Şimdi Ara

E-kitap okuyucu (yarar ve zararlarını tartışıyoruz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E-kitap okuyucu mu daha rahat, normal kitap mı? İkisinin de artı ve eksilerini yazalım. Ben e-kitap okuyucu hiç kullanmadım, tahminlerime göre yazıyorum, sorularımı da soruyorum.

E-kitaplar daha ucuz (artı özellik)
    Çevre dostu (artı özellik)

Her kitap bulunulmayabilir (eksi özellik)

Soru: E-kitap okuyucusuna alışılır mı? şüheciyim biraz. altını çizmek olsun, yeri gelince not almak olsun. bir de sayfa çevirmeye alışmış birisinin, o şekilde dokunmatik, veya tuşlu bi kitap okuyucuya alışması zor olur mu?

• E kitap okuyucusunda değil de telefonda e-kitap okumuştum. Beni pek tatmin etmedi açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsuda kullanıcısına yanıt
    Bi kısıtlamaya gitmişim farkında olmadan. telefon da olabilir,ekranı küçük belki bu sorun yaratır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marvellous123

Bi kısıtlamaya gitmişim farkında olmadan. telefon da olabilir,ekranı küçük belki bu sorun yaratır.

Okuyucuda da pek farklı olacağını düşünmüyorum zaten.

• Tsuda kullanıcısına yanıt
    ekran büyüyünce rahatlık sağlayabilir. bi de yazıları çizmez, not çıkartmak gibi özellikler de varsa neden olmasın.

kullanandan duymadan para vermek istemiyorum. sonuçta öğrenciyiz yani çöpe atamam paramı :D
  • quote:

ekran büyüyünce rahatlık sağlayabilir. bi de yazıları çizmez, not çıkartmak gibi özellikler de varsa neden olmasın.

kullanandan duymadan para vermek istemiyorum. sonuçta öğrenciyiz yani çöpe atamam paramı :D

Haklısınız, 150-200 tl gibi fiyatları.

• Telefon tablet gibi bir cihazdan kitap okumak ile e-kitap okuyucusu ile okuma arasından dağlar kadar fark var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gudik. kullanıcısına yanıt
    işte o açıdan soruyorum. Kolaylıkları ve zorluklarıyla yazarsan çok iyi olur.
    Bir de okuyucuya yeni kullanan biri çabuk alışır mı? veya alışır mı?
  • E kitap okuyucu da elektronik mürekkep teknolojisi olmasına rağmen akıllı telefon veya tabletle aynı kefeye koymak, hele hele bilgi çağı 2016'da insaf yahu! Bir de "Okuyucuda da pek farklı olacağını düşünmüyorum zaten." demiş biri bilmiş bilmiş, çok anime izleyeceğinize az bilgi sahibi olun konuştuğunuz konularda, ya da susun ki bir şey sansınlar.

E-Kitap okuma olayında akıllı telefon ve tabletlerle e kitap okuma cihazları aynı kefeye konulamaz, görüntü açısıdan tabletle veya telefonla e kitap okumak televizyondan e kitap okumaktan hemen hemen aynı, televizyonun parlaklığını düşürsen de ışık yine ışık. Televizyondan kitap okuyan herif zevk almaz tabi o yüzden akıllı telefon ve tabletten olduğunuz epub mobi pdf tarzı yazılara kitap demeyin.

E kitap cihazdan okumak ise normal kağıt kitaptan okumayla tamamen aynıdır GÖRÜNTÜ açısıdan, normal kitap ne kadar göz bozarsa o da o kadar bozar. O yüzden odaklanabilir ve zevk alabilirsiniz okumadan. Şuana kadar temiz 55-60 kitap okudum ve içlerinde 2000 sayfayı bulan kitaplar vardı kaç ciltli, Sefiller'in 2 cildini buradan okudum iletişim yayınlarından. Ve oldukça keyif aldım, gayet okunabilir.

Ayrıca kıyıda köşede kalmadığı takdirde.. %90 istediğiniz kitabı bulabilirsiniz e kitap olarak ekşi meritokraside. Bütün dünya klasikleri var Türk klasikleri var.

Esas soruya gelirsek, benim önüme böyle ciltli tasarımlı bir Suç ve Ceza ile e kitap cihazındaki Suç ve Ceza'yı koyup seçim yap deseler düşünmeden ciltli olanı seçerim. E kitabı savunsam bile normal kitabın tadı bir başka, ben fakir olduğum ve kütüphanede her istediğimi bulamadığım için e kitap cihazıyla okuyorum, eğer az buz geliriniz varsa kendi kütüphanenizi oluşturun bence. En büyük hayalimdir.

• Mavi ışık filtresi şart.
    Play Kitaplar veyahut Kindle üzerinden normal kitaplara oranla çok daha kolay okunuyor bence.

Edit: Bahsi geçen e-kitap okuyucu imiş.
    Telefon ile dahi rahat rahat okuyabiliyorsam büyük ihtimalle sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Aslan. -- 10 Haziran 2016; 5:13:41 >
  • Sahip değilim bi arkadaşımda gördüm inceledim.Onun dediğine göre çok rahatmış,gözü filan yormuyormuş.Kitap gibi denilebilir,aydınlatması yoksa karanlıkta okunmuyordu hatta.(e-ink galiba ekranı)Alışmak konusunda bazı kişiler alıp onun hevesiyle 2-3 kitap bitiriyormuş tabi bazılarına kağıttan kopamadığından kenarda duruyormuş.

• hikikomorinho kullanıcısına yanıt
    Güzel cevap, fakat şu an farklı bir araştırma yapıyorum yeni aklıma geldiği için.
    Biraz doğayı koruma kısmını düşünüyorum. Kitaplar evet pahalı ama sanırım biraz aileden tırtıklayarak alabilirim :).

Genel bakınca, bi e-okuyucu üreten fabrika, kitap basımından çok daha fazla karbondioksit salıyormuş. Bunun dışında pek çok açıdan inceleyip inandığım doğruyu uygulamak istiyorum.
    Bir de e-okuyucu da elektrik yakıyor, şu an şüphedeyim, acaba normal kitap daha mı çevre dostu diye.
  • Anladım, çevre dostu olması konusunda basım kitapları daha iyi olabilir. Pek araştırma yapamadım, konuyu açtıktan sonra baktım.
    Basım kitabıyla okumak daha iyiyse kesinlikle çok mutlu olurum :D
  • Tablet veya telefondan okuyunca gözler gidiyor bi süre sonra.

• Emple kullanıcısına yanıt
    Benim gözler alışkın :) ciddiyim, yıllardır bilgisayar oynarım, hem de saatlerce. yine de gözlerim sağlam.

bir de kitap okumanın göz bozduğu olayı yalan diye biliyorum. Zamanında bi hocamız bunun yalan olduğunu söylemişti.
  • E-kitap okuyucu olarak ne alacaksiniz o onemli.Piyasadaki acik ara en iyi urun Amazon Kindle.Ama ayni zamanda ne okuyacaginizda onemli.Turkce kitap okuyacaksaniz Kindle in turkce harflerde sorun cikardigini duymustum ben denemesemde.Ayrica her kitap bulunmayabilir dediginiz gibi.Ama eger ingilizce kitap okumak icin aliyorsaniz Kindle alin keyfinize bakin aradiginiz kitaplarin buyuk bir kismini internetten bulabilir.Geri kalaninida satin alabilirsiniz kolayca.Goz yorulmasi diye bir olay kitap okurkenki kadar.Bence tek sorun aletin hassas olmasi.Dusurunce hele kilifi yoksa muhtemelen gitti alet cunku ekranin catlamasi diye bir olay yok.Direk olarak e-ink denen teknolojiyi iceren kisim zarar goruyor.Asil onemli kisimda o zaten.
    Ben aaldim 1-1,5 seneye yakin zamandir kullaniyorum memnunum.

• quote:

Güzel cevap, fakat şu an farklı bir araştırma yapıyorum yeni aklıma geldiği için.
    Biraz doğayı koruma kısmını düşünüyorum. Kitaplar evet pahalı ama sanırım biraz aileden tırtıklayarak alabilirim :).

Genel bakınca, bi e-okuyucu üreten fabrika, kitap basımından çok daha fazla karbondioksit salıyormuş. Bunun dışında pek çok açıdan inceleyip inandığım doğruyu uygulamak istiyorum.
    Bir de e-okuyucu da elektrik yakıyor, şu an şüphedeyim, acaba normal kitap daha mı çevre dostu diye.

E kitap üretilirken daha çok kirletiyor demişsin ama sonuçta e kitap cihazından bir tane alıyorsun ve içine 2000 tane kitap sığdırabiliyorsun. 7-8 yıl ömrü olsa çok kitap okuyan biri 1000 küsür kitap okuyabilir, hadi 500 veya 250 kitap olsun. 250 kitabın çevreye verdiği zarar ile bir e book readerin verdiği zarar bir mi? 1 kağıt için 7 ağaç gidiyor geyiği vardı bir ara, ne kadar doğru bilmiyorum ama 250 kitap için bir hayli ağaç ve çevre zarara uğrayacaktır.

Elektrik yakıyor kısmına gelirsek, bu cihazlar akıllı telefonlarla bir tutulmamalı diye defalarca desek yeri. İlk başta ben de şaşırdım, şarjı bırakın 1 haftayı tam 1.5 ay gidiyor. Çok sık kitap okursan en az 1 ay yine dayanır. 1 ay boyunca hiç şarjı bitmeyen ve sıfırdan şarja koyduğunda 60 dakikadan kısa sürede dolan bir cihaz ne kadar zarar verebilir ki, elindeki akıllı telefon dururken?

• captainflint C kullanıcısına yanıt
    İngilizce de okuyorum, Türkçe de. çevre açısından düşünüyorum biraz. Okuduğum kadarıyla matbaa kitapları daha az zarar veriyormuş.
    Sen ne düşünüyorsun bu konuda? Ben çevre dostu olduğunu düşündüm, ama sonradan hesaba katmadığım bi gerçeği öğrendim. O da e-kitap okuyucuların üretiminde salınan gazların çokluğu.
  • hikikomorinho kullanıcısına yanıt
    Haklısın, benim okuduğum makalede 1 okuyucuyu iki yıl kullandığımız hesaba katılmıştı. Yine de şu var, iki kitap türünün üretimindeki karbondioksit salınımı arasındaki fark gerçekten astronomik bir rakam. Bi grafik vardı bulabilirsem onu göndericem.
  • quote:

Haklısın, benim okuduğum makalede 1 okuyucuyu iki yıl kullandığımız hesaba katılmıştı. Yine de şu var, iki kitap türünün üretimindeki karbondioksit salınımı arasındaki fark gerçekten astronomik bir rakam. Bi grafik vardı bulabilirsem onu göndericem.

Şunu demek istiyorum İki yıl içinde cihazdan 100 kitap okuyan adam ve iki yıl içinde üretilen 100 kağıt kitap arasında sence fark yok mu? O 100 kağıt kitap daha fazla zarar vermez mi çevreye mantık bakımından? Sonuçta e kitap readerler normal kitaplar kadar üretilmiyor, sadece bir kitap yeri geliyor yüzbin baskı yapıyor, dünyadaki bütün basılan kitapları basım sayısı ile toplasan korkunç bir rakam gökteki yıldız kadar vardır ama üretilen e kitap readerlerin sayısı ortada, dünyadaki bütün e kitap reader cihazlarının toplamı heralde 2015'de bestseller olmuş ilk 5 kitabın satış adetinden fazla değildir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.