Şimdi Ara

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
158
Favori
128.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kafayiko

Teşekkürler hocam, Clara h2o modelini aldım, 7" istiyordum iyi denk geldi :) ama kampanyalara rağmen yine de pahalı gerçekten.
    Öyle tabi ki pahalı hepsi. Kaça aldınız siz? Ben clara hd yi alacağım gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ekitap okuyucu almam lazım merak ettiğim bir kaç şey var yardımcı olur musunuz?

1)Ekitap okuyucuların altında "mağazadan alınabilir x kadar ürün" yazıyor.

Ben kendim PC'deki pdf, epub, word formatındaki istediğim dosyayı atıp okuyamıyor muyum?

2)Kullanışlı bir arayüz olması lazım, yani en azından en son hangi kitabı okudum, 260. sayfada kaldım gibi verileri tutsun en azından :D bu özellikler vardır hepsinde herhalde?

3) Kindle olarak satın al gibi şeyler görüyorum yabancı sayfalarda, Kindle bir kitap uzantısı değil sanırım?

4) Okumak istediğim çoğu kitap Türkiye'de yok ve Türkçe'si yok. O yüzden indirip okuyacağım, indirilemeyenleri satın alıp okuyacağım. Bu senaryoda herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?

5) Son olarak, f/p olarak ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N20 -- 6 Aralık 2020; 12:20:58 >
  • N20 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    1) Evet cihaz hangi marka-model ise desteklediği tüm formatları okursunuz (Word uzantısını bilemiyorum hiç denemedim)
    2) Kitabın en son hangi sayfasında kaldıysanız o sayfadan okumaya devam edersiniz. Hatta Kepub uzantısı kaç saat okuduğunuzu, okuma hızınıza göre ne kadar sürede biteceğini vs. yazıyor.
    3) Kindle Amazon'un ürettiği tablet ve e-okuyucu markasıdır, kindle cihazlarda kitaplar genelde Azw3 ve Mobi formatlı oluyor. (Pdf vb. de okuyabilirsiniz tabi)
    4) Yabancı kitap satın alma konusunda fazla bilgim yok ancak kitap kiralama vb. var, ayrıca e-kitap ülkemize göre çok daha yaygın (ücretli, ücretsiz)
    5) f/p konusunda bence uygun fiyatlı bir ikinci el cihaz bakabilirsiniz. Bazen insani fiyatlara da rastlanıyor. (garantisi bitmiş cihaza güncel sıfır cihaz fiyatı isteyenler var :D)

• quote:

Orijinalden alıntı: dikistutmazsabri

Merhaba
    1) Evet cihaz hangi marka-model ise desteklediği tüm formatları okursunuz (Word uzantısını bilemiyorum hiç denemedim)
    2) Kitabın en son hangi sayfasında kaldıysanız o sayfadan okumaya devam edersiniz. Hatta Kepub uzantısı kaç saat okuduğunuzu, okuma hızınıza göre ne kadar sürede biteceğini vs. yazıyor.
    3) Kindle Amazon'un ürettiği tablet ve e-okuyucu markasıdır, kindle cihazlarda kitaplar genelde Azw3 ve Mobi formatlı oluyor. (Pdf vb. de okuyabilirsiniz tabi)
    4) Yabancı kitap satın alma konusunda fazla bilgim yok ancak kitap kiralama vb. var, ayrıca e-kitap ülkemize göre çok daha yaygın (ücretli, ücretsiz)
    5) f/p konusunda bence uygun fiyatlı bir ikinci el cihaz bakabilirsiniz. Bazen insani fiyatlara da rastlanıyor. (garantisi bitmiş cihaza güncel sıfır cihaz fiyatı isteyenler var :D)

sağ ol hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: N20

sağ ol hocam.

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: N20

Arkadaşlar ekitap okuyucu almam lazım merak ettiğim bir kaç şey var yardımcı olur musunuz?

1)Ekitap okuyucuların altında "mağazadan alınabilir x kadar ürün" yazıyor.

Ben kendim PC'deki pdf, epub, word formatındaki istediğim dosyayı atıp okuyamıyor muyum?

2)Kullanışlı bir arayüz olması lazım, yani en azından en son hangi kitabı okudum, 260. sayfada kaldım gibi verileri tutsun en azından :D bu özellikler vardır hepsinde herhalde?

3) Kindle olarak satın al gibi şeyler görüyorum yabancı sayfalarda, Kindle bir kitap uzantısı değil sanırım?

4) Okumak istediğim çoğu kitap Türkiye'de yok ve Türkçe'si yok. O yüzden indirip okuyacağım, indirilemeyenleri satın alıp okuyacağım. Bu senaryoda herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?

5) Son olarak, f/p olarak ne önerirsiniz?

1) mobi,epub,azw3,pdf formatındaki dökümanlari kitap okuyucuna aktarıp okuyabilirsin.genelde pdf ve word formatındakiler ekrana sığmada sorun çıkardığı için k2pdf gibi programlarla pdfyi ekrana uyumlu hale çevirip hatta epub,mobi formatına da çevirebilirsin.

2)bir dökümanın hangi sayfasında kaldıysan,ana sayfadan tıkladığında o kaldığın sayfadan açılır.dökümanı kaç saattir okuyorsun,okuma hızına hesaplayarak kaç saatte bitireceğini gösterir.ayrıca sayfalara işaretler atarak istediğin zaman o işaretli sayfaya adönüş yapabilirsin.keza cümlelerin de altını çizerek kaydedebilirsin.

3)kindle amazonun elektronik kitap okuyucusu.benimde kullandığım paperwhite3 modeli gibi modelleri var..tavsiyem kindle olsun olmasın ışıklı bir modeli alman.

4) karşılaşmazsın.calibre isimli program ve usb bağlantısıyla bilgisayarından e kitap okuyucuna aktarma yapabilirsin.

5)ışıklı modellerden birini almayı tavsiye ederim..2017de aldığım için şuanki f/p ürünleri hakkında yorum yapamam.

• Kindle Paperwhite 4 ile aranıza katıldım. Henüz bir hafta bile olmadı ve sınavlarım olduğundan dolayı çok kurcalayamadım. Gerçi çok kurcalanacak bir şeyi de yok herhalde.

Her neyse, birkaç saatlik kullanımım sonucu şunu diyebilirim; iyi ki almışım. Alırken kafamda soru işaretleri vardı, vereceğim parayı hak edip etmeyeceğiyle alakalı. Şu anda oldukça memnunum.

Kafamdaki tek soru işareti ve korku cihazın ekranına bir şey olacağı. Bunu her gün aktif olarak kullanmayı planlıyorum ve korona muhabbetinden sonra dışarıda da kullanacağım. Elimden kayıp düşürsem ve ekran kırılsa ayvayı yerim.  E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler  Bu açıdan kırılmaz (cam) ekran koruyucu tavsiyeniz var mıdır? İnternetten biraz baktım ama jelatin olanlar dışında bir şey bulamadım, onlar da benim sorunuma çare değil.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 12 Aralık 2020; 19:21:55 >

• LazerBülbül kullanıcısına yanıt

güzel günlerde kullanın. ben eski modelde ekran koruyucu kullanıyordum ancak yeni modelde gerek duymadım. mutlaka kapaklı bir kılıf alın, asıl önemli olan kılıf.

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

güzel günlerde kullanın. ben eski modelde ekran koruyucu kullanıyordum ancak yeni modelde gerek duymadım. mutlaka kapaklı bir kılıf alın, asıl önemli olan kılıf.

Teşekkür ederim hocam. Neden kılıf daha gerekli, bilmediğim bir neden mi var acaba? Ben cihazın kozmetiğinden ziyade işlevselliğini önemsiyorum hocam. Telefonda falan da kılıf kullanmıyorum. Kasası çizilse, zarar görse de pek umrumda olmaz. Önemli olan ekranın kırılmaması yani.  E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 12 Aralık 2020; 21:35:40 >
  • ben de telefonumda kılıf kullanmıyorum ama ppw3te kılıflı kullanıyorum..telefonun camı da çatlak dolu,dokunmatiği heryerinde çalıştığı için hala kullanıyorum ama kılıfsız kitap okyucu ekranı zarar görürse kullanılmaz hale gelebilir..

Valla bu aletler ömürlük, telefonlar gibi değil ben de telefonu kılıfsız kullanıyorum ama kindle ı ilk aldığım andan beri kılıfla kullanıyorum, sene 2011 :)

alet çok hafif ve zedelenmeye müsait bence, kılıfsız cidden mükemmel incelikte ama ekranı korumak için mutlaka kılıf takmak gerekiyor.

• @DeViLsGuNs @renzokuken

Anladım hocam. Düşününce gayet mantıklı geldi. En yakın zamanda ben de bir tane kılıf edineyim o zaman. Yalnız fiyatlar biraz pahalı geldi, genelde 120₺ civarında geziyor.

İstanbulda iseniz, Yazıcıoğlu’nun yanındaki pasajda makul fiyatlı güzel kılıflar vardı pandemi öncesinde.

• Merhabalar, ben de az önce paperwhite 4 modelini sipariş ettim Trendyol indirimiyle ve banka puanlarıyla vs. 1100 liraya geldi. Ancak ürünün ekranı çizilmesin diye kırılmaz cam veya kılıf tarzı ürün tavsiyesine ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buİnsansa

Merhabalar, ben de az önce paperwhite 4 modelini sipariş ettim Trendyol indirimiyle ve banka puanlarıyla vs. 1100 liraya geldi. Ancak ürünün ekranı çizilmesin diye kırılmaz cam veya kılıf tarzı ürün tavsiyesine ihtiyacım var.

Hayırlı olsun, süper bir cihaz. Ben kırılmaz cam çok aradım lakin bulamadım, lütfen bulursanız beni de haberdar edin.  E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler  Kılıf almayı düşünüyorum ama şu sıralar koronadan dolayı pek dışarı çıkmadığım için onu da erteledim. İnternette kılıf fiyatları genelde 120-150 TL arasında geziyor.

Ben kılıfı Aliexpressten söyledim. 40 liraya harika kumaş kılıf buldum. Internette 120 liraya satılanlar eline su dökemez. Link atayım bir saniye.

Edit: Eger çinden gelmesini beklerim derseniz yeni hesap acip yeni kullanici indirimini (16tl) kullanarak 40 tlye alabilirsiniz yol parasi dahil.
    https://tr.aliexpress.com/item/33031021006.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20013074394&tt=MG&aff_platform=default&sk=_mN2UIz3&aff_trace_key=997c4998053c48ac846c2c46e4ce5c06-1608748765049-05377-_mN2UIz3&shareId=20013074394&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=08bcb2480c334b4e9a3d8e41ebeaef24

Yine aliexpresste mat ekran koruyucular var, onlardan almaya niyetliyim. 3 tanesi 40-50 lira falan. Turkiyedeki ekran koruyucularin yorumlarinda cok sikayet mesajlari okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buİnsansa -- 23 Aralık 2020; 21:39:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Buİnsansa

Ben kılıfı Aliexpressten söyledim. 40 liraya harika kumaş kılıf buldum. Internette 120 liraya satılanlar eline su dökemez. Link atayım bir saniye.

Edit: Eger çinden gelmesini beklerim derseniz yeni hesap acip yeni kullanici indirimini (16tl) kullanarak 40 tlye alabilirsiniz yol parasi dahil.
    https://tr.aliexpress.com/item/33031021006.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20013074394&tt=MG&aff_platform=default&sk=_mN2UIz3&aff_trace_key=997c4998053c48ac846c2c46e4ce5c06-1608748765049-05377-_mN2UIz3&shareId=20013074394&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=08bcb2480c334b4e9a3d8e41ebeaef24

Yine aliexpresste mat ekran koruyucular var, onlardan almaya niyetliyim. 3 tanesi 40-50 lira falan. Turkiyedeki ekran koruyucularin yorumlarinda cok sikayet mesajlari okudum.

Mantıklı olanı yapmışsınız hocam. :) Teşekkürler link için, bir göz atayım.

• Merhaba

AMAZON KINDLE FİRE 7 ikinci el alacağım. Cihaz çok mu eski kalıyor teknolojik olarak. Daha önce e-kitap okuyucu kullanmadım bilgim yok.

Bir sorum da her istediğim kitabı e-kitap olarak satın alabiliyor muyum? Bu yönde bir sıkıntı yaşanıyor mu?

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

amazon fire serisi kitap okuyucu değil tablettir.

özellikle yeni çıkmış kitapların e kitap formlarını parasıyla satın almak istesen bile Türkçe yayın bulamazsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: DeViLsGuNs

amazon fire serisi kitap okuyucu değil tablettir.

özellikle yeni çıkmış kitapların e kitap formlarını parasıyla satın almak istesen bile Türkçe yayın bulamazsın..

Teşekkürler hocam,

O zaman vazgeçiyorum e-kitap okuyucu almaktan.

• 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.