorum, ama Üniversite Sınavı dediğiniz şey bu ülkenin altına konulmuş bir bombadır. Her yere bakın; ahlaki çöküşten, üçkağıtçılığa kadar her şey legalmiş gibi yapılmaya başlandı. İş, ehline verilmezse bu sistem gelecekte merkeziyetsiz bir anarşi doğurur ve bunun önüne kimse geçemez. Bu, sadece bireylerin değil, toplumun genel çöküşünü hızlandırıyor. |
140Journos'un "panel" videosundan gelmiş konu sahibi arkadaş anladığım kadarıyla.
|
Benzer içerikler
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- ak parti syria
- genç emeklilere tavsiyeler
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- reisten sonra kim gelecek
- iphone zam gelecek mi
- özel numara bulma
- disney plus üyelik iptali
- trendyol kime satıldı
- 112. kanal aktif etme iphone
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X