Şimdi Ara

E.Kartında Tek Soğutma ve Çift Soğutma Fark Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun Aleyküm. Arkadaşlar ekran kartı alıcam. Fakat alacağım modelin tek soğutmalısı ve çift soğutmalısı var. Tek soğutmalı olan ürünün fiyatı çok cazip. Eğer performans, kart ömrü vb. şeyler açısından çok fark olmayacaksa tek fanlıyı almak istiyorum. Sizce almalımıyım? Beni aydınlatırsanız sevinirim, biraz araştırma yaptım hiç bi yerde bulamadım.

• Direkt marka ve model verirseniz daha garanti olur hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    "EVGA GeForce GTX 960 4GB SC GAMING"

Buyur hocam.
  • UltraWoodS kullanıcısına yanıt
    çift fanlıya göre daha çok ısınır
  • Gtx 960 ın gpu sundan ziyade vramlerinin daha iyi sogutulması gerektigini düşünüyorum 7000mhz vram yürek ister onun dışında gpu zaten oldukça verimli az enerji tüketen az ısınan bir gpu.

• black modern kullanıcısına yanıt
    Yani hocam ne önerirsiniz?
    Bu vramlerin sogutmalari msi modellerinde nasildir? 2 kartimida bu lanet vramlerin sogutulmamasindan oturu kaybettim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla msinin twin frozr V sogutmalı 970,980 ve 390x li modellerini deneme ve inceleme fırsatım oldu sogutma konusunda oldukça iyi twin frozr V ama 970 modellerinde çok sık cw li kart çıkıyor. Bu arada tek fanlı 960 modelini alabilirsiniz hemen yarın demiyorum bundan 2-3 yıl sonra sıkıntı çıkarabilir.

peki çift fanlı olsa daha mı dayanıklı olur? Bide performans farkı olur mu?
  • Şimdi kart tek fanlı olabilir ama önemli olan kartın ısı degerleri eger ısı degerleri normalse bir sorun olmaz ama ısı degerleri sınırın üstüne çıkarsa kart kendini firenler hem performans kaybı olur hemde kart zarar görebilir ama 960da böle bir sorun olucagını zannetmiyorum oldukça verimli az enerji tüketen bir kart kasa hava silkilasyonuda iyi olursa bir sorun olmaz dedigim gibi tek beni düşündüren konu vram sogutması.

Çok teşekkür ederim yorumların için sağol. Ama varsayımlarla ilerlemek istemiyorum. Kesin bir bilgi olursa ona göre kararımı vericem.
  • Çift fan moda oldu, öellikle Asus'un tasarımı baya beğenildi, hem işlevsellik hem görselik bakımından. Ekran kartı incelemelerini izlersen daha kesin sonuçlara ulaşabilirsin.
  • İncelemesini biraz araştırdım fakat bulamadım. İngilizce bir video var onuda anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltraWoodS

İncelemesini biraz araştırdım fakat bulamadım. İngilizce bir video var onuda anlayamadım.

İsmi Strix. Mesela Gtx 970 Strix gibi. Bu belirli bir sıcaklığa kadar fanı devreye sokmuyor, devreye girdiğinde de gayet sessiz çalışıyor diye belirtiyorlar ekran kartı incelemelerinde. Yükseltme yaparsam ben bu modelden almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.