Şimdi Ara

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.827
Cevap
158
Favori
128.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeViLsGuNs

e-okuyucuda pdf ders notu okumanın ne sakıncası var ?ayrıca her sayfada tekrar tekrar bahsedilen bir konu olmadı..1 yıla yakındır favorilerimde başlık.tavsiye vereceksen düzgün bi üslupla ver..biri satış derdine düşer biri laf sokma!

Hocam PDF'nin boyutuna göre e-Ink cihazların hem ekran hem de donanım bakımından yetersiz kalma durumu söz konusudur.

Bu nedenle PDF için en iyi seçenek 8-10 inç arası Android tabletlerdir.

Şimdi neden iPad değil de Android tablet diyeceksiniz, bunu da cevaplayım.

Android tabletler fiyat olarak daha uygundur veya seçenekler daha fazladır diyeyim, PDF okurken ekran kalitesi haricinde tüm cihazlarda hemen hemen aynı performansı alırsınız, dosya yükleme-silme, dosya üzerinde çalışma, dosyayı farklı uygulamalarda çalıştırma, farklı uygulamalar arasında işlem yapma konusunda daha pratiktirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 13 Ağustos 2017; 22:20:15 >

• E-ink android tablet kullanan var mı? Kullanışlı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar. elimde satılık 1 adet calibro basic ekitap okuyucu var. özelden ulaşabilirsiniz.
  • quote:

e-okuyucuda pdf ders notu okumanın ne sakıncası var ?ayrıca her sayfada tekrar tekrar bahsedilen bir konu olmadı..1 yıla yakındır favorilerimde başlık.tavsiye vereceksen düzgün bi üslupla ver..biri satış derdine düşer biri laf sokma!

Ben epub'a çevirdiğim PDF'lerde büyük sorun yaşadım, ancak direk PDF olarak attığımda çok daha verimli çalıştığını gördüm. Yalnız bahsettiğim PDF, yazı ve basit çizimlerden oluşan bir dosya. (Amatör Telsizcilik sınav soruları diye aratırsanız çıkacaktır)
  • benim gayemde sadece not okuyup ,sorulara çalışmak
  • DeViLsGuNs D kullanıcısına yanıt
    Dostum kobo aura HD sanırım 7.8 inç idi.pdf için o daha iyi performans veriyor diye biliyorum.E-book alma safhasında çok fazla çeşit incelemiştim youtp dan. Bir araştır istersen, ikinci elleri sahibinden üzerinden bulabilirsin.İstiyorsan pm ile satıcı ismini yollarım.
  • Kindle arayan varsa elimde temiz bir 4.jenerasyon modeli var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pomakemir -- 14 Ağustos 2017; 22:21:8 >
  • olabilir,satıcıya bakmak isterim.6.8' miş .eski ürün,sayfa geçişleri biraz yavaş gibi geldi ama pdf yazıları iyi gösteriyorsa ppw3e rakip olabilir.ama gözümde kindle bir adım önde zira ppw3 te pdf de bile sözlük çalışıyor..
  • merhaba
    e-kitap okuyucu araştırmalarım devam ediyor ama kindle ppw3 ile kobo h2o veya aura one arasında kaldım. internetten bulduğum e-kitapları , dr den veya idefix gibi sitelerden aldığım e-kitapları kindle açar mı? kobo garanti nedeniyle pek sıcak gelmiyor bana çok sorun yaşayanlar olmuş. ama özellikle aura one ekranı ışığı falan çok iyi. voyage ise çok pahalı.
    teşekkürler
  • bide bu amazon daki prime nedir bir kere ürün getirtip iptal etsem ücret öder miyim? şu anda kindle 119 dolar gözüküyor gümrükte %20 mi hala ücret? kafam çok karıştı galiba
    teşekkürler
  • quote:

benim gayemde sadece not okuyup ,sorulara çalışmak

Bahsettiğim dosyalar linkte. Uygun olursam Kobo üzerinde nasıl göründüğüne dair videosunu çeker eklerim.

http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/userfiles/file/AmatorTelsiz/sorubankasi.rar
  • https://www.youtube.com/watch?v=3dryMhj_064

şu kanalın birçok çekiminde pdf performansına değinilmiş.ben de ppw3 e karar kıldım gibi..normal kitapta felan kobo çok daha güzel sayfa değiştirip daha çok yazı tipi seçeneği sunsada pdf konusunda kindle fark atmış gibi..açma,sayfa değişimi,yakınlaştırma..hepsinde önde.ayrıyeten kindleda sözlük pdf de çalışıyor..koboda da çalışıyor mu acaba ?
  • kobo aura edition 2 cihazıma her zamanki gibi meritokrasi'den kitap atmaya çalışıyorum, fakat usb kablom olmadığı için bilgisayarımdaki kitapları mediafire sitesine yükleyip cihazıma internet ile indiriyordum fakat artık hiçbir kitabı cihaza yükleyemiyorum bu şekilde, download penceresi geliyor downloada tıklıyorum indiriyor gibi gözüküyor fakat sonra hiç tepki vermeden internet sayfasına geri dönüyor. başına gelip bu durumla karşılaşıp yardımcı olacak birileri var mıdır ?
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=3dryMhj_064

şu kanalın birçok çekiminde pdf performansına değinilmiş.ben de ppw3 e karar kıldım gibi..normal kitapta felan kobo çok daha güzel sayfa değiştirip daha çok yazı tipi seçeneği sunsada pdf konusunda kindle fark atmış gibi..açma,sayfa değişimi,yakınlaştırma..hepsinde önde.ayrıyeten kindleda sözlük pdf de çalışıyor..koboda da çalışıyor mu acaba ?

pdf için ereaderlar kesinlikle uygun değil,hele ki 6" boyutundaki pw3 insanı üzer
    tabletler bu ihtiyacı karşılar,ne demek istediğimi tecrübe edince anlayacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood Mac

kobo aura edition 2 cihazıma her zamanki gibi meritokrasi'den kitap atmaya çalışıyorum, fakat usb kablom olmadığı için bilgisayarımdaki kitapları mediafire sitesine yükleyip cihazıma internet ile indiriyordum fakat artık hiçbir kitabı cihaza yükleyemiyorum bu şekilde, download penceresi geliyor downloada tıklıyorum indiriyor gibi gözüküyor fakat sonra hiç tepki vermeden internet sayfasına geri dönüyor. başına gelip bu durumla karşılaşıp yardımcı olacak birileri var mıdır ?

Hocam bir tane Micro USB kablosu edinirseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • Elimde bir Kindle 4, bir de Kindle Keyboard var. Adamlar nasil yaptıysa bozilmadilar bir türlü de dokunmatik alamamıştım 😀 Hazır Almanyadyken amazona bakayım dedim; refurbished kindle paperwhite 100euroya düşmüş. Sipariş verdim, cumartesi gelecek.

Kindle 4ür hanıma verir, yılların emektari Keyboard u da satarım artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

kobo aura edition 2 cihazıma her zamanki gibi meritokrasi'den kitap atmaya çalışıyorum, fakat usb kablom olmadığı için bilgisayarımdaki kitapları mediafire sitesine yükleyip cihazıma internet ile indiriyordum fakat artık hiçbir kitabı cihaza yükleyemiyorum bu şekilde, download penceresi geliyor downloada tıklıyorum indiriyor gibi gözüküyor fakat sonra hiç tepki vermeden internet sayfasına geri dönüyor. başına gelip bu durumla karşılaşıp yardımcı olacak birileri var mıdır ?

hocam kablom var ama yanımda değil şuan. işin ilginci bu sorun şöyle oldu; ben 5 adet kitap atiyordum kobo'ya ilk 4 tanesini attım fakat 5. yi atarken bu sorun oluştu bir daha da atamadım. her şeyi resetledim cihazdaki fakat sonuç olumsuz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

hocam kablom var ama yanımda değil şuan. işin ilginci bu sorun şöyle oldu; ben 5 adet kitap atiyordum kobo'ya ilk 4 tanesini attım fakat 5. yi atarken bu sorun oluştu bir daha da atamadım. her şeyi resetledim cihazdaki fakat sonuç olumsuz

Hocam sorunun çözümü bilemeyeceğim.

Ben hep bilgisayarda Calibre üzerinden .kepub olarak yüklüyorum

• Haftalardır e-ink teknolojisine sahip bir e-kitap okuyucu almak için araştırma yapıyorum. Okuma özelliğinin yanı sıra yanında notlar da tutabileceğim bir cihaz arıyordum. Vardığım sonuç tam bir hayal kırıklığı.

Aradığım özelliklere sahip en yakın cihaz "reMarkable" adındaki cihaz oldu. Tabi, SD kart yuvası dahi olmayan hafızası kısıtlı bu cihazın yurtdışında 630 Euro gibi bir fiyattan satılmasını aşırı buldum.

Akıllı teknolojilerin evinizdeki tost makinesine kadar ulaştığı bu dönemde, e-kitap okuma ve elektronik not tutma teknolojilerinin ne kadar geriden geldiğini görünce üzülmeden edemiyorum. Bir sosyolog değilim ve bir araştırma da yapmadım fakat bunun böyle olmasının ardında bir neden düşünürsek, okuyan ve yazan popülasyonunun yalnızca izleyen ve dinleyen popülasyona oranla çok düşük olmasından sebep buluyorum. Sanırım üzüldüğüm nokta da bu...

Görünen o ki okur-yazar bireylerin gelişmiş bir tablet/telefon ve bilgisayara, henüz gelişememiş e-kitap okuyuculardan daha fazla ihtiyacı var. Okumak, araştırmak ve not tutmak için kitap, kağıt ve kalem ile birlikte gelen çalışma odası ve çalışmalarınızı yığabileceğiniz büyükçe bir masa ihtiyacı henüz bitirilebilmiş değil.

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.