Şimdi Ara

E-KİTAP OKUYUCU ALINIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hekatemetis

quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Kişiye bağlı bir şey aslında.
    Mesela ben uzanarak ya da değişik şekillere girerek kitap okuduğumdan çok sıkıntı çekiyorum, e-kitap okuyucu bu sorunu çözüyor. Yanında bir sürü kitap taşıyabiliyorsun, internetteki beleş kitapları cihazına indirip e-ink sayesinde normal kağıttan okurmuş gibi okuyabiliyorsun. Bazı cihazlar ışıkları sayesinde gece okuma imkânı da sağlıyor.
    Ayrıca kişisel bir sorunumu da çözüyor bu cihazlar. Annem evde çok kitap olmasından ve kitapların çok yer kaplayıp dağınıklık yapmasından şikayetçi. (Biraz dağınığımdır.) E-kitap okuyucuyla bu sorun da çözülecek benim için.

hangi ekitap okuyucuyu kullanıyorsunuz ekranda ışık olayı ne anlamadım?

Almadım da yakında alacağım, bayağı araştırdım.
    Nook Simple Touch with Glowlight ve Kindle Paperwhite gibi e-kitap okuyucularda ekran ışığını ayarlayabilme var. Mesela geceleri başkasını rahatsız etmeden okuyabiliyorsun. Ekranın kendisinin ışığı oluyor yani.

Hangisini almayı düşünüyorsunuz Türkçe kitap bolca var mı?Pdf,slayt açmıyorlar doğrumudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kişiye bağlı bir şey aslında.
    Mesela ben uzanarak ya da değişik şekillere girerek kitap okuduğumdan çok sıkıntı çekiyorum, e-kitap okuyucu bu sorunu çözüyor. Yanında bir sürü kitap taşıyabiliyorsun, internetteki beleş kitapları cihazına indirip e-ink sayesinde normal kağıttan okurmuş gibi okuyabiliyorsun. Bazı cihazlar ışıkları sayesinde gece okuma imkânı da sağlıyor.
    Ayrıca kişisel bir sorunumu da çözüyor bu cihazlar. Annem evde çok kitap olmasından ve kitapların çok yer kaplayıp dağınıklık yapmasından şikayetçi. (Biraz dağınığımdır.) E-kitap okuyucuyla bu sorun da çözülecek benim için.

hangi ekitap okuyucuyu kullanıyorsunuz ekranda ışık olayı ne anlamadım?

Almadım da yakında alacağım, bayağı araştırdım.
    Nook Simple Touch with Glowlight ve Kindle Paperwhite gibi e-kitap okuyucularda ekran ışığını ayarlayabilme var. Mesela geceleri başkasını rahatsız etmeden okuyabiliyorsun. Ekranın kendisinin ışığı oluyor yani.

Hangisini almayı düşünüyorsunuz Türkçe kitap bolca var mı?Pdf,slayt açmıyorlar doğrumudur?

Kindle Paperwhite 2 almayı düşünüyorum. Slayt açacağını hiç zannetmiyorum, pdf açar ancak o da pek düzgün olmaz. Pdf için sanırım Kindle Dx uygundu.
    E-kitap okuyucular yokken de Türkçe e-kitaplar vardı. Yani Türkçe e-kitap kolaylıkla bulabilirsiniz, ancak sanırım güncel kitaplar yok. D&r ve idefix gibi siteler e-kitap satıyor. Hatta idefix'te on bin küsür e-kitap olmuş. Pahalı ama.
    Şunu da söyleyeyim, ekran siyah beyaz.

• Bak şimdi sen bu teknolojiyle tanışmadan önyargılı davranan arkadaşların yorumlarını boşver öncelikle.Zaten çoğu aleti görünce "Kaça alırız bundan ?" demeye başlıyor.

Ben Kindle Touch kullanıyorum ve basılı kitap da okuyorum.Bu aleti alırsam birdaha basılı kitaba para vermem diyorsan o iş öyle yürümüyor.İllaki kitap alıyorsun ama masrafını oldukça düşürdüğü doğrudur.Bunun yanında ekran zaten kağıda olabildiğince yakın bir ekran hatta eink olayını daha önce hiç duymamış insanlar aleti maket ve ekrandakini de kağıt sanıyor.

Türkçe içerik olarak okuduğun türe göre değişir aslında ama en ağırlıklı türler fantastik/polisiye/macera olduğundan bu türlere özel ilgisi olan insanlar için okumayla bitmeyecek bir arşiv var.Tabii her türden kitap mevcut ama ağırlık bu yönde.Güncel kitap konusuna gelirsek "Aaa yeni kitap çıkmış hadi indireyim." malesef olmuyor.O kitap ya hiç düşmez ya da en erken 3-4 ay olmak üzere 2 yılı da bulabilir düşmesi (tekrar ediyorum düşmeye de bilir).

"Kitaba para vermem" diye başlayan uyarımın sebebi de zaten budur.Özet geçecek olursam alet yadırgayacağın,alışamayacağın,kitap okuma zevkini alamıyorum diyebileceğin bir alet değil (istisnaları tenzih ederim kimisi çok duygusal davranıyor) zaten bu konuyu açmış olman önyargılı olmadığını gösteriyor.O yüzden bence seversin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Bak şimdi sen bu teknolojiyle tanışmadan önyargılı davranan arkadaşların yorumlarını boşver öncelikle.Zaten çoğu aleti görünce "Kaça alırız bundan ?" demeye başlıyor.

Ben Kindle Touch kullanıyorum ve basılı kitap da okuyorum.Bu aleti alırsam birdaha basılı kitaba para vermem diyorsan o iş öyle yürümüyor.İllaki kitap alıyorsun ama masrafını oldukça düşürdüğü doğrudur.Bunun yanında ekran zaten kağıda olabildiğince yakın bir ekran hatta eink olayını daha önce hiç duymamış insanlar aleti maket ve ekrandakini de kağıt sanıyor.

Türkçe içerik olarak okuduğun türe göre değişir aslında ama en ağırlıklı türler fantastik/polisiye/macera olduğundan bu türlere özel ilgisi olan insanlar için okumayla bitmeyecek bir arşiv var.Tabii her türden kitap mevcut ama ağırlık bu yönde.Güncel kitap konusuna gelirsek "Aaa yeni kitap çıkmış hadi indireyim." malesef olmuyor.O kitap ya hiç düşmez ya da en erken 3-4 ay olmak üzere 2 yılı da bulabilir düşmesi (tekrar ediyorum düşmeye de bilir).

"Kitaba para vermem" diye başlayan uyarımın sebebi de zaten budur.Özet geçecek olursam alet yadırgayacağın,alışamayacağın,kitap okuma zevkini alamıyorum diyebileceğin bir alet değil (istisnaları tenzih ederim kimisi çok duygusal davranıyor) zaten bu konuyu açmış olman önyargılı olmadığını gösteriyor.O yüzden bence seversin.

Benim de birkac sorum olacak: Ekran gercekten siyah beyaz mi?
    Bir de sizce Kindle dx, Paperwhite 2 ve Touch'tan sizce hangisi? Baska onerdiginiz urun var midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

quote:

Bak şimdi sen bu teknolojiyle tanışmadan önyargılı davranan arkadaşların yorumlarını boşver öncelikle.Zaten çoğu aleti görünce "Kaça alırız bundan ?" demeye başlıyor.

Bir de sizce Kindle dx, Paperwhite 2 ve Touch'tan sizce hangisi? Baska onerdiginiz urun var midir?

Dx pdf kullanılacaksa tercih edilebilir ama ben normal kullanım için almazdım fazla büyük (zevke göre değişir ama taşınabilirliği azaldığı için diyorum).Touch sıfır olarak satılmıyor üretimi yok.Paperwhite 2 güzel bir cihaz ama ben geceleri fazla okumam derseniz Nook Simple Touch güzel bir alternatif.

Fikir vermesi için aletin kapalı hali

E-KİTAP OKUYUCU ALINIR MI?

Açık halinde,kapalı halindeki zeminin üstüne yazılar beliriyor.Yani aleti açınca zeminde bir değişiklik olmuyor evet alet siyah beyaz.

Bu da bonus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 9 Nisan 2014; 20:16:25 >

• Sentez* kullanıcısına yanıt
    İlk once bu kadar ugrastiginiz icin tesekkur ediyorum.
    Bu touch sanirim. Ben gece de okuyacagim bir cihaz ariyorum (isikli). Sizce hangisi uygun bunun icin?

• quote:

İlk once bu kadar ugrastiginiz icin tesekkur ediyorum.
    Bu touch sanirim. Ben gece de okuyacagim bir cihaz ariyorum (isikli). Sizce hangisi uygun bunun icin?

Uğraşmadım aleti ilk aldığım 2012 yılında yine böyle bir konuda fikir vermesi için koyduğum görselleri buldum

Kindle Paperwhite2,Nook Simple Touch Glowlight ve Kobo Glo modelleri var ışıklı olarak.Daha vardır tabii ama en göz önünde bildiğim bu üçü var.Gece çok fazla okunmuyorsa alınacak bir ışıklı kılıf da iş görür tabii ama yok ben gece kitap okumayı özellikle severim derseniz tatmin etmez tabii ışıklı kılıf.Forumdan lapya nickli arkadaş Kobo'yu incelemiş misal ama arka ışığı hep açık tuttuğundan görsellerde biraz kötü çıkmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_68088231/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 9 Nisan 2014; 20:26:48 >

• Sentez* kullanıcısına yanıt
    Baktim da aradigim ozelliklere uygun gibi, epub, mobi, pdf oynatabilme ozelligi var midir bu cihazin? Diger ikisinin de incelemelerine bakayim bir
    Edit: bir de isik kapaliyken yesil gibi gozukuyor isik, neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deve Katili -- 9 Nisan 2014; 20:31:34 >
  • quote:

Baktim da aradigim ozelliklere uygun gibi, epub, mobi, pdf oynatabilme ozelligi var midir bu cihazin? Diger ikisinin de incelemelerine bakayim bir

İsimleriyle aratarak teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz.Aramakla bulamayabileceğiniz kullanıcı deneyimiyle ilgili sorularda (bu alet için olmasa da ebook-ereader'la ilgili genel sorularda) yine yardımcı olabilirim.

Edit:Neden yeşil çıktığını bilemem o ürünü kullanmıyorum ama büyük ihtimalle fotoğrafı çeken cihazın azizliğine uğramıştır.Arka ışıklı cihaz kullanan arkadaşlar bu konuda daha iyi yardımcı olabilir bendeki alet malum Kindle Touch.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 9 Nisan 2014; 20:37:22 >
  • Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Beni niye çağırdınız la

Paperwhite2 kullanıyorum onu öneririm. Yukarıda slayt açmaz demişler de slaytları pdf olarak farklı kaydedip okuyabilirsiniz.
    Ben Kindle'ımda manga bile okuyorum.
  • Kindle Paperwhite 2 kullanıyorum çok iyi tavsiye ederim
  • quote:

quote:

İsimleriyle aratarak teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz.Aramakla bulamayabileceğiniz kullanıcı deneyimiyle ilgili sorularda (bu alet için olmasa da ebook-ereader'la ilgili genel sorularda) yine yardımcı olabilirim.

Edit:Neden yeşil çıktığını bilemem o ürünü kullanmıyorum ama büyük ihtimalle fotoğrafı çeken cihazın azizliğine uğramıştır.Arka ışıklı cihaz kullanan arkadaşlar bu konuda daha iyi yardımcı olabilir bendeki alet malum Kindle Touch.

Paperwhite 2'nin yazili incelemesini bulamadim, onun disinda nook simple touc sadece pdf ve epub oynatiyormus, resim de duzgun acmiyormus forumda gordugum incelemeye gore. O yuzden ya paperwhite 2 ya da kobo alacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Beni niye çağırdınız la

Paperwhite2 kullanıyorum onu öneririm. Yukarıda slayt açmaz demişler de slaytları pdf olarak farklı kaydedip okuyabilirsiniz.

Hocam bir arkadas e kitaplar konusunda bilgili oldugunuzu soylemisti de . Paperwhite 2 hangi formatlari acabiliyor? Ekstra sd card destegi var mi? Memnun musunuz?

• quote:

quote:

Beni niye çağırdınız la

Hocam bir arkadas e kitaplar konusunda bilgili oldugunuzu soylemisti de . Paperwhite 2 hangi formatlari acabiliyor? Ekstra sd card destegi var mi? Memnun musunuz?

PW2 mobi azw3 pdf açıyor. Ayrıca epub mobi olayına çok takılma kindleın kendi programı var epubu içine sürükleyip bırakıyorsun herhangi bir bozulma olmadan mobi formatına çeviriyor. Üstteki mesajımda da dediğim gibi ben Naruto'nun mangalarını bile okuyorum. SD kart desteği yok gerek de yok. Mevcut hafızanın içine ikibin küsür kitap atabilirsin.

Nook, Kobo, Reeder, Sony gibi markaları almaktansa bu işin gerçekten ehli olan Amazonun Kindle Paper White 2 modelini alman daha akıllıca olur.

• quote:

quote:

quote:

Beni niye çağırdınız la

PW2 mobi azw3 pdf açıyor. Ayrıca epub mobi olayına çok takılma kindleın kendi programı var epubu içine sürükleyip bırakıyorsun herhangi bir bozulma olmadan mobi formatına çeviriyor. Üstteki mesajımda da dediğim gibi ben Naruto'nun mangalarını bile okuyorum. SD kart desteği yok gerek de yok. Mevcut hafızanın içine ikibin küsür kitap atabilirsin.

Nook, Kobo, Reeder, Sony gibi markaları almaktansa bu işin gerçekten ehli olan Amazonun Kindle Paper White 2 modelini alman daha akıllıca olur.

Saolun hocam. O zaman biraz daha arastiririm sonra alirim. Tesekkurler

• Ben de kindle'dan yanayım.
  • Biz de kindle keyboardumla mutlu mesut geçiniyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Beni niye çağırdınız la

Karanlıkta okunuyor mu?
    kaç paraya aldınız?
    Türkçe kitap ücretsiz bulma kolay mı?

• quote:

quote:

Beni niye çağırdınız la

Karanlıkta okunuyor mu?
    kaç paraya aldınız?
    Türkçe kitap ücretsiz bulma kolay mı?

Zifiri karanlıkta bile okursun ki öyle de yapıyorum ışıklı model çünkü
    Benim aldığımda 350 küsürdü ben n11 tıkla kazan kupunu + enpara iadesiyle 220ye aldım.
    Evet bulmak kolay benim arayıp da bulamadığım kitap olmadı. 3bin kadar düzenli Türkçe kitabım var. Bunların bir kısmını internet ortamında rahatlıkla ücretsiz olarak bulursunuz. Ekşisözlük de düzenleme işine girdi. Ekitaba en çok karşı çıkan Can yayınları ve Altın kitaplar bile bu sektöre girdi. Eskiden ekitap mı basılı kitap mı diye tartışıldığında basılıcıların ortaya attıkları bahaneler tükendi. Sadece dokunma ve koklama fantezisi kaldı. O da bahaneden sayılırsa

Not: Arşivini paylaşır mısın diye pm atmayın paylaşmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Dx pdf kullanılacaksa tercih edilebilir ama ben normal kullanım için almazdım fazla büyük (zevke göre değişir ama taşınabilirliği azaldığı için diyorum).Touch sıfır olarak satılmıyor üretimi yok.Paperwhite 2 güzel bir cihaz ama ben geceleri fazla okumam derseniz Nook Simple Touch güzel bir alternatif.

Fikir vermesi için aletin kapalı hali

Açık halinde,kapalı halindeki zeminin üstüne yazılar beliriyor.Yani aleti açınca zeminde bir değişiklik olmuyor evet alet siyah beyaz.

Bu da bonus

Menüsü ingilizce mi?
    Pdf olarak indirilen e-kitaplar gerekli olan formata dönüştürülebiliyor mu?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.